کتاب فاطمه زهرا (س) رونمایی شد

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

کتاب حضرت فاطمه (س) ظهر امروز در نمایشگاه کتاب ١۴٠٣ رونمایی شد.

به گزارش ایسنا ظهر امروز در اولین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب ١۴٠٣، نشست رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) در راستای برگزاری رویداد های علمی و فرهنگی، از سوی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی برگزار شد.

نمایشگاه کتاب ١۴٠٣ که در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود از روز جاری ١٩ اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد و با اتکا به شعار «بخوانیم و بنویسیم» قرار است تا ٢٩ اردیبهشت ماه برپا باشد.

سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی نیز برگزاری رویداد های علمی و فرهنگی را در حاشیه نمایشگاه کتاب سال جاری کلید زده است؛ رویداد هایی همچون برگزاری نشست های رونمایی از کتاب، نشست های تخصصی حوزه کتاب و کتابخوانی، مناظره های علمی و رونمایی از پنجره واحد نشر جهاد دانشگاهی را کلید زده است.

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران ظهر امروز در سالن مجمع ناشران انقلاب اسلامی، شاهد رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) بود؛ این مراسم تقریبا همزمان با برگزاری مراسم افتتاحیه نمایشگاه برگزار شد.

این مراسم با حضور مهدی محقق (محقق و پژوهشگر)، نوش آفرین انصاری (نویسنده و پژوهشگر)، حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی دامغانی (مشاور ریاست جمهور در امور روحانیت) و حجت الاسلام والمسلمین سید رضا ابراهیم موسوی (از اساتید حوزه علمیه قم و مولف) برگزار شد.

در ابتدای مراسم مجری برنامه در خصوص نام کتاب که به نام حضرت فاطمه (س) است سخن گفت و سپس از از حجت الاسلام والمسلمین موسوی دعوت به سخنرانی کرد.

موسوی سخنان خود را با خواندن بیت «همه عمر بر ندارم سر از این خمار مستی که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی» آغاز کرد و گفت: جلسه با عنوان رونمایی از کتابی است که هم از جهت مولِف و از مولَف دارای قوام خاصی است. هر کتابی را اگر علمی نگاه کنیم و علل اربعه را بر آن تطبیق دهیم، در دو کلمه و دو رکن خلاصه می شود؛ مولف اثر و روحی است که در کتاب تبلور پیدا کرده است.

او ادامه داد: کتاب شریف حضرت فاطمه (س) یادگاری از دو تن از بزرگان این مملکت است. کسانی که دارای علم و دانش و دیانت بودند. اصل این کتاب برای مرحوم ملا بمانعلی است که مرحوم شیخ عباس علی آن را تصحیح کرده است.

او ضمن تشکر از جهاد دانشگاهی بابت سعی در نشر این اثر گفت: مقدمه جناب دکتر محقق در ابتدای این کتاب و در ابتدای کتاب جنت الناجی قابل استفاده است اما روح این کتاب نیز مثال زدنی است. بحث صدیقه طاهره (س) بسیار عمیق است؛ آن هم نه فقط به عنوان نقل تاریخی، چرا که که نگاه به ایشان دارای چند وجه است. برخی برای روایت ایشان صرفا تاریخ را نقل می کنند که در جایگاه خود ارزشمند است، اما آنچه که این کتاب را متمایز کرده، روح اثر است و عنوانی که می توان به این قضیه نسبت داد بحث فقه الزهرا است. 

او ادامه داد: ما از کلام اهل بیت استفاده می کنیم؛ حال اگر وجود یکی از آن حضرت را تفقد کنیم و به حیث وجودی اش بیندیشیم، در میابیم که فقه خود متکلم امری بسیار مهم است و در این کتاب به فقه الزهرا اشاره بسیار زیبایی شده است؛ بزرگواران دست اندر کار این کتاب علاوه بر نقل روایات، تفقهی هم در این زمینه داشتند.

او گفت: نویسندگان این اثر استحضار بسیار لطیفی داشتند که درخور شأن مقام ولایت  است. روح این کتاب روح فقاهتی است و گفتنیست که برای یک ایجاد جامعه دینی و متدین لازم داریم که پیش از آنکه به فقه کلام اهل بیت برسیم به فقه متکلم برسیم؛ به این معنی که به فقه وجودی این بزرگواران نزدیک شویم. قابل توجه است که در این حوزه کار کم شده است در حالی که بسیار اثر گذار است. اگر به حیث وجودی بزرگواران کار کنیم درخت انسانیت را از ریشه آبیاری کردیم؛ درخت انسانیت نیز باید از ریشه آبیاری شود و نه از شاخه.

او اظهار کرد: مسئله حضرت صدیقه طاهره (س) این است که رتبه وجود ایشان و ربط ایشان و محوریت ایشان با خدا، پیغمبر و امیر المومنین، ائمه و ربط ایشان با کل دایره وجود باید مورد مداقه قرار گیرد. اگر خدا امیرالمومنین را برای صدیقه فاطمه نمی آفرید برای طاهره طاهره کفوی نبود؛ از شخص آدم تا به پایین حضرت صدیقه کفوی نداشت. در مباحث حکمی داریم که وقتی یک وجود وسعت یابد همیابی آن نیز کم می شود. می گوییم خدا کفو ندارد؛ فقط کسی که می تواند همتای حضرت فاطمه سلام الله علیها شود، حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام است.

موسوی افزود: همه مطالب برگشت به این موضوع است که باید این وجودات بزرگوار را درک کنیم که از نظر مرتبه وجودی در نظام هستی چه جایگاهی دارند و چگونه کلامشان در اصول و اخلاق برای ما نقش آفرینی می کند.

در ادامه مراسم رونمایی از کتاب از تقوی مشاور ریاست جمهوری در امور روحانیت دعوت به سخنرانی شد. او اظهار کرد: مجلس بسیار ظهور بخشی است؛ فرح‌بخشی این مجلس به این دلیل است که محتوا و محورش علم و دانش است و عالم و اندیشه و اندیشمند. به هر صورت علم در تفکر دینی و اسلامی یکی از ارزش هاست و عالم چون حامل این ارزش است احترام دارد و باید مورد تکریم قرار گیرد. در روایات داریم که نگاه به چهره عالم خود عبارت است. نشستن در حضور عالم یک غنیمت و فرصتی است. ارزش یک انسان عالم به این است که از علم او و زبان و فکرش جامعه استفاده می کنند و بهرمند می شود. تمدن ها را علم می سازد و همه پیشرفت، ارتقا و سرافرازی یک ملت وابسته به علم و عالم است. هر چه بتوانیم به علما و اندیشمندان خود نزدیک شویم و از تفکرات استفاده کنیم طبیعی است که این فضا و جریان می تواند جامعه را به یک نقطه بسیار ارزشمند برساند.

او ادامه داد: جناب دکتر محقق از اساتید ارجمند و فرزانه کشور است و در سال های متمادی شاگردان فراوانی را تربیت کردند. رسالت علمی ایشان به خوبی انجام شده و این مسئولیت را در تدریس در کلاس، حوزه نوشتن و تألیف و قلم به خوبی ادا کردند. ایشان یکی از چهره های ارزشمند در عرصه فکر و فرهنگ است. باید این تعبیر را داشته باشیم که شخص دکتر محقق ادامه یک جریان علمی است. او از خانواده ای برخواسته که خانواده علم است. جد بزرگوار ایشان یکی از افتخارات ما دامغانی ها هستند. درست است محقق خراسانی ایشان در جوار مرجع نورانی حضرت رضا (ع) فعالیت می کردند و به محقق خراسانی مشهور شدند اما ریشه در خاک پاک و سرزمین حاشیه کویر دامغان دارند. دامغان در حاشیه کویر قرار گرفته است. کویر جز نمک چیزی ندارد اما فرزندانی که اینجا تربیت می شود استعداد بسیار خوبی دارند. در این منطقه علمای فراوانی داشتیم، بر همین اساس اگرچه خاکش شور است اما انسان هایش شیرین است و آقای محقق یکی از این عزیزان است.

او گفت: این کتاب به نام نامی صدیقه طاهره (س) است. شخص حضرت زهرا شخصیت ممتازی است که محور عصمت و طهارت است. 

تقوی با بیان اینکه فاطمه با ام ابیها معرفی می شود گفت: ام ابیها حرف بسیار دارد و نقش ایشان را می توان با همین واژه فهمید. ایشان کوثر نبوت، همسر امامت و مادر ولایت است. فاطمه حلقه وصل است و ائمه ما هر چه دارند از فاطمه دارند. کربلا با همه عظمتش شعبه و شعله ای از مشعل فروزان صدیقه طاهره است. امام حسین می گوید دامنی که مرا پرورش داده نمی گذارد زیر بار ظلم بروم.نهایت این دنیا را فاطمه و فرزندی از پس همین تبار می آید که جهان در نهایت باید از این خانواده به سامان برسد.

او گفت: چند مطلب دارم که برای چاپ های بعدی می تواند مد نظر قرار گیرد. کاش بعضی روایت ها ترجمه می شد که حوزه استفاده کننده از این کتاب افزایش پیدا کند؛ البته خوب چاپ شده است؛ به نظر من این می تواند دو جلدی هم باشد. 

او گفت: این کتابی است که نشان می دهد یک واعظ حدود ١٠٠ سال قبل چه گفته است. به خطبا می آموزد که ١٠٠ سال قبل با دست پر پا بر منبر می گذاشتند.

او درباره مهدی محقق نیز گفت: جامعیتی که در شخصیت حضرت آقای محقق می بینیم امروز در دانشگاه ها کمتر دیده می شود. بعضی اساتید تا ادبیات دینی را در حوزه ها آشنا نباشند نمی توانند بسیاری از مسایل فرهنگی را تجزیه و تحلیل کنند. ایشان جامعیتی دارد که حتی در خارج از کشور هم از حضور ایشان استفاده کردند.

مهدی محقق نیز دقایقی سخنرانی کرد و گفت: بسیار خوشبخت هستم که در این مجلس شریف حاضر شده ام. یادی از اجداد ما شد که از خطه مقدس دامغان و مشهد مقدس رضوی بودند شد. به قول معروف همه قبیله من عالمان دین بودند و افتخار من این است که دنباله رو آنان هستیم. شاکریم که محمود ما نیز همین مسیر را دنبال کرده و طی می کند. امیدواریم نسل های بعدی ما نیز خادمان علم و دین باشند. کتابی که امروز رونمایی شد کتاب بسیار ارزنده ای به نام حضرت صدیقه طاهره (س) است. امیدواریم آیندگان ما بتوانند به نحو کافی و وافی خاندان پیغمبر اکرم را معرفی کنند. بسیار خوشحال هستم که در این مجلس حاضر شدم و صحبت از بزرگان گذشته به میان آمده است. از جهاد دانشگاهی نیز سپاسگزارم که مقدمات این مجلس را فراهم کردند؛ همچنین از فرزند عزیزم محمود محقق که کوشش او موجب برپایی این مجلس شده است نیز تشکر میکنم.

در ادامه مراسم از کتاب حضرت فاطمه (س) رونمایی شد.

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایلنا : پادشاه عربستان برای درمان عفونت ریه در بیمارستان بستری شد

مهر : آخرین وضعیت جستجوی بالگرد رئیس جمهور از زبان رئیس هلال احمر

ایلنا : بالگردهای روسیه ۷صبح به منطقه اعزام خواهند شد/ روس‌ها خودروهایی با توانایی پیمایش در مناطق صعب‌العبور ارسال خواهند کرد

مهر : روایت سفیر ایران در روسیه از جلسه اضطراری پوتین

ایلنا : گروهی متشکل از ۴۷ نیروی ویژه در حال پرواز از مسکو به سمت نبریز است

ایرنا : واکنش شخصیت‌های سیاسی به سانحه بالگرد رئیس‌جمهور/ محبوبیت رئیسی نمایان شد

مهر : تصاویری از بارگیری بالگردهای امداد و نجات روسیه برای اعزام

مهر : تداوم جستجوها برای یافتن بالگرد رئیس جمهور

ایلنا : پوتین دستورهای لازم را به وزارت شرایط اضطراری و وزارت دفاع روسیه داده است

تسنیم : گسترش عملیات جستجو از چند جبهه مختلف برای دستیابی به بالگرد

ایسنا : ویدیو/ تیم جست‌وجو به دنبال نشانه‌های آتش سوزی احتمالی در محل سانحه بالگرد

ایرنا : جبهه مردمی فلسطین: با نگرانی اخبار سانحه برای رئیس جمهور ایران را دنبال می‌کنیم

ایسنا : عملیات جستجوی بالگرد سانحه دیده

ایلنا : آمادگی ۱۰ تیم امدادی هلال احمر عراق برای اعزام به ایران

ایرنا : پادشاه عربستان در بیمارستان بستری شد

تسنیم : جلسه پوتین با سفیر ایران برای بررسی حادثه بالگرد

ایرنا : دستور پوتین ابلاغ شد؛ ۴۷ امدادگر و تجهیزات ویژه روسیه در راه تبریز

ایرنا : دستور پوتین ابلاغ شد؛ ۴۷ امدادگر و تجهیزات ویژه روسیه در راه تبریز + فیلم

ایسنا : ویدیو/ پرواز پهپاد ترکیه‌ای بر فراز منطقه سانحه؛ مه غلیظ مانع شناسایی شده است

مهر : در حال اعزام به مکانی هستیم که بوی سوخت بالگرد حس شده است

ایرنا : رئیسی با روحیه جهادی ثابت کرد خادم پرتلاشی است/ مردم قدرشناس اوست

ایرنا : بازتاب مراسم توسل مردم ایران برای سلامتی رئیس جمهور در رسانه‌های انگلیس

ایلنا : درحال اعزام به مکانی هستیم که نیروهای امدادی اعلام کردند بوی سوخت حس کردند

ایسنا : سخنگوی شورای نگهبان: ان‌شاءالله خبر سلامتی رئیس‌جمهور قلوب ملت ایران را شاد کند

مهر : آخرین وضعیت جست و جو

تسنیم : اختصاصی| کار شناسایی پهپاد ترکیه‌ای ‌‌با مشکل مواجه شد‌

مهر : پیش بینی سازمان هواشناسی از وضعیت محل حادثه بالگرد رئیس ‌جمهور

ایسنا : کرملین: امدادگران روس آماده شرکت در عملیات جستجو و نجات هستند

مهر : روایت خبرنگار مهر از تداوم عملیات جستجوی بالگرد حامل رییس جمهور

مهر : عملیات جستجو همچنان ادامه دارد

مهر : تصاویری از دوربین‌های پهپادی ترکیه‌ برای جستجوی بالگرد رئیس جمهور

ایرنا : هلال احمر عراق: ۱۰ تیم‌ امداد و جستجو را برای کمک به ایران آماده کردیم

ایسنا : درمان امیدوارکننده سرطان با استفاده از ویروس گیاه لوبیا چشم‌بلبلی

ایلنا : بایدن خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد

ایرنا : متکی: رئیسی از سپیده‌دم پذیرش دولت خود را وقف خدمت به مردم کرد

ایسنا : کنعانی: برای سلامتی رئیس‌جمهور و وزیر خارجه دعا می‌کنیم

مهر : جستجو نیروهای هلال احمر همچنان ادامه دارد

مهر : گزارش اختصاصی خبرنگار مهر از شرایط بد آب و هوایی محل سقوط بالگرد

مهر : شرایط بد آب و هوایی در محل سقوط بالگرد

مهر : شورای همکاری خلیح فارس در کنار دولت و ملت ایران است

مهر : دعا برای سلامتی رئیس جمهور و همراهانشان در تبریز

مهر : جزئیات جلسه پوتین با حضور سفیر ایران در روسیه

ایرنا : کنعانی: کارگزاران دستگاه دیپلماسی برای سلامتی رئیس جمهور و همراهان ایشان دعا می‌کنند

ایرنا : اعلام همبستگی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با دولت و ملت ایران

ایرنا : همبستگی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با دولت و ملت ایران

تسنیم : امیدواریم هرچه زودتر خبر سلامتی رئیس جمهور واصل شود

مهر : تصاویری از عملیات جستجو برای یافتن بالگرد سانحه دیده رئیس جمهور

ایلنا : واکنش رهبر اکثریت سنای آمریکا به سانحه بالگرد حامل رئیسی‌جمهوری ایران

ایلنا : رهبر اکثریت سنای آمریکا به سانحه برای بالگرد حامل رئیسی‌جمهوری ایران

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید