«اسکله شناور غزه» ظاهر انسانی و باطن نظامی

«اسکله شناور غزه» ظاهر انسانی و باطن نظامی

سوالات و تردیدهایی درباره ایجاد اسکله موقت در سواحل غزه توسط آمریکا که هدف اعلام‌شده آن کمک‌رسانی به مردم غزه عنوان شده است، وجود دارد و تحلیلگران نگران این هستند که این طرح شکل و قالبی انسان‌دوستانه داشته باشد اما در اصل و واقعیت هدف آن حضور نظامی آمریکا و طرف‌های غربی در غزه و تحمیل یک دولت نظامی باشد.

به گزارش ایسنا، آمریکا پیشتر از تصمیم خود برای ایجاد گذرگاه دریایی در سواحل غزه برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه خبر داد و اعلام کرد نیروهایی را در نوار غزه مستقر نخواهد کرد و سربازانش وارد نوار غزه نخواهند شد.

انگلیس نیز اخیرا اعلام کرد استقرار نیروهایش را برای کمک به ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه از طریق کریدور دریایی جدید بررسی خواهد کرد. نقش بالقوه انگلیس که توسط برنامه‌ریزان نظامی «چکمه‌های خیس» نامیده می‌شود، شامل ورود کامیون‌ها از کشتی‌ها به کریدور موقت و رساندن کمک به یک منطقه توزیع امن در ساحل غزه است. این بخش علنی از طرحی است که رژیم صهیونیستی می‌گوید حمایت و امنیت کامل از آن را فراهم خواهد کرد.

طبق گزارش عربی۲۱، بسیاری از تحلیلگران از اعلام ایجاد این گذرگاه یا بندر موقت توسط آمریکا تعجب می‌کنند. به نظر آنها اگر واشنگتن واقعا می‌خواهد کمک‌های بشردوستانه را به غزه برساند اول می‌تواند از رژیم صهیونیستی بخواهد آتش بس را برقرار کند یا تل آویو را به عدم کارشکنی در ورود کمک‌ها از طریق گذرگاه رفح قانع کند یا از رژیم صهیونیستی بخواهد ۶ گذرگاه موجود در مرزهای نوار غزه را برای ورود کمک‌ها باز کند. وقتی آمریکا هیچ کدام از این کارها را نمی‌کند و تنها به عملیات هوایی برای ارسال کمک‌ها اکتفا می‌کند و بعد از ایجاد بندر خبر می‌دهد این مسئله سوالات و شک و تردیدهایی را ایجاد می‌کند.

«اسکله شناور غزه» با ظاهری انسانی و باطنی نظامی

تحلیلگران نگران این هستند که این گذرگاه دریایی فقط پوششی برای سناریوی خطرناک‌تری باشد که منجر به چیدمان موقعیت‌هایی می‌شود که کل صحنه را نه تنها در نوار غزه، بلکه درباره مسئله فلسطین و کل منطقه مدیترانه شرقی تغییر خواهد داد.

نگرانی‌ها درباره روند و اهداف ایجاد بندر

نگرانی‌هایی درباره هفت مسئله وجود دارد که عبارتند از:

اول اینکه این اقدام حضور، موضع‌گیری و پایگاه‌های نظامی آمریکایی-انگلیسی ثابتی را می‌طلبد و برای این مسئله پوششی بهتر از کمک‌های بشردوستانه وجود ندارد.

موضوع دوم این است که احتمالا برنامه‌ریزی برای این اقدام به این معناست که تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه تا زمانی نامشخص یا حتی تا زمان از بین بردن کامل مقاومت فلسطین و نه فقط جنبش حماس ادامه خواهد داشت.

موضوع سوم این است که موفقیت این طرح عدم وجود هرگونه جنبش‌های مقاومتی را می‌طلبد چرا که حضور آنها به معنای انجام عملیات  علیه این حضور بیگانه چه در خاک غزه و چه در آب‌های منطقه‌ای فلسطین است.

موضوع چهارم این است که شاید آمریکا و پیمان ناتو به فکر حضور نظامی دائم در این منطقه باشند تا از هرگونه تمرکز ایران یا اعراب در نوار غزه جلوگیری کنند و در نتیجه اطمینان حاصل کنند که هیچ نیروی مخالفی در این نوار باریک وجود ندارد.

پنجم تمایل آمریکا و ناتو به حضور در منطقه مدیترانه شرقی برای تضمین از بین بردن هرگونه نقش روسیه یا چین در این منطقه به ویژه در سایه نزاع ترکیه با یونان و قبرس است.

ششم گزارشاتی است که می‌گوید واشنگتن، لندن و تل‌آویو اطلاعاتی را درباره ذخایر عظیمی از نفت و گاز در مقابل سواحل غزه دارند و نمی‌خواهند تحت هیچ شرایطی فلسطینی‌ها به آن دست یابند.

موضوع هفتم این است که کشتی‌های آمریکایی، انگلیسی و اروپایی که کمک‌های بشردوستانه را از طریق گذرگاه دریایی جدید منتقل خواهند کرد هزاران فلسطینی را که مایلند از «هولوکاست اسرائیل» در نوار غزه فرار کنند بازگردانند.

این نگرانی‌ها با استناد به این مسئله است که رژیم صهیونیستی تا حد زیادی نوار غزه را به مکانی غیر قابل سکونت تبدیل کرده است. بیشتر ساختمان‌ها، تاسیسات و زیرساخت آن را منهدم کرده و جنایت‌هایش به حدی رسیده که بیشتر بیمارستان‌ها را بر سر بیماران و آوارگان ویران کرده است و در نتیجه برخی از این‌ها مجبورند تا برای حفظ زندگی خود در سایه سیاست کوچاندن اجباری رژیم صهیونیستی، سوار این کشتی‌ها شوند.

فلسطینی‌ها، مصری‌ها، اعراب و تمام افراد شریف در جهان باید به تمام افکار و طرح‌های رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس توجه داشته باشند.

طبق گزارش دیگری که توسط روزنامه «الخلیج» نوشته شده است، آمریکا ساخت این اسکله شناور در سواحل غزه را برای ورود کمک‌ها به این منطقه ادامه می‌دهد و برخی می‌گویند که راه‌اندازی آن ظرف چند هفته آغاز خواهد شد. اما واشنگتن تاکید دارد که جایگزینی برای راه‌های زمینی مثل گذرگاه رفح با مصر و گذرگاه کرم ابوسالم با اراضی اشغالی وجود ندارد و این دو بهترین راه برای ورود مواد غذایی به نوار غزه است.

چرا بندر موقت؟

ارتش رژیم صهیونیستی مانع ورود کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه‌های زمینی می‌شود و همین مسئله کشورهای عربی و غربی را مجبور کرد تا کمک‌ها را از طریق عملیات هوایی به غزه منتقل کنند اما به دلیل هزینه هنگفت عملیات هوایی و پایین بودن سطح کمک‌های هوایی در مقایسه با ورود زمینی آن، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هفت مارس از طرحی برای ایجاد بندر موقت در مقابل سواحل غزه خبر داد.

بندر چگونه عمل خواهد کرد؟

این بندر در سواحل نوار غزه در مساحتی بیش از ۲۸۱ دونم ایجاد خواهد شد. هزار سرباز آمریکایی برای ایجاد آن تلاش خواهند کرد و در نزدیکی نوار غزه و نه در داخل آن خواهد بود. به کشتی‌های نظامی یا غیرنظامی اجازه بارگیری محموله داده خواهد شد و بعدا به واسطه کشتی‌های مسئول حمایت لجستیکی به بندر منتقل خواهند شد.

کمیته‌های فلسطینی عملیات توزیع در داخل نوار غزه را بر عهده خواهند گرفت و هزینه ایجاد این اسکله موقت ۳۲۰ میلیون دلار است.

واکنش‌ها

آمریکا، اروپا و کشورهای عربی ماه مارس در یک بیانیه مشترک تاکید کردند هیچگونه جایگزینی برای راه‌های زمینی از طریق مصر و اردن و مرزهای اراضی اشغالی با غزه برای ورود کمک‌ها وجود ندارد.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد ایجاد بندر طرح وی در اکتبر بوده است.

یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز از این طرح استقبال کرد و گفت از این طریق می‌توان کمک‌ها را به صورت مستقیم به ساکنان رساند.

محافل فلسطینی نگران این هستند که این طرح زمینه‌ای برای کوچاندن ساکنان نوار غزه باشد. سیگرید کاگ، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل و بازسازی در غزه اعلام کرد این گذرگاه دریایی نمی‌تواند جای راه‌های زمینی برای ورود کمک‌ها به غزه را بگیرد.

رسانه‌های عبری در ماه مارس فاش کردند مسئولان مصری از طرح ایجاد اسکله شناور در نوار غزه با توجه به وجود جایگزین‌های آماده برای استفاده مثل گذرگاه زمینی رفح و بنادر اسرائیل خشمگین هستند.

پایگاه نظامی چندتابعیتی

به گفته تحلیلگران این بندر می‌تواند پایگاه نظامی چند تابعیتی با رهبری آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر حملات مقاومت فلسطین برای تضمین عدم تکرار حملات هفت اکتبر باشد.

تحمیل یک واقعیت جدید

این بندر می‌تواند تغییری را در اداره نوار غزه و از بین بردن حماس از طریق تحمیل یک دولت نظامی مورد حمایت بین‌المللی ایجاد کند.

کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی ۲۴ آوریل فاش کرد مشاور نظامی نتانیاهو سند محرمانه‌ای را توزیع کرده که در آن گفته می‌شود اسرائیل باید دولت نظامی را در غزه تحمیل کند.

تشویق به مهاجرت

ممکن است از این بندر برای تشویق به مهاجرت فلسطینی‌ها به اروپا و لغو هرگونه نقش گذرگاه زمینی رفح در مرز با مصر استفاده شود. این کار از طریق فشار بیشتر بر ساکنان نوار غزه و قطع راه‌های معیشتی آنها و افزایش سطح جنگ اسرائیل همراه با ناتوانی بین‌المللی درباره توقف آن صورت می‌گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : اولین هواپیمای فضایی جهان در شرف پرواز به ایستگاه فضایی

ایرنا : ۲۷۵ نفر در حوادث اردیبهشت ماه کرج نجات یافتند

مهر : لزوم تجهیز محیط‌بانان به تکنولوژی‌های روز دنیا

ایسنا : اصلاح شبکه توزیع آب شرب روستای جعفرآباد با کمک پدر آبرسان ایران

ایسنا : وزیر خارجه سوریه: شهید امیرعبداللهیان عاشق دمشق بود

ایسنا : پیام تسلیت رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی برای شهدای خدمت

ایسنا : صدری جایگزین محمدی در اداره کل ورزش و جوانان اصفهان شد

ایسنا : شهادت در راه خدمت بی‌وقفه و مخلصانه به مردم افتخار بزرگی است

ایسنا : پیشرفت ۶۲ درصدی عملیات بهبود کیفیت آب شرب مجتمع ملکار نوشهر

ایسنا : سید عزیز! چشمانت جمهوری عشق و مهربانی بود

ایسنا : شهید رئیسی برای خوزستان کم نگذاشت

مهر : به دنبال تامین نیاز کارشناسی در مناطق محروم هستیم

مهر : شمار بازداشت‌شدگان در کرانه باختری به ۸ هزار و ۸۱۵ نفر رسید

تسنیم : بن جدو: شهید رئیسی تا آخرین لحظه به آرمان فلسطین تعهد داشت

ایسنا : رمز سعادت شهید آیت‌الله رئیسی اخلاص و ساده‌زیستی بود

مهر : لایروبی مسیل‌های استان تهران جدی گرفته شود

ایسنا : رئیس هیئت بوکس زنجان انتخاب شد

ایسنا : سرمایه‌گذاری ۲۴۶ هزار میلیارد ریالی در زنجان با حمایت دولت شهید رئیسی

مهر : اجرای طرح امنیت و آرامش حوزه ترافیک شهری در شهرستان بندرعباس

ایسنا : مچ‌گیری خبرنگار آمریکایی از اظهارات بی‌اساس مقام آمریکایی درباره دادگاه لاهه

ایرنا : دهقانی: مرکز ملی هوش مصنوعی و ساختمان بزرگ فناوری‌های کوانتومی به‌زودی افتتاح می‌شود

ایسنا : ارتقای ۲۳ پله‌ای خوزستان در حوزه فناوری نتیجه توجه شهید رییسی بود

ایسنا : پسماند سراوان و زباله گیلان دغدغه شهید جمهور بود

ایسنا : اینفوگرافیک/ عزای عمومی در ۷ کشور جهان برای شهید جمهور

مهر : مراسم شهیدان راه خدمت در خارگ

ایسنا : اجرای ۲۵۶هکتار سیستم نوین آبیاری در شهرستان خاش

ایسنا : حجت‌الاسلام احمد مطهری اصل امام جمعه موقت تبریز شد

ایرنا : دانشمندان هوش مصنوعی خواستار اقدام درباره خطرهای این فناوری شدند

ایرنا : نماینده ملایر: دوران خدمت آیت‌الله رئیسی برگ زرینی بر پیکره انقلاب افزود

ایرنا : اختصاص ۹۲۱ میلیون دلار ارز ترجیحی به بخش صنعت در سال گذشته

ایسنا : عروج خدمتگزاران ایران اسلامی، دردناک و توان فرسا است

تسنیم : حضور وزیر ورزش در منزل شهیدان امیرعبداللهیان و موسوی

ایسنا : مالزی خود را به تمامی تعهدات با جمهوری اسلامی ایران پایبند می‌داند

ایسنا : آزادی ۳۱ زندانی غیر عمد یزدی از ابتدای امسال

ایرنا : مراسم سوگواری شهید آیت الله رئیسی در استان بوشهر اعلام شد

ایرنا : شرکت آب منطقه‌ای قزوین برای وقوع سیلاب هشدار داد

ایسنا : ویدیو/ ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری آغاز به کار کرد

ایسنا : مردم خدمات شهید امیرعبداللهیان را فراموش نخواهند کرد

ایرنا : استاندار: مردم خراسان‌شمالی خدمات شهید خدمت را فراموش نخواهند کرد

ایرنا : جابری انصاری: شهید امیرعبداللهیان خستگی را خسته کرده بود

ایرنا : فیلم / اشک های " محمد طاها " برای شهید جمهور؛ می خواستم آقای رییسی را از نزدیک ببینم

ایرنا : اشک های " محمد طاها " برای شهید جمهور؛ می خواستم آقای رییسی را از نزدیک ببینم

ایلنا : آمریکا ممکن است ‌دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کند

مهر : حضور اقشار مختلف مردم بیجار در آیین عزاداری شهید خدمت

ایرنا : ۸۰ درصد سیم‌های مسی برق خوزستان به کابل خود نگه دار تبدیل شده است

مهر : پرداخت ۱۲ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد مستمری ازکار افتادگی

ایسنا : لنگرگاه‌های ثبات در جمهوری اسلامی

ایرنا : وداع شکوهمند آذربایجانی‌ها با شهدای خدمت

ایرنا : مجارستان: راهبرد اروپا و آمریکا علیه روسیه کاملا شکست خورده است

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید