صیانت از خانواده تبدیل به دغدغه جهانی و عمومی شده است

تهران- ایرنا- رییس دانشگاه تهران، فلسفه تاسیس دانشکده علوم خانواده را تجمیع و ساماندهی کارکردهای مختلف برای محور شدن خانواده دانست و گفت: موضوع صیانت از خانواده تبدیل به دغدغه جهانی و عمومی شده و از نظر دینی هم خانواده و خانواده‌محوری دارای یک جایگاه ویژه است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی در آیین بهره‌برداری از ساختمان دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با حضور معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده، افزود: در جای جای سیاست‌ها و برنامه‌های دولت مردمی و قوانین کشور، محور بودن خانواده به صورت مستقیم یا ضمنی مورد توجه ویژه قرار دارد اما از طرف دیگر، الزامات روز و روندهای جهانی نیز به سمتی می‌رود که به نوعی در نقطه مقابل خانواده‌محوری قرار می‌گیرد.

وی ادامه‌داد: بعد از عصر مدرنیته و اعصار مختلفی که پشت سر گذاشته‌ایم، تقسیم کاری انجام و کارها تخصصی شد و به همین میزان نهادهای رقیب در کنار خانواده شکل گرفت و بخشی از کارکردهای سابق نهاد خانواده در جایگاه برخی کارکردهای ویژه سازمان‌های عصر مدرن قرار گرفت و متولیان تخصصی پیدا کرد. بنابراین به مرور خانواده و جایگاه چندکارکردی آن فقیر و فقیرتر شد تا جایی که امروز شاهدیم که همه کارکردهای بیرونی، خانواده را تحت‌الشعاع قرار داده است.

مقیمی با اشاره به اینکه مسوولیت تربیت کودکان به مرور از خانواده به مدرسه و دانشگاه منتقل شده است، خاطرنشان‌کرد: حتی در بحث نگهداری کودکان تا قبل از اینکه بحث تربیت‌پذیری آنها مطرح شود، نهادهای خاصی در جامعه برایشان شکل گرفته است. واگذاری کارکردهای خانواده به سازمان‌های تخصصی باعث شده که با چالش‌های جدی در شکاف نسلی مواجه شویم، بنیان‌های خانواده سست شود و هویت ملی و مذهبی دچار مشکلات و چالش‌هایی شود.

وی اضافه‌کرد: به همین دلیل حتی درون خانواده یک نوع رویکردی ایجاد شده که مادر خانواده که در گذشته به عنوان محور و کلید همه کارکردهای اجتماعی خانواده شناخته می‌شد، امروز این‌طور تصور کند اگر می‌خواهد کارکردی به او نسبت دهند، به ناچار باید از خانواده دور شود و بتواند شغلی در محیط اجتماعی برای خود دست و پا کند.

رییس دانشگاه تهران خاطرنشان‌کرد: مسائل اقتصادی و معیشتی در جامعه نیز مزید بر علت و باعث شده این تصور در زنان به وجود آید که نقش‌پذیری و صاحب کارکرد بودن را در گروی شغل خارج از منزل بدانند و این حس در حال تشدید شدن و باعث شده است به نوعی نقش‌های پدر و مادر و نقش‌های اعضای خانواده دگرگون شده، نقش‌های اصیل خانوادگی رها شوند و نقش‌های اجتماعی در قالب سازمان های رسمی در عصر مدرنیته پررنگ‌تر شوند.

صیانت از خانواده تبدیل به دغدغه جهانی و عمومی شده است

این فضایی که در سطح جامعه و عامه مردم ایجاد شده، به محیط‌های دانشگاهی نیز سرایت کرده و مشاهده می‌کنیم این گسستگی و واگرایی بین کارکردهایی که در گذشته در خانواده تجمیع بود، در محیط دانشگاه هم به سمت واگرا شدن پیش رفته است. به گونه‌ای که بحث خانواده و زنان در حوزه‌های مختلف علمی از منظر یک تخصص و گرایش خاص مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال خانواده و زن در دانشکده حقوق از منظر صرفا حقوقی نگریسته می‌شود، در دانشکده علوم اجتماعی از منظر اجتماعی، در دانشکده کارآفرینی نیز کارآفرینی زنان، در دانشکده مدیریت، اقتصاد و غیره نیز صرفا از منظر رشته ای خاص مورد توجه است. بنابراین هر کدان از این این کارکردهای خانواده در محیط دانشگاهی نیز دچار واگرایی شده است و نگرش سیستمی و جامعی بر آن حاکم نیست؛ این در حالی است که موضوعات چند وجهی خانواده از هم قابل تفکیک نیست و نیازمند رویکرد میان رشته‌ای است.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، در تشریح گام نخست غلبه بر این واگرایی‌ها، بیان داشت: قاعدتا نمی‌توانیم کارکردهای اجتماعی که تخصصی شده است را به این راحتی به خانواده برگردانیم و این خیلی منطقی هم نیست که یعنی بگوییم همه کارکردها برگردد و همه سازمان‌هایی که کارکردهای خانواده را به صورت تخصصی دنبال می‌کنند، منحل تا بتوانیم سازمان خانواده را تقویت کنیم.

وی تاکید کرد: راهکار این است که در عین اینکه به تخصصی شدن توجه می‌کنیم، یک نگرش سیستمی بر آن حاکم و از طریق یک ساختار نهادی همچون دانشکده‌ علوم خانواده آن را تجمیع و ساماندهی کنیم.

رییس دانشگاه تهران افزود: دانشکده علوم خانواده با فلسفه تجمیع و ساماندهی کارکردهای مختلفی که برای محور شدن خانواده باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، راه‌اندازی شده است. این به معنی آن نیست که دانشکده علوم خانواده خودش به تنهایی متکفل همه تخصص های حقوقی، مدیریتی، روانشناسی، اقتصادی، کارآفرینی، اجتماعی و غیره شود؛ بلکه باید با شکل‌گیری رشته ها و گروه‌های میان رشته‌ای، همه تخصصهای مرتبط با علوم خانواده را گرد هم آورد و بقیه دانشکده‌ها در حوزه موضوعی خانواده حول این محور قرار گیرند و با دانشکده خانواده همکاری نزدیک داشته باشند. با این رویکرد انتظار داریم دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران محور فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل در حوزه زنان و خانواده در کشور شود و شاهد همکاری تمامی نهادهای اجرایی و سیاستگذاری در این زمینه باشیم.

دکتر مقیمی با اشاره به یک سری انحرافات تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه زنان در دنیا، تصریح کرد: با وجود همه این انحرافات، الآن دنیا به این فکر افتاده است که صیانت از خانواده مهم است و اذعان می‌کنند که خودشان با مسیری که در گذشته انتخاب کرده‌اند، به این واگرایی‌ها دامن زده‌اند. هر چند آنها الزاما از منظر یک رویکرد ارزشی و مذهبی به این جمع‌بندی در زمینه ضرورت پایان بخشیدن به واگرایی‌ها نرسیده‌اند، بلکه بر این باورند که تضعیف خانواده منجر به کاستی و نقصان در خیلی از زمینه های اجتماعی شده و همه دغدغه‌شان این است که برای برطرف نمودن نقایص کارکردهای اجتماعی و اقتصادی جامعه لازم است به خانواده‌محوری برگردیم و خانواده محوری را مبنا قرار دهیم. هر چند نقطه عزیمت بسیاری از کسانی که در دنیا به این نتیجه رسیده‌اند الزاما ارزشی نیست، اما نتیجه آنها اتفاقا با رویکرد ارزشی ما سازگار است.
استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: مشکلاتی که ما در بسیاری از کارکردهای اجتماعی حس می‌کنیم، بخاطر این است که خانواده‌محوری را رها کرده‌ایم. اگر خانواده تقویت شود، بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی نیز به صورت ریشه‌ای قابل حل است.

ایجاد ۱۵ رشته مرتبط با خانواده

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: در دوره جاری مدیریتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق شدیم تا در شورای گسترش آموزش عالی مصوب کنیم که دانشکده علوم خانواده در سه دانشگاه تهران، شهیدبهشتی و الزهرا (س) ایجاد شود.

قاسم عموعابدینی، گسترش فعالیت‌های علمی بین رشته‌ای در قالب دانشکده علوم خانواده را مسیر درستی در راستای تقویت خانواده در پرتو تعلیم و تربیت دانست و خاطرنشان کرد: در برنامه تحولی وزارت علوم که سال گذشته به دانشگاه‌ها اعلام شد، ایجاد ۱۵ رشته مرتبط با خانواده مورد تاکید قرار گرفت.

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، گزارشی از روند تاسیس و راه‌اندازی این دانشکده ارائه کرد و گفت: نیاز بود مبنای تاسیس این دانشکده بر پایه توسعه زیست‌بوم، گفتمان‌سازی، اجتماع‌سازی و ارائه راه حل‌های بر پایه نوآوری اجتماعی داشته باشیم؛ زیرا ضرورت تاسیس دانشکده علوم خانواده بر پایه برخی شاخص‌ها نظیر جمعیت، سلامت اجتماعی، سلامت فیزیکی و توانمندسازی و مباحثی در زمینه حکمرانی است.

فاطمه یزدیان، در ادامه سخنان خود به معرفی ارکان دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده پرداخت و گفت: دانشکده دارای چند رکن از جمله بخش آموزش و پژوهش، اندیشکده کسب‌وکار خانوادگی، مرکز مطالعات زنان و خانواده و خانه خلاق و نوآوری، آزمایشگاه تاثیر، اندیشکده تاثیر و نوآوری اجتماعی و مرکز جامع تعلیم و تربیت خانواده‌محور است.

صیانت از خانواده تبدیل به دغدغه جهانی و عمومی شده است

وی به همکاری دانشگاه علوم پزشکی در این دانشکده اشاره کرد و گفت: این دانشکده با گروه سلامت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری دارد و یکی از گروه‌های مستقر در این دانشکده به صورت مشترک با دانشگاه علوم پزشکی اجرا می‌شود. هدف از راه‌اندازی این اندیشکده، افزایش توانمندی در حوزه کسب‌وکار خانوادگی و کنشگری سالم بین صنعت، دانشگاه و حاکمیت است.

رییس دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده دانشگاه تهران، ضمن معرفی و بیان اهداف مرکز مطالعات زنان و خانه خلاق و نوآوری، از راه‌اندازی آزمایشگاه تاثیر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این آزمایشگاه جامع، نخستین آزمایشگاه در حوزه علوم انسانی است و یک ابرپروژه و یک پروژه پیشران و یک هم‌آفرینی برای آینده است که عملاً فعالیت‌ها، طرح‌ها و سیاست‌ها و برنامه‌هایی که در حوزه زنان انجام خواهد شد را از نظر تاثیرگذاری بررسی می‌کند.

وی هدف از تاسیس اندیشکده بانکداری و نوآوری اجتماعی را ارتقای پژوهش‌ها در زمینه بانکداری و مالی بر پایه نوآوری اجتماعی ولی برای ارتقای تعالی خانواده دانست و در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه جذب دانشجو در این دانشکده پرداخت و پذیریش از طریق آزمون سراسری، استاد محوری و معرفی از طریق سازمان‌ها و نهادها را از جمله روش‌های جذب دانشجو در این دانشکده برشمرد. سایت دانشکده علوم خانواده به سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسه راه اندازی و به زودی زبان عربی نیز به این زبان‌ها افزوده می‌شود.

اخبار مرتبط

لینک خبر

اخبار علم، مهارت و فناوری

اسامی معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت بورسیه و شرایط خاص کنکور ۱۴۰۳ اعلام‌ شد

اسامی معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت بورسیه و شرایط خاص کنکور ۱۴۰۳ اعلام‌ شد

تهران- ایرنا- معاون آزمون‌های سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور از اعلام اسامی معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت، زمان مصاحبه و گزینش داوطلبان رشته‌های تحصیلی بورسیه و دارای شرایط خاص آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ خبر داد.

ایکس تسلیم قاضی برزیلی شد

ایکس تسلیم قاضی برزیلی شد

خبرگزاری مهر

شبکه اجتماعی ایکس به زودی نمایندگی حقوقی خود در برزیل را به دادگاه عالی این کشور معرفی می کند.

حمایت از طرح های تجهیزات پزشکی کاربرد در حوزه خدمات طب سنتی

خبرگزاری مهر
معرفی سه سطح از محاسبات بر مبنای حافظه مقاومتی

معرفی سه سطح از محاسبات بر مبنای حافظه مقاومتی

خبرگزاری ایرنا

تهران- ایرنا- تحقیقات درباره محاسبات بر مبنای حافظه مقاومتی (memristor) ارزش زیادی دارد زیرا امکان ساخت اشکال جدیدی از رایانه را فراهم می‌سازد و محاسبه‌گری بر مبنای این شیوه نوین در سه سطح طبقه‌بندی شده است.


لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


مهر : واکنش بازیکن جدید پرسپولیس به دربی و دیدار با استقلال

ایلنا : درویش: با اورونوف برای تمدید صحبت کردیم؛ او می‌خواهد بماند

مهر : جشنواره ملی «حاصَل» ایل بزرگ سنگسر

ایسنا : سقوط به رده ۱۴ المپیاد جهانی شطرنج با شکست ناباورانه برابر چین/تساوی دختران برابر ایتالیا 

ایرنا : حسینی: مصدومیت ارونوف جدی نیست/ با وجود خستگی پیروز شدیم

ایرنا : انصارالله حمله رژیم صهیونیستی به بیروت را محکوم کرد

مهر : نتانیاهو: اقدامات ما علیه دشمنانمان گویاست

ایسنا : مسابقات شیتوریو شوکوکای کاراته قهرمانی استان در قوچان برگزار شد

ایرنا : فرجی: پرسپولیس مقابل الاهلی مستحق باخت نبود/ امیدوارم میزبانی در تهران ادامه داشته باشد

ایسنا : وقوع انفجار در اطراف پایگاه عین الاسد

ایسنا : توضیح مرکز آزمون جهاد دانشگاهی در خصوص علت عدم اعلام نتایج آزمون مشاغل کیفیت بخشی آموزش و پرورش

ایسنا : واعظی: هدف اصلی رژیم صهیونیستی ایجاد جنگ فراگیر در منطقه است

تسنیم : روایت شاهدان از روز دوم ترور دسته‌جمعی صهیونیست‌ها در لبنان

تسنیم : روایت شاهدان از روز دوم ترور دسته جمعی صهیونیست‌ها در لبنان

تسنیم : ملوان با 2 گل، شمس آذر را بدرقه کرد

مهر : فوتی‌های تصادف ۳خودرو سه راهی دارلک مهاباد به ۵ نفر افزایش یافت

ایسنا : هریس به دنبال مناظره مجدد با ترامپ

مهر : محدودیت‌های ترافیکی مراسم رژه ۳۱ شهریور در ارومیه اعلام شد

ایسنا : پیروزی قاطع النصر در نخستین حضور پیولی

ایرنا : ژوائو: دیدار دربی بزرگ و دشوار است

ایرنا : جشن میلاد پیامبر(ص)

ایرنا : جشن میلاد پیامبر(ص) در تهران

ایسنا : یکی از کاپیتان‌های استقلال در داربی نیست/ اورونوف در هاله‌ای از ابهام!

مهر : مسافران پروازهای تهران - بیروت از حمل پیجر و بی‌سیم خودداری کنند

ایسنا : نشست اضطراری شورای امنیت برای بررسی حملات به لبنان

مهر : برگزاری ۶ نشست با علمای اهل تسنن و تشیع

ایلنا : پایان کار جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان «راژیا» در قزوین

تسنیم : برتری النصر در شب گلزنی رونالدو و نخستین حضور پیولی

تسنیم : پیروانی: پرسپولیس را از تهران بیرون نبرید

ایرنا : شمار شهدای حمله رژیم صهیونیستی به بیروت به ۱۴ نفر رسید

ایسنا : جلال حسینی: اورونوف خدا را شکر مشکلی ندارد

ایرنا : انفجارهای بیروت در نشست شورای امنیت؛دعوت به خویشتنداری تا حمایت آمریکا و انگلیس از اسرائیل

ایرنا : انفجارهای بیروت در نشست شورای امنیت؛ از دعوت به خویشتنداری تا حمایت آمریکا از اسرائیل

ایلنا : ملوان انزلی با دو گل تیم فوتبال شمس آذر قزوین را شکست داد

ایرنا : رییس سازمان سینمایی کشور: احیای سینمای ملی با گسترش امکانات در تمام استان‌ها قابل تحقق است

ایرنا : لاوروف: همکاری روسیه با ایران قوانین بین‌المللی را نقض نمی‌کند

ایسنا : پیروانی: با VAR بهترین تصمیم گرفته شد

ایرنا : پیروانی: پرسپولیس را از تهران بیرون نبرید/ آل کثیر بیشتر تلاش کند

مهر : غرفه دختران حاج قاسم لرستان در جشن مهمانی امت احمد سنندج

ایلنا : تعداد زیادی پهباد در قزوین به پرواز درآمد

ایسنا : فرجی: امیدوارم بازی با پاختاکور هم در شهرقدس باشد

مهر : تمام ایران مهمان امت احمد/حضور مهمانان داخلی و خارجی در سنندج

ایرنا : سرمربی شمس آذر: بازی مقابل ملوان سخت و درگیرانه بود

مهر : غرفه نقاشی کودکان در مهمانی امت احمد

تسنیم : ژوائو: شنیدم که دربی تهران بسیار مهم است

ایلنا : زارع: انگار باید یک اتفاق تلخی رخ بدهد تا ما درس بگیریم

ایسنا : ژوائو: ان‌شاءالله در داربی نتیجه خوبی می‌گیریم

ایرنا : پیام مدیرعامل بانک توسعه تعاون به مناسبت هفته دفاع مقدس

ایرنا : مهمانی امت احمد(ص) در سنندج

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید