به گزارش ایرنا از روابط عمومی اکو (ECI)، سعد اس. خان با بازدید از برج نمادین میلاد تهران، بر غنای فرهنگی و دستاوردهای معماری مدرن جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
وی که خود پژوهشگری در حوزه تاریخ را دارد و عمیقا علاقهمند به میراث فرهنگی است، از بخشهای مختلف برج، از جمله سکوهای دیدبانی با چشماندازهای پانورامیک پایتخت، بازدید کرد و از ایجاد نمایشگاههای فرهنگی و هنری در این مکان قدردانی کرد.
دکتر خان تبریکات صمیمانه خود را به مناسبت نوروز ابراز داشت و آرزوی تداوم شکوفایی و همدلی در سراسر منطقه اکو را کرد.
این بازدید، پیوند پایدار موسسه فرهنگی اکو با میراث فرهنگی کشور میزبان را نشان داد و تعهد این موسسه به ترویج ارزشهای مشترک و تقویت وحدت منطقهای را مورد تأکید قرار داد.
به گزارش ایرنا، سازمان همکاری اقتصادی ( Economic Cooperation Organization) یا به اختصار اکو، یک سازمان اقتصادی منطقهای است. کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲) نخستین بار این سازمان را با نام «آرسیدی» که نام اختصاری سازمان همکاری عمران منطقهای است، آغاز به کار کرد. پس از انقلاب ۵۷، کار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اکو» حیات خود را از سر گرفت.
پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند. این سازمان هماکنون با ۱۰ عضو، حدود ۴۸۰ میلیون جمعیت و هشت میلیون و ۶۲۰ هزار و ۶۹۷ کیلومتر مربع وسعت کشورها امکانات نفت، گاز و صنعت را در اختیار دارد.
طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش میکند؛ و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ده کشور است. این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت میکند. زبان رسمی سازمان اکو انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران در ایران است.
به مناسبت پیوستن افغانستان و کشورهای قفقاز و آسیای میانه از جمله ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان به سازمان اکو و افزایش اعضای این سازمان از ۳ کشور، ایران، پاکستان و ترکیه به ۱۰ کشور سال ۱۳۷۱، هفتم آذر به عنوان روز اکو نامگذاری شد.