لزوم بهینه سازی مصرف از سوی مردم برای تامین گاز پایدار
ایران با وجود اینکه دومین دارنده ذخایر گازی در جهان است چالش های زیادی در این حوزه دارد و اکنون در آستانه زمستان ناترازی گاز یادآور نگرانی های سال ۱۴۰۱ شده است.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفت: پنبه تولید داخل، کمتر از ۵۰ درصد نیاز واحدهای تولیدی ریسندگی و بافندگی را تأمین میکند و ناچار به واردات این محصول راهبردی هستیم.
سید شجاع الدین امامی رئوف در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما افزود:در سال ۱۴۰۲، براساس آمارهای وزارت صمت مصرف پنبه صنعت نساجی حدود ۱۹۰ هزار تن برآورد شده بود که از این مقدار، ۱۰۸ هزار تنِ آن از طریق واردات و ۸۰ هزار تن آن از طریق واردات تأمین شده است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری برای راه اندازی واحدهای ریسندگی و بافندگی در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است، گفت: با راه اندازی واحدهای جدید و افزایش مصرف پنبه، از سال ۹۷ تاکنون شاهد افزایش واردات بوده ایم و واردات پنبه از ۶۵ هزار تن در سال ۹۷ به ۱۰۸ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
رئوف با اشاره به مشکلات پیش روی واردات پنبه مورد نیاز صنعت نساجی افزود: تا پیش از این، کشور ازبکستان به عنوان مهمترین کشور تأمین کننده پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور بود، اما با توجه به هدف گذاری این کشور برای توسعه و تکمیل زنجیره ارزش صنعت نساجی، واردات پنبه از این کشور به صفر رسیده است و واحدهای ریسندگی ناچار به تأمین پنبه مورد نیاز خود با هزینه بالاتری از کشورهای دیگر از جمله برزیل هستند.
دبیر انجمن نساجی با توجه به نگرانی فعالان صنعت نساجی برای تأمین پنبه مورد نیاز خود گفت: از وزارت جهاد کشاورزی درخواست داریم آمار تولید پنبه را با دقت بیشتری اعلام و در سامانه جامع تجارت ثبت کند و علاوه بر آن، در برداشت و استحصال پنبه از فناوری روز بهره گیرد تا پنبه مرغوب تری در اختیار واحدهای ریسندگی قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به شرایط تحریم و هزینه بالای حمل و نقل بین المللی و همچنین محدود شدن تأمین کنندگان پنبه، فعالان صنعت نساجی ترجیح می دهند از پنبه با کیفیت تولید داخل استفاده کنند که لازمه آن کشت و استحصال پنبه با کیفیت و مرغوب توسط وزارت جهاد کشاورزی و واحدهای استحصال پنبه است.
ایران با وجود اینکه دومین دارنده ذخایر گازی در جهان است چالش های زیادی در این حوزه دارد و اکنون در آستانه زمستان ناترازی گاز یادآور نگرانی های سال ۱۴۰۱ شده است.
در کارگروه تخصصی هیات واگذاری «نحوه واگذاری شرکتهای زیرمجموعه ایران خودرو و سایپا»، «تغییر روش واگذاری برخی از شرکتها» و «درج عنوان مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب در فهرست موارد مشمول واگذاری» مطرح و مقرر شد در جلسه آتی هیات واگذاری تصمیمگیری شود.
دبیرکل خانه تعاونگران درباره اجرای مزد منطقه ای گفت:بسیاری از کارگران با این طرح مخالف هستند و معتقدند که این طرح منجر به کاهش دستمزد آنها در برخی مناطق خواهد شد.اجرای سیستم مزد منطقهای نیازمند زیرساختهای اطلاعاتی قوی، نظارت دقیق است.
لینک های ویژه
گوناگون
آخرین اخبار