واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا

واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا

رئیس دانشگاه تهران، فلسفه تاسیس دانشکده علوم خانواده را تجمیع و ساماندهی کارکردهای مختلفی که برای محور شدن خانواده باید مورد توجه ویژه قرار گیرند، دانست و گفت: انتظار داریم دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران محور فعالیت‌های علمی حوزه زنان و خانواده در کشور شود.

به گزارش ایسنا، سید محمد مقیمی در آیین بهره‌برداری از ساختمان دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران که با حضور معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد، گفت: امروز بحث صیانت از خانواده تبدیل به یک دغدغه جهانی و عمومی شده است و از نظر دینی هم خانواده و خانواده‌محوری دارای یک جایگاه ویژه است. در جای جای سیاست‌ها و برنامه‌های دولت مردمی و قوانین کشورمان محور بودن خانواده به صورت مستقیم یا ضمنی مورد توجه ویژه قرار دارد و از طرف دیگر، الزامات روز و روندهای جهانی نیز به سمتی می‌رود که به نوعی در نقطه مقابل خانواده‌محوری قرار می‌گیرد.

وی افزود: بعد از عصر مدرنیته و اعصار مختلفی که پشت سر گذاشته‌ایم، تقسیم کاری صورت گرفت و کارها تخصصی شد و به همین میزان که کارها تخصصی شد، نهادهای رقیب در کنار خانواده شکل گرفت و بخشی از کارکردهای سابق نهاد خانواده در جایگاه برخی کارکردهای ویژه سازمان‌های عصر مدرن قرار گرفت و متولیان تخصصی پیدا کرد. بنابراین به مرور خانواده و جایگاه چند کارکردی آن فقیر و فقیرتر شد؛ تا جایی که امروز شاهد این هستیم که همه کارکردهای بیرونی، خانواده را تحت‌الشعاع قرار داده است.

مقیمی با اشاره به اینکه مسئولیت تربیت کودکان به مرور از خانواده به مدرسه و دانشگاه منتقل شده است، خاطرنشان کرد: حتی در بحث نگهداری کودکان تا قبل از اینکه بحث تربیت‌پذیری آنها مطرح شود، نهادهای خاصی در جامعه برایشان شکل گرفته است. واگذاری کارکردهای خانواده به سازمان‌های تخصصی باعث شده است که با چالش‌های جدی در شکاف نسلی مواجه شویم، بنیان‌های خانواده سست شود و هویت ملی و مذهبی دچار مشکلات و چالش‌هایی شود. این مسائل باعث شده است که حتی در درون خانواده یک نوع رویکردی ایجاد شده است که مادر خانواده که در گذشته به عنوان محور و کلید کلیه کارکردهای اجتماعی خانواده شناخته می‌شد، امروز اینطور تصور کند که اگر می‌خواهد کارکردی به او نسبت دهند، به ناچار باید از خانواده دور شود و بتواند شغلی در محیط اجتماعی برای خود دست و پا کند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: مسائل اقتصادی و معیشتی در جامعه نیز مزید بر علت شده و باعث شده است که این تصور در زنان بوجود آید که نقش‌پذیری و صاحب کارکرد بودن را در گروی شغل خارج از منزل بدانند، و این حس در حال تشدید شدن است و باعث شده است به نوعی نقش‌های پدر و مادر و نقش‌های اعضای خانواده دگرگون شده، نقش‌های اصیل خانوادگی رها شوند و نقش‌های اجتماعی در قالب سازمانهای رسمی در عصر مدرنیته پررنگ‌تر گردند.

مقیمی بیان داشت:  این فضایی که در سطح جامعه و عامه مردم ایجاد شده، به محیط‌های آکادمیک نیز سرایت کرده و مشاهده می‌کنیم که این گسستگی و واگرایی بین کارکردهایی که در گذشته در خانواده تجمیع بود، در محیط دانشگاه هم به سمت ایزوله شدن و واگرا شدن پیش رفته است. به گونه‌ای که بحث خانواده و زنان در حوزه‌های مختلف علمی صرفا از منظر یک تخصص و گرایش خاص مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال خانواده و زن در دانشکده حقوق از منظر صرفا حقوقی نگریسته می‌شود، در دانشکده علوم اجتماعی از منظر اجتماعی، در دانشکده کارآفرینی نیز کارآفرینی زنان، در دانشکده مدیریت، اقتصاد و ... نیز صرفا از منظر رشته ای خاص مورد توجه است. بنابراین هر کدان از این این کارکردهای خانواده در محیط دانشگاهی نیز دچار واگرایی شده است و نگرش سیستمی و جامعی بر آن حاکم نیست؛ این در حالی است که موضوعات چند وجهی خانواده از هم قابل تفکیک نیست و نیازمند رویکرد میان رشته‌ای است.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، در تشریح گام اول غلبه بر این واگرایی‌ها، بیان داشت: قاعدتا ما نمی‌توانیم کارکردهای اجتماعی که تخصصی شده است را به این راحتی به خانواده برگردانیم و این خیلی منطقی هم نیست که یعنی بگوییم همه کارکردها برگردد و همه سازمان‌هایی که کارکردهای خانواده را به صورت تخصصی دنبال می‌کنند منحل کنیم تا بتوانیم سازمان خانواده را تقویت نماییم. بلکه راهکار این است که در عین اینکه به تخصصی شدن توجه می‌کنیم، یک نگرش سیستمی بر آن حاکم نماییم و از طریق یک ساختار نهادی همچون دانشکده‌ علوم خانواده آن را تجمیع و ساماندهی نماییم.

رئیس دانشگاه تهران افزود: دانشکده علوم خانواده با فلسفه تجمیع و ساماندهی کارکردهای مختلفی که برای محور شدن خانواده باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، راه‌اندازی شده است. این به معنی آن نیست که دانشکده علوم خانواده خودش به تنهایی متکفل همه تخصص های حقوقی، مدیریتی، روانشناسی، اقتصادی، کارآفرینی، اجتماعی و ... شود؛ بلکه باید با شکل‌گیری رشته ها و گروه‌های میان رشته‌ای، همه تخصصهای مرتبط با علوم خانواده را گرد هم آورد و بقیه دانشکده‌ها در حوزه موضوعی خانواده حول این محور قرار گیرند و با دانشکده خانواده همکاری نزدیک داشته باشند. با این رویکرد انتظار داریم دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران محور فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل در حوزه زنان و خانواده در کشور شود و شاهد همکاری تمامی نهادهای اجرایی و سیاستگذاری در این زمینه باشیم.

مقیمی با اشاره به یک سری انحرافات تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه زنان در دنیا، تصریح کرد: با وجود همه این انحرافات، الآن دنیا به این فکر افتاده است که صیانت از خانواده مهم است و اذعان می‌کنند که خودشان با مسیری که در گذشته انتخاب کرده‌اند، به این واگرایی‌ها دامن زده‌اند. هر چند آنها الزاما از منظر یک رویکرد ارزشی و مذهبی به این جمع‌بندی در زمینه ضرورت پایان بخشیدن به واگرایی‌ها نرسیده‌اند، بلکه بر این باورند که تضعیف خانواده منجر به کاستی و نقصان در خیلی از زمینه های اجتماعی شده و همه دغدغه‌شان این است که برای برطرف نمودن نقایص کارکردهای اجتماعی و اقتصادی جامعه لازم است به خانواده‌محوری برگردیم و خانواده محوری را مبنا قرار دهیم. هر چند نقطه عزیمت بسیاری از کسانی که در دنیا به این نتیجه رسیده‌اند الزاما ارزشی نیست، اما نتیجه آنها اتفاقا با رویکرد ارزشی ما سازگار است.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: مشکلاتی که ما در بسیاری از کارکردهای اجتماعی حس می‌کنیم، بخاطر این است که خانواده‌محوری را رها کرده‌ایم. اگر خانواده تقویت شود، بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی نیز به صورت ریشه‌ای قابل حل است.

رئیس دانشگاه تهران در آغاز سخنانش با قدردانی از دکتر فاطمه یزدیان مسئول راه‌اندازی دانشکده علوم خانواده، گفت: کار تاسیسی یک کار بسیار مشکل و پر مشقت است، بویژه وقتی با کمبود منابع و امکانات مواجه باشیم و خوشبختانه با تدابیر و تلاشهای قابل تقدیر ایشان و سایر همکاران و همچنین حمایتهای خیرین نیک اندیش در زمینه تامین منابع مالی لازم، امروز شاهد افتتاح دانشکده علوم خانواده هستیم و امیدوارم با همت و همکاری تمامی ذی‌نفعان، شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش این نهاد علمی اثرگذار باشیم.

انتهای پیام 

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


مهر : ساماندهی خبرنگاران افتخاری در پایگاه‌های بسیج شهرستان دیر

مهر : کیفیت هوای پایتخت در شرایط قابل قبول قرار گرفت

مهر : انتقاد از رفتار پادگانی با رزیدنت ها/ پیشنهاد برای ترمیم درآمد

ایرنا : وزیر آموزش وپرورش: توسعه هنرستان‌ها از مهمترین برنامه‌های دولت سیزدهم است

ایسنا : گفت‌وگوی تلفنی دبیرکل حزب‌الله عراق با اسماعیل هنیه

تسنیم : چه مواردی در امتحانات نهایی "تقلب" محسوب می‌شود؟

ایسنا : خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی تگرگ و سیل به کشاورزی سملقان

ایرنا : عاملان اصلی شهادت مامور انتظامی هرپزگان دستگیر شدند

ایرنا : استاندار: ۱۰۰ درصد تسهیلات اشتغال سفر هیات دولت به مازندران محقق شد

ایلنا : سرویس‌دهی ویژه مترو به شرکت‌کنندگان در اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها

تسنیم : روسیه وابسته دفاعی سفارت انگلیس را اخراج کرد

ایسنا : ویدیو/ این کشف، گوشی هوشمند شما را به یک کارت اعتباری تبدیل می‌کند!

ایسنا : روسیه حملات گسترده اوکراین با ده‌ها پهپاد و شهپاد را خنثی کرد

مهر : پیکر هشتمین قربانی سیل در یکی از روستاهای مشهد پیدا شد

ایلنا : ​احتمال وقوع سیل و صاعقه در ۷ استان/ آماده‌باش تیم‌های عملیاتی هلال‌احمر

تسنیم : قیمت جهانی نفت امروز 1403/02/28|برنت 83 دلار و 53 سنت شد

تسنیم : قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/28

تسنیم : رقابت 4 منتخب مجلس برای تصدی نائب رئیسی خانه ملت

ایلنا : بازبینی دستورالعمل HSE برای قراردادهای پیمانکاران شهرداری

صدا و سیما : مجموعه تلویزیونی «بدل» از شبکه سه سیما

ایسنا : دل‌هایی که دخیل مهربانی شده‌اند

صدا و سیما : بهره برداری از ۱۳هزار کلاس درس جدید درکشور تا پایان سال ۱۴۰۳

ایسنا : پشت صحنه «موزه ملک» چه خبر است؟

تسنیم : هشدار ریابکوف درباره کاهش سطح روابط دیپلماتیک با آمریکا

تسنیم : پتروشیمی‌ها حاضر به پرداخت هزینه گاز یارانه‌ای خود نیستند

مهر : مقر فرماندهی گردان ۴۱۱ دشمن را با پهپادهای انتحاری درهم کوبیدیم

صدا و سیما : مجموعه تلویزیونی «رخنه» از شبکه یک سیما

ایلنا : قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

ایسنا : خدمت‌رسانی امام جمعه اهل سنت گلستان به زائران امام رضا(ع)

ایرنا : دانشمندان ماده کامپوزیت سبز از کاغذ واشی ژاپنی تولید کردند

مهر : دیدار با نساجی نقطه عطف استقلال است/ به سقوط نکردن امیدوار هستیم

مهر : لغو حضور رژیم صهیونیستی در المپیک خواسته‌ کشورها است

ایلنا : قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صدا و سیما : سفر رئیس جمهور روسیه به چین

مهر : تیم ملی والیبال ایران مقابل برزیل شکست خورد

ایسنا : سرنگونی یک پهپاد آمریکایی توسط ارتش یمن

مهر : تیم ملی سپک تاکرا ایران فردا به مصاف آلمان می رود

مهر : کاهش سهم زبان فارسی در سایت‌های پربازدید جهان

ایسنا : آرزوی فریدون جنیدی برای ری

مهر : الزام دانشجویان غیرایرانی به گذراندن دروس به زبان انگلیسی و فارسی

ایسنا : گفت‌وگوی رو در روی پوتین و شی درباره جنگ اوکراین

ایرنا : وزیر کشور: بزرگراه قزوین- الموت- تنکابن باید با تامین اعتبار تکمیل شود

ایرنا : وزیر کشور: همزیستی با طبیعت،‌ بهترین گزینه برای رونق صنعتی مازندران است

ایلنا : باید به عینی بودن نقش ایران در منطقه اعتراف کنیم و قدردان آن باشیم

ایسنا : رونمایی از یک چارچوب جدید برای ساخت اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی

تسنیم : ژاوی، سرمربی بنزما در عربستان?!

ایرنا : مرزی بودن، شاهراهی برای توسعه آذربایجان غربی

ایسنا : احتمال وقوع سیل و صاعقه در ۷ استان/ آماده‌باش تیم‌های عملیاتی هلال‌احمر

ایرنا : آیت الله رئیسی: حق‌طلبی و عدالت‌خواهی امروز در مقابل نظام سلطه به برکت خون شهدا است

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید