مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است


مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است

مسئولان اصرار دارند به جای لباسشویی ۱۵ میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد در داخل کشور شبیه آن را با ۲۵میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند!

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، شاید مقایسه دو صنعت لوازم خانگی و خودرو به مذاق تولیدکنندگان لوازم خانگی خوش نیاید، اما هر چه می‌گذرد به عمق فاجعه تولید داخلی این دو کالا (لوازم خانگی برقی و خودرو) پی می‌بریم. کالایی که فناوری آن وارداتی است، با کیفیت بسیار پایین مونتاژ می‌کنیم، اما قیمت آن از قیمت جهانی آن کالا بالاتر است. این اتفاق در فضای انحصاری که در این سال‌ها در کشور حاکم است، برای لوازم خانگی و خودرو به وقوع پیوسته است. اکنون بعد از پنج دهه دولت و مجلس با تصویب قانون به دنبال واردات خودروی اقتصادی هستند تا رضایت مردم را جلب کنند، اما کارشناسان معتقدند باید مانع تکرار این تجربه برای صنعت لوازم خانگی شوند چراکه مردم ما محکوم به خرید لوازم خانگی گران‌تر نیستند، چون تولیدکنندگان با واردات قطعات و مونتاژ آن‌ها می‌خواهند ژست تولید ملی بگیرند.
 
داستان قیمت بالای خودرو، پایین‌بودن کیفیت آن و مقایسه‌اش با برند‌های کیفی و ارزان خارجی در کشور‌های همسایه همواره نقل محافل است. به عنوان مثال در کشورمان خودروی ال 90 با سال ساخت 1397، 870 میلیون تومان و نیسان آلتیما 2020 در دوبی 14هزار دلار (850میلیون تومان) است. اینکه چرا در این سال‌ها خودرو گران، بی‌کیفیت و مونتاژی به مردم تحمیل شده، موضوعی است نخ‌نما و تکراری که هر شهروند ایرانی از آن خبر دارد، اما نکته تلخ ماجرا این است که همین داستان نیز برای صنعت لوازم خانگی ایرانی در حال تکرار است و هیچ دولتمردی به ادامه این روند و تضییع حقوق مصرف‌کننده واکنشی نشان نمی‌دهد. شاید خرید خودرو برای هر خانواده ایرانی کالای ضروری نباشد، اما خرید لوازم خانگی برقی مانند یخچال، لباسشویی، اجاق‌گاز و تلویزیون جزو ضروری‌ترین کالای مورد نیاز در یک خانواده است که باید هم قیمت مناسبی داشته باشد و هم اینکه از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. آنچه در پنج سال اخیر برای این صنعت رقم زده‌اند، چیزی جز نادیده‌گرفتن حقوق مصرف‌کننده نبوده است. 

به عنوان مثال به گزارش دنیای لوازم خانگی، قیمت یخچال فریزر ساید‌بای‌ساید ساخت ایران 64‌میلیون (4‌هزارو 400 درهم) و 89‌میلیون تومان (6‌هزار درهم) است که قیمت‌ها برحسب نوع برند متغیر است، اما همین یخچال سایدبای‌ساید در کشور امارات (با در نظر گرفتن نرخ درهم حدود 15‌هزار تومان)، برند بوش و زیمنس تولید آلمان کمتر از 5‌هزار درهم به فروش می‌رسد. همچنین گزارش خبرگزاری تسنیم که در اردیبهشت سال گذشته قیمت این کالا‌ها را در ایران و امارات مقایسه کرده بود، حاکی است قیمت ماشین لباسشویی هفت‌کیلویی سامسونگ در ایران 28‌میلیون تومان و در امارات 16‌میلیون تومان (محاسبه قیمت‌ها در امارات با درهم 14‌هزار تومان) بود. همین ماشین لباسشویی با نشان داخلی بین 19 تا 30‌میلیون تومان فروخته می‌شد. علاوه بر این ماشین لباسشویی هشت‌کیلویی ال‌جی در امارات 19‌میلیون تومان و ایران 35‌میلیون تومان فروخته می‌شد. همچنین یخچال سایدبای‌ساید سامسونگ در امارات 51‌میلیون تومان و در ایران 101‌میلیون تومان عرضه می‌شد. نشان ال‌جی این یخچال‌ها نیز در امارات 63‌میلیون تومان و در ایران 121‌میلیون تومان فروخته می‌شد. این مقایسه قیمت‌ها در حالی است که لوازم خانگی سامسونگ و ال‌جی موجود در بازار ایران قاچاق است و هیچ حقوق گمرکی به دولت پرداخت نمی‌شود. 

کالا‌های ایرانی قابل رقابت با خارجی‌ها نیستند 

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی با تأکید بر اینکه انحصار و مونتاژکاری با کمترین کیفیت ممکن، صنعت لوازم خانگی را ارتقا نمی‌دهد، در گفتگو با نبض‌صنعت می‌گوید: واقعیت این است که ما واردکننده تکنولوژی هستیم و قطعات را با توجه به آن مونتاژ می‌کنیم و جالب اینکه می‌خواهیم همان محصولات را صادر کنیم، بنابراین باید ببینیم کالای مونتاژشده ما در بازار داخلی تا چه میزان مورد استقبال قرار می‌گیرد تا در مرحله بعد انتظار داشته باشیم کشور‌های خارجی، کالای ما را به سایر برند‌ها ترجیح دهند. 

محمدحسین اسلامیان می‌افزاید: ما امروز لباسشویی‌ای را که تکنولوژی آن وارداتی است، با کیفیت به مراتب پایین‌تری از نمونه اصلی مونتاژ می‌کنیم، اما قیمت آن از قیمت جهانی کالای مورد نظر بالاتر است. امروزه قیمت لباسشویی‌ای که بالاترین سطح جهانی را از نظر کیفی دارد و در بسیاری از کشور‌های دنیا از آن استقبال می‌شود، 200دلار است، در حالی که لباسشویی‌های ایرانی با کیفیت به مراتب پایین‌تر، کمتر از 20میلیون تومان به مردم فروخته نمی‌شود. 

وی تأکید می‌کند: تهیه زیرساخت‌ها از سوی دولت مسئله دوم است و مسئله اول این است که چگونه تکنولوژی وارداتی را دوباره صادر می‌کنیم. امروزه تنها به معدود کشور‌هایی می‌توانیم محصولاتی همچون لباسشویی را صادر کنیم که بعد مسافتی بالایی از کشور اصلی دارند یا مانند لباسشویی دوقلو و کولرآبی صرفه اقتصادی برای ایجاد خط تولید آن‌ها وجود ندارد. 

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تصریح می‌کند: مشتری در هر صورت نیاز خود را به صورت واردات غیرقانونی با برند اصلی وارداتی تأمین می‌کند، اما مسئولان اصرار دارند به جای این لباسشویی 15میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد، در داخل کشور شبیه آن را با 25میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند. طبیعی است وقتی در یک کشور، برند ایرانی را با کیفیت پایین‌تر و قیمت دوبرابری در کنار برند کره‌ای و آلمانی قرار دهیم، موفق نمی‌شویم. 

گلایه از وضعیت تولید لوازم خانگی  و خودرو در بهمن 1400

بهمن سال 1400 رهبر حکیم انقلاب در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان، گلایه‌هایی را در مورد وضعیت کیفیت و قیمت برخی محصولات داخلی از جمله لوازم خانگی و خودرو فرمودند. نکته قابل تأمل در سخنان ایشان اشاره مصداقی به نزول کیفیت در تولید برخی محصولات داخلی بود. بنا به تأکید رهبری «حمایت‌های عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری منجر شود، اما متأسفانه در برخی صنایع به ویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمی‌شود و مردم نیز بحق به آن‌ها اعتراض دارند. اگر با وجود فضای حمایتی از تولید داخل، به جای ارتقای کیفیت، قیمت‌ها افزایش یابد، مسئله بدی است، زیرا نتیجه همه حمایت‌های دولتی، بانکی و جلوگیری از رقابت‌های خارجی، عملاً به بالا رفتن قیمت منجر شده است.» رهبر معظم انقلاب با گلایه از برخی تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی فرمودند: «با وجود حمایت‌هایی که از این تولیدکنندگان شد، اما گفته می‌شود برخی محصولات آن‌ها تا دو برابر افزایش قیمت داشته که نباید اینگونه باشد.»

از منویات رهبر معظم انقلاب دوسال‌وچهار ماه می‌گذرد. در این مدت لوازم خانگی که کمترین تلاش را در داخلی‌سازی قطعات داشته‌اند، به مونتاژکاری و واردات قطعات مشغولند و به بهانه افزایش نرخ ارز و دستمزد کارگر قیمت را ماهانه یا فصلی گران می‌کنند. خودروسان نیز در این مدت با ده‌ها ترفند و راه‌اندازی سامانه یکپارچه و واردات خودروی اقتصادی قیمت‌ها را گران کرده‌اند و همچنان مشتریان از کیفیت پایین و بالابودن قیمت آن ناراضی هستند. خبر‌های رسیده به «جوان» نیز حاکی است هر دو صنعت در انتظار دریافت مجوز افزایش قیمت هستند و عرضه خود را به شدت کاهش داده و قطره‌چکانی کرده‌اند. افکار عمومی همچنان انتظار دارند روزی برسد این دو کالای گران، ارزان و در فضای رقابتی در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرند، نه اینکه با شعار تولید داخل قیمت را نجومی گران کنند.

منبع: جوان

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : ۳۵ بقعه خراسان رضوی در سطح ملی و استانی هستند

ایسنا : اتصال رینگ اول فاضلاب منطقه۲۱ به شبکه فاضلاب تا خرداد/برخی ساختمان‌های منطقه بافت ریزدانه دارند

مهر : تعطیلی شنبه آسیب های جدی فرهنگی و اجتماعی دارد

ایرنا : جشن‌های بزرگداشت دهه کرامت در نیمروز به کار خود پایان داد

ایرنا : محلات چیتگر زیر ذره‌بین شورای شهر تهران

تسنیم : فعالیت امدادی 101 تیم هلال‌احمر در جریان سیلاب خراسان رضوی

ایسنا : داوود کیم به قولش عمل کرد+فیلم

ایلنا : سد بین‌المللی «قیزقلعه‌سی» افتتاح شد

تسنیم : قضاوت داور ایرانی در کاپ جهانی تیراندازی با کمان کره‌جنوبی

ایرنا : ۵۰ بسته لبخند مادرانه بین خانواده‌های پرجمعیت فارس توزیع شد

ایرنا : انتخاباتی به بزرگی به ۲۷ کشور

ایسنا : از ایده‌های خلاق در زمینه انرژی تجدیدپذیر حمایت می‌شود

صدا و سیما : مشخص شدن نفرات راه یافته به مرحله نیمه‌نهایی مسابقات ووشو زنان

تسنیم : فهرست اقلام کالاهای دریافت کننده ارز در سال 1402 + جزئیات

مهر : حفر چاه با دستان خالی برای تامین آب مصرفی در غزه

ایرنا : فرصت طلبی مهمان از باران

مهر : 260 هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور زیر پوشش طرح تحول زمین‌شناسی

ایسنا : ‌تأثیر توجه به مباحث ژنتیکی در مسئله جوانی جمعیت

ایرنا : تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری، پیشقدمی استانداری فارس

ایسنا : فهرست کالاهای دریافت کننده ارز اعلام شد

صدا و سیما : تشدید فعالیت سامانه بارشی از امروز در استان زنجان

ایلنا : موفقیت «پریسان» در جشنواره کولیوود هند

تسنیم : آیین استقبال از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه

ایرنا : واژگونی خودرو سواری در خراسان‌شمالی ۲ فوتی داشت

تسنیم : تمرین اهدای جام در خانه آرسنال جنجال‌ساز شد + عکس و فیلم

تسنیم : جنجال در لیگ برتر؛ تمرین اهدای جام آرسنالی‌ها! + عکس و فیلم

مهر : آغاز فصلی نو در روابط ایران و آذربایجان و موفقیت در سیاست همسایگی

ایسنا : بازگشایی ۲۵ راه اصلی و فرعی در خراسان رضوی

تسنیم : علیزاده: در لیگ برتر بدشانس بودیم؛ در جام حذفی جبران می‌کنیم

ایلنا : نخستین نشست تخصصی جشنواره فیلم «کوثر» به میزبانی دانشگاه الزهرا برگزار می‌شود

ایلنا : وعده ترامپ برای لغو قوانین مصوب دولت بایدن درباره مالکیت سلاح

مهر : افتتاح بزرگترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور در مشهد 

ایرنا : علی‌اف: امروز تمام دنیا شاهد دوستی ایران و آذربایجان هستند

ایرنا : نگاه اسلام‌آباد به نفوذ پکن برای کمک به حل اختلافات با کابل

ایرنا : فیلم| افتتاح سد قیزقلعه‌سی توسط روسای جمهور ایران و آذربایجان

ایسنا : هنرمند پیشکسوت کاشی کاری درگذشت

ایسنا : کاهش سن مصرف دخانیات در کشور/ دختران نوجوان گروه هدف مافیای دخانیات

ایسنا : کاهش سن مصرف دخانیات در کشور/ افزایش ۱۳۵ درصدی مصرف دخانیات در دختران ۱۳ تا ۱۵ سال

ایرنا : کتاب «آمار آموزش عالی ایران سال ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱» منتشر شد

مهر : اختصاص یک میلیارد دلار برای تامین قطعات و تولید لوکومتیو باری

ایلنا : «جاده موج می‌زند» در جشنواره آمریکایی رقابت می‌کند

مهر : اجرای محدودیت ترافیکی جشن میلاد امام رضا(ع) در کرمانشاه

مهر : نیازمند تبیین عملی آموزه‌های دین مبین اسلام هستیم

ایسنا : کاهش تورم تولیدکننده صنعت و معدن در فروردین ماه

ایلنا : روز بزرگداشت ملاصدرا چه روزی است ؟

تسنیم : علی‌اف: ‌ایران و آذربایجان از همدیگر حمایت می‌کنند

ایسنا : کاهش نرخ دلار؛ نتیجه مدیریت خوب بازارساز و دیپلماسی ارزی

ایسنا : پخش فیلم «بدون قرار قبلی» در شب میلاد امام رضا (ع)

تسنیم : 23 کشته و مجروح در درگیری مسلحانه غرب لیبی

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید