امن‌ترین صندلی هواپیما کدام است؟

asdasd
کد خبر : ۱۴۷۶۹۰۱

می‌گویند در صورت رخ‌دادن سانحه‌ی هوایی، عقب کابین هواپیما امن‌تر است. آیا حقیقت دارد؟ ممکن است. البته امنیت صندلی نیز بسته به نوع حادثه تغییر می‌کند.

اخیراً مسافرت هوایی در میان مردم بسیار نامحبوب شده است و دلیلش، سیل حوادث پیش‌آمده در پروازها است. هواپیماهای بوئینگ آتش گرفته‌اند، چرخ هواپیمایی در زمان بلند‌شدن از زمین گم شده است یا در میانه‌ی پرواز، در هواپیمایی از جا کنده شده و هواپیماهای بسیاری دچار سوانح مختلفی شده‌اند. این قبیل حوادث ناگوار، دلیل بدنامی هواپیما است و مسافران بی‌شماری را به این فکر انداخته است که آیا صندلی‌های هواپیما امن هستند؟ در این صورت، کدام صندلی‌ها در هواپیما امن‌ترین و کدام، خطرناک‌ترین هستند؟

به یاد داشته باشید که با وجود تمامی سوانح ناگوار، سفر هوایی همچنان به طور فوق‌العاده‌ای ایمن است. پرواز با هواپیمای تجاری ممکن است همیشه راحت‌ترین یا آرام‌بخش‌ترین تجربه نباشد، اما سفر با هواپیما در مقایسه با هر روش دیگری، یکی از ایمن‌ترین روش‌های حمل‌ونقل است و کم‌ترین خطر مرگ را دارد. سوانح و حوادث هوایی به قدری نادر هستند که فکر‌کردن در مورد آن‌ها، احتمالاً بیشتر از ارزشی که دارد، باعث ناراحتی ذهنی شما می‌شود. اما شاید دانستن اینکه کدام صندلی در هواپیما امن‌ترین است، خیال شما را کمی راحت‌تر کند.

با این حال، اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده خاطرنشان کرده است که هیچ بخشی از هواپیما، ایمن‌تر از بخش‌های دیگر نیست و ایمنی در تمامی نقاط هواپیما یکسان است. ریک برایتنفلد از امور همگانی اداره هوانوردی فدرال می‌گوید: «مهم‌ترین کاری که مسافران می‌توانند برای ایمنی خود در طی پرواز انجام دهند، پیروی از تمامی دستورالعمل‌های خدمه‌ی پرواز است.»

به طور کلی، هیچ بخشی از هواپیما ممکن است امن‌ترین بخش نباشد. اما در هنگام وقوع هر حادثه‌ی خاصی، احتمالاً بهترین نقطه‌ای برای نشستن در هواپیما وجود دارد. البته، امنیت صندلی همیشه به متغیرهایی بستگی دارد که کنترل‌پذیر نیستند. شرایط اضطراری برای هر شرکت هواپیمایی متفاوت است و هر بار صندلی‌های مختلفی را بیشتر از بقیه تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. برای مثال، امن‌ترین صندلی در زمان از‌کارافتادن موتور، در زمان کنده‌شدن درب هواپیما ممکن است بهترین جا برای نشستن نباشد.

عقب هواپیما

از دیرباز، تفکر مرسوم این بوده است که عقب هواپیما، امن‌ترین نقطه برای نشستن است. تجزیه‌و‌تحلیل گزارش‌ها و داده‌های ۳۵ ساله‌ی سقوط هواپیماها تا سال ۲۰۱۵، نشان می‌دهد که از نظر آماری، در سقوط هواپیماها تعداد کمتری از افرادی که در عقب هواپیما نشسته بودند جان خود را از دست داده‌اند. اما مشکل اینجاست که یافته‌ها از داده‌های تقریباً ناقصی به دست آمده‌اند. وضعیت صندلی قربانیان همیشه در گزارش‌های سوانح هوایی ذکر نمی‌شود. بنابراین، داده‌ها نمی‌توانند تصویر جامعی را از امن‌ترین بخش‌های هواپیما نشان بدهند.

دنیل کواسی اجکوم، محقق ایمنی هوانوردی در دانشگاه داکوتای شمالی، می‌گوید نکته‌ی اتکاپذیر این یافته‌ها بر اساس مبانی فیزیکی هواپیماها به دست می‌آید. اگر صندلی گران‌قیمت‌تری داشته باشید یا فقط مشتاق باشید که پس از فرود هرچه سریع‌تر از هواپیما خارج شوید، قسمت جلوی هواپیما اغلب جذاب‌ترین مکان برای نشستن شما است. اما بخش جلوی هواپیما می‌تواند در صورت فرود عمودی، بیشترین فشار را دریافت کند.

اجکوم می‌گوید بدیهی است که جلوی هواپیما راحت‌ترین بخش برای نشستن است، زیرا صندلی شما دور از موتور و سر‌و‌صدا قرار دارد. اما او خاطرنشان می‌کند جلوی هواپیما معمولاً اولین نقطه‌ای است که ضربه می‌خورد. بنابراین، آسیب‌پذیری آن بسیار بالا است.

اگرچه قسمت عقب هواپیما ممکن است در سقوطی فاجعه‌بار از هواپیما جدا شود، اما بیشتر از قسمت‌های جلو و میانی که هنوز به موتورها متصل هستند، سالم می‌ماند. اجکوم می‌گوید بخش عقب هواپیما معمولاً از پشت بال‌ها، از بخش اصلی جدا می‌شود. مقدار زیادی از انرژی جنبشی با جلوی هواپیما می‌رود و قسمت پشتی آن، سالم باقی می‌ماند.

در میانه بدنه

اگر پرواز ناآرام باشد و هواپیما از چاله‌های هوایی گذر کند، بخش میانی هواپیما دارای مزیت‌های بیشتری است. نقطه‌ای در مرکز که بال‌ها در آن به هم می‌رسند، پایه‌ای با ثبات‌تر می‌سازد و به عنوان مرکز ثقل هواپیما عمل می‌کند. به همین دلیل، در هنگام برخورد با تلاطم‌های هوایی جهش کمتری به سمت اطراف دارد.

اجکوم می‌گوید زمانی که در قسمت میانی قرار دارید، بسیاری از نیروهای نوسانی ناشی از تلاطم بهتر از قسمت دم عمل می‌کنند. زمانی که هواپیما در هوا با دست‌اندازها برخورد می‌کند، اساساً مانند یک کنسول یا میله عمل می‌کند. بنابراین اگر پرواز دچار تلاطم شود، هواپیما مانند الاکلنگی می‌شود که شما در بخش درازای آن قرار دارید.

بخش میانی ممکن است برای گذر از چاله‌های هوایی بهتر باشد، اما لزوماً برای موقعیت‌های فاجعه‌آمیز ایده‌آل نیست. به هر حال، بخش میانی معمولاً جایی است که پیل‌های سوختی در آن قرار می‌گیرند، به این معنی که اگر آتش‌سوزی رخ دهد، شما دقیقاً بالای مخزن سوخت هستید.

نکته‌ی مثبت نشستن در بخش میانی، دسترسی آسان‌تر به خروجی‌های اضطراری در مرکز هواپیما است. هرچه به خروجی‌ها نزدیک‌تر باشید، شانس زنده‌ماندن پس از وقوع سانحه نیز بیشتر می‌شود.

صندلی‌های راهرو، وسط و پنجره

تاکنون دریافتیم که مطمئن‌ترین گزینه برای نشستن این است که صندلی به سمت عقب هواپیما و در عین حال به خروجی‌های اضطراری نزدیک باشد. البته شما صندلی‌های راهرو را نیز به عنوان گزینه پیش‌رو دارید. بنابراین، کدام صندلی را باید انتخاب کنید؟

هر گزینه‌ای مزایا و معایب خودش را دارد. نشستن در صندلی‌های کنار راهرو، شما را به هر خروجی که ممکن است در مواقع اضطراری به آن نیاز داشته باشید نزدیک‌تر می‌کند، اما همچنین شما را در برابر افتادن چمدان‌ها یا سقوط بقایا که به سمت راهرو سرازیر می‌شوند، آسیب‌پذیرتر می‌کند.

نشستن روی صندلی‌های کنار پنجره نیز به شما امکان می‌دهد که ببینید در بیرون از هواپیما چه می‌گذرد و یک مزیت موقعیتی را به شما ارائه می‌دهد. اما صندلی پنجره شما را به دیواره‌ی هواپیما می‌چسباند و در صورت نیاز به خروج، باید منتظر بمانید تا ابتدا افراد دیگر از ردیف صندلی‌ها بیرون بروند.

نشستن در صندلی‌های وسطی نیز باعث می‌شود که شما در اطرافتان چندین سپر انسانی داشته باشید. بدین صورت، شدت ضربه‌های احتمالی نیز کمتر می‌شود یا کلاً از بین می‌رود. اما صندلی وسط ناراحت‌کننده است و به عنوان اولین گزینه، انتخاب مطلوبی نیست.

استراتژی برای خروج

اگر شما دچار اضطراب هوانوردی هستید، تمامی تلاش‌ها برای یافتن مکانی مناسب برای نشستن به احتمال زیاد فقط باعث افزایش آشفتگی درونی می‌شود. صادقانه، انتخاب صندلی اصلاً ارزش نگرانی ندارد.

احتمال وقوع سوانح هواپیمایی به شکلی باورنکردنی نادر است. بر اساس داده‌های انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (یاتا) که نماینده‌ی صنعت هواپیمایی جهانی است، در سال ۲۰۲۳ در ۳۷٫۷ میلیون پرواز، فقط یک سانحه رخ داد که به مرگ‌و‌میر منجر شد. اما سوانحی که اتفاق می‌افتند، بسیار با یکدیگر تفاوت دارند و به راه‌های مختلفی هواپیما و مسافران را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند.

در نهایت، اجکوم می‌گوید شانس شما برای گذر از شرایط اضطراری در پرواز، کمتر به جایی که می‌نشینید و بیشتر به میزان خبرگی و آموزش‌دیدگی خدمه‌ی پرواز و البته، به دقت شما در گوش‌دادن به دستور‌العمل‌های آن‌ها بستگی دارد. به همین دلیل است که خدمه‌ی پرواز، در مورد توجه شما به اطلاعیه‌های ایمنی بسیار جدی هستند.

اجکوم خاطرنشان می‌کند: «هر زمانی که در هواپیما می‌نشینید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که از موقعیت خود در هواپیما آگاهی داشته باشید. با دقت به دستورالعمل‌های خدمه‌ی کابین گوش کنید، زیرا آن‌ها کارشان را خوب می‌دانند و برای اطمینان از امنیت شما، مهم نیست که کجا نشسته‌اید. آن‌ها در دسترس هستند تا به شما کمک کنند.»

منبع خبر آنلاین
انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : ویدیو/ امدادرسانی به سیل‌زدگان مشهد و انجام عملیات پیشگیرانه

ایرنا : زلنسکی: برای برتری مقابل روسیه به ۱۳۰ جنگنده اف-۱۶ نیاز داریم

ایرنا : معیارهای جدید رتبه بندی موسسه‌های پژوهش‌های کشور اعلام شد

ایرنا : اتاق‌های بازرگانی استان تهران و تاتارستان روسیه تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

ایسنا : بازگشت ۹ زندانی به آغوش خانواده با حضور خدام رضوی در خراسان جنوبی

ایرنا : ادامه مذاکرات سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های دفاعی

تسنیم : جشنواره آواها و نواها در بجنورد برگزار شد

ایسنا : فرودگاه مشهد در وضعیت عادی/ مسافران با قطار شهری به فرودگاه تردد کنند

ایسنا : جدایی دی‌زربی از برایتون در پایان فصل

ایسنا : احتمالا دیگر بارشی به این میزان در مشهد نخواهیم داشت

مهر : خدمات ایران به پناهندگان در دنیا بی‌نظیر است

مهر : پلاک‌های نامرغوب خودروها رایگان تعویض می شوند

ایرنا : رونالدو سوژه تمسخر عربستانی‌ها شد + فیلم

ایسنا : تمدید مهلت بهره‌مندی بیمه‌شدگان جدید از هدیه ویژه خرید کتاب

مهر : رشد اقتصادی و بهره‌وری در طرح جامع شهری مورد توجه است

مهر : لاپید: گانتز باید خروج از ائتلاف نتانیاهو را اعلام کند

مهر : تشریح خدمات درمانی و رفاهی برای خانواده بزرگ تاکسیرانان

مهر : موزه صنایع دستی اردبیل

ایسنا : انتصابات در خراسان شمالی باید براساس شایستگی باشد

ایرنا : ابوعبیده: نتانیاهو ترجیح می‌دهد بجای مبادله اسرا، سربازانش در جست‌وجوی اسرا کشته شوند

ایسنا : توقف سه فروند شناور متخلف در آب‌های ساحلی سیستان و بلوچستان

ایرنا : داوطلبان آزمون نهایی نگران دریافت کارت ورود به جلسه نباشند

تسنیم : سقف بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

تسنیم : انتقال کهن‌ترین بازی‌های باستان به موزه منطقه‌ای جنوب شرق

ایرنا : شکسته شدن انحصارها در حوزه سلامت با دانش بنیان‌های ایرانی/ صادرات تجهیزات پزشکی

تسنیم : تمدید یک هفته‌ای مهلت بهره‌مندی بیمه‌شدگان از هدیه خرید کتاب

مهر : اعزام نخستین گروه زائران حج از مدینه به مکه با قطار سریع السیر

مهر : برخورد پژو با کامیون در محور ایزدخواست جان یک نفر را گرفت

ایسنا : شروع بارش‌های سیل‌آسا در مشهد

ایرنا : بازگشت آقای گل؛ امیدهای استقلال با برهانی استارت زدند

ایرنا : تیر امسال سکوی مسافری راه‌آهن در قروه راه‌اندازی می‌شود

تسنیم : یارانه ارزی حوزه سلامت باید به مصرف‌کننده نهایی برسد

مهر : فرایند واردات در مقابل صادرات غیر تسهیل شد

مهر : امکان ثبت آگهی به‌منظور واردات در مقابل صادرات غیر

مهر : زنگ خطر شیوع فشار خون در اصفهان به صدا درآمد

ایرنا : همکاری‌های دوجانبه، محور گفت‌وگوی روسای جمهور روسیه و قزاقستان

مهر : کابینه جنگی امشب تشکیل جلسه می‌دهد/زمزمه‌ها درباره استعفای گانتز

صدا و سیما : اتصال بزرگراه چمران به بزرگراه همت غرب

ایرنا : شهرداری سبزوار عوامل مدیریت شهری را به صف کرد

مهر : بودجه متناسب با قوانین جوانی جمعیت تامین شود

ایسنا : یک فعال صنعت آب: بالاخره الکترودیالیز تصفیه آب را ساختیم

مهر : جناب زاده سرمربی تیم جودو نوجوانان ایران شد

ایرنا : حمله موشکی «سرایا القدس» به شهر اشغالی «عسقلان»

ایرنا : مصائب پورتو در آستانه جدایی طارمی/ محرومیت و جریمه ۱.۵ میلیون یورویی!

مهر : سارق کابل برق ایستگاه رادیویی صدا و سیما حین سرقت دستگیر شد

مهر : روابط عمومی‌ها در راستای تبیین و اطلاع رسانی، نقش حاکمیتی دارند

ایرنا : اعزام ۲ تیم از البرز به رویداد ملی جام رسانه امید 

ایلنا : ویدیو: گل دوم لایپزیش به فرانکفورت توسط بنجامین سیسکو

مهر : انعکاس دستاوردهای دولت نقش تأثیرگذار در ایجاد امید در جامعه دارد

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید