نفوذ روزافزون راست افراطی در آستانه انتخابات اروپا


نفوذ روزافزون راست افراطی در آستانه انتخابات اروپا

یک نشریه آلمانی در مطلبی از نفوذ، رشد و موفقیت روزافزون احزاب راست افراطی در آستانه انتخابات پارلمانی اروپا به عنوان چالشی برای این اتحادیه خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سایت رادیو آلمان در مطلبی به موفقیت احزاب راست افراطی در بسیاری کشورهای اروپایی در آستانه انتخابات پارلمانی اروپا پرداخته و نوشت: در بسیاری کشورهای اروپایی از جمله هلند، ایتالیا و آلمان پوپولیست های دست راستی بر موج موفقیت سوار شده‌اند.

در ادامه این مطلب آمده است: احزاب پوپولیست راست و راست افراطی سال ها در پارلمان های اروپا نماینده داشته اند. احزاب راست افراطی همچنین در دولت ها دخالت دارند. حالا این سوال مطرح است که تغییر به راست در اروپا چگونه باید ارزیابی شود؟

نویسنده در ادامه به کشورهایی که احزاب راست افراطی در آن موفقیت های چشمگیری داشته اند اشاره کرده و نوشت: در انتخابات پارلمانی هلند درنوامبر 2023، حزب راست‌گرای پوپولیست آزادی (PVV) گیرت ویلدرز به‌طور شگفت‌انگیزی قوی‌ترین نیرو شد.

"دانیل موگ"، دانشمند علوم سیاسی غربی در این باره می گوید که مسائل مهاجرت و پناهندگی برای این انتخابات بسیار مهم بود.

تقریباً شش ماه پس از این انتخابات، رهبران حزب راستگرای پوپولیست PVV، حزب لیبرال-محافظه‌کار VVD، حزب محافظه‌کار راست NSC و حزب راستگرای پوپولیست کشاورزان BBB بر سر تشکیل ائتلاف توافق کردند. البته بسیاری از ناظران سیاسی در هلند تردید دارند که این دولت جدید در دوره قانونگذاری زنده بماند. هنوز مشخص نشده که چه کسی باید رهبری هلند را در دست گیرد.

در ایتالیا نیز "جورجیا ملونی" پسا فاشیست از حزب افراطی برادران ایتالیا از اواخر اکتبر 2022 نخست وزیر این کشور بوده است. این حزب با احزاب راست افراطی فورزا و لگا ائتلافی تشکیل داد. ملونی در لفاظی های خود از روایتی استفاده می کند که علیه سلطه ادعایی جناح چپ مبارزه می کند. مهاجران نیز به اعتقاد وی مکرراً به دشمن تبدیل می شوند.

دولت ملونی در تلاش است تا دموکراسی را بر اساس ایده های خود تغییر دهد: در نوامبر 2023، ملونی پیشنهاد انتخاب مستقیم نخست وزیر با رای ساده اکثریت را داد. بر این اساس، ائتلاف های انتخاباتی باید نامزدی را برای پست ریاست دولت معرفی کنند. پس از آن یک ائتلاف در صورتی که نامزدش با موفقیت انتخاب شود، به طور خودکار 55 درصد از کرسی های هر دو اتاق پارلمان را دریافت می کند. مخالفان به شدت از این طرح ها انتقاد کردند.

در مجارستان نیز ویکتور اوربان، نخست وزیر این کشور و حزب راستگرای پوپولیست او فیدز یک سیاست خانوادگی بسیار محافظه کارانه و یک رویکرد ضد مهاجرت را دنبال می کنند.

اوربان سال هاست که به دنبال نزدیکی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بوده است. مجارستان همچنین به صورت مداوم با اتحادیه اروپا بر سر نقض حاکمیت قانون دعوا دارد.

در جمهوری فدرال آلمان هم بر اساس بررسی‌های انجام شده از آغاز ماه مه 2024، حزب افراطی جایگزینی برای آلمان به عنوان دومین نیروی قوی پس از اتحادیه احزاب متحد مسیحی قرار گرفته است. سازمان اطلاعات داخلی آلمان البته این حزب را به عنوان یک گروه مظنون به جناح راست افراطی طبقه بندی می کند. به گفته هانس وورلندر، دانشمند علوم سیاسی از دانشگاه درسدن، این حزب خود را به شدت در یک «طیف افراطی راست ملی» قرار داده است.

پوپولیست های دست راستی در فنلاند نیز در قدرت هستند.

در لهستان هم حزب ملی-محافظه کار قانون و عدالت PiS که از سال 2015 بر این کشور حکومت کرد، بار دیگر به قوی ترین نیرو تبدیل شد. با این حال، چون هیچ شریک ائتلافی پیدا نشد، PiS قدرت را به اتحادی به رهبری دونالد تاسک واگذار کرد.

نمونه آلمان نشان می دهد که احزاب راست گرای پوپولیست و راست افراطی در جایی که در دولت نیستند نیز بر سیاست تأثیر می گذارند.

نمونه دیگر فرانسه است، جایی که مارین لوپن از حزب Rassemblement National (جبهه ملی سابق) در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته شکست خورد، اما به عنوان مثال، گفتمان عمومی در مورد سیاست مهاجرت را تا حدی با حمایت رسانه ها شکل می دهد.

وضعیت در مورد دموکرات‌های پوپولیست راست‌گرای سوئد نیز که در کابینه نمایندگی ندارند مشابه است، اما آن ها از دولت محافظه‌کار-بورژوایی حمایت می‌کنند.

در ادامه این مطلب آمده است: گرایش‌های راست‌گرای قوی در اروپا خارج از اتحادیه اروپا نیز وجود دارد: در انگلیس محافظه‌کاران، که از سال 2010 در قدرت هستند و طبق نظرسنجی‌ها، در انتخابات بعدی تهدید به شکست می‌شوند، سیاست مهاجرت سختگیرانه ای را دنبال می‌کنند.

در سوئیس نیز SVP پوپولیست جناح راست برنده واضح انتخابات در سال 2023 بود.

در ادامه آمده است: سال 2024 یک سال انتخابات مهم در اروپا است. انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا در 9 ژوئن برگزار می شود. پوپولیست های دست راستی و افراط گرایان راست می خواهند در سایه این انتخابات اختیارات خود را به طور گسترده افزایش دهند.

در انتخابات ایالتی آتی در براندنبورگ، زاکسن و تورینگن در آلمان در پاییز 2024، تشکیل دولت به دلیل قدرت مورد انتظار حزب افراطی جایگزینی برای آلمان می تواند بسیار دشوار باشد. به خصوص در حزب دموکرات مسیحی همیشه در مورد نحوه برخورد با AfD بحث می شود.

در چندین کشور اتحادیه اروپا نیز انتخابات به زودی برگزار می شود. در اتریش، جایی که پارلمان جدید در سال آینده انتخاب خواهد شد، بر اساس نظرسنجی ها، حزب افراطی آزادی اتریش FPÖ جلوتر است. این حزب راستگرای پوپولیست و ضد اتحادیه اروپا در 25 سال گذشته چندین بار بخشی از دولت اتریش بوده است اما هنوز رهبری را تعیین نکرده است.

پائولا دیهل، کارشناس پوپولیسم جناح راست از دانشگاه کیل، از "مناطق خاکستری" صحبت می کند. به گفته وی قبلاً ترس از ارتباط بین افراط گرایان راست و نیروهای محافظه کار-بورژوایی وجود داشت. اکنون این بازیگران به یکدیگر نزدیک‌تر شده‌اند.»

احزاب پوپولیست جناح راست اکنون تا حدی به عنوان یک پلت فرم عمل می کنند. گروه هایی که قبلاً با هم کار نمی کردند اکنون در چنین مهمانی هایی گرد هم می آیند. دیهل گفت: «این کار را بسیار دشوار می‌کند، زیرا مرزها سیال شده‌اند، در عین حال، پیشنهادات جناح راست در مورد موضوع مهاجرت، از نظر سیاسی و از نظر اجتماعی قابل قبول می شوند.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: به این ترتیب راست جدید به رقابت واقعی برای احزاب محافظه کار موجود در اروپا تبدیل خواهد شد.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت: مسلماً بین احزاب راست گرای اروپا هم اختلافاتی وجود دارد. حزب راستگرای پوپولیست فرانسه Rassemblement National (RN) در سایه این اختلافات به همکاری خود با حزب افراطی جایگزینی برای آلمان در پارلمان اروپا بعد از برخی اختلافات پایان داد.

در آغاز ژانویه 2024، جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، از "اختلافات آشتی ناپذیر" بین حزب راست افراطی خود و حزب افراطی آلمان صحبت کرد.

در ادامه این مطلب آمده است: پوپولیسم دست راستی و افراط گرایی راست در اروپا پدیده جدیدی نیست. سیاستمدارانی مانند یورگ هایدر و "سیلویو برلوسکونی" موفقیت های انتخاباتی را در دهه های 1980 و 1990 جشن گرفتند و "گیرت ویلدرز" نیز سال هاست که از نظر سیاسی فعال بوده است.

"پائولا دیهل"، استاد نظریه های سیاسی، تاریخ ایده ها و فرهنگ سیاسی در دانشگاه کیل می گوید: این چیزی است که برای مدت طولانی وجود داشته است. اما در ده سال گذشته برخی به ایدئولوژی های این گروه ها عادت کرده‌اند. برخی از ایده ها اکنون "عادی" شده‌اند. به گفته وی با توجه به ناامنی های کنونی به دلیل جنگ و بحران آب و هوا، زمینه رشد برای احزاب راست برای مدت طولانی آماده شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : شولتس: بسته تحریم جدید روسیه بزودی اعمال می‌شود

مهر : ریزش ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در معاملات صبحگاهی

ایسنا : زمین‌های خاکی دیروز و استعدادهایی که نادیده گرفته می‌شوند

مهر : اخبار ضد و نقیض از «آتش بس تاکتیکی» در غزه

ایسنا : سخنگوی وزارت خارجه: دشمن صهیونیستی در مقابل ملت فلسطین زانو خواهد زد

ایسنا : خورشید مصنوعی چین به میدان مغناطیسی دست یافت

مهر : تبلیغات اسلامی نقش مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن اسلامی دارد

ایسنا : حضور بشار اسد در نماز عید قربان در مسجد الروضه دمشق

ایلنا : معتمدی سعی دارد مخاطب را به نظام گفتمانی و معرفتی متصل کند

مهر : اتاق‌های عملیات نظامیان صهیونیست موشک‌باران شدند

مهر : حل تنش‌آبی و مشکل صیادان در سیریک/ اینجا قطب برق‌ هسته‌ای می‌شود

ایرنا : گردان‌های القسام: آزادی قدس نزدیک است + ویدئو

صدا و سیما : ادامه اعتراض‌های جهانی علیه نسل کشی صهیونیست‌ها در غزه

مهر : حج واقعی را حجاج ایرانی برگزار می‌کنند نه عربستان

مهر : کسورات کارانه پزشکان بر اساس عملکرد محاسبه می‌شود

مهر : اعتراف ارتش صهیونیستی به قدرت رزمندگان فلسطینی

ایلنا : نقد و بررسی چهار فیلم در سیزدهمین جلسه پاتوق فیلم کوتاه

تسنیم : توافق پرسپولیسی‌ها برای تمدید قرارداد 4 بازیکن/امیری در نوبت

تسنیم : تخصیص 48 میلیاردی ایجاد بازاچه صنایع دستی اردستان

ایرنا : بنیاد مستضعفان ۵۰۰ زندانی جرایم غیرعمد را آزاد کرد

مهر : توقف موقت عملیات نظامیان صهیونیست در جنوب غزه

ایسنا : برق ۱۶ اداره پرمصرف شهر تهران قطع شد

ایلنا : پیوس: حیف شد پرسپولیس اوسمار را از دست داد/ سرمربی جدید باید هرچه زودتر انتخاب شود

مهر : شهرداری‌ها آماده حذف دریافت عوارض آلایندگی باشند

مهر : افزایش انتقادات در میان افسران صهیونیست علیه تل‌آویو

مهر : عزاداری مسلمیه در هیات ریحانه الحسین(ع)

ایسنا : ۹ زخمی در پی تیراندازی در یک پارک آبی در «میشیگان» آمریکا

مهر : موج حملات سنگین هوایی و زمینی علیه غزه

ایسنا : از اظهارات تبلیغاتی نامزدهای انتخابات چه خبر؟

مهر : ایجاد کمربند آتش در موج سنگین حملات علیه دیرالبلح

ایسنا : سی‌بی‌اس: مقامات آمریکایی نگرانند واشنگتن به جنگ دیگری در خاورمیانه کشیده شود

مهر : برنامه‌ریزی ستاد انتخابات اصفهان برگزاری انتخاباتی شکوهمند است

ایسنا : پیشنهادی به دولت چهاردهم برای رفع همپوشانی‌های قوانین حوزه کودک

ایلنا : ۸۳۴ دستگاه اطلاعات کارکنان خود را در سامانه ثبت نکردند

مهر : چرا موتور خط حمله تیم ملی فوتبال ایران برابر ازبکستان خاموش شد؟

ایسنا : محور کرج_کندوان همچنان بسته است

ایرنا : امضای ۵ میلیارد دلار قرارداد نفتی با روسیه در دولت سیزدهم

ایرنا : سرانگشتان امیدنگار

مهر : دستگاه‌های اجرایی ملزم به اجرای قانون مناسب سازی هستند

ایسنا : کشف ۱۰۰ لیتر ماده اولیه روان گردان و ۲۲ کیلوگرم شیشه در زاهدان

مهر : جدیدترین صندوق اهرمی بازار سرمایه پذیره‌نویسی می‌شود

مهر : تربیت حافظان نوجوان کردستانی ثمره راه‌اندازی دارالتحفیظ در سنندج

ایسنا : آغاز مناظره نمایندگان سه نامزد ریاست‌جمهوری در دانشگاه آزاد

مهر : رشد ۴۸۶ درصدی سودآوری در پی اصلاح ساختارهای مالی

مهر : ۶۰۰.۰۰۰ عروس و داماد از شعب سپهری وام ازدواج گرفتند

ایلنا : استوری برای عید سعید قربان

ایرنا : غارهای «قره‌ناز» و «چپر» مراغه شناسنامه‌دار شد

مهر : «خاطرات یک حلزون» انسی ۲۰۲۴ را برد/ «جریان» جریان ساز شد

مهر : کندوان در دست ایمن سازی

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید