به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا ابراهیمی صبح پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: ورود تورهای گردشگری و طبیعت گردی در ایام گاوبانگی به جنگلهای مازندران، ممنوع و هر نوع درخواست فعالیت و همکاری اعم از مشارکت در حفاظت، مشاهده حیات وحش، عکاسی، مستند سازی و … مشروط به ارائه درخواست کتبی، هماهنگی و اخذ مجوز محیط زیست از اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران در خصوص اقدامات این اداره کل با توجه به شروع فصل گاوبانگی که از ۱۵ شهریور لغایت اواسط مهرماه آغاز میشود، گفت: در اجرای برنامههای حفاظتی، اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران با همکاری و هماهنگیهای قضائی بعمل آمده به منظور تأمین و افزایش ضریب امنیت مناطق و حفظ آرامش گونه مرال در این ایام از ورود و حضور افراد، گروههای طبیعت گردی و تورهای گردشگری به زیستگاههای مرال در عرصههای جنگلی و حفاظت شده استان از نیمه شهریور تا اواسط مهر با هر توجیهی ممنوع است.
وی همچنین تاکید کرد: دامداران ملکف به خروج دام از مراتع، مناطق جنگلی و حفاظت شده در موعد مقرر قانونی (۱۵ شهریور) هستند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران تاکید کرد: افراد و جوامع بومی مستقر در مناطق تحت مدیریت و پیرامون عرصهای جنگلی با محیط زیست همکاری کرده و حتیالامکان از حضور و تردد غیرضرور در مناطق در این ایام خودداری کنند.
ابراهیمی از هر نوع درخواست فعالیت و همکاری اعم از مشارکت در حفاظت، مشاهده حیات وحش، عکاسی، مستند سازی و … مشروط به ارائه درخواست کتبی، هماهنگی و اخذ مجوز محیط زیست از اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.
وی از همه دوستداران و علاقمندان به محیط زیست خواست تا محیط بانان عزیز را در امر حفاظت یاری نمایند و در صورت مشاهده تخلف شکار غیر مجاز، صدای شلیک تیر، ورود افراد غیر مجاز، ترددهای مشکوک، موضوع را به مأمورین، ادارات محیط زیست شهرستان و یا با سامانه ارتباط مردمی محیط زیست به شماره ۱۵۴۰ گزارش کنند.
شایان ذکر است، مقارن با طنین آوای مرالها در جنگلهای مازندران و شروع فصل گاوبانگی برنامهها و تدابیر حفاظتی اداره کل حفاظت محیط زیست استان با مشارکت جوامع بومی، همیاران، فعالین زیست محیطی در سطح استان اجرا میشود که در این رابطه ضمن انجام گشتهای سیار، اطلاع رسانی عمومی، مسدود سازی مسیرهای جنگلی با استقرار تعداد ۲۵ الی ۳۰ دستگاه چادر ثابت و سیار در موقعیتها و کریدورهای حساس در سطح استان با استقرار ۱۸۰ محیط بان به صورت شبانه روزی از مناطق و زیستگاههای فعال مرال حفاظت میکنند.
مرال یا گوزن قرمز که در گویش مازندرانی به آن گاو کوهی (اشکار گو) نیز گفته میشود، گونه نماد جانوری استان مازندران و به بزرگترین پستاندار علفخوار از گونههای با شکوه جنگلهای پهن برگ هیرکانی شمال است.
حفاظت مناسب از گونه با ارزش مرال و انجام اقدامات حفاظتی در مناطق جنگلی مازندران تنها با تلاش شبانه روزی محیط بانانی به دست میآید که با تمام وجود سعی دارند محیطی امن برای زاد و ولد این گونه با ارزش فراهم کنید و از جمله این اقدامات برپایی چادرهای گاوبانگی از اواسط شهریور تا اواخر مهرماه گشت و کنترل و نظارت مناطق زیستگاهی میباشد تا علاوه بر کوتاه کردن دست شکارچیان متخلف که با تقلید صدای گوزن سعی در شکار آنها دارند اطلاعات لازم از وضعیت جمعیتی، زیستگاهی و پراکنش این گونه حمایت شده را نیز به دست آورند.