دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه


دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه

هر چه زمان می‌گذرد، ماهیت دموکراسی دروغین کاخ سفید برای شهروندان آمریکایی و افکار عمومی جهان آشکارتر شده و مشخص می‌شود آنچه تاکنون در بسته پر زرق و برق «دموکراسی» و «حقوق بشر» در بستر «نظام لیبرالیستی» عرضه شده، دروغی بیش نبوده است.

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، حسن رشوند در یادداشتی نوشت:‌ هر چه زمان می‌گذرد، ماهیت دموکراسی دروغین کاخ سفید برای شهروندان آمریکایی و افکار عمومی جهان آشکارتر می‌شود و تازه مردم آمریکا و ملت‌های جهان متوجه می‌شوند آنچه تاکنون در بسته پر زرق و برق «دموکراسی» و «حقوق بشر» در بستر «نظام لیبرالیستی» به آن‌ها عرضه شده، دروغی بیش نبوده است. 

این روز‌ها جامعه دانشگاهی امریکا با التهابات شدیدی مواجه است آن هم نه برای نیاز‌های مادی یا ضعف در بخش‌هایی از نظام آموزشی، بلکه برای موضوعی که مقامات امریکایی از گذشته تاکنون به دروغ، خود را مدافع سرسخت آن می‌دانند و آن یدک کشیدن عنوان آزادی و حقوق بشر برای نظامی است که تجربه 250 ساله حکمرانی درکاخ سفید مملو از ظلم و تعدی به حقوق انسان‌ها در همین بستر دروغین آزادی از نوع امریکایی آن بوده است. 

چند روزی است که دانشگاه‌های امریکا صحنه تظاهرات گسترده دانشجویان و اساتید در حمایت از مردم مظلوم غزه و اعتراض به ارتکاب جنایات جنگی اسرائیل علیه فلسطینی‌ها است و همزمان پلیس و مقامات ایالتی در اقداماتی هماهنگ، تلاش می‌کنند با دستگیری‌های گسترده و تهدید به اخراج دانشجویان کمپ‌های تحصن دانشجویان را در دانشگاه‌هایی، چون تگزاس، کلمبیا و کالیفرنیا برچینند و با بیش از 25 دانشگاه بزرگ این کشور برخورد پلیسی از نوع خشن داشته باشند. 

نباید از این نکته غافل بود که محیط‌های علمی در امریکا در چنبره دستگاه‌های نظامی و امنیتی است و همان‌گونه که برخی تحصیلکردگان این دانشگاه‌ها گفته‌اند نمی‌توان این مراکز را صرفاً محیط‌های علمی دانست و طبیعی است وقتی محیطی با کارکرد چند منظوره فعالیت می‌کند، هرنوع اعتراض اجتماعی یا سیاسی زیر ذره بین نهاد‌های امنیتی- نظامی قرار می‌گیرد و پلیس با مشاهده اتفاقی یا اعتراضی در دانشگاه به خود اجازه می‌دهد به این محیط‌ها وارد شده و آن‌ها را سرکوب کند. اتفاقی که این روز‌ها در دانشگاه‌های امریکا می‌افتد از این جنس است. حتی برخی از مدیران دانشگاه‌ها به دلیل واکنش‌هایشان به ناآرامی‌ها مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. تا آنجا که سنای دانشگاه کلمبیا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که مینوش شفیق، رئیس بریتانیایی- امریکایی دانشگاه کلمبیا را که اصالتی مصری دارد، به بی‌توجهی به طی روند قانونی در قبال دانشجویان و آسیب رساندن به آزادی علمی در نتیجه سرکوب اردوگاه معترضان متهم کرد. شفیق به پلیس نیویورک مجوز داده بود وارد اردوگاه دانشجویان دانشگاه کلمبیا شود و اقدام به بازداشت دسته‌جمعی بیش از 100 دانشجو کند. این اجازه، بحرانی کم‌سابقه را در تاریخ این دانشگاه برجسته امریکایی رقم زد. آخرین باری که مقامات دانشگاه کلمبیا به پلیس اجازه داده بودند وارد فضای دانشگاه شود و دانشجویان معترض را سرکوب کند، به اعتراضات سال 1968 (حدود 56 سال قبل) علیه جنگ ویتنام برمی‌گردد. درنتیجه این اعتراضات، دانشگاه کلمبیا اعلام کرد تا پایان نیم‌سال تحصیلی کنونی، کلاس‌های خود را به صورت نیمه‌حضوری و نیمه‌مجازی برگزار می‌کند. در همین حال، سخنگوی این دانشگاه می‌گوید شرکت‌کنندگان در تجمعات حامی فلسطین، در حال شناسایی هستند و با اخراج موقت از دانشگاه مجازات خواهند شد. این وضعیت دانشگاهی است که در میان دانشگاه‌های دنیا برند محسوب می‌شود و جوانان کشور‌های دیگر برای رسیدن به آنجا سر و دست می‌شکنند. 

ورودپلیس به دانشگاه کلمبیا و دیگر دانشگاه‌های امریکا را مقایسه کنید با اتفاقی که در کوی دانشگاه در سال 1378 در ایران افتاد. با این تفاوت که اعتراض دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های امریکایی نه موضوع داخلی، بلکه یک موضوع جهانی و اعتراض به نسل کشی بود که توسط رژیم صهیونیستی ده‌ها هزار کیلومتر دورتر از سرزمین امریکا اتفاق افتاده است. آنچه در دانشگاه‌های امریکا در حال رخ دادن است بسیار متفاوت از آن چیزی است که در سال 78 در کوی دانشگاه اتفاق افتاد.

اعتراضات دانشگاه‌های امریکا صرفا تجمع و تحصن مسالمت آمیز برای نسل کشی مردم غزه بود که با خشونت بی‌حد و حصر پلیس با ورود به دانشگاه صورت گرفت و دانشجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دستگیر و بازداشت شدند. تجمعات این روز‌های دانشگاه‌های امریکا که در بستر نظام لیبرالیسم و با شعار آزادی و دموکراسی شکل گرفته به خشونت انجامیده و هزاران دانشجو و استاد روانه بازداشتگاه‌های پلیس شده‌اند و در آستانه اخراج و تعلیق قرار دارند. این در حالی است که در حادثه کوی دانشگاه تهران اعتراضات ساختارشکنانه و صرفا با رویکرد داخلی و با خشونت و تخریب اموال دانشگاه بود و وقتی پلیس برای فروکش کردن این وضعیت وارد کوی دانشگاه شد از تاج زاده معاون سیاسی وقت وزارت کشور گرفته تا معین وزیر علوم به صحنه آمدند و پلیس را مورد عتاب قرار دادند تا جایی که از شورای امنیت ملی مجوز عدم ورود پلیس در دانشگاه را دریافت کردند.

تفاوت دو محیط علمی در ایران و امریکا برای دو تجمع کاملاً متفاوت، تا این حد است که در امریکا پلیس تحت حمایت رئیس دانشگاه و همه ارکان حکومت وارد دانشگاه می‌شود و هر رفتار خشنی را انجام می‌دهد ولی در ایران هر رفتار خشنی توسط تعدادی دانشجو در محیط دانشجو صورت می‌گیرد و مورد حمایت مسئولان وقت وزارت علوم قرار می‌گیرد. در امریکا دانشجو و استاد کتک می‌خورد و اینجا پلیس با آجر و سنگ مورد حمله قرار می‌گیرد. در امریکا مهد دموکراسی دروغین، رئیس دانشگاه و مسئولان کاخ سفید برای ورود پلیس آن هم برای ضرب و شتم و دستگیری معترضان دانشجویی به خط می‌شوند و اینجا عکس آن عمل می‌کنند. آنجا با اعتراض دانشجویان در حمایت از مردم غزه و نسل کشی صهیونیست ها، استاد فلسفه و علوم سیاسی در کنار دانشجویان قرار می‌گیرد، کتک می‌خورد، روانه بازداشتگاه پلیس و در معرض اخراج و تعلیق قرار می‌گیرد، اینجا ازکسانی که کوچک‌ترین حرکت پلیس کشورمان را زیر ذره‌بین قرار می‌دادند و برای آن توئیت می‌زدند و فضای مجازی را برای حرکت بر ضد پلیس آماده می‌کردند، خبری از تقبیح حرکت خشن پلیس امریکا و برخورد با استادان و دانشجویان نیست. اینجا خبری از جیغ بنفش زیبا کلام، حاتم قادری، محمد فاضلی و مویه کردن آن‌ها برای دانشجویان و اساتیدی که هر روز در زیر مشت و لگد پلیس امریکا قرار دارند، نیست. البته نمی‌توان به این افراد خرده گرفت چراکه وقتی حقانیت موضوعی در زیر چتر لیبرالیسم و دموکراسی غربی تفسیر شود، خونریزی کودکان غزه مباح و تظلم‌خواهی دانشجو و استاد امریکایی برای کودکان و زنان غزه عمل خلاف و مستحق مجازات از نوع رفتار پلیس امریکا خواهد بود.

منبع: جوان

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : تصمیم وزنه‌برداری چین به سود جوادی و به ضرر دهدار

ایسنا : خبر آمده که مهمان دارند...

ایرنا : سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران- روز دهم

مهر : ۴۲۵ میلیارد تومان فروش؛ کارنامه نمایشگاه کتاب تا روز دهم

ایسنا : مفرغ یکی از اساطیر منطقه زاگرس و به ویژه لرستان است

ایرنا : رئیس جمهور قانون تمدید اساسنامه شرکت ملی پست ایران را ابلاغ کرد

ایسنا : مجارستان قطعنامه شورای اروپا در حمایت از طرح صلح زلنسکی را وتو کرد

ایسنا : صعود ندا شهسواری از مرحله گروهی انتخابی المپیک/ اشتری شکست خورد

مهر : اشکان دژاگه از دنیای فوتبال خداحافظی کرد/ فوتبال برای من عشق بود

مهر : زنجیره صنایع فرهنگی در بنیاد بازی های رایانه ای مدیریت می شود

ایرنا : دیدار باقری با رئیس‌ جمهوری تاتارستان در کازان + فیلم

تسنیم : صعود شهسواری و برد اشتری در تنیس روی میز انتخابی المپیک

ایرنا : آتش سوزی یک فروشگاه در تجریش ۶ مصدوم داشت

ایرنا : تورنمنت بوکس قزاقستان؛ صعود مقتدرانه حبیبی‌نژاد به فینال/ قشلاقی و فتحی برنزی‌ شدند

ایسنا : ضربات سنگین رزمندگان مقاومت به صهیونیست‌ها در غزه

صدا و سیما : فردا نخستین گروه زائران از مدینه وارد مکه می‌شوند

ایسنا : اشکان دژاگه از فوتبال خداحافظی کرد

ایسنا : حضور پرشور مردم پایتخت در جشن بزرگ امام رضایی‌ها

ایرنا : مازیار: کار پرسپولیس از استقلال سخت‌تر است/ سرخابی‌ها فضا را مدیریت می‌کنند

ایسنا : سیل و طوفان در شمال ایتالیا؛ شدیدترین بارندگیِ ۱۷۰ سال اخیر در «میلان»+فیلم

ایلنا : کشف شگفت‌انگیز یک انسان کمتر شناخته شده

مهر : امدادرسانی به سیل‌زدگان در منطقه سیدی مشهد

ایرنا : فیلم| مسابقات بیلیارد قهرمانی مردان کشور در شیراز

ایرنا : شور و نشاط امام رضایی ها در ورزشگاه انقلاب کرج+فیلم

صدا و سیما : به کارگیری سلاح جدید حزب الله لبنان علیه رژیم صهیونیستی

صدا و سیما : حاج قاسم و کتاب‌های پرفروش

صدا و سیما : فیلم رو ببین کتابشم بخون

مهر : ۵۵۰ محیط‌بان امسال جذب می شوند

تسنیم : اجتماع 20 هزار نفری امام رضایی‌ها‌ در کرج + فیلم

ایرنا : تاج: سالن کنگره فیفا را ترک کردیم چون رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسیم

ایرنا : رئیس جمهور مازندران را ترک کرد

صدا و سیما : معرفی برترین‌های سومین دوره مسابقات برنامه نویسی و رباتیک دانش آموزی

مهر : خیام نیشابوری؛ ریاضیدانی شاعر و عارف

صدا و سیما : حماسه خوان خمینی کتاب شد

صدا و سیما : حماسه خوان حسینی کتاب شد

تسنیم : معرفی برترین‌های مسابقات اسکیت هنری انتخابی تیم ملی

ایرنا : وزیر آموزش و پرورش: ۷۲ هزار معلم جذب دستگاه تعلیم و تربیت می‌شوند

مهر : مساعدت آتش‌نشانی بجنورد در حل معضل آب‌گرفتی منازل

مهر : ندا شهسواری صاحب برد دوم شد/ مهشید اشتری باخت

مهر : صعود ندا شهسواری قطعی شد/ مهشید اشتری باخت

مهر : رسیدگی به ۲۷۸ درخواست مردمی در میز خدمت شرکت برق مازندران

ایرنا : راهپیمایی حمایت از غزه در یمن و اردن

صدا و سیما : ژنرال صهیونیست : نتانیاهو عامل ادامه جنگ غزه است

ایسنا : نمایندگان رفاقت را برای خدمت به مردم سرلوحه کار خود قرار دهند

مهر : بجنورد پس از باران

ایرنا : رئیس سازمان نوسازی مدارس: ۳۱ هزار کلاس درس در دولت سیزدهم تحویل داده شد

مهر : آسمان خوزستان غبارآلود می‌شود

مهر : مازندران قهرمان تور بین المللی دوچرخه سواری خزر شد

مهر : لزوم توجه به فرزندآوری و جوانی جمعیت برای جلوگیری از کاهش جمعیت

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید