در نشست هم‌اندیشی وزیران ادوار علوم چه گذشت؟

تهران- ایرنا- نشست هم‌اندیشی وزیران ادوار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و روسای ادوار نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه برگزار شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا ، نشست هم اندیشی وزیران ادوار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دهم اردیبهشت ماه به میزبانی محمدعلی زلفی‌گل در این وزارتخانه برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام و المسلمین علیرضا صدرحسینی، حجت الاسلام و المسلمین محسن قمی، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، حسن عارفی، محمد رضا هاشمی گلپایگانی،‌ جعفر توفیقی، محمد مهدی زاهدی، مصطفی معین، کامران دانشجو_ رضا فرجی دانا، منصور غلامی و محمد علی زلفی گل حضور داشتند.

شاید یکی از بهترین سنت‌هایی که زلفی‌گل در دوره وزارت خود به آن بسیار بها می‌دهد، حضور پیشکسوتان هر عرصه است، از روسای دانشگاه‌ها گرفته که در هر مراسم تودیع و معارفه همه را دعوت می‌کند تا برگزاری نشست‌های ویژه با وزیران پیشین علوم فارغ از تفاوت دیدگاه های سیاسی. در این نشست هم وزیران و روسای نهاد در ادوار مختلف ضمن ابراز خرسندی از توجه و احترام به پیشکسوتان و پیشینیان و همچنین انتقال تجربه و استفاده از ظرفیت فکری آنها از این سنت حسنه که توسط وزیرعلوم دولت سیزدهم ایجاد شده است، قدردانی و تشکر کردند.

براساس اعلام وزارت علوم، وزیران پیشین در این جلسه هم اندیشی، بر لزوم استفاده از پژوهش های بومی در تالیف کتب درسی تاکید داشتند. تا ایران اسلامی بتواند همچون گذشته مجددا پرچم دار علم و فناوری در دنیا باشد. تلاش برای ایفای نقش اعضای هیئت علمی به عنوان مهم ترین بازیگر در آموزش عالی و ایجاد انگیزه و نشاط لازم در آنها برای این امر و البته احترام ویژه برای وی و مهیا کردن امکان ارایه نظرات این قشر فرهیخته به شرط عدم ساختارشکنی، از مواردی بود که در این جمع مطرح شد.

تلاش برای توجه به تالیف کتب درسی فارغ از موضوع رتبه اعضای هیئت علمی و دعوت از اساتید برجسته برای تالیف کتاب‌های مرجع درسی از موارد مورد اشاره بود. توجه به لزوم استمرار جریان علم و فناوری کشور نیز از مباحث دیگر مطرح شده در این نشست بود که در این خصوص گزارش مهمی در مجلس خبرگان از ۴۰ سال علم وفناوری کشور و نقش کلیدی مقام معظم رهبری در این پیشرفت تهیه و ارائه شده است.

تاکید بر ضرورت تالیف کتب درسی بومی در علوم انسانی و تلاش برای انجام پیمایش های علمی برای اخذ نظرات اساتید این سرزمین با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده در وزارت علوم محور دیگری از مباحث این جلسه بود. بزرگ مردان عرصه آموزش عالی همچنین تاکید کردند که مشکلات اساتید دانشگاه ها باید بررسی ویژه شود تا بتوان آنها چاره‌ای اندیشید. اهمیت جذب دانشجویان بین‌الملل هم از دید این جمع پنهان نماند و بر لزوم ترغیب جذب دانشجویان خارجی که در قانون برنامه ششم و هفتم آمده است، تاکید شد.

در این جلسه پیشنهادهای عملیاتی برای برقراری ارتباط موثر بین حوزه و دانشگاه هم مطرح شد، از جمله اینکه سه دانشگاه به صورت پایلوت انتخاب بشوند که هرکدام یک میز مشترک با یکی از حوزه های علمیه قم داشته و بتوانند با هم همکاری علمی داشته باشند و کارهای پژوهشی مشترک تعریف کنند و در صورت موفقیت، به دیگر دانشگاه‌ها تعمیم داده شود. احیای شورای عالی عتف، حضور رییس جمهور و اهتمام و توجه وی برای حضور در جلسات شورای عتف با وجود تعطیلی و حضور نیافتن روسای جمهور پیشین به مدت ۱۱ سال از مباحث دیگر مطرح شده در این نشست بود.

به عقیده شرکت کنندگان در این نشست، شورای عتف می‌تواند دستگاه‌های تولیدی، صنعتی و اقتصادی را در سیاست‌گذاری همراه کند و بر این اساس دستگاه ها می‌توانند در اجرا هم دخیل شوند و بنابراین می‌توان دانشگاه‌ها را به عنوان محور پیشرفت کشور در نظر گرفت و دیوار بین دانشگاه، مجلس و دولت را برچید تا دانشگاه بتواند نقش اصلی خود را ایفا کند.

تقویت هیات‌های امنا به گونه ای که بتوانند نقش جدی تری به عنوان رکن مهم دانشگاه در سیاست گذاری مسایل اصلی دانشگاه ایفا کنند نیز بحث بعدی این جمع بود. توجه به مسئولیت اجتماعی دانشگاه و تاکید بر اینکه دانشگاه باید به رسالت خود که همانا اهمیت دادن به مسائل جامعه و کشور است نیز در این جمع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

به گفته این فرهیختگان میزان اهمیت علم و فناوری در کشور زمانی مشخص شد که ترورها از حوزه سیاسی و نظامی به سمت ترور دانشمندان و افراد علمی متمایل شد و این نشان دهنده اهمیت پیشرفت علمی بود به گونه‌ای که قدرت های استکباری به سمت حذف نیروهای علمی رفتند تا از پیشرفت کشور جلوگیری کنند. تلاش برای افزایش ادبیات مشترک نیروهای جوان کشور به گونه‌ای که بتوانند با دیگر نسل‌ها ارتباط بیشتری برقرار کنند نیز از دیگر دغدغه‌ها و مباحثی بود که در این نشست مطرح شد. حتی کنشگری و حساسیت وزیران و اعضای جلسه ادواردهم مورد بحث قرار گرفت و تاکید شد که این فرهیختگان هم باید به نقاط مهم و حیاتی نظام و اینده کشور حساس باشند و کنشگری و اعلام موضع کنند، سختی ها و موفقیت‌های دوره مدیریت خود را مطرح کنند تا جوانان و دانشجویان به آینده امید داشته باشند.

در این نشست تاکید شد که سختی های گذشته کشور در ادوار مختلف باید بیان شود تا مردم و جوانان بدانند اگر الان سختی هایی وجود دارد قبلا هم بوده اما با تلاش،کوشش، تدبیر و مقاومتی که اتفاق افتاد موفقیت های بزرگ حاصل شد. پای عملیات وعده صادق هم به این نشست باز شد و تاکید شد که پایه مهم عملیات وعده صادق علم و فناوری بود. تربیت نیروی انسانی فناور، محقق و معتقد به چارچوب ها و مبانی اسلام و انقلاب باعث شد که این عملیات با موفقیت انجام شود. تقویت عشق و اعتقاد در اساتید با توجه ویژه به مباحث فرهنگی نیز از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود.

در این نشست همچنین پیشنهاد شد که مشکلات فرهنگی به فرهنگستان های علوم ارایه شود تا آنها با ظرفیتی که دارند به سوالات پاسخ دهند. اشاره شد که گاهی به فرهنگ کشور و دانشگاه ها بی توجهی شده، قوانین مهم کشور در حوزه های مختلف از جمله آزاد اندیشی، حجاب و عفاف و مصوبات مربوط به سندهای توسعه علمی کشور و سند نقشه جامع علمی کشور اگر اجرایی شود بسیاری از مشکلات حل می شود. استفاده از ظرفیت اساتیدی که در حوزه های فرهنگی نظر دارند و کار کرده اند و دانشجویانی که در این حوزه فعال بودند نیز در این نشست مورد بررسی و تاکید پیشکسوتان قرار گرفت. پیشنهاد تشکیل منظم جلسات با موضوعات مشخص و با مصوباتی که حالت اتاق فکر در حوزه های مختلف داشته باشد هم مطرح شد.

در این نشست این بحث هم مطرح شد که گاهی مسائلی که ارتباط با وزارت علوم ندارد به وزارت عتف تحمیل می شود و وزارت باید پاسخگوی مشکلاتی باشد که عامل ایجاد آن نیست، از جمله مسئله فرهنگ. دانشگاه ها مدتهاست که بیش از اندازه وارد سیاست بازی شده اند و باید تلاش شود که دانشگاه ها به معنای واقعی سیاسی باشند. در این جلسه اذعان شد که وزرات علوم یکی از موفق ترین بخش های کشور بوده و وقتی توفیقات را دشمنان می‌بینند در حوزه های مختلف حمله های گسترده ای به حوزه های علم و فناوری می‌کنند که نشان دهنده پیشرفت فوق العاده است و باید تلاش کرد که رفتار ما در راستای خواست دشمن نباشد. در این نشست پیشنهاد برگزاری هر ۶ ماه یکبار چنین نشست‌هایی هم مطرح شد.

در پایان، میزبان مراسم که زلفی‌گل بود در جمع‌بندی خود تاکید کرد که عملیات وعده صادق محصول پیشرفتهای علم و فناورانه و تربیت نیروی انسانی است که در وزارت علوم اتفاق افتاده است و این جزو افتخارات وزارت علوم است. اگر کسی قصد دارد که جایگاهی در دنیا داشته باشد بهترین راه این است که در حوزه علم و فناوری سرمایه گذاری کند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


مهر : محصولات عشایر استان سمنان ثبت ملی شود

ایرنا : فرمانده پیشین صهیونیست: نتانیاهو ما را به این فلاکت رساند

ایلنا : پارسا پیروزفر با سریالی جدید به نمایش خانگی می‌آید

ایسنا : نمایش مجسمه‌های چوبی در لاهیجان

ایرنا : سنتکام ادعا کرد : حوثی ها، یک کشتی یونانی را با موشک زدند

مهر : تظاهرات شهرک‌نشینان برای برکناری «نتانیاهو»

صدا و سیما : اعلام چرخه انتخابی ۳ وزن المپیکی تیم ملی کشتی فرنگی

مهر : ۲۶ نقطه پرحادثه در جاده‌های ایلام رفع شد

صدا و سیما : پایان دیدار‌های تدارکاتی تیم ملی والیبال ایران در برزیل

صدا و سیما : تظاهرات روز نکبت صهیونیستی در لندن

مهر : رکورد سرعت ایران توسط رضا علیپور جابه جا شد 

تسنیم : اعزام دانش‌آموزان هلال احمری به اردوی راهیان پیشرفت

صدا و سیما : رضا علیپور حدنصاب سنگنوردی ایران را در بخش سرعت بهبود بخشید

صدا و سیما : نخستین اردوی المپیکی تیم ملی کشتی فرنگی

ایسنا : آزادی ۱۰۰ زندانی کرمانشاه به مناسبت سالروز ولادت امام رضا(ع)

ایسنا :  ۱۱ خانه در آمل به علت فروش مواد مخدر پلمب شد

ایرنا : تولیدات کشاورزی خوزستان در دولت سیزدهم ۱۵ درصد افزایش یافت

ایرنا : ۲۰ هزار میلیارد ریال برای زهکشی اراضی کشت برنج اختصاص یافته است

مهر : محکومیت تراشکار متقلب در کرمانشاه

مهر : حادثه امنیتی سختی در نوار غزه رخ داده است

مهر : اکران فیلم آپاراتچی در کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه

مهر : ۳ مفقودی در جنگل ابر شاهرود پیدا شدند/ گمشده‌ها در سلامت کامل

ایرنا : مشاور امنیت مالی آمریکا راهی عربستان شد؛ جنگ غزه محور مذاکرات

مهر : آلتون: با تمام توان برای تشکیل کشور مستقل فلسطین مبارزه می‌کنیم

تسنیم : وحشت رسانه‌های عبری از سلاح جدید حزب الله

ایرنا : زمینه اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر در ارومیه فراهم شد

مهر : ترجمه‌های میراث حدیثی در صد سال اخیر حوزه علمیه قم بررسی می شود

تسنیم : تظاهرات گسترده حامیان فلسطین در پاریس

مهر : سلسله جلسات هفتگی درس اخلاق آیت‌الله رجبی برگزار می شود

تسنیم : بایدن انجام مناظره‌های بیشتر با ترامپ را رد کرد

ایرنا : ۲ نفر از سیلاب شاندیز نجات یافتند/آب گرفتگی ۶ منزل مسکونی

ایسنا : تشریح وضعیت مشهد پس از بارش‌های شدید عصر امروز/ آبگرفتگی برخی منازل و آماده‌باش هلال احمر

ایسنا : آخرین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

مهر : انتقاد حسن روح‌الامین نسبت به تغییر دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج)

ایرنا : آماده باش دستگاههای اجرایی و امدادی در استان اردبیل

صدا و سیما : تولید سامانه مدیریت برق

ایسنا : ویدیو/دست بالای فلسطین در اتحادیه عرب؛ آیا حواشی اجلاس اهمیت دارد؟

ایرنا : آنروا: هیچ کس در نوار غزه در امان نیست/ ۸۰۰ هزار فلسطینی ناگزیر به ترک رفح هستند

ایسنا : عملیات لرزه‌نگاری در گمیشان آغاز شد

ایرنا : تظاهرات صهیونیست‌های خشمگین علیه نتانیاهو در تل‌آویو

مهر : لزوم وحدت رسانه‌های ایران/ توان دفاعی کشور افزایش یافته است

ایرنا : یک هزار و ۶۱۰ پروژه گردشگری در کشور بهره‌برداری شد

ایرنا : پیام تسلیت مخبر برای درگذشت بانوی خادم اهل بیت خوزستانی

مهر : اولین روز اختتامیه «جام رسانه امید»

تسنیم : بن بست در مذاکرات تجاری چین و عربستان؛ در سایه فشار آمریکا

ایسنا : بابل پایلوت برگزاری نمایشگاه «آثار کمتر دیده شده میراثی»

مهر : ضعف زیرساخت ها موجب حضور کمتر سرمایه گذار در خراسان جنوبی شد

مهر : کدام خانه ها مشمول مالیات برخانه خالی می شوند

ایسنا : خانواده‌های اسرای صهیونیست: تنها راه نجات فرزندانمان، توقف فوری جنگ است

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید