کشف شگفت‌انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی

asdasd
کد خبر : ۱۴۷۶۱۸۰

محققان دریافتند افرادی که در معرض خطر ژنتیکی بالاتری برای افسردگی، اضطراب، اختلال کم توجهی – بیش فعالی یا اسکیزوفرنی قرار دارند می‌گویند که در معرض استرس‌های بیش تری قرار گرفته اند.

از توصیف تجربیات اصلی افسردگی تغییرات در انرژی، فعالیت، تفکر و خلق و خو بیش از ده هزار سال می‌گذرد. واژه افسردگی حدود ۳۵۰ سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به چنین پیشینه طولانی‌ای ممکن است شگفت زده شوید اگر بدانید که متخصصان در مورد چیستی افسردگی و هم چنین درباره نحوه تعریف یا علت بروز آن با یکدیگر اجماع نظر ندارند. با این وجود، بسیاری از کارشناسان با این موضوع موافق هستند که افسردگی خانواده بزرگی از بیماری‌ها به علل و سازوکار‌های مختلف است. این امر باعث می‌شود تا  انتخاب بهترین درمان برای هر فرد چالش برانگیز باشد.

افسردگی واکنشی در برابر افسردگی درون زاد

یک استراتژی آن است که انواع فرعی افسردگی را جستجو کرده و ببینید که آیا ممکن است با انواع مختلف درمان بهتر عمل کنند یا خیر. یک مثال در این باره مقایسه افسردگی واکنشی با افسردگی درون زاد است. افسردگی واکنشی (هم چنین به عنوان افسردگی اجتماعی یا روانی نیز شناخته می‌شود) ناشی از قرار گرفتن در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی است. این موارد ممکن است مورد تعرض واقع شدن یا مواجهه با از دست دادن یک عزیز باشد و یک واکنش قابل درک به یک محرک خارجی قلمداد می‌شوند.

در مقابل، افسردگی درون زاد (که به عنوان افسردگی بیولوژیکی یا ژنتیکی نیز قلمداد می‌شود) توسط چیزی در درون ایجاد می‌شود مانند ژن‌ها یا شیمی مغز. بسیاری از افرادی که به صورت بالینی در زمینه سلامت روان کار می‌کنند این نوع از تقسیم بندی را می‌پذیرند. با این وجود، پژوهشگرانی از دانشگاه سیدنی این تقسیم بندی را بیش از اندازه ساده قلمداد کردند. آنان به این موضوع پرداختند که ژن‌ها و رویداد‌های استرس زای زندگی ممکن است به صورت جداگانه در ایجاد افسردگی نقش داشته باشند، اما همزمان با افزایش خطر ابتلا به افسردگی یک فرد با یکدیگر در تعامل هستند. شواهد نشان می‌دهند که در  قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زا یک جزء ژنتیکی وجود دارد. برخی از ژن‌ها روی مواردی مانند شخصیت یا کاراکتر تاثیر می‌گذارند. برخی از ژن‌ها بر نحوه تعامل ما با محیط تاثیر می‌گذارند.

در نتیجه، آن تیم تحقیقاتی در دانشگاهی سیدنی تصمیم گرفتند نقش ژن‌ها و عوامل استرس زا را بررسی کنند تا متوجه شوند آیا طبقه بندی افسردگی به عنوان واکنشی یا درون زاد معتبر است یا خیر. افراد مبتلا به افسردگی به پرسش‌هایی درباره قرار گرفتن در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی پاسخ دادند. محققان دانشگاه سیدنی DNA نمونه‌های بزاق آن افراد را برای محاسبه مخاطرات ژنتیکی آنان برای اختلالات روانی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. سوال آنان ساده بود این که آیا خطر ژنتیکی برای افسردگی، اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنی، اختلال کم توجهی – بیش فعالی* (ADHD)، اضطراب  و روان رنجوری* (Neuroticism) بر قرار گرفتن گزارش شده افراد در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی تاثیر می‌گذارد یا خیر.

شاید بپرسید آن محققان چرا برای محاسبه خطر ژنتیکی اختلالات روانی در افرادی که پیش‌تر دچار افسردگی بودند به پژوهش پرداختند و کم و بیش بودن این واریانت در افراد مختلف متفاوت است. حتی افرادی که پیش‌تر به افسردگی دچار بوده اند نیز ممکن است خطر ژنتیکی کمی برای آن داشته باشند.  این افراد ممکن است به دلیل برخی علل دیگر دچار افسردگی شده باشند.

محققان دانشگاه سیدنی خطر ژنتیکی شرایطی به جز افسردگی را به چند دلیل بررسی کردند. نخست آن که واریانت‌های ژنتیکی مرتبط با افسردگی با افسردگی مرتبط با سایر اختلالات روانی همپوشانی دارند. نکته دوم آن که دو فرد مبتلا به افسردگی ممکن است واریانت ژنتیکی کاملا متفاوتی داشته باشند. بنابراین، محققان قصد داشتند شبکه گسترده‌ای برای بررسی طیف وسیع تری از واریانت‌های ژؤنتیکی مرتبط با اختلالات روانی ایجاد کنند.

اگر تقسیم بندی افسردگی به دو دسته واکنشی و درون زاد معتبر باشد انتظار می‌رود افرادی که مولفه ژنتیکی کم تری در افسردگی خود دارند (گروه واکنشی) رویداد‌های استرس زای زندگی را گزارش کنند. هم چنین انتظار می‌رود افرادی که دارای مولفه ژنتیکی بالاتری هستند (گروه درون زاد) رویداد‌های استرس زای کم تری را گزارش کنند.

با این وجود، پس از مطالعه بیش از ۱۴ هزار فرد مبتلا به افسردگی نتیجه کاملا برعکس آن چه انتظار می‌رفت حاصل شد. محققان دریافتند افرادی که در معرض خطر ژنتیکی بالاتری برای افسردگی، اضطراب، اختلال کم توجهی – بیش فعالی یا اسکیزوفرنی قرار دارند می‌گویند که در معرض استرس‌های بیش تری قرار گرفته اند. مواجهه با حمله از طریق سلاح، تجاوز جنسی، سانح رانندگی مشکلات حقوقی و مالی و سوء استفاده و مورد بی توجهی قرار گرفتن در دوران کودکی در افرادی که خطر ژنتیکی بالاتری برای افسردگی، اضطراب، اختلال کم توجهی – بیش فعالی یا اسکیزوفرنی داشتند شایع‌تر بود.

ژن‌ها چگونه نقش ایفا می‌کنند؟

خطر ژنتیکی اختلالات روانی حساسیت افراد را نسبت به محیط تغییر می‌دهد. دو نفر را تصور کنید یکی با خطر ژنتیکی بالا برای افسردگی و دیگری با خطر ژنتیکی پایین برای افسردگی. آن دو نفر شغل شان را از دست می‌دهند. فرد آسیب پذیر از نظر ژنتیکی از دست دادن شغل را به عنوان تهدیدی برای ارزش خود و موقعیت اجتماعی اش تجربه می‌کند. احساس شرم و ناامیدی در او وجود دارد. او از ترس از دست دادن شغل دیگر نمی‌توانند خود را مجبور کنند به دنبال شغل دیگری باشد. برای فرد دیگر از دست دادن شغل کم‌تر با چنین احساسی همراه است. آن دو نفر یک رخداد را به گونه‌ای متفاوت درونی می‌کنند و آن را به شکلی متفاوت به یاد می‌آورند.

خطر ژنتیکی برای اختلالات روانی همچنین ممکن است باعث شود افراد در محیط‌هایی قرار بگیرند که اتفاقات بدی در آن رخ می‌دهد. برای مثال، خطر ژنتیکی بالاتر برای افسردگی ممکن است بر عزت نقس تاثیر بگذارد و فرد را بیش‌تر در معرض روابط ناکارآمد قرار دهد که سپس تبدیل به روابطی بد خواهند شد.

مطالعه محققان برای افسردگی چه معنایی دارد؟

نخست آن که نتیجه مطالعه تایید می‌کند که ژن‌ها و محیط مستقل نیستند. ژن‌ها بر محیط‌هایی که در نهایت در آن زندگی می‌کنیم و بر رخداد‌های پس از آن تاثیر می‌گذارند. ژن‌ها هم چنین بر نحوه واکنش ما به آن رویداد‌ها تاثیر می‌گذارند.

دوم آن که نتیجه مطالعه محققان استرالیایی از تمایز بین افسردگی واکنشی و درون زاد پشتیبانی نمی‌کند. ژن‌ها و محیط‌ها تعامل پیچیده‌ای دارند. در اکثر موارد افسردگی ترکیبی از ژنتیک، بیولوژی و عوامل استرس زا است.

سوم آن که افراد مبتلا به افسردگی که مولفه ژنتیکی قوی تری در افسردگی خود دارند گزارش می‌دهند که زندگی شان با عوامل استرس زای جدی تری نشانه گذاری شده است.  بنابراین، از نظر بالینی افرادی که آسیب پذیری ژنتیکی بالاتری دارند ممکن است از یادگیری تکنیک‌های خاص برای مدیریت استرس خود بهره‌مند شوند. این ممکن است به برخی از افراد کمک کند تا در وهله نخست احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش دهند. هم چنین، ممکن است به برخی از افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا مواجهه مداوم خود را با عوامل استرس زا را کاهش دهند.

اختلال کم توجهی – بیش فعالی یک اختلال عصبی رشدی است که با اختلال عملکرد اجرایی و علائمی همچون نقص در توجه و تمرکز، بی احتیاطی، بیش فعالی و تکانشگری که فراگیر، مخرب و در عین حال برای سن فرد غیرطبیعی هستند مشخص می‌شود.

منبع فرارو
انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


مهر : تلاش روابط عمومی‌ها در ۱۶ شبکه و کانال تلویزیونی

مهر : اجرای رأی دیوان عدالت اداری در مورد ابطال بخشنامه گمرک

ایسنا : پنتاگون: استقرار نیروهای ناتو در اوکراین اجتناب‌ناپذیر است

ایسنا : هدایت ۸۰ درصد پژوهش‌ها در حوزه هوش مصنوعی

مهر : شمار شهدای غزه به ۳۵ هزار و ۳۰۳ نفر افزایش یافت

مهر : کردستانی‌ها در پاسداری از خون شهدا نقش‌آفرینی کردند

مهر : حضور کاروان زیر سایه خورشید در آبدانان

ایرنا : آخرین وداع با مجلس یازدهم/ سیستان و بلوچستان ۴ استان می‌شود؟

ایسنا : ابلاغیه جدید ستاد مبارزه با قاچاق برای حل مشکل طلافروشان

مهر : سیل به ۶۰ روستا در الموت آسیب رساند

تسنیم : رئیسی: مازندرانی‌ها در دفاع از کشور‌ همیشه در میدان بوده‌اند

تسنیم : افزایش قیمت بیت کوین تا 66 هزار دلار

صدا و سیما : رگبار، رعد و برق و بارش های پراکنده در مناطقی از کشور

ایرنا : امدادرسانی هلال احمر خراسان شمالی به ۲۸۰ نفر سیل‌زده 

تسنیم : تلاش ایران و روسیه برای ایجاد واحد پولی مشترک بریکس

ایرنا : حاشیه نگاری خبرنگار ایرنا از دیدار مردمی رئیس‌جمهور در نوشهر +فیلم

ایلنا : سوزا: ایرانی‌ها در سطح بسیار بالایی والیبال بازی می‌کنند

ایلنا : ​بکارگیری ظرفیت های روابط عمومی استانداری تهران برای مبارزه با فساد اداری

ایسنا : تصویب ۱۱۷ مصوبه و تخصیص اعتبار آن‌ها در سفر رئیس جمهور به مازندران

مهر : پنجمین نمایشگاه «میثاق با ولایت»هیات خادم الرضا(ع) قم برپا می شود

ایلنا : در دولت سیزدهم صبح جمعه تعطیل نیست

ایسنا : سیلاب‌های کلات با دوره بازگشت بیش از ۲۵ تا۵۰ سال هستند/تمامی سیلاب‌های هفته گذشته واردسدها شدند

ایسنا : از ثواب صلوات روز جمعه غافل نشوید!

تسنیم : بزرگترین انگیزه رونالدو در 39 سالگی چیست؟

مهر : اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره یک ادعا

مهر : اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره «توماج صالحی»

مهر : توضیحات اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره یک ادعا

مهر : آمریکا مسئول اصلی نسل کشی غزه است/ محتمل بودن بازداشت نتانیاهو

تسنیم : معطلی 16 ساله سد کله‌سر شهرستان گرمی/ مشکل کار کجاست؟

صدا و سیما : چهار کشته و قطع برق بیش از یک میلیون خانوار آمریکایی بر اثر طوفان

صدا و سیما : چهار کشته و قطع برق بیش از یک میلیون آمریکایی بر اثر طوفان

ایرنا : نساجی مازندران در مسیر تبدیل به کارخانه نوآوری

ایرنا : مجوز تامین ۱۲ راننده پایه یک درون شهری قزوین صادر شد

تسنیم : واریزی فراتر از توان متقاضیان مسکن ملی در اردبیل

مهر : پذیرایی مرزداران خراسان جنوبی از پرچم امام رضا(ع) درنقطه صفر مرزی

تسنیم : نیاز اصلی فعالیت‌های فرهنگی اردستان تکمیل مصلاست

ایسنا : کمدی جدید تلویزیون خون اژدها را می‌شوید

ایسنا : شستن خون اژدها با کمدی جدید تلویزیون

ایسنا : برای خرمشهر پادکست صوتی با شروع «شنوندگان عزیز...» بسازید

ایسنا : گران فروشی عربستان به ضرر نفت خاورمیانه می‌شود؟

ایرنا : فیلم| وزیر کشور: شهرداری‌ها و بخشداری‌های مازندران مامور بهسازی سواحل هستند

ایرنا : فیلم| وزیر کشور: شهرداری‌ها و بخشداری‌های مازندران مامور بهسازی سواحل شوند

صدا و سیما : حضور وکلا در بقاع متبرکه

صدا و سیما : وزش باد خیلی شدید و احتمال وقوع طوفان در تهران

ایرنا : ۵۹ میلیمتر بارش در امام زاده علی (جوخانه) کهگیلویه و بویراحمد ثبت شد

تسنیم : مالیات 90 درصد صنوف و مشاغل، فقط صفر تا 20 میلیون

مهر : دستگیری عامل تیراندازی در دره شهر

تسنیم : بهره‌مندی 296 اردبیلی از مزایای قانون حمایت از جوانی جمعیت

ایرنا : نشست علمی پژوهشی رویداد ملی آواها و نواهای مادرانه در قشم برگزار شد

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید