راز مخالفت‌های غرب با ایران قوی


راز مخالفت‌های غرب با ایران قوی

بعد از انقلاب اسلامی حرکت ایران به سمت افزایش استقلال سیاسی، اقتصادی برای دشمنان مخاطره‌آمیز شده است، به این دلیل اکنون کشورمان مورد تهاجم سیاسی و تهدیدات پیدا و پنهان مستمر امریکا و سایر شرکای آن در جهان شده است.

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، یکی از دلایل خصومت همیشگی و تغییرناپذیر امریکا و استکبار جهانی با ایران، سیر پیشرفت و توسعه آن در زمینه‌های علوم و فناوری، پزشکی، صنایع و نهایتاً جایابی ایران در عرصه جهانی است. آنها اینکه کشوری مستقل، تحت دستور‌ها و سیاست‌های‌شان حرکت نکند و برنامه آنها برای پیشوایی در علوم و کانون قدرت را زیر سؤال ببرد، برنمی‌تابند و مهار آن را اولویت سیاست‌های خود قرار می‌دهند. 

بعد از انقلاب اسلامی حرکت ایران به سمت افزایش استقلال سیاسی، اقتصادی و کاهش وابستگی به غرب برای دشمنان مخاطره‌آمیز شده است و منافع آنها را تهدید می‌کند، به این دلیل اکنون کشورمان مورد تهاجم سیاسی و تهدیدات پیدا و پنهان مستمر امریکا و سایر شرکای آن در جهان شده است. ایران در حال حاضر همزمان با شرایط متأثر از گذر نظم جهان به سمت چندقطبی و تحولات پسااکتبر و همچنین روند پیشرفت داخلی در پیچی سرنوشت‌ساز قرار گرفته است. تشدید فشار‌های غرب هم برای تغییر جهت دادن به این روال ایجاد شده و منحرف کردن کشور از مسیر پیشرفت است. در همین راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی در آخرین سخنان خود مکرراً تأکید داشتند که دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است و تشریح کردند: «خیلی از این جنجال‌هایی که شما می‌شنوید در رسانه‌های دشمنان پخش می‌شود از روی کلافگی است، چاره‌ای ندارند. یک چیز‌هایی را هم ادعا می‌کنند که واقعیت ندارد. آرزو‌های خودشان را به شکل واقعیت، به شکل خبر مطرح می‌کنند در حالی که واقع قضیه غیر از این است.»

 

دلایل تهدیدآمیزبودن پیشرفت ایران برای غرب
نخست آنکه موفقیت ژئوپلتیک ایران در خاورمیانه-که همواره کانون استراتژی‌های سلطه‌جویانه غرب بوده- سبب شد این کشور در تقابلی همه‌جانبه با قدرت‌های استکباری قرار گیرد و نظم سنتی استعماری را در منطقه درهم شکند. 
دوم آنکه وابستگی پیشین کشورمان به غرب، این کشور را به عرصه‌ای برای بهره‌کشی و غارت منابع حیاتی مالی و راهبردی تبدیل کرده بود، اما پس از انقلاب، غرب یک‌باره از این امتیازات محروم شد و ایران مسیر استقلال و خوداتکایی را در پیش گرفت. 

دیگر خطری که استکبار با آن مواجه شد، تمایل کشور‌هایی بود که تحت سیاست‌های استعماری غرب به ستوه آمده و خواستار استقلال و خودمختاری بودند تا از الگوی مبارزاتی ایران الگوبرداری کنند. کشوری که با وجود تحریم‌های حداکثری توانسته است در زمینه‌های مختلف علوم و فنون مدرن پیشرفت و دانش‌های استراتژیک و حتی انحصاری را بومی‌سازی کند، می‌تواند مدل قابل تعریفی برای سایر رقبا و مخالفان امپریالیسم غربی باشد. 

مورد دیگر که موقعیت غرب را به خطر انداخت، توسعه و خودکفایی ایران و در نهایت شکسته‌شدن انحصار غرب در حوزه‌های مهم علم، اندیشه و حکومت به رغم فشارها، تحریم‌ها و فتنه‌گری‌ها بود که تهدید جدی برای موقعیت سیاسی غرب در جهان محسوب می‌شود. اکنون ایران در برخی صنایع و رشته‌ها خود را همپای اولین‌های جهان کرده است، بنابراین می‌تواند مرکزیت این علوم را از غرب به خود اختصاص دهد و منبع اصلی صدور آنها به کشور‌های دیگر باشد. این موضوع در حالی که غرب در تکاپوی منزوی کردن ایران در عرصه جهانی است، سبب وابستگی سیاسی بسیاری از کشور‌ها به ایران و ارتقای جایگاه کشور در معادلات و مناسبات جهان خواهد شد. 

 نمونه‌هایی از رشد و توسعه ایران
حوزه نظامی: از برجسته‌ترین جلوه‌های این پیشرفت، در حوزه دفاعی و نظامی است. این پیشرفت‌ها از انواع پهپاد‌ها و موشک‌ها گرفته تا زیردریایی، ناو هواپیمابر و تمامی حوزه‌های دریایی، هوایی و زمینی را پوشش می‌دهند. مهم‌تر اینکه بخش قابل‌توجهی از آنها، صرفاً در انحصار تعداد معدودی از کشور‌های پیشرفته جهان قرار داشته است. امروز جمهوری اسلامی ایران، سیزدهمین قدرت برتر نظامی، پنجمین کشور تولیدکننده پهپاد رادارگریز و دهمین کشور تولید کننده زیردریایی در جهان است. در حال حاضر، کشورمان از واردکننده کلان تسلیحات نظامی به صادرکننده بزرگ تجهیزات دفاعی مبدل شده است. طبق برآورد مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) ایران جزو 25صادرکننده بزرگ اسلحه جهان است. 

دانش هسته‌ای: صنعت هسته‌ای، ایران را جزو پنج کشور اول دنیا در خیلی از رشته‌ها و سرفصل‌های هسته‌ای قرار داده است. امروز ایران در تولید آب سنگین و با کیفیتی که حاصل تحقیقات دانشمندان کشور و بدون دریافت کمکی از خارج بوده، به لحاظ کیفیت و خلوص آب سنگین در صدر فهرست قرار دارد و در عرضه و صادرات آب سنگین در بازار جهانی نیز توانسته است سهمی به خود اختصاص دهد، همچنین عزم و اهتمام متخصصان حوزه هسته‌ای برای توسعه و پیشرفت و اجرای سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای در افق1420 سبب شده است کشورمان در سالی که گذشت به بیش از 100دستاورد علمی، فناورانه و صنعتی نائل شود. 

حوزه پزشکی: در سال‌های پیش از انقلاب، کشورمان حتی برای ابتدایی‌ترین امور درمانی، وابسته به پزشکان خارجی از جمله بنگلادشی و هندی بود، اما امروز نه تنها پزشکان ایرانی پیچیده‌ترین جراحی‌ها و درمان‌های تخصصی را با بالاترین کیفیت انجام می‌دهند، بلکه ایران در ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی، تولید دارو‌های نوین و حتی تولید رادیودارو‌های پیچیده، به سطحی از پیشرفت رسیده که با کشور‌های توسعه‌یافته قابل قیاس است. به‌عنوان نمونه، ساخت دستگاه پیشرفته تشخیص سلول‌های سرطانی در داخل کشور، نشانی از همین توانمندی است. همچنین ایران توانسته است رتبه هفتم جهان در تولید نانودارو را کسب کند، همچنین عنوان دومین کشور تولیدکننده دارو‌های نوترکیب هموفیلی فاکتور7 و 8 در دنیا را به خود اختصاص داده و توانسته است در جمع پنج کشور سازنده لیزر‌های پرتوان در جهان قرار گیرد، همچنین در این میان رتبه چهارم دنیا در تولید علوم درمان ناباروری و رتبه پانزدهم جهان در چشم پزشکی به ایران رسیده است. با این توانمندی‌ها جزو 10کشور برتر دنیا در جراحی‌های قلب و دریچه قلب هستیم. 

فناوری نانو: در علم نانو که از پیشرفته‌ترین شاخه‌های علمی در جهان محسوب می‌شود و کاربرد گسترده‌ای در پزشکی، کشاورزی و صنعت دارد، ایران به مقام چهارم جهانی دست یافته است؛ جایگاهی که در میان شگفتی ناظران جهانی و در سایه تلاش و همت دانشمندان ایرانی حاصل شده است. 

صنعت فضایی: جمهوری اسلامی ایران از سال 1388 با پرتاب ماهواره «امید» وارد باشگاه جهانی فضا شده است. با ایجاد زیرساخت‌های علمی، کشورمان توانست علاوه بر طراحی و ساخت ماهواره، به سمت پرتاب آنها و توسعه ماهواره‌بر‌ها برود که این امر با توسعه پایگاه‌های فضایی محقق شد. در رابطه با خودکفایی در تولید سوخت ماهواره‌برها، ایران تقریباً پنجمین کشوری است که فناوری پرتاب سوخت جامد را در دنیا دارد، البته اگر آن نازل متحرک را هم حساب کنیم که یک فناوری به‌روز و لبه فناوری دنیاست، ایران چهارمین کشور در این حوزه است. 

صنعت دریایی: در این حوزه نیز توان طراحی و ساخت نفتکش‌ها، کشتی‌های عظیم و سکو‌های نفتی دریایی که در گذشته مطلقاً وجود نداشت، امروز از افتخارات ایران است. در صنعت نفت، از قرارداد دارسی در سال1280 شمسی تا دوران رژیم پهلوی، ایران به شدت تحت سلطه شرکت‌های غربی قرار داشت و تمامی فرایند‌های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی از سوی امریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و سایر شرکت‌های خارجی اداره می‌شد، اما پس از انقلاب با تربیت مهندسان داخلی، تأسیس شرکت‌های ایرانی و مدیریت بومی پروژه‌های عظیم، امروز ایران به خودکفایی در طراحی و ساخت پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و بهره‌برداری از میدان‌های عظیمی، چون پارس‌جنوبی دست یافته است.

منبع: جوان

انتهای پیام/

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون


آخرین اخبار


ایرنا : استقبال جنبش مجاهدین فلسطین از حملات یمن به سرزمین‌های اشغالی

ایلنا : ترکیب رسمی مونتری مکزیک مقابل دورتموند اعلام شد/ کاپیتان راموس در رویای رئال مادرید

ایلنا : ترکیب بروسیا دورتموند برای دیدار برابر مونتری اعلام شد

ایرنا : پاکستان رئیس دوره‌ای شورای امنیت؛ فلسطین و قطعنامه پیشنهادی درباره ایران در دستور کار

ایرنا : استقبال صدراعظم آلمان از ارسال موشک‌های تاروس به اوکراین

مهر : عراق: اسراییل از آسمان ما برای حمله به ایران استفاده غیرقانونی کرد

ایرنا : چرای غیرمجاز دام در خراسان‌شمالی؛ تهدید خاموش یا فاجعه پیش‌رو؟

ایرنا : واکنش برانکو به بازگشت به پرسپولیس در روز نگرانی استقلالی‌ها از تکرار حواشی ساپینتو

تسنیم : ادامه پرواز پهپادهای مشکوک در عراق، سقوط 2 پهپاد در سلیمانیه

ایرنا : نخست وزیر عراق: اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد

ایرنا : نخست وزیر عراق: رژیم صهیونیستی بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد

مهر : اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است

ایرنا : دولت ترامپ خواستار برکناری فرانچسکا آلبانیز از سمت خود شد

ایرنا : ادعای ترامپ: اسرائیل با شرایط آتش‌بس در غزه موافق است

مهر : عزاداری شب ششم محرم در ارومیه

مهر : تحریم‌های یکجانبه ناقض منشور ملل متحد است

ایرنا : فائو: کمتر از پنج درصد از زمین‌های غزه قابل کشت هستند

تسنیم : ترامپ: اسرائیل با آتش‌بس 60 روزه در غزه موافقت کرد

مهر : مراسم عزاداری شب ششم محرم در فومن

ایرنا : رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت: همه مسلمانان باید از فلسطین حمایت کنند

مهر : ادعای ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است

ایرنا : کمک ۱۸۰ میلیون دلاری سوئد به اوکراین

مهر : عزاداری شب ششم محرم در کرمانشاه

مهر : عزاداری شب ششم محرم در بجنورد

مهر : گشایش دفتر یادبود شهدای اقتدار در سفارت ایران در نیجر

مهر : بررسی راهکارهای تصفیه و استفاده مجدد از پساب مجتمع میگوی گمیشان

ایرنا : دیده بان حقوق بشر اروپا - مدیترانه: جلوگیری از ورود سوخت ابزاری برای آوارگی اجباری است

ایرنا : گشایش دفتر یادبود شهدا و مجروحان حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در سفارت ایران در نیجر

مهر : عزاداری شب ششم محرم در بیرجند

تسنیم : حمله یمن، صهیونیست‌ها را غافلگیر و پروازها را مختل کرد

مهر : درگیری مرگبار در اراک

مهر : درخواست گروه ۷ برای بازگشت ایران به میز مذاکره

تسنیم : درخشان: پیشنهاد بدهند، حاضرم سرمربی پرسپولیس شوم

ایرنا : هشدار جنبش آزادگان فلسطین نسبت به فاجعه قریب‌الوقوع در نوار غزه

مهر : ۸۰ هکتار از فضای سبز شهر خرم‌آباد با آب شرب آبیاری می‌شود

مهر : آیین عزاداری «یاعباس، یاعباس» در شاهرود

تسنیم : آمریکا ارسال موشک‌های پدافند هوایی به اوکراین را متوقف کرد

ایرنا : پولیتیکو: پنتاگون ارسال برخی از مهمات و تسلیحات به اوکراین را متوقف کرد

تسنیم : چرا روسیه دیگر ابرقدرت شطرنج نیست؟

مهر : برگزاری مراسم «احلی من العسل» در ۱۸ بقعه گلستان

تسنیم : جام جهانی باشگاه‌ها| رئال مادرید با حذف یوونتوس به یک‌چهارم رسید

مهر : مجلس بر اجرای قانون جدید تعلیق همکاری با آژانس تأکید دارد

ایرنا : پیام عراقچی به وزیر خارجه عربستان سعودی

ایلنا : رئال مادرید 1-0 یوونتوس: صعود دشوار کهکشانی ها به مرحله بعد

مهر : دست‌ِخالی سدهای لرستان از آب

ایرنا : خروج قطار باری زاهدان - کویته از ریل در میرجاوه

ایرنا : گشایش دفتر یادبود شهدای اقتدار در سفارت ایران در عربستان

ایرنا : چهار عملیات موشکی و پهپادی یمن علیه رژیم صهیونیستی + فیلم

مهر : حق آبه زیست‌محیطی لرستان درست رهاسازی شود نه به نفع برنج‌کار!

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید