به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محسن شاهرضایی روز چهارشنبه در آئین تکریم ملی از پروفسور محمدصادق پیروز حامی علم و فناوری سلامت در محل تالار مرکزی رشت اظهار کرد: تکریم از بزرگان یکی از ماموریتهای مهم بنیاد ملی نخبگان است ضمن اینکه نخستین هدف تکریم میتواند قدردانی باشد.
وی بیان کرد: قدرشناسی از مفاخر کشور آغاز کار است در ادامه باید الگوسازی انجام شود، بزرگان و مفاخر کشورمان الگوها و قلههایی هستند که باید به نوجوانان و جوانان معرفی شوند.
مدیرکل دفتر تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: ما مسئول معرفی مفاخر به نسل امروز و تکریم آنها هستیم و باید تجربه بزرگانی چون پروفسور محمدصادق را به نسل های آینده بسپاریم.
وی با بیان اینکه گیلان سرشار از چهرهها و مفاخر بزرگ از جمله دکتر محمدمعین، امیر هوشنگ ابتهاج، پروفسور فضل الله رضا، دکتر محمد علی مجتهدی گیلانی و ... است، اظهار کرد: امروز که از نزدیک با پروفسور محمدصاق پیروز یکی دیگر از مفاخر استان آشنا شدم احساس کوچکی کردم در برابر انسانی با این درجه از دانش، علم و فضیلت که تمام داراییهای خود را اهداء کرد.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان نیز در این آئین گفت: تکریم و الگوسازی از مفاخر و شخصیتهای بزرگ از وظایف و برنامه های مهم بنیاد ملی نخبگان است و بر اساس نوع و میزان اثرگذاری در سطح استانی، ملی و بینالمللی تکریم میشوند.
دکتر فرهاد شیرینی اظهار کرد: شناساندن مسیر درست برای حرکت جوانان به ویژه استعدادهای برتر و نخبگان، ایجاد انگیزه بیشتر برای تلاش مستمر در آحاد جامعه به ویژه جوانان، جریان سازی برای کمک به ارتقاء جایگاه اجتماعی نخبگان و افزایش تعهد اجتماعی برای توجه به نخبگان و استعدادهای برتر از اهداف بنیاد نخگبان است.
وی با بیان اینکه مفاخر و شخصیتهای بزرگی چون پروفسور محمدصاق پیروز همچون نور میدرخشند و راه را برای ما هموار میکنند، اضافه کرد: متعهد در کار، عامل به اخلاق والای انسانی، بخشندگی و کرامت در نهایت توان از جمله ویژگیهای برجسته پرفسور پیروز است.
در این مراسم پیام شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرائت شد؛ در بخشی از این پیام آمده است: گیلان مملو از چهرههای علمی و فرهنگی از جمله دکتر معین، پروفسور فضل الله رضا و پزشکانی چون پروفسور محمدصاق پیروز است.
وی اظهار کرد: پروفسور پیروز به عنوان استاد برجسته گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی خدمات میدهد و انرژی مثبت به جوانان کشور تزریق می کند، به عنوان یک گیلانی میهن دوست و وطن پرست خدمات خیرانه ارزشمندی انجام داده و بخش عمدهای از دارایی خود را به دانشگاه علوم پزشکی این استان انتقال داده است.
وی افزود: این اقدامات نشان میدهد که یک چهره دانشگاهی در عین حال باید مسئولیتهای اجتماعی خود را نیز به خوبی انجام دهد و دکتر پیروز نمونه چنین انسانی والایی است.
آخوندزاده در ادامه بیان کرد: بزرگداشت پروفسور پیروز این پیام را به جوانان کشور می دهد که باید ماند و در این کشور کار و فعالیت کرد و این سرزمین را ساخت.
در ادامه این مراسم لوح ارجنامه بنیاد ملی نبخگان پس از قرائت به پروفسور پیروز اهدا شد.
پروفسور محمدصادق پیروز لاهیجی ۱۴ خرداد ۱۳۰۲ در لاهیجان متولد شد؛ تحصیلات ابتدایی را در این شهرستان گذراند؛ به دلیل نبود دبیرستان در زادگاهش برای ادامه تحصیل به رشت رفت.
وی در سال ۱۳۱۹ وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شد و در سال ۱۳۲۵ دوره پزشکی عمومی را به پایان رساند و در سال ۱۳۳۰ نفر نخست آزمون دستیاری چشم پزشکی شد و پس از آن به عنوان استاد در بیمارستان چشم پزشکی فارابی تهران به مدت ۳۷ سال فعالیت کرد.
دکتر پیروز چشم پزشک برجسته و خیر نیکوکار در اقدامی کمنظیر املاک با ارزش خود را از جمله ملکی به مساحت ۴۶۰ مترمربع در خیابان آرژانتین تهران با ارزش بیش از چهار هزار میلیارد ریال را برای توسعه نظام آموزشی شرق گیلان و نیز بیمارستان پروفسور پیروز لاهیجان را به دانشگاه علوم پزشکی گیلان هبه کرد.
پروفسور پیروز علاوه بر ملک خیابان آرژانتین تهران پیشتر زمین بیمارستان پیروز لاهیجان را وقف کرده بود و در کارنامه خدمات وی، ساخت سرای سالمندان و اهدای زمین برای توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی در گیلان نیز دیده میشود.