ایجاد بستر‌های انگیزشی در دانشجویان برای پزشکی بازساختی


ایجاد بستر‌های انگیزشی در دانشجویان برای پزشکی بازساختی

جانشین رئیس موسسه رویان ایران را جزو کشور‌های پیشرو در پزشکی بازساختی دانست و در عین حال بر لزوم ایجاد بستر‌های انگیزشی در دانشجویان رشته‌های مختلف برای آشنایی با پزشکی بازساختی نیز تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سعید آبرون در رویداد تخصصی پزشکی بازساختی پزشکی آینده، با یادآوری اینکه موسسه رویان از سال 85 در کشور تاسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد، به بخش‌هایی از دستاورد‌های این مرکز در زمینه پزشکی بازساختی اشاره کرد. 

وی با اشاره به مطالعات انجام شده بر روی بیماران cp، دستاورد‌های این مطالعات را بسیار امیدوارکننده برشمرد و گفت: ایران جایگاه بسیار خوبی در پزشکی بازساختی دارد و قطعا چشم‌انداز بسیار روشن است. 

جانشین موسسه رویان با بیان اینکه با توجه به ظرفیت علمی موجود در دانشجویان و پژوهشگران جوان کشور، به آینده ایران در این رشته، بسیار امیدوار است، گفت: ما در آموزش و تحقیقات خوب عمل کرده‌ایم، اگر ه در تحقیقات نیازمند عملکرد بهتری به واسطه وجود نیرو‌های توانمند و با دانش هستیم. 

وی با تاکید بر لزوم تعریف پروژه‌های تحقیقاتی مناسب، گفت: پژوهشگر نباید دغدغه داشته باشد، اگر آموزش و پژوهش را تقویت کنیم، نتایج آن را در بالین خواهیم دید. 

آبرون با بیان اینکه در عرصه بالینی هنوز کار‌های بسیاری وجود دارد که باید انجام شود، گفت: به نظر می‌رسد که همه بخش‌ها باید وارد عرصه شوند تا شاهد سرعت بخشیدن به این عرصه و شکوفایی و ثمربخشی باشیم. 

جانشین موسسه رویان، گفت: در بحث بالینی ما با جان انسان سر و کار داریم، لذا موضوع بسیار حساس است و دولت و به ویژه وزارت بهداشت، باید ورود کامل داشته باشند؛ لذا باید سختگیری باشد تا کار اصولی و اثرگذار انجام شود. 

وی بیان کرد: خوشبختانه امروز علاوه بر رویان که پیشینه خوبی در این عرصه دارد، شرکت‌ها و موسسه‌های خصوصی متعددی با دریافت مجوز‌های لازم، فعال شده‌اند؛ این بسیار خوب است و مطالعات اثربخش در کشور هم گاهی محصول همکاری چند شرکت با رویان بوده است. 

این پژوهشگر عرصه پزشکی بازساختی، اضافه کرد: امروز در کشور شاهد وجود مراکز پزشکی بازساختی هستیم، به عنوان نمونه یکی از مراکز توسط  ملک‌حسینی و با همراهی خیرین در شیراز فعال است، برای توسعه این مراکز همه باید دست به دست هم دهیم، دولت، خیرین، متخصصان و نهاد‌های مرتبط باید همراهی کنند. 

رشد مطلوب‌تر پزشکی بازساختی در کشور نیازمند حمایت حاکمیت است 

اسماعیل میرزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این مراسم ضمن بیان اینکه در زمینه‌های آموزش و پژوهش شاهد رشد خوب در بخش پزشکی شناختی هستیم، لزوم تمرکز بر حوزه بالینی را متذکر شد و رشد مطلوبتر پزشکی شناختی را نیازمند حمایت قاطع حاکمیت دانست و گفت: از نظر آموزش یعنی نیروی متخصص و آموزش خوشبختانه مشکلی نداریم و خیلی زود شروع کردیم.

معاون دانشکده علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در بسیاری از دانشگاه‌های کشور نیروی متخصص در سطوح پی اچ دی و کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در رشته‌های مختلف آموزش دیده‌اند یا در حال آموزش هستند. 

وی با یادآوری اینکه پزشکی بازساختی، یک رشته میان رشته‌ای محسوب می‌شود و برای ورود به این عرصه و رشد در آن نیازمند تخصص‌های مختلفی هستیم، گفت: پزشکی بازساختی خیلی پیش از این در کشور شروع شده و اکنون رشته‌هایی نظیر بایوتکنولوژی پزشکی، پزشکی مولکولی و غیره را در دانشگاه‌های مختلف داریم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: ما در تربیت نیروی انسانی خوب عمل کرده‌ایم، در پژوهش هم بسیار خوب ورود داشتیم و شاهد انتشار مقالات متعدد آی اس آی و غیره هستیم، سرانه تولیدات علمی ایران در این زمینه بالا است.

میرزایی عنوان کرد: در یک بخش اصلی که شاید ضعف‌هایی موجود است و نیازمند تلاش و اهتمام بیشتری هستیم، بحث تجاری‌سازی و ورود به بازار است. مثلا در شیراز، سال‌ها است که عمل‌های جراحی بسیار پیشرفته و پیوند را داشته‌ایم، اما پزشکی بازساختی یک درمان جدید محسوب می‌شود که شاید مشکلات شیوه‌های درمانی قبلی نظیر پیوند، از اهدا کننده تا ایمنوژنسیتی تا زدن پیوند و هزینه و زمان انتظار و غیره را نخواهیم داشت.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تقویت این مبحث را نیازمند سرمایه‌گذاری مناسب، داشتن برنامه مدون و تامین زیرساخت دانست و گفت: باید زمینه‌ای فراهم کنیم تا محصولاتی که فاز آزمایشگاهی را با موفقیت طی کرده‌اند، در محیط‌های استاندارد، وارد پروسه تولید شده و در مرحله بالینی تست و مصرف شوند. 

وی با بیان اینکه در این حوزه متاسفانه حمایت خوبی را شاهد نبوده‌ایم، گفت: ضرورت دارد که نهاد‌های مختلف، از وزارتخانه‌ها، معاونت فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه‌ها، ستاد‌های ویژه و. با نگاهی علمی و کاربردی، فارغ‌التحصیلان و متخصصان مستعد و توانمند را حمایت کرده و زمینه برای تجاری‌سازی را فراهم کنند.

میرزایی با تاکید براینکه بخش خصوصی نیز می‌تواند در این زمینه فعال شود، گفت: به دلیل‌های ریسک بودن این بخش، الزاما باید دولت در یک قسمت از پروسه پزشکی بازساختی، ورودی کامل و دائم داشته باشد تا ریسک‌ها کم و انگیزه ورود و فعالیت برای بخش خصوصی، فراهم شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ضمن یادآوری اینکه پزشکی بازساختی، نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین و زمان اثرگذاری نسبتا طولانی است، گفت: بهتر است که دولت در یک مرحله گذار ورود و سرمایه‌گذاری و حمایت کند. این دوره گذار بین مرحله تحقیقات دانشگاهی و تولید زیاد کلینیکی، یک مرحله گذار یعنی در مقیاس نیمه صنعتی یا کوچک، نیازمند حمایت و همراهی دولت هستیم.

وی بیان کرد: دولت می‌تواند به افراد برای شکل‌گیری هسته‌های اولیه فنار کمک کند تا پروژه تحقیقاتی به مرحله بالینی وارد شده باشد، اما با مقیاس کوچکتر، این گونه سرمایه‌گذار اعتماد کرده و وارد عرصه خواهد شد.

ایران در پزشکی بازساختی همپای جهان پیش رفته است 

مهدی هادی، یک متخصص سلول درمانی و پزشکی بازساختی هم در این رویداد تخصصی گفت: حوزه پزشکی بازساختی با سرعت بسیار زیادی در جهان مسیر پیشرفت را طی می‌کند و ایران نیز پا به پای جهان در لبه دانش این بخش، حرکت می‌کند. 

وی با بیان اینکه ایران موفق شده است در همین مدت کوتاه فعالیت، محصولاتی قابل رقابت با محصولات جهانی را تولید و به بازار مصرف عرضه کند، افزود: ما در سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، پایه‌های خوبی داریم که یکی از آنها، پژوهشگاه رویان است، که حاصل تلاش‌های مستمر متخصصان این پژوهشگاه در موسساتی نظیر سل تک فارمد، مسیر تجاری سازی را طی کرده و می‌کند. 

هادی با اشاره به اینکه شرکت‌های مختلف در عرصه تجاری کردن محصولات تحقیقاتی در کشور فعال شده‌اند، گفت: در عرصه آموزش چه در صنعت سلول درمانی چه در مراکز تحقیقاتی نظیر رویان، برنامه‌های آموزشی بسیار خوبی اجرایی و دنبال شده است. 

متخصص سلول درمانی و پزشکی بازساختی در رویداد تخصصی پزشکی بازساختی پزشکی آینده، گفت: چشم‌انداز ایران در عرصه پزشکی بازساختی روشن و مطلوب است، اما ضعفی وجود دارد و آن اینکه، هزینه‌های زیادی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی تحقیقاتی جز معدودی از این مراکز، برای انجام پژوهش‌هایی صرف می‌شود که نتیجه مطلوب را به دنبال ندارد. 

وی ادامه داد: بیشتر تحقیقات به شکل هدایت و مسیردهی شده است که نتایج آن اگر چه علمی خواهد بود، اما به درد صنعتی شدن نمی‌خورد، لذا پیشنهاد صریح این است که کارشناسان و صاحب‌نظرانی به عنوان مشاور در کنار مراکز آموزشی و تحقیقاتی قرار بگیرند تا مسیر پژوهش‌ها به شکل صحیح ترسیم و تعیین شود. 

هادی با بیان اینکه ارائه مشاوره به دانشگاه‌ها باید از ابتدای نوشته شدن یک پروپوزال تحقیقاتی باشد، گفت: متاسفانه بسیاری از تحقیقات دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مسیر اشتباهی را می‌پیماید و با وجود هزینه‌های نسبتا زیاد، منجر به نتایج مناسبی در عرصه تولید ثروت نمی‌شود. 

متخصص سلول درمانی و پزشکی بازساختی با تاکید براینکه هم اساتید دانشگاه و هم دانشجویان در زمینه انجام تحقیقات و پژوهش‌های علمی نیازمند آموزش هستند، گفت: همه باید به گونه‌ای آموزش ببینند که به جای تولید یک یا چند مقاله از تحقیقات علمی، یک پکیج دانش فنی تولید کنند؛ این پکیج ویژگی‌هایی دارد که مورد قبول و تایید صنعت بوده و قابلیت صنعتی‌سازی محصول در آن وجود دارد. 

وی گفت: در سرمایه‌گذاری‌های با ریسک بالا نظیر همین حوزه، ستاد‌هایی در سطح ملی تشکیل شده نظیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری، ستاد سلول‌های بنیادی و غیره که پروژه‌ها را بررسی و داوری کرده و تسهیلاتی را به طرح‌های مناسب، به شکل بلاعوض یا تسهیلات، اعطا می‌کنند. 

هادی در عین حال گفت: طی یکسال گذشته شاهد کمرنگ و ضعیف و کم جذابیت شدن حمایت‌ها در این حوزه بوده‌ایم که ضرورت ورود حاکمیت برای تقویت تسهیلات و حمایت‌ها را به عنوان یک ضرورت کرد داده است. 

این متخصص سلول درمانی، گفت: امروزه در کشور‌های پیشرفته جهان، یکی از مباحث مهم در نگاه حاکمان و برنامه‌ریزان، بعد از انرژی هسته‌ای، پزشکی بازساختی و دانش سلول‌های بنیادی است. 

انتهای پیام/424/

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : جزیره نشینان قشم به سوگ شهید جمهور نشستند

تسنیم : گرگانی‌ها در سوگ " شهیدجمهور" نشستند+تصاویر

ایرنا : رئیسی که ریاست نکرد

ایسنا : رئیس‌جمهور آینده سیره آیت‌الله رئیسی را با قدرت ادامه دهد

ایسنا : ویدیو/ سفرهای استانی؛ کارنامه پربار خادم ملت

مهر : نامگذاری معبری به نام شهید آیت الله رییسی و شهدای خدمت در کرج

مهر : آماده باش کلیه دستگاه های امدادی و خدمات رسان در استان قزوین

تسنیم : ماتم مردم لرستان در فراق سید محرومان

مهر : فتح‌الفتوح انقلاب اسلامی تربیت نیروهایی در تراز مکتب نبوی است

مهر : سازمان بسیج رسانه استان تهران شهادت رئیس جمهور را تسلیت گفت

ایسنا : چه خبر از استقلال و پرسپولیس؟

مهر : مراسم سوگواری شهادت رییس‌جمهور و همراهانش در ورامین برگزار شد

ایرنا : عزاداری مردم در سوگ شهدای خدمت - زنجان

ایسنا : تسلیت وزیر خارجه ترکمنستان به سفیر ایران

تسنیم : تشییع پیکر آیت الله رئیسی؛ پنج‌شنبه در خراسان جنوبی

مهر : بانک‌ مسکن بالاترین عملکرد نظام بانکی را نهضت ملی مسکن دارد

مهر : مراسم بزرگداشت شهادت آیت الله رئیسی و همراهان در زنجان

تسنیم : عزاداری مردم بجنورد در سوگ رئیس‌ جمهور شهید

مهر : مراسم عزاداری به یاد سید شهیدان خدمت در بردسکن

ایلنا : لحظه خاموشی برج میلاد، به مناسبت شهادت رییس جمهور و هیأت همراه + فیلم

ایسنا : اجتماع بزرگ مردم کرمان در فراق شهدای خدمت

مهر : مراسم گرامیداشت شهدای خدمت در گناباد برگزار شد

ایرنا : فیلم| امام جمعه و استاندار همدان: خدمت به مردم دغدغه همیشگی شهید رییسی بود

مهر : برپایی مراسم عزاداری شهادت رییس جمهور و همراهان او در آبیک

تسنیم : آیت الله رئیسی به عهد خود با امام زمان (ع) عمل کرد

مهر : مراسم بزرگداشت خادم الرضا شهید آیت الله رییسی در کاشمر 

تسنیم : عزای عمومی یک چهارم مردم جهان برای آیت‌الله رئیسی

ایسنا : مرد میدان و دیپلماسی

ایرنا : زلنسکی : کشورهای غربی بیش از گذشته در جنگ با روسیه مداخله مستقیم داشته باشند

ایرنا : سید با داغ دوریت چه کنیم؟

ایلنا : سوگواری مردم مشهدمقدس مقابل منزل مادر شهید رییسی + فیلم

مهر : هشتم تیرماه به عنوان روز برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری تعیین شد

تسنیم : فرماندار قشم باتلاش درمسیرشهید رئیسی به مردم خدمت میکنیم

تسنیم : سوگ دیار علویان در غم آیت الله رئیسی

ایرنا : عزاداری مردم در سوگ شهدای خدمت - اصفهان

مهر : خدای سال‌های دهه شصت، خدای این روزها هم هست…

ایسنا : رئیس‌جمهوری که دور از حواشی بود

مهر : تجمع رشتوندان به یاد رییس جمهور شهید و همراهان

ایرنا : فیلم | آیین عزاداری شهادت آیت الله رئیسی در گچساران

ایرنا : دامنه نوسان بورس محدود شد

مهر : پیام تسلیت مدیران و شخصیت‌های استان زنجان برای شهدای خدمت

ایرنا : عزاداری مردم در سوگ شهدای خدمت - مشهد

ایرنا : فیلم | آیین گرامیداشت شهید آیت الله رییسی و شهدای خدمت در یزد

مهر : استانداری که به آرزویش رسید/ روایتی جالب از شهید رحمتی در مراغه

مهر : پیام تسلیت امام جمعه و استاندار قزوین برای شهادت رییس جمهور

ایرنا : اندیمشک عزادار شهید جمهور

ایرنا : از ما به «شهید جمهور»

ایرنا : عزادرای مردم در سراسر کشور در سوگ شهدای خدمت

مهر : چند خط درباره مشی سیاسی «رییسی عزیز»

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید