در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

توافق ایران با چین و روسیه در حوزه میکروالکترونیک/شبکه آزمایشگاهی اعضای بریکس ایجاد می‌شود

توافق ایران با چین و روسیه در حوزه میکروالکترونیک/شبکه آزمایشگاهی اعضای بریکس ایجاد می‌شود

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکروی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، بخشی از تمرکز برنامه‌های این ستاد را بر روی سنسورها و حسگرها در صنایع مختلف دانست و گفت: در این راستا در نشست بریکس با یک مجموعه از کشور چین و چند مرکز تحقیقاتی روسیه مذاکره کردیم و از چند مرکز نیز بازدید داشتیم و امیدواریم پروژه‌های مشترکی را در محور برنامه توسعه حسگرها با این کشورها تعریف کنیم. این همکاری‌ها منوط به ادامه این تعاملات است.

به گزارش ایسنا، ششمین نشست بریکس (BRICS) در کارگروه فناوری‌نانو و مواد پیشرفته در روسیه با حضور هشت کشور برزیل، هند، روسیه، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر و امارات متحده عربی برگزار شد. توانمندی‌ها و دستاوردها نانویی ایران در این نشست ارائه شد و پیشنهادات همکاری ایران از جمله در بخش شبکه آزمایشگاه‌ها و حوزه استانداردسازی محصولات نانوفناورانه و پیشرفته ایرانی مورد موافقت قرار گرفت. 

دکتر عماد احمدوند در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری ششمین کارگروه نانو تکنولوژی عضو بریکس، گفت: تاکنون این کارگروه ۵ نشست را برگزار کرده است و امسال اعضای جدید از جمله کشور ایران به نشست این کارگروه اضافه شدند.

وی با بیان اینکه دانشگاه اورال کشور روسیه میزبان این نشست بوده است، اظهار کرد: کشورهای عضو به جز اتیوپی و عربستان در این نشست حضور داشتند و نمایندگان سایر کشورهای برزیل، روسیه، هند، افریقای جنوبی، ایران و امارات و مصر در این نشست بودند.

احمدوند مهمترین کارکرد این نشست را تبادل اطلاعات میان نهادهای متولی توسعه فناوری نانو در کشورهای عضو و برقراری ارتباط میان مجموعه‌ها برای هم‌افزایی عنوان کرد و یادآور شد: در این نشست نماینده هر کشور، گزارشی از آخرین وضعیت توسعه فناوری نانو در کشور متبوع خود ارائه داد و ما نیز به نمایندگی از ایران، برنامه‌ها و آخرین وضعیت توسعه این فناوری در کشور را عرضه کردیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو، اضافه کرد: یکی از روزهای برگزاری این نشست مربوط به هم‌فکری و تبادل نظر درباره همکاری‌های آینده و جهت‌گیری‌های کلی کارگروه بوده است. در این نشست ما این نکته را گوشزد کردیم که رویکردهای این نشست بیشتر بر محور مسایل پژوهشی و همکاری‌های تحقیقاتی است و پیشنهاد کردیم که این رویکرد به سمت موضوعات تجاری‌سازی سوق یابد و سهم سایر موضوعات نظام نوآوری در محتوای نشست‌های آتی اضافه شود.

وی با بیان اینکه این موضوع مورد استقبال سایر کشورها قرار گرفت، ادامه داد: نمایندگان کشورهای برزیل، روسیه، امارات و آفریقای جنوبی از این پیشنهاد استقبال کردند و بنا شد تا قبل از نشست آتی این کارگروه که در سال آینده در کشور برزیل برگزار می‌شود، شبکه‌های موضوعی بر روی برخی از موضوعاتی که از سوی ایران مطرح شد، ایجاد شود.

احمدوند افزود: از جمله این شبکه‌ها در حوزه تدوین استانداردها و سازوکار ارزیابی محصولات مرتبط با فناوری نانو بود؛ چراکه در میان کشورهای عضو بریکس، فعال‌ترین کشور در زمینه تدوین استانداردهای بین‌المللی نانو،‌ ایران است و در حوزه استاندارهای ملی نیز کشورهای چین و ایران فعال‌تر عمل کرده‌اند.

وی یادآور شد: در عضویت ایزو (سازمان بین‌المللی استاندارد) فعال‌ترین عضو یعنی ایران با تدوین ۱۲ استاندارد است که شامل ۱۰ درصد از کل استانداردهایی است که تاکنون ایزو در حوزه نانو منتشر کرده است. این ۱۲ استاندارد حوزه نانو با مدیریت و راهبری ایران بوده است.

دبیر ستاد توسعه نانو و میکرو یادآور شد: کشورهایی مانند هند از اینکه در تدوین استانداردها از تجربیات ایران و ارتباطاتی که ایران در ایزو داشته و دارد، استقبال کرد و مقرر شد در این زمینه نشست‌هایی را برگزار کنیم.

ایجاد شبکه آزمایشگاهی

وی ادامه: یک مساله دیگری که در کشور چین مطرح شده بود، ولی پیشرفت خاصی نداشته، همکاری در حوزه آزمایشگاه‌ها بوده است و در این نشست مقرر شد تا شبکه‌ آزمایشگاه‌های مرتبط با نانو در میان این کشورها شکل بگیرد.

احمدوند اظهار کرد: با گزارشی که ما از تجربه ۲۰ ساله ایران در شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو ارائه کردیم، بنا شد تعدادی از آزمایشگاه‌های کشورهای عضو که ظرفیت همکاری‌های بین‌المللی را دارند و می‌توانند در ارائه خدمات آزمایشگاهی به کشورهای عضو فعال باشند، اطلاعات این آزمایشگاه‌ها در سایتی که برای این امر طراحی شده است، بارگذاری شود و از این طریق زمینه همکاری میان آزمایشگاه‌های مستقر در این کشورها بیشتر از قبل فراهم شود.

وی ارتقای سطح همکاری آزمایشگاه‌های کشورهای عضو را با محوریت شبکه آزمایشگاهی ایران ذکر کرد و گفت: این موضوع در این نشست مطرح و بنا شد که اجرای آن در دستور کار قرار گیرد.

ایجاد سازوکار برای ارزیابی محصولات فناورانه

دبیر ستاد توسعه نانو و میکرو با اشاره به تجربیات کشور در زمینه ارزیابی محصولات فناورانه نانو، اظهار کرد: در ایران به محصولات ارزیابی شده در حوزه نانو، نانو نماد اعطا می‌شود و ما گزارشی در این زمینه ارائه کردیم که از این ایده استقبال شد و قرار است در این زمینه نشست‌های همفکری و تبادل نظر برگزار شود تا سایر کشورها هم برای مدیریت بازار محصولات نانو بتوانند از تجربیات ایران در زمینه ارزیابی محصولات بهره‌مند شوند.

وی افزود: هیچ یک از کشورهای عضو بریکس سازوکار ارزیابی محصولات نانو را نداشتند تا بتوانند آماری از محصولات مبتنی بر نانوی تولید شده خود را ارائه دهند و بتوانند نظارت خاصی به‌ویژه بر روی محصولات حوزه بهداشت و سلامت داشته باشند؛ از این رو در این جلسه بنا شد یکسری نشست‌هایی را داشته باشیم تا سازوکارهای ارزیابی محصولات ارائه شود تا از تجربیات ایران و در آینده با همکاری ایران برای ارزیابی محصولات این حوزه استفاده کنند.

وی خاطر نشان کرد: در کنار طرح این مسائل با تعدادی از مراکز پژوهشی روسیه نشست‌هایی را برگزار کردیم و قرار شد با تمرکز بیشتر بر روی میکروالکترونیک همکاری میان شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی داخلی را با مراکز پژوهشی روسیه فعال در این حوزه فراهم کنیم.

توسعه سطح همکاری در حوزه میکروالکترونیک

احمدوند با اشاره به زمینه همکاری ایران با کشورهای عضو بریکس در حوزه میکروالکترونیک، گفت: بخشی از تمرکز برنامه‌های ما بر روی سنسورها و حسگرها در صنایع مختلف است. این حوزه از یک سو نیاز به افراد متخصص دارد و از سوی دیگر نیاز به زیرساخت‌هایی از جمله اتاق‌های تمیز و کلین روم‌ها دارد که برخی از این امکانات در کشور موجود است و در کشورهایی مانند روسیه و چین نیز امکانات خوبی در این حوزه دارند.

وی اضافه کرد: در این راستا با یک مجموعه از کشور چین و چند مرکز تحقیقاتی روسیه مذاکره کردیم و از چند مرکز نیز بازدید داشتیم و امیدواریم پروژه‌های مشترکی را در محور برنامه توسعه حسگرها با این کشورها تعریف کنیم. این همکاری‌ها منوط به ادامه این تعاملات است.

به گفته این مقام مسؤول، در حال حاضر در نشست و تعاملات بریکس مذاکرات و بازدیدهای اولیه از مراکزی که ظرفیت اولیه برای توسعه این همکاری‌ها داشتند، انجام شد و توافقات اولیه نیز صورت گرفته و امیدواریم در ادامه مسیر بتوانیم فناوران و شرکت‌ها را برای ادامه این همکاری‌ها همراه کنیم.

احمدوند با بیان اینکه از کشور چین یک نماینده در نشست بریکس حضور داشت، گفت: ما با این مجموعه که در زمینه توسعه حسگرها فعال هستند، مذاکراتی داشتیم و ابراز تمایل برای همکاری با ما در حوزه نفت و گاز را داشتند که در حال پیگیری این موضوع هستیم.

انتهای پیام

لینک خبر

اخبار علم و فناوری‌

از «دیوانه‌وارترین خودروی دنیا» تا «حقیقتی جالب درباره نقاشی ون‌گوگ»

از «دیوانه‌وارترین خودروی دنیا» تا «حقیقتی جالب درباره نقاشی ون‌گوگ»

سرویس علم و فناوری ایسنا در روز چهارشنبه میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌های فضا، هوش مصنوعی، دانش‌بنیان، علم و فناوری بوده است. از اولین خودروی ۱۸ هزار اسب‌بخاری جهان با ۲ موتور جت رولزرویس تا آخرین گام مهم در جهت ساخت واکسن هپاتیت C، از گوشی‌های بودار تا تصاویر ماه‌گرفتگی بامداد چهارشنبه در کشورهای جهان، تنها چند مورد از اخبار قابل توجه امروز سرویس علم و فناوری ایسنا هستند.

نخستین استخراج خودکار اکسیژن از خاک ماه رقم خورد

نخستین استخراج خودکار اکسیژن از خاک ماه رقم خورد

خبرگزاری ایسنا

شرکت خصوصی «سیرا اسپیس»(Sierra Space) در اتفاقی تاریخی موفق به اولین استخراج خودکار اکسیژن از شبیه‌ساز خاک ماه شد.

ضرورت تسریع در اجرای تکالیف برنامه هفتم پیشرفت

خبرگزاری ایسنا
چاپ ۳ بعدی کویلی از جنس مس و گرافن با کاربرد در خودروهای الکتریکی

چاپ ۳ بعدی کویلی از جنس مس و گرافن با کاربرد در خودروهای الکتریکی

خبرگزاری ایسنا

شرکت اینفینیتی توربین (Infinity Turbine) اعلام کرد که کویل‌هایی از جنس مس و گرافن ساخته که می‌تواند برای موتورهای وسایل نقلیه الکتریکی و دیتا سنترها به کار رود. این کویل‌ها با کمک چاپ سه‌بعدی تولید شده‌اند.


لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : "تغییر"، پاسخگویی به مطالبات جامعه است/ انتصاب‌های جدید در وزارت اقتصاد

ایرنا : پنج مجروح بر اثر تیراندازی در عروسی در جنوب کرمان

مهر : کوبا اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در لبنان را محکوم کرد

مهر : تصادف در جاده استهبان به شیراز ۳ فوتی و ۷ مصدوم بر جا گذاشت

ایرنا : ایران حمله علیه سفیر خود در لبنان را پیگیری می‌کند؛ شورای امنیت جنایت اسرائیل را محکوم کند

ایسنا : صاعقه زدگی در سلماس منجر به فوت جوان ۲۸ ساله شد

تسنیم : اشترکالی: خوشحالم با سه امتیاز کارمان را شروع کردیم

ایرنا : پوتین: چالش‌های جهانی باید با تلاش مشترک حل شوند

مهر : آلمان: «نگرانی‌های انسانی‌» عامل توقف فروش سلاح به تل آویو است!

ایسنا : امکان تشکیل جلسه مجازی در سامانه خودنویس فراهم شد

صدا و سیما : مهم‌ترین اخبار ورزشی ۲۸ شهریور

ایسنا : اشترکال: قدم به قدم پیش می‌رویم

ایسنا : سمنان گزینه‌ای مناسب برای جابجایی پایتخت/ لزوم شکستن تابوی استاندار بومی

ایرنا : تابش نماینده اردکان در ادوار مجلس: از دولت حمایت می‌کنم ولی مسئولیت نمی‌پذیریم

ایرنا : عراقچی: علاقه‌مند به گسترش همه جانبه روابط تهران و کاراکاس هستیم

مهر : برای روابط با ونزوئلا اهمیت زیادی قائل هستیم

مهر : ورود تیم بسیج جامعه پزشکی به لبنان

مهر : جشن میلاد پیامبر اسلام(ص) در روانسر

مهر : همایش گرامیداشت هفته وحدت در سرپل‌ذهاب

تسنیم : اسکوچیچ: الوکره ضعیف نبود، ما خیلی خوب کار کردیم

مهر : اسکوچیچ: شروع خوبی در آسیا داشتیم/ فوتبال را به حریف دیکته کردیم

ایسنا : اسکوچیچ: فوتبال خودمان را به حریف دیکته کردیم/ نمی‌خواهم درباره حریف حرف بزنم

تسنیم : اشترکالی بهترین بازیکن دیدار تراکتور - الوکره شد

ایسنا : ۱۴ شهید و ۴۵۰ زخمی در اثر انفجارهای امروز دستگاه‌های بی‌سیم در لبنان

ایسنا : آسوشیتدپرس: رابرت مالی به اطلاعات محرمانه منع شده دسترسی داشت

ایسنا : طرفین مقابل در برجام در اجرای تعهدات کوتاهی می‌کنند

تسنیم : استعفای مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ورزش برای حضور در انتخابات

تسنیم : آمادگی ایران برای میزبانی نشست کشورهای حوزه خزر

تسنیم : مقاومت عراق از حمله پهپادی به حیفا اشغالی خبر داد

ایسنا : خط بطلان تراکتور بر طلسم مقابل قطری‌ها

تسنیم : شهاب طباطبایی عضو شورای اطلاع رسانی دولت شد

ایسنا : ضرورت تقویت محافل قرآنی و روضه‌های خانگی

ایرنا : واکنش جالب آنچلوتی به ازدواج ستاره ۱۸ ساله رئال مادرید

ایرنا : مدافع فصل قبل نساجی مازندران به خیبر خرم آباد پیوست

مهر : قهرمانی فرجی در مسابقات تنیس روی میز کانتندر جوانان بوسنی

ایرنا : نماینده ولی‌فقیه در گلستان: خرد و تصمیم‌گیری جمعی بین مسوولان این استان وجود دارد

ایسنا : روستایی با قدمت یک قرن فرشبافی؛ میزبان نخستین جشنواره ملی فرش شهرستان ملایر

ایرنا : نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در زنجان گشایش یافت

ایسنا : اعلام آمادگی برای میزبانی از نشست نخست‌وزیران کشورهای ساحلی خزر در تهران

ایرنا : انتقال ۹۵ مصدوم حادثه تروریستی لبنان به ایران

ایرنا : ۹۵ مصدوم حادثه تروریستی لبنان به ایران منتقل شدند 

تسنیم : گام پنجم صنعا؛ شلیک موشک مافوق صوت یمنی به قلب تل آویو

ایرنا : آوای ایرنا همدان/مروری بر مهم ترین عناوین خبری دیار الوند در ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

ایرنا : نخستین گروه درمانی ایران وارد لبنان شد

ایرنا : سرمربی تیم بسکتبال مس رفسنجان معرفی شد

مهر : گره گزینشی داوطلبین معلمی در کشور باز می‌شود

مهر : احضار یک شهروند آلمانی به دلیل حمایت از فلسطین

ایسنا : نیویورک‌تایمز: کار آمریکا در منطقه سخت شده است

مهر : جزئیات سفر و علت وقوع حادثه برای اتوبوس بوشهر- مشهد

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید