تکمیل پروژه‌ های آب و خاک نیازمند ۱۰۰۰ همت اعتبار است

تهران- ایرنا- معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، تکمیل پروژه‌های آب و خاک بخش کشاورزی را نیازمند هزار همت اعتبار اعلام کرد و گفت: امسال تلاش می‌کنیم دو هزار میلیارد تومان از محل کمک‌های مردمی تامین شود.

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی درخصوص استفاده از کمک‌های بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های آب و خاک افزود: موضوع عملیات آب و خاک، ارتقای راندمان آبیاری و همین‌طور ارتقای حاصلخیزی خاک است که برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی با بیان این که در بحث بهره‌وری آب، پروژه‌های متعددی در کشور در دست اجرا است، اظهارداشت: سامانه‌های آبیاری تحت فشار و سامانه‌های آبیاری نوین یکی از این پروژه‌ها است. همچنین مرمت قنوات، اجرای شبکه‌های آبیاری بخصوص شبکه سه و چهار، تجهیز و نوسازی اراضی، تسطیح اراضی، احداث و ترمیم آب‌بندان‌ها، پوششی کردن کانال‌های خاکی با بتن یا انتقال آب با لوله و اجرای سیستم‌های کم فشار در باغات سنتی مجموعه اقداماتی است که در حوزه زیرساخت اجرا می‌کنیم.

با اعتبارات دولتی اجرای پروژه‌ها ۲۰۰ سال طول می‌کشد

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کارهای خوبی تاکنون انجام شده و کارهایی نیز باقی مانده است، منابع تخصیص یافته توسط دولت هم در بودجه تعریف شده و مشخص است، سالانه سه تا چهار هزار میلیارد تومان به این بخش از سوی دولت اختصاص می‌یابد در صورتی که نیاز این بخش خیلی زیاد است.

نیازی یادآور شد: براساس برآوردهای انجام شده برای تکمیل پروژه‌های آب و خاک و اجرای زیرساخت‌ها، حدود هزار همت پول نیاز داریم که با تخصیص چهار تا پنج همت در سال، اجرای پروژه‌های ما ۲۰۰ سال طول می‌کشد.

وی ادامه داد: منابع آبی ما اجازه نمی‌دهند که این میزان صبر کنیم، بنابراین تصمیم گرفتیم که از سرمایه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کنیم. مجموعه‌ای به اسم سرمایه‌گذار وارد سیستم زیرساخت کردیم. این سرمایه‌گذاران طی تعاملات یا قراردادی با صاحب زمین، اراضی کشاورزی را اجاره می‌کنند و به میزان اجاره، در آن زمین سرمایه‌گذاری می‌کنند و یا خود بهره‌برداران منابع می‌آورند تا پروژه‌ها اجرا شوند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان اعتبارات جذب شده از مسیر سرمایه‌گذاران در سال گذشته افزود: ما میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۲ را حساب نکرده‌ایم زیرا منابع جذب نشده و تازه تخصیص داده شده است.

وی اظهارداشت: اما برای سال ۱۴۰۱ در آذربایجان شرقی در بحث آبیاری و زهکشی دو تا سه پروژه داشتیم که در ۲۱۰۰ هکتار اجرا شد و ۶۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شد؛ در ایلام دو ایستگاه اجرا کردیم و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری شد؛ در چهارمحال وبختیاری هشت ایستگاه پمپاژ با وسعت اراضی زیر کشت ۱۶۶۰ هکتار با سرمایه‌گذاری ۵۳ میلیارد تومان اجرایی شد؛ در کردستان در حوزه تامین و انتقال آب ۲۱ پروژه با ۹ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، اجرا شد و در جاده بین مزارع این استان هم ۱.۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شد.

۱۲۷ میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۱

نیازی کل حجم سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی در ۱۴۰۱ را ۱۲۷ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه شبکه، ایستگاه پمپاژ و تامین و انتقال آب اجرایی شد.

وی اضافه کرد: در سامانه آبیاری تحت فشار که استقبال خوبی توسط بهره‌بردار انجام می‌شود، ۴۳۸ پروژه اجرا کردیم. ۲۱ هزار و ۲۶۴ هکتار به کمک خودیاری مردم بوده است و یکهزار و ۱۸ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط مردم (علاوه بر خودیاری که برای اعتبارات دولتی باید بدهند) انجام شده است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری گفت: تلاش داریم در بخش آب و خاک از مشارکت مردم استفاده کنیم، از آنجایی که ۹۸ درصد بخش کشاورزی در اختیار مردم است، در حوزه آب و خاک هدف‌گذاری کردیم که بتوانیم پروژه‌های بیشتری را با کمک مردم اجرایی کرده و حداقل دو هزار میلیارد تومان سرمایه توسط بخش خصوصی تامین کنیم.

به گفته وی، سرمایه بخش خصوصی توسط مردم یا بعضا بنیادهایی مثل برکت تامین خواهد شد، در سال گذشته در حوزه قنوات از بنیاد برکت ۵۰ میلیارد تومان کمک گرفتیم و امسال هم با آنها برای تامین اعتبار تفاهم‌نامه داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: نظر ما تامین ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط بنیاد برکت بود اما آنها ۵۰ میلیارد تومان را پذیرفتند و قرار شد اگر بخواهند کل اعتبار مد نظر ما را تامین کنند، جلسات کارشناسی با آنها برگزار کنیم.

وی کمک‌های بنیاد برکت را بلاعوض اعلام کرد و افزود: بنیاد برکت پرداخت بخشی از هزینه پروژه مثلا ۲۰ درصد آن را تقبل می‌کند، بخش دیگری از آن توسط دولت تامین می‌شود و بقیه را کشاورز پرداخت می‌کند.

نیازی گفت: بعضی از استان‌ها به‌ویژه استان‌های شرقی خیّر قنات پیدا کرده‌اند، خیّرهایی هستند که یک عددی را کمک می‌کنند تا قناتی برای روستا آباد شود. این مجموعه اقداماتی است که برای پروژه‌های خرد داخل مزرعه اجرایی می‌کنیم. در پروژه‌های خرد راحت‌تر بخش خصوصی جذب می‌شود.

وی درباره میزان کمک نهادها اضافه کرد: برای پروژه‌های خرد، نهادها پول‌های درشتی کمک نمی‌کنند اما امیدواریم از بنیاد برکت بتوانیم پولی بگیریم. بنیاد مستضعفان و جانبازان هم به مناطق محروم کمک می‌کند، ما با این دو مجموعه جلساتی داشتیم تا بتوانند به حوزه زیرساختی کشور کمک کنند.

تکمیل پروژه‌ های آب و خاک نیازمند ۱۰۰۰ همت اعتبار است

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: آورده‌های مردمی در پروژه‌های آب و خاک قابل توجه‌تر است و حتما دو هزار میلیارد تومانی که به‌عنوان آورده مردمی در برنامه‌های ما پیش‌بینی شده است، امسال محقق خواهد شد.

استفاده از فاینانس چین در پروژه‌های کلان

نیازی درباره نحوه تامین اعتبار پروژه‌های کلان حوزه آب و خاک گفت: ما در بخش آب و خاک دو پروژه کلان داریم، یکی بحث فاز دوم طرح خوزستان و ایلام که از ۵۵۰ هزار هکتار، حدود ۳۰۰ هزار هکتار آن اجرا شده است.

وی افزود: برای تامین آب پروژه که در حوزه وزارت نیرو است و شبکه‌های سه و چهار که حوزه ما قرار دارد، ۱۸۰ میلیارد تومان پول نیاز داریم، این رقم، مبلغ سنگینی است و بودجه عمومی کشور تکافوی اجرای آن را نخواهد داد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که برای تکمیل این پروژه، دو مسیر را پیگیری می‌کنیم، اضافه کرد: یکی از این مسیرها که در قالب بودجه ۱۴۰۲ هم پیش‌بینی شده بود، فروش سهم دولت در نیشکر و صنایع جانبی آن است تا درآمد حاصل را در این پروژه هزینه کنیم.

وی ادامه داد: برای پروژه ۵۵۰ هکتاری و پروژه تکمیل زیرساخت استان‌های شمالی در بخش کشاورزی حدود ۷۶ همت پول نیاز داریم.

نیازی تصریح کرد: پروژه تکمیل زیرساخت سه استان شمالی شامل تجهیز و نوسازی، بازچرخانی، آب‌بندان، بتنی کردن کانال‌ها و ... در قالب یک بسته کامل است، هدف این پروژه تامین یک میلیارد متر مکعب آب و انجام دو تا سه کشت در برخی از اراضی است.

وی اظهارداشت: در سفر سال گذشته رئیس‌جمهور به چین، پروژه‌های متعددی برای فاینانس مطرح شد و چین دو پروژه ما را برای فاینانس قبول کرد که قرار است برای پروژه خوزستان یک میلیارد دلار و برای پروژه زیرساخت شمال ۲۲۰ میلیون دلار از منابع مالی چین اختصاص یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که تفاهم اولیه انجام شده است و خود کشور چین استقبال کرد و پذیرفت که این دو پروژه را فاینانس کند، گفت: اکنون بحث اقدامات بانک مرکزی مطرح است که نحوه انتقال این پول و تبدیل یوان چین به ریال چگونه باشد، زیرا پروژه‌های ما ارزبری ندارند و ریال‌بر هستند. برای اجرای پروژه‌های خود نیازی به واردات ماشین‌آلات نداریم.

وی افزود: در حال حاضر به شدت پیگیریم که بتوانیم از موضوع فاینانس که متاسفانه زمان‌بر هم شده است، برای اجرای این دو پروژه استفاده کنیم و موضوع فاینانس را در ۱۴۰۳ نهایی کنیم.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار اقتصاد

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : تابلو دکوراتیو به همراه معرفی انواع آن

ایرنا : رتبه بندی معلمان در دولت شهید خدمت عملی شد

مهر : خدمت برای مردم، ثوابش شهادت است

ایسنا : ولایت‌پذیری و ولایت‌مداری شهید رئیسی زبانزد خاص و عام بود

مهر : روزهای ۲۱ و ۲۲ تیرماه تاریخ کنکور سراسری ۱۴۰۳

ایسنا : اوج‌گیری مجدد واردات نفت هند از روسیه

ایسنا : مجوز دومین آزمایش انسانی تراشه مغزی «نورالینک» صادر شد

ایلنا : دادگاه کیفری بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسیم

مهر : موتورلا یک موبایل مرموز با ۵ نسخه می سازد

ایرنا : استرالیا و نیوزیلند، اتباع خود را از کالدونیای بحران‌زده خارج می‌کنند

ایرنا : رشد هزار واحدی شاخص بورس

مهر : دولت دهم تیر ماه از بسته حمایت از کسب‌وکار رونمایی می کند

ایسنا : فرانسه به دنبال جذب سرمایه‌گذاری امارات در صنعت هسته‌ای خود

ایسنا : یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به ایران در آغاز نشست وزیران خارجه شانگهای

ایسنا : حضور وزیر ورزش در منزل شهید امیرعبداللهیان و سردار موسوی

ایسنا : جامعه دانشگاهی باید وقایع پس از شهادت رییس جمهور را موشکافانه بررسی کند

ایرنا : تسریع در صدور رای پرونده‌های جرائم اخلالگر نظم عمومی، باعث آرامش در جامعه می‌شود

ایسنا : رئیس فراکسیون مستقلین: مسیر خدمت به مردم ادامه دارد

ایرنا : حدود ۱۵هزار هکتار از باغ مازندران شناسنامه دار شد

ایرنا : بدرقه ای به یاد ماندنی

ایسنا : استاندار تهران:پایتخت آماده برگزاری تشییع با شکوه پیکر مطهر شهدای خدمت است

ایرنا : تشییع تاریخی و بدرقه ای به یاد ماندنی

ایرنا : درستکار: آیت‌الله رئیسی نگاه ویژه‌ای به ورزش داشت

مهر : شهید آیت الله آل هاشم فردی متدین، ولایتمدار و مردمی بود

ایرنا : رییس دانشگاه فرهنگیان قزوین: اخلاق مداری ویژگی بارز رییس جمهور بود

ایرنا : پروژه برق "داراب۳" به مرحله بهره‌برداری رسید

ایرنا : شعب کشیک بانک‌ها فردا فعال است/ افزایش ۲برابری شعب

ایرنا : شعب کشیک بانک‌ها فردا فعال هستند/ افزایش ۲برابری شعب

ایسنا : ناگفته‌هایی از عملیات جست‌و جو

تسنیم : مراسم بزرگداشت شهدای خدمت در مدرسه علمیه فیضیه قم

ایلنا : شروع طوفانی تیم ملی هاکی آقایان در مسابقات قهرمانی آسیا با یک دقیقه سکوت به احترام شهادت رییس جمهور فقید کشورمان

مهر : وضعیت قرمز هوای ۳ شهر خوزستان

ایسنا : موسوی: راه رئیس‌جمهور شهید را ادامه دهیم

ایرنا : فضای شورای شهر تحت تاثیر خصایل نیک شهید جمهور

تسنیم : چرا نباید تصاویر کودکان را در فضای مجازی منتشر کرد؟

ایرنا : مردمی بودن شهیدآیت الله رئیسی زبانزد است/تقدیر از اثری ویژه قاسم سلیمانی

ایرنا : یاد شهدای خدمت و سالروز فتح خرمشهر در اردبیل گرامی داشته شد

صدا و سیما : رونمایی از ١٠ رشته ورزشی بازی‌های پاراآسیایی جوانان ٢٠٢۵

ایرنا : چهارشنبه همه موزه‌ها و اماکن  تاریخی  فارس تعطیل است

ایسنا : نتیجه عملکرد شهید رئیسی، آرامش خاطر رهبری بود

ایسنا : از دستور بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها تا تبدیل این مراکز به اتاق فکر اندیشه‌ورزی دولت

ایسنا : موج گرما، مدارس «پنجابِ» پاکستان را به تعطیلی کشاند

صدا و سیما : حضور حدود ۱۶ هزار زائر ایرانی در مکه و مدینه

ایسنا : اخلاص، ویژگی مهم مدیریتی شهید آیت‌الله رئیسی بود

مهر : آیت الله رییسی شهید راه خدمت بود

ایرنا : دستگیری کلاهبرداران مجازی در البرز/ شناسایی ۳۰۰مالباخته 

ایسنا : گاف تازه بایدن: در زمان کرونا معاون اوباما بودم!

ایرنا : عضو مجلس خبرگان رهبری: وجود شهید آیت‌الله رئیسی برای کشور و انقلاب ارزشمند بود

ایرنا : حال و هوای حزن آلود خبرگان رهبری برای صندلی خالی شهید آیت الله رئیسی

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید