دانشگاه‌های وقفی در کشور راه‌اندازی می‌شود

تهران - ایرنا - رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: درباره دانشگاه‌های وقفی و دانش‌ بنیان‌های وقفی مکاتباتی با شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته‌ایم و امیدواریم به زودی بتوانیم همانند مدارس، دانشگاه‌های وقفی نیز داشته باشیم.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی در همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز که روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: «أَلْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ اللّه فِی قَلْبِ مَنْ یشآء»؛ (هرکه را خدا بخواهد عالم می کند) منشا معلومات عالم خداوند است.

وی با بیان اینکه اگر وحی الهی به بشریت نباشد انسانها در فهم خیلی چیزها عاجر هستند، افزود: خداوند به پیامبر(ص) می فرماید: «الٓمٓ ، غُلِبَتِ ٱلرُّومُ ، فِیٓ أَدۡنَی ٱلۡأَرۡضِ وَهُم مِّنۢ بَعۡدِ غَلَبِهِمۡ سَیَغۡلِبُونَ، فِی بِضۡعِ سِنِینَ لِلَّهِ ٱلۡأَمۡرُ مِن قَبۡلُ وَمِنۢ بَعۡدُ وَیَوۡمَئِذٖ یَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ» همچنین می فرماید: «وَ اللَّهُ أَخْرَجَکُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهاتِکُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیْئاً» (خدا شما را خارج کرد از شکم مادرانتان در حالی که هیچ چیزی نمی دانستید و برای شما چشم و گوش و دل قرار داد که بفهمید این حواس پنجگانه برای ادراک آیات الهی است.) رسولان الهی اینها را به ما تذکر می دهند که بدانیم نظام خلقت، نظامی است که شما می توانید هرچه بیشتر بخواهید، بفهمید.

وی اظهار کرد: حضرت علی(ع) درباره علم الهی، می فرماید: (خداوند عدد قطرات باران، حتی عدد نعره وحوش را در بیابانها می داند و بشر بدون اتصال به خدا چیزی نمی داند) اینکه چکار کنیم علممان بیشتر شود؟ «فذکرونی اذکرهم» بیاد خدا باشید. اگر بشر شکرگزار آنچه می داند و آنچه که بدست آورده است باشد در علم آموزی بیشتر پیشی خواهد گرفت اما اگر کسی بگوید کافی است و من فهمیدم برای جهلش کافیست چون علم در حال پیشرفت دائمی است.

خاموشی بیان کرد: دوستانی که در علم پزشکی با آنها همکاری می‌کنیم اتفاقاتی را رقم می زنند که نشان می دهد در برخی از این شاخه ها در علم پزشکی بسیار جهش صورت گرفته است. نسل جوان تمام داشته گذشته را مطالعه کرده و امروز در حال فتح قله هایی است که آیندگان نیز قوی تر از این پیشرفت خواهند کرد. بنابراین راه رسیدن به علم بیشتر «فَاذْکُرُونِی أذْکُرْکُمْ وَ اشْکُرُوا لِی وَ لا تَکْفُرُونِ» برای اینکه به کمال و معلوم که منشا علم حقیقی که خداست برسیم «وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ» نیازمند دو بال کمال، (نماز و روزه) هستیم. هر عالمی هرچقدر کرنش در مقابل خدا داشته باشد و خود را در مقابل حق کوچک کند در مقابل مردم عظیم تر می شود.

وی افزود: حاج قاسم عزیز به رحمت خدا رفت و بدترین دشمنان او را شهید کردند. (من کان لله کان الله له) کسی که برای خدا باشد خدا برای اوست. عالم عامل این گونه است. دانشمندان جوان ما وعده صادق را عملی کردند. مدیریت علمی که در این عرصه بود منزلت اجتماعی در جهان معاصر برای ما آورد. این ثمره دانش و علم شما دانشمندان محترم و نسل جوان و ایثارگر است که قدرت حقیقی را با اتخاذ روش ایثار و شهادت و اطاعت از رهبر معظم انقلاب و ولی امر مسلمین توانسته به منصه ظهور برساند.

انشاالله در آینده پیشرفتهای شگرفی را شاهد باشیم
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از دو دهه است که تذکر می دهند «العِلمُ سُلطانٌ» علم آموزی را بومی سازی کنید و در کشور رشد دهید. میزان دفاعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی از مسیر رشد علمی دارند ما به توان کمتر هستیم. ایشان دارند اداره می کنند و مختصات مسیر و خط زمانش را طی می کنند. ما به عظمت امام و رهبر انقلاب این مسیر را تا اینجا طی کرده ایم و آینده روشن تر خواهد بود.

وی اظهار کرد: در جایزه البرز، نهاد وقف نهفته است یعنی شخصی کل اموالش را وقف کرده است. من از همه خیرین و صاحبان سرمایه و افرادی که دلشان برای علم، کشور، دین و فرهنگ می سوزد درخواست دارم این وقفنامه را مطالعه کنند. هر سال جوایز البرز با درآمد این موقوفه افزایش می یابد. توان این موقوفه عظیم این امکان را می دهد که از دانشمندان و نخبگان و صاحبان پژوهش ها تجلیل کنیم.
حجت الاسلام خاموشی عنوان کرد: مرحوم البرز راهی را به ما نشان داده که برای جاودانه ماندن باید ایثار کرد و اما وقف در نیتهای مختلف است ما در سازمان اوقاف نیات را به درختواره ۱۳ نیت اصلی تبدیل کردیم. ساختار این گونه می گوید که سازمان اوقاف توانمندتر از هرسال، سال پیش رو را پشت سر خواهد گذاشت در سال گذشته بیش از ۴ همت اجرای نیت کردیم، انشالله امسال بیش از این رقم در اجرای نیت واقفان خیراندیش در عرصه های مختلف عمل کنیم.

علم و پژوهش اولویت‌های عرصه وقف است
حجت الاسلام غلامرضا عادل سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز که روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار شد، با درود و سلام به روح همه واقفان و خیران که با کار خیرشان، بنیان های خیر را ایجاد کردند، گفت: بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، «فرهنگ و تاریخ ما وامدار واقفان خیراندیش است که جهان را به دور از فقر و جهل می خواستند»، از جمله اینها مرحوم البرز است که ۶۲ سال از تاسیس موقوفه ایشان می گذرد.

وی با بیان اینکه این وقف در بعد علمی به صورت خاص ایجاد شده است، اظهار کرد: وقف از اموالی صورت گرفته که خود شخص حسینعلی البرز برای بدست آوردن آن زحمت کشیده بوده، ایشان در وقف نامه خود آورده اند که من، نه مال و ارث پدری و نه اموال حکومتی و دولتی داشته ام، آنچه از تلاش خودم بدست آوردم با وقف به مردم بازگرداندم. این موقوفه فقط برای فعالیت های علمی صورت گرفته که امروز جایزه شصت و دومین سال را به دانشمندان و نخبگان اعطا می کنیم.

عادل عنوان کرد: موضوع علم و پژوهش، امروز جزء اولویتهاست. وقتی خیرین در حوزه نیازهای جامعه برای وقف سوال می کنند، موضوعات علمی و پژوهشی پیشنهاد می شود و همکاران ما در ادارات اوقاف با واحدهای مشاوره وقف در خدمت افراد هستند.

وی در رابطه با وقف پول افزود: واقفان در زمینه وقف پول به هر میزان که توان دارند می توانند در این مسیر ورود کنند و نام خود را در کنار واقفان دیگر جاودانه کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: بنیاد البرز هرسال فراخوانی به مراکز علمی و دانشگاهی منتشر می کند که شاخص هایی دارد و طلاب و دانشمندان با مراجعه به سایت ثبت نام می کنند و مدارک را بارگذاری می کنند، سپس این مدارک توسط هیئت داوران که افراد شاخص هستند کاملا بی طرفانه در راستای اجرای نیت واقف مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی گفت: همه دانشجویان، دانشمندان و طلاب می توانند در سایت مربوطه ثبت نام کنند و سال آینده در همین حوالی زمانی، جایزه شصت و سوم به برترین ها اعطا می شود. طبق آماری که اعلام شده امسال ۶۲ نفر تجلیل می شوند از این افراد ۱۰ نفر فناور، ۷ نفر طلبه و ۵ نفر دانشمند هستند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : جنگ غزه و تکمیل توافقات استراتژیک آمریکا و عربستان، محور دیدار سالیوان و بن‌سلمان

ایرنا : صادرات بذر شرکت توسعه ذرت خوزستان، ۲۸۰ هزار دلار ارزآوری داشت

ایسنا : موجران مکلف به ثبت قرارداد اجاره املاک در سامانه الکترونیک ثبت اسناد هستند

ایسنا : کاروانسرای ۵۵۰ ساله «نیک‌پی» میزبان جشنواره بادبادک‌ها

تسنیم : جسد "سبحان هنرمند" پس از 28 روز غرق شدن پیدا شد

ایسنا : اقدامات ارزنده‌ای برای مبارزه با فساد انجام شده است

ایرنا : نحوه خرید بلیط پرواز خارجی از سایت اسنپ تریپ

ایرنا : واریز ۳۸۰میلیاردتومان به صندوق عتف/دستگاه‌ها اولویت‌های پژوهش را اجرا می‌کنند+فیلم

ایرنا : دولت سیزدهم برای ترمیم هرم جمیعت چه کرد؟

ایرنا : دولت سیزدهم برای ترمیم هرم جمعیت چه کرد؟

ایرنا : ۵۰ نشان کشوری و ۱۲ مدال فراملی دستاورد بدنسازان زنجان

مهر : چرا داروهای اعصاب و روان کمیاب شده است

مهر : یک هکتار اراضی کشاورزی تهران آزاد سازی شد

مهر : ۱۰۸ دانش‌آموز معلول بیجاری مهمان امام رضا(ع) شدند

ایسنا : لزوم تسهیل‌گری برای ایفای نقش مردم در اقتصاد

ایرنا : ارتباط بین صنعت، دانشگاه و پارک علم و فناوری تقویت شود/مشارکت مردم در طرح‌ها راه پیشرفت

مهر : مردم مازندران و ساری عاشق کشتی هستند

ایرنا : کلیشه‌ای به نام حقوق شهروندی/ سگ گردانی تجاوز به حقوق دیگران

صدا و سیما : معرفی و تجلیل از برترین های سومین جشنواره رادیویی مستند پژواک

ایرنا : پایان میزبانی ۱۱ روزه مصلی؛ خواندیم و ساختیم

ایرنا : ۱۴۳ وسیله بازی فلزی از پارک‌های اراک جمع‌آوری شد

ایسنا : ماموریت رئیس‌جمهور به دهقانی فیروزآبادی برای تدوین طرح حمایتی از فعالان فضای مجازی

ایرنا : شهرک‌های صنعتی فارس زیر ذره‌بین نظارت؛ پایش طرح‌های راکد

ایسنا : زلنسکی مدعی شد: اوکراین برای نخستین بار کمبود مهمات ندارد

ایسنا : اخذ مجوز رشته پرستاری داخلی _ جراحی مقطع ارشد در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی‌

ایسنا : نباید خرده‌فرهنگ‌های وارداتی به آئین کهن ایرانی ورود کند

ایسنا : نفر دهم مجمع نمایندگان استان خواهم بود

ایلنا : سخنرانی مهدی منتظرقائم و مجید رضائیان درباره ژورنالیسم

ایسنا : غرق‌شدگی، جوان ماهنشانی را به کام مرگ کشاند

ایسنا : اعلام خبر شهادت، پایان‌بخش چشم انتظاری مادر زنجان بعد از ۴۰ سال

ایسنا : اعلام خبر شهادت، پایان‌بخش چشم انتظاری مادر زنجانی بعد از ۴۰ سال

مهر : پروین موسوی به جرم حمل مرفین مجازات شد

ایرنا : مرور روزنامه‌های ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

مهر : ویژگی‌ها و امکانات دهکده المپیک ۲۰۲۴ پاریس/ اقامت در اتاق کارتنی!

مهر : ۱۶ استان درگیر سیل و آبگرفتگی/امدادرسانی به بیش از ۵۸۰۰ نفر

مهر : امدادرسانی به بیش از ۵۸۰۰ نفر / ۱۶ استان درگیر سیل و آبگرفتگی

ایسنا : مادرمه مازنی‌ها در راه یونسکو

مهر : ستارگان فوتسال بانوان ایران و رویای حضور در جام‌جهانی

ایسنا : تلفات اشغالگران در نبرد غزه ادامه دارد

مهر : دومین خط قرمز وزارت ورزش برای سرپرست‌ها/ سفر خارجی ممنوع شد!

ایرنا : ساخت درمانگاه تامین اجتماعی بجنورد در ۲ سال؛ رهاوردی از تلاش و سرعت

ایرنا : فعالیت ۱۱۸ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مهر : درگیری‌های مسلحانه در شهر «زاویه» لیبی/ ۲۲ نفر کشته شدند

ایلنا : ۱۲ حمله موفقیت‌آمیز به مواضع اسرائیل انجام دادیم

صدا و سیما : دو و میدانی بین المللی ترکیه، قهرمانی سید امیر زمانپور در ۵۰۰۰ متر

صدا و سیما : پارادوومیدانی قهرمانی جهان؛ کسب دو نشان برنز

مهر : قهرمانی آسیا نتیجه‌ کار ریشه‌ای در تکواندو بود/ هدف المپیک است

مهر : آیت الله رئیسی وارد فرودگاه بین المللی تبریز شد

ایرنا : مدیر منطقه کرمانشاه: سرقت تجهیزات بلای جان مخابرات کرمانشاه شده است

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید