پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد

تهران- ایرنا- قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آماده شدن پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان ایرانی خبر داد و گفت: این لایحه در ۵۵ ماده و با تمرکز بر اثر بخش کردن نخبگان و ایجاد زمینه برای استفاده از ظرفیت آنها در دستگاه‌های اجرایی، آماده شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سید سلمان سیدافقهی نشست‌ هم‌افزایی مسئولان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نمایندگان خانه ملت با بیان اینکه این بنیاد، خانه نخبگان است، افزود: افتخار می‌کنیم که بنیاد ملی نخبگان با تدبیر رهبر معظم انقلاب و دغدغه‌مندی آنها نسبت به موضوع نخبگان شکل گرفته و بعد از دو دهه به بلوغ رسیده و منشا اثر است و برخی از افرادی که در سال‌های گذشته از حمایت‌های این بنیاد بهره‌مند شدند، حالا در زمره مسئولان کشور و مدیران میانی قرار دارند.

وی یادآور شد: بنیاد ملی نخبگان یک شجره طیبه است که عرض و طول بسیار زیادی پیدا کرده و قطعاً در آینده، انقلاب و نظام را بیش از پیش منتفع خواهد کرد.

ضرورت وجود هسته‌های اندیشه‌ورزی در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه محور فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، اظهار داشت: این سند به حدی از نظر رهبر معظم انقلاب اهمیت دارد که ایشان در دیدار با نخبگان و مسئولان در سال ۹۸ فرمودند یکی از مشکلات مهم در حوزه علم و فناوری کشور عمل نشدن به این سند است و اجرایی شدن سند را مطالبه کردند.

سیدافقهی با یادآوری اینکه بنیاد ملی نخبگان مسئول مستقیم نظارت بر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، ادامه داد: طبق بندها و بخش‌های مختلف این سند، بنیاد ملی نخبگان باید در همه سطوح حاکمیتی و قوای سه گانه و حتی نیروهای مسلح پشتیبانی فکری و اندیشه‌ورزی نخبگان را محقق کند.

وی ادامه داد: مصداق دیگر از اجرایی شدن این سند این است که در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی باید هسته‌های اندیشه‌ورزی با حضور نخبگان تشکیل شود تا این افراد به تناسب و فراخور موضوعات مختلف به مجلس شورای اسلامی کمک فکری دهند.

لزوم تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورزی در تمام دستگاه های اجرایی کشور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: البته این مورد در حال حاضر توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی محقق شده است، اما فراموش نکنیم بنیاد ملی نخبگان مسئولیت ایجاد چنین فضایی در تمام کشور را بر عهده دارد و باید در تمام دستگاه‌ها هیات‌های اندیشه‌ورزی را تشکیل دهد.

سید افقهی شناسایی استعدادهای برتر در سراسر کشور را ضروری دانست و تصریح کرد: مسئله شناسایی به حدی مهم است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تاکید داشته و فرمودند فرایندها باید به گونه‌ای طراحی شوند که هیچ استعدادی حتی در دورترین نقاط کشور مورد غفلت قرار نگیرد.

وی ادامه داد: ایشان فرمودند اگر فردی استعداد ویژه داشته باشد، به دنیا بیاید، رشد کند و بدون آن که استعداد او شناسایی شود از دنیا برود، در حق او ظلم شده است. به همین دلیل است که حضرت آقا تاکید دارند از بین میلیون‌ها جوان ایرانی حتی یک استعداد هم نباید هدر رود. این مطالبه ایشان تکلیفی سنگین بر ذمه بنیاد ملی نخبگان است تا توان خود را برای شناسایی استعدادهای متنوع در سراسر کشور به کار بگیرد.

تعامل و همکاری بنیاد ملی نخبگان با اتاق بازرگانی

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در حوزه کارآفرینی نیز بنیاد ملی نخبگان برنامه ویژه طراحی کرده و تلاش دارد در تعامل و همکاری با اتاق بازرگانی، نخبگان بخش خصوصی را شناسایی کند تا به عنوان استاد راهبر، مستعدان برتر این حوزه را در مسیر نخبگی تا تبدیل شدن به کارآفرینان برتر آینده هدایت کنند. البته بستر اصلی برای اثربخشی نخبگان در اقتصاد، دستگاه‌های اجرایی هستند؛ چراکه بیش از ۷۰ شرکت‌ بزرگ کشور دولتی مدیریت می‌شوند. به همین دلیل مسیر اثربخشی نخبگان در اقتصاد نیز باید از دولت بگذرد.

سیدافقهی همچنین گفت: بر همین مبنا، رییس جمهور وظایف محوله هر دستگاه در قبال نخبگان را به تفکیک ماموریت‌ها و رسالت‌های هر وزارتخانه و دستگاه ابلاغ کردند. این یعنی هر نهاد دستگاه و وزارتخانه دولتی با توجه به ماموریت‌ها و وظایف خود در قبال نخبگان مسئولیت دارد. از طرفی، طبق این ابلاغیه در هر وزارتخانه نیز کمیته پیگیری امور نخبگان به ریاست شخص وزیر و دبیری یکی از معاونان تشکیل خواهد شد تا اموری مانند پایش و رصد فعالیت نخبگان جذب‌شده در وزارتخانه مذکور و نگهداشت آنان و همچنین ایجاد زمینه برای اثربخشی حداکثری نخبگان را محقق کند. این دو هدف طبق آسیب‌شناسی از مرحله اول جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی تعیین شده‌اند.

وی تعامل و همکاری مجلس شورای اسلامی با بنیاد را یکی از الزامات امروز فضای نخبگانی کشور دانست و تاکید کرد: مهمترین نیاز امروز نظام نخبگانی، تصویب قوانینی است که با اتکا بر آن بتوان نقش نخبگان را در دستگاه‌های مختلف حاکمیتی و دولتی افزایش داد.

وی ادامه داد: گرچه سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک سند بالادستی و به مثابه قانون است، اما واقعیت این است که این سند از الزام کافی برای همراهی وزارتخانه‌های مختلف به جز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخوردار نیست و همراهی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها نیاز به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی دارد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بر اساس همین نیاز، بنیاد ملی نخبگان پیش‌نویس لایحه قانون حمایت جامع از نخبگان ایرانی را در ۵۵ ماده و با تمرکز بر اثر بخش کردن نخبگان و ایجاد زمینه برای استفاده از ظرفیت ایشان در دستگاه‌های اجرایی، آماده کرده است که در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را رفع کند.

احکامی پیشنهادی برای برنامه هفتم توسعه

سیدافقهی در ادامه با بیان اینکه این قانون بر حمایت مستقیم از نخبگان تاکید ندارد، گفت: این مسئله یک تجربه شکست‌خورده است. از طرفی بنیاد ملی اعتقاد دارد اگر فرد نخبه به اثربخشی برسد از حمایت مالی مستقیم بی‌نیاز خواهد بود. همچنین تصویب احکام پیشنهادی در برنامه هفتم توسعه نیز یکی دیگر از زمینه‌هایی است که مجلس شورای اسلامی می‌تواند نظام نخبگانی کشور را همراهی کند؛ به خصوص اینکه در سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب بر استفاده از نخبگان تاکید کرده و آن را مطالبه کردند.

وی با اشاره به مشکلات بودجه بنیاد ملی نخبگان، نیز یادآور شد: در سال گذشته تنها ۴۷ درصد بودجه بنیاد ملی نخبگان محقق شد و همین امر سبب شد بخش زیادی از تعهدات سال گذشته انجام نشوند. با توجه به اینکه بنیاد ملی نخبگان برنامه‌های تحولی متنوع و متعددی دارد و این بنیاد با تاکید رهبر معظم انقلاب ایجاد شده و ایشان همواره بر نقش مهم و راهبردی آن اشاره کردند و رئیس جمهور نیز بارها موضوع نخبگان را از الزامات کشور دانسته،‌ انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی در بخش بودجه بنیاد ملی نخبگان را بیش از گذشته حمایت کند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه حمایت از نخبگان در لایه اندیشکده‌ای هزینه‌بر نیست اما به شدت برای کشور اثربخش است، گفت: در لایه اندیشکده‌ای، بنیاد ملی نخبگان برنامه گفتاورد ملی نخبگان را در سال جاری به صورت رقابت ملی اجرا می‌کند تا نخبگان حول مسائل کلان کشور با یکدیگر مناظره کنند. قطعاً رسانه‌ای شدن نظرات نخبگان سبب پیدا شدن راهکارهای برون‌رفت از مشکلات فعلی کشور خواهد شد.

براساس اعلام بنیاد ملی نخبگان، نشست‌ هم‌افزایی مسئولان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نمایندگان خانه ملت به منظور ایجاد بسترهای مناسب برای افزایش حمایت از نخبگان در محل بنیاد برگزار شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : سه راهدار در محور سروستان - شیراز جان باختند

ایسنا : ۳ نفر همچنان در خراسان رضوی مفقود هستند/اعزام فوری ماشین‌آلات سنگین به کلات و درگز

ایرنا : گسترش موج اعتراض‌های دانشجویی در انگلیس با طعم اعتصاب غذا

مهر : مبارزه علیه داعش / چهره نزدیک به ابوبکر البغدادی دستگیر شد

ایلنا : صحبت‌های مهم تاج درباره اسرائیل و تهدید فدراسیون

ایرنا : سانحه رانندگی در شرق سبزوار هفت مصدوم برجای گذاشت

مهر : زندگی دشوار مردم سیل زده مشهد 

تسنیم : عراق|آرایش گروه‌های سیاسی برای انتخاب جانشین حلبوسی

ایرنا : مدارس نواحی هفتگانه مشهددر نوبت عصر شنبه غیرحضوری شد

مهر : نهمین دوره جشنواره فرهنگی گردشگری «تاک پلو» در شهرستان خلیل آباد

ایسنا : مهار حریق سنگین کارگاه نمدسازی در دولت‌آباد اصفهان به کمک ۱۰ تیم آتش‌نشانی

ایسنا : خسارت ۲۵۰ میلیارد ریالی باران به ایل راههای عشایری خراسان شمالی

ایرنا : حاشیه‌نگاری خبرنگار ایرنا از مسابقه بسکتبال شهرداری گرگان با طبیعت اسلامشهر

مهر : بیست و یکمین دوره تور بین‌المللی دوچرخه سواری خزر

ایسنا : مصدومیت ۶ سرنشین در واژگونی یک سمند در شاهرود

ایسنا : ازسرگیری اعزام‌های عمره پس از حج

مهر : خط ریلی یزد - اقلید تا ۲ ماه آینده تکمیل و افتتاح می‌شود

مهر : واگذاری ۵ هزار قطعه زمین طرح جوانی جمعیت به متقاضیان استان یزد

مهر : افتتاح اسکله آمریکا در غزه/حماس:مخالف حضور نظامیان خارجی هستیم

مهر : سفر یک روزه استاندار آذربایجان شرقی به شهرستان بناب

ایسنا : جشن بزرگ امام رضایی‌ها -۱

ایسنا : جشن بزرگ امام رضایی‌ها

ایسنا : جشن بزرگ امام رضایی‌ها - ۱

ایرنا : کنگره بین المللی «وانا» در ‌ارومیه به کار خود پایان داد

تسنیم : جان باختن 3 راهدار حین خدمت‌رسانی در فارس

مهر : مدارس مشهد فردا در شیفت عصر غیرحضوری شد

مهر : مدارس مشهد فردا غیرحضوری شد

تسنیم : واکنش حماس به افتتاح اسکله آمریکا در سواحل غزه

ایرنا : تاکید حماس بر بازگشایی همه گذرگاه‌های زمینی در غزه

ایسنا : دستگیری دست راست ابوبکر البغدادی در اقلیم کردستان عراق

ایرنا : ۸۰ درصد حریق در شهرک صنعتی دولت آباد اصفهان مهار شد+فیلم

ایسنا : هند: آمریکا از اهمیت بندر چابهار مطلع است

مهر : فناوری‌های نرم در کشور مغفول مانده است

مهر : آمریکا و غرب ابایی از زیر پا گذاشتن حقوق بین‌الملل ندارند

مهر : بیمارستان سلطان آباد در مسیر سیلاب قرار دارد

مهر : جاده کمربندی سلطان آباد زیر سیلاب‌ها 

مهر : بارش شدید تگرگ در خوشاب و توقف خودروها در جاده

ایرنا : برگزاری سومین جشنواره شوسواره‌ اسب اصیل کرد در کنگاور + فیلم

تسنیم : وزیر راه: راه‌آهن یزد ـ اقلید تا 2 ماه آینده تکمیل می‌شود

مهر : ۴مصدوم در سانحه تصادف محور جوانرود به روانسر

ایسنا : پالمر بهترین بازیکن جوان لیگ برتر انگلیس شد

ایسنا : بیمارستان ملکشاهی در زمان مقرر افتتاح شود

تسنیم : تلفات سیل خراسان رضوی 12 نفر شد/ کشف ‌4 جسد دیگر

تسنیم : پیکرهای 4 مفقودی سیلاب در فریمان پیدا شدند

تسنیم : آثاری مفید برای پیوند نسل نو با نهج البلاغه

تسنیم : بذرپاش: ساخت مسکن ‌از مرز 2 میلیون و 600 هزار واحد عبور کرد

صدا و سیما : فروش کتاب تا پایان نمایشگاه از سه میلیون نسخه فراتر می رود

مهر : اجرای ۱۲۰۰ برنامه ورزشی در کرمانشاه طی تابستان سال‌جاری

تسنیم : واگذاری زمین به 74 خانوار یزدی در طرح جوانی جمعیت

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید