معاون علمی رئیس‌جمهور خبر داد

تقدیر از ۱۱۰ استاد تراز و دانشجوپرور با اعطای «جایزه شیخ مفید» همزمان با روز معلم

تقدیر از ۱۱۰ استاد تراز و دانشجوپرور با اعطای «جایزه شیخ مفید» همزمان با روز معلم

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت شاگردپروری توسط استادان دانشگاه تراز، از شناسایی و تقدیر ۱۱۰ استاد مطرح این حوزه با اعطای بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی در قالب «جایزه شیخ مفید» خبر داد.

به گزارش ایسنا، آیین امضای توافق‌نامه همکاری و بازدید از دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و جمعی از اعضای هیات علمی این دانشگاه در محل کتابخانه مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به نقش راهبردی و دستاوردهای ارزنده دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ابتدای تاسیس تاکنون گفت: این دانشگاه در مقاطع گوناگون کشور افتخارآفرین بوده و چه قبل از انقلاب و چه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و پس از آن نقش مهمی در سازندگی و توسعه امروز کشور ایفا کرده است.

معاون علمی رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تحولات اخیر منطقه که نشان از شکست بیش از پیش اندیشه صهیونیسم و نمایان شدن هویت پلید این رژیم دارد، تصریح کرد: امروزه شاهد تحولات جدی در منطقه هستیم و به واسطه شهادت هزاران انسان مظلوم فلسطینی، هویت واقعی صهیونیسم بیش از پیش نمایان شده است. امروز بیش از هر زمان دیگری انزجار جهانی نسبت به صهیونیسم، نوید این حقیقت را می‌دهد که کره زمین به‌زودی از شر وجود این تفکر و گروه که مایه ننگ بشر است، پاک می‌شود.

وی با اشاره به عملیات «وعده صادق» و ویژگی‌های برجسته این عملیات، گفت: این عملیات بر دو رکن اصلی استوار است و نشان داد ایران دارای توانمندی علمی و فناورانه آفندی است و دنیا فهمید ایران از این فناوری و توانمندی برخوردار است. در این عملیات مصداق بارز «العلم سلطان» را دیدیم و نشان داد که علم چگونه می‌تواند برتری و اقتدار بیافریند.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به نقش اقتدارآفرین علم و فناوری، گفت: علم در سده‌های گذشته یک موضوع زینتی و مایه تفاخر به شمار می‌رفت، اما پس از تحولات انقلاب صنعتی از بستر علم، فناوری خلق شد و بشر توانست با استفاده از ابزارهای فناوری، طبیعت را به سلطه خود درآورد و با استحصال بیشتر از منابع طبیعت به ثروت بیشتری دست پیدا کند. اما طی دو، سه دهه اخیر، علم از پارادایم ثروت آفرینی فراتر رفته و به مؤلفه‌ای اقتدارآفرین تبدیل شده است.

وی با بیان این‌که ایران به خوبی نشان داد علم و فناوری به خوبی می‌تواند در عرصه اقتدار و بازدارندگی اثرگذاری کند، افزود: کشورهای منطقه از جمله کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس تا همین سال‌های اخیر توجهی جدی به تولید علم و توسعه فناوری نداشتند، چراکه به واسطه منابع سرشار نفتی نیازی به ثروت‌آفرینی از تولید علم و فناوری نمی‌دیدند، اما با دیدن اقتدار و توانی که ایران به واسطه این نهضت فناورانه کسب کرده است، به طور جدی ولو با خریدن مؤلفه‌ها و المان‌های توسعه علم و فناوری، به تکاپوی جدی برای تولید علم و تکیه به فناوری افتاده‌اند؛ بنابراین یک رکن اصلی عملیات «وعده صادق» را می‌توان اقتدار علمی و فناورانه ایران اسلامی دانست.

دهقانی فیروزآبای افزود: رکن دیگر عملیات وعده صادق، برخورداری ایران از توانمندی، شجاعت، تدبیر و اراده استفاده از این فناوری است. توانمندی فناورانه‌ای که برخورداری کشور از آن را می‌توان مرهون شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصان و فناوران دانست که خاستگاه و بستر شکل‌گیری این شرکت‌ها دانشگاه‌های کشور هستند.

وی با اشاره به عزم جدی معاونت علمی برای حمایت از شکل‌گیری و بالندگی شرکت‌های دانش‌بنیان نوپای دانشگاهی، افزود: توجه ویژه به دانشگاه‌های مطرح و تراز کشور داریم تا با بلوغ و توانمندشدن شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا، مسیر تولید فناوری نافع و اقتدارآفرین با قوت ادامه پیدا کند. باید توجه داشت بستر و زیستگاه حاصلخیز شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌های ما هستند و عدم حمایت و عدم توجه به دانشگاه‌ها منجر به خشکیده شدن ریشه دانش‌بنیان‌ها و ناتوانی کشور در حرکت به سوی فتح قله‌های علمی و فناورانه خواهد شد.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به حمایت از دانشگاه‌های تراز کشور برای استفاده از اعتبار مالیاتی طرح‌های تحقیق وتوسعه، گفت: با تلاش و پیگیری معاونت علمی و همکاری که از سوی دستگاه‌های مختلف و دانشگاه‌ها صورت گرفت، سال گذشته بیش از یک و نیم برابر بودجه عمومی معاونت علمی در قالب اعتبار مالیاتی اعطا شد. از جمله دانشگاه‌های مطرح کشور از این تسهیلات برای توسعه طرح‌های فناورانه بهره‌مند شدند. بخشی از این توافق‌نامه با دانشگاه امیرکبیر، در راستای تسهیل استفاده از این ظرفیت قانونی و بخش دیگر این توافق‌نامه، توسعه شرکت‌های دانش بنیان نوپای دانشگاهی است.

حمایت و اعطای بسته پژوهانه به ۱۱۰ استاد دانشجوپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به حمایت از استادان محور و الگو در تربیت دانشجویان توانمند، نوآور و اثرگذار گفت: یکی از حلقه‌های مفقوده در دانشگاه‌ها که به واسطه اشتغال استادان دانشگاه به آموزش، فعالیت‌های فناورانه و تولید علم تا حدی به فراموشی سپرده شده، موضوع شاگردپروری است. عمده استادان دانشگاه‌های مطرح و فنی کشور، غالبا سرگرم تولید علم و توسعه فناوری بوده و کمتر بر روی پرورش، تربیت و بالندگی شخصیت و هویت دانشجویان تمرکز داشته‌اند. این در حالی است که استادانی داریم که از توانمندی و ظرفیت بسیار بالایی در تربیت و رشد دهی دانشجویانی که آینده‌ساز کشور شوند، برخوردارند.

وی افزود: معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان از استادانی که در کنار کار علمی خود، شاگردپروری می‌کنند و برای دانشجویان وقت می‌گذارند، حمایت می‌کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این‌که نیاز مبرم امروز عرصه آموزش عالی کشور وجود استادان الگو و محور است، افزود: استادان الگو و پرورش دهنده، می‌توانند هویت‌بخش دانشجوی ما باشند و اتصال تاریخی دانشجویان با ظرفیت‌ها و هویتشان را برقرار کنند. این جنس استادان می‌توانند آگاهی لازم را راجع به گذشته، پیشینه و وضعیت کشور به دانشجویان بدهند و به واسطه این پرورش و آگاهی بخشی، امید و انگیزه را در نیروی انسانی دانش آموخته گسترش و تسری بدهند.

دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: معاونت علمی با همین رویکرد و در قالب یک طرح غیر فراخوانی که از ۶ ماه قبل آغاز شد، روند شناسایی ۱۱۰ استاد شاگردپرور را در قالب کمیته‌های نخبه محور که عمدتا متشکل از دانشجویانی هستند که با بنیاد ملی نخبگان در ارتباط هستند و شناخت خوبی روی این جنس استادان دارند، آغاز کرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی با اشاره به تقدیر از استادان برگزیده همزمان با سالروز گرامیداشت معلم، افزود: این ۱۱۰ استاد شناسایی شده‌اند که همزمان با روز گرامیداشت معلم (دوازدهم اردیبهشت ماه)، طی مراسمی تقدیر خواهند شد و یک جایزه پژوهشی ۱۰ میلیارد ریالی شامل هدیه نقدی تا اعتبار استفاده از خدمات به شکل دلخواه به ایشان اعطا می‌شود و از استادان برگزیده، ثبت تجربه و خاطره‌نگاری می‌شود.

دهقانی فیروزآبادی با بیان این‌که این طرح به صورت سالیانه اجرا خواهد شد و از این تعداد، ۱۰ استاد برتر از گرنت تشویقی برخوردار می‌شوند، افزود: امیدواریم اجرای این طرح به ایجاد انگیزه در استادانی که به موضوع شاگردپروری اهمیت می‌دهند، کمک کند و زمینه برای تربیت نخبگان و افراد توانمند که در توسعه علمی و فناورانه مجدانه کار می‌کنند، اثرگذار باشد.

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا :  پاکستان یک سامانه پیشرفته موشکی را با موفقیت آزمایش کرد

ایلنا : معرفی فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

مهر : سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ وقف در کشور به ثبت رسید

ایرنا : هلاکت ۱۲ نظامی صهیونیست در عملیات ترکیبی گردان‌های القسام

مهر : ثبت ۶۷ وقف طی سال گذشته در گلستان/وجود ۱۲۳ امامزاده در استان

ایسنا : تکنولوژی در صنایع آذربایجان شرقی حرف زیادی برای گفتن دارد

ایسنا : وقتی پلاستیک به زندگی انسان بازمی‌گردد

مهر : اعطای مجوزهای آموزشی به پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

مهر : فرمایشات رهبری درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی در مترو تهران

ایسنا : برنامه محوری ضرورتی است که طی دو سال گذشته مدنظر بوده است

ایرنا : توقیف کامیون حامل دام قاچاق در شهرستان فردوس

ایلنا : محرومیت بازیکن لیگ برتری به علت دوپینگ

ایسنا : خیانت در لباس حمایت!

ایرنا : مسئله جمعیت یک فرصت است نه تهدید

ایلنا : مهدی عبدی ادامه فصل را از دست داد

ایسنا : پخت نان با آرد کامل در ۵ نانوایی بجنورد

تسنیم : اهدای 733 سری جهیزیه به زوجین کردستان

ایرنا : مدیر آموزش و پرورش کیش: موضوع تنبیه بدنی یک دانش آموز مقطع ابتدایی بررسی می‌شود

ایرنا : یادواره شهدای «همکلاسی آسمانی» در تربت‌حیدریه برگزار شد+فیلم

مهر : ضرورت همگانی شدن رشته موتورسواری و اتومبیلرانی

ایسنا : عملیات ارتش ترکیه در شمال عراق

مهر : رویداد «هوشمندسازی صنایع و دستگاه‌های اجرایی کشور» برگزار می‌شود

تسنیم : مادر شهیدان مدانلو به فرزندان شهیدش پیوست

ایرنا : گاهِ‌ دانش برای حل موانع سرمایه‌گذاری/ جای دانشگاهیان را در فرآیند توسعه ببینید

ایسنا : آذربایجان شرقی از هشت میلیارد تن ذخایر معدنی برخوردار است

ایلنا : اسرائیل دیر یا زود به ترکیه هم حمله می‌کند

ایسنا : بهره‌برداری از سد قیزقلعه‌سی مصداق بارز "آب برای صلح"

ایسنا : جهش تولید با داخلی سازی و به روز رسانی دانش و تکنولوژی در صنایع استان سمنان

ایسنا : مدیریت پسماند شهری اردبیل مورد توجه باشد

ایرنا : مجری طرح زیتون کشور: ۸۵ درصد باغ‌های زیتون بارور است

تسنیم : هوش مصنوعی به برنامه‌های درسی دانشجویان اضافه می‌شود

صدا و سیما : در انقلاب اسلامی هر کجا ایستادگی کردیم به پیروزی رسیدیم

مهر : برنامه جامع تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریامحور ابلاغ شد

مهر : از پست حیرت‌انگیز همایون شجریان تا ملاقات رضا صادقی با «میرویس»

ایسنا : آیا سنسور اکسیژن قابل تعمیر است/ علت خرابی و راهکار آن

ایسنا : اردوغان: اگر اسرائیل متوقف نشود، در نهایت سرزمین آناتولی را هدف قرار خواهد داد

ایرنا : استاندار خراسان جنوبی: ارتقای جایگاه روابط عمومی دستگاه‌ها پیگیری می‌شود

ایسنا : توضیحات «شستا» در خصوص گزارش تحقیق و تفحص مجلس

ایسنا : طول عمر یزدی‌ها بیشتر از میانگین کشوری

تسنیم : اجرای عملیات آبرسانی برای رفع تشنگی بهبهان

مهر : بلینکن با نگرانی، سری به کی‌یف زد، آهنگی خواند، پیتزا خورد و رفت!

ایرنا : تقویت روابط عمومی‌ها منجر به تسهیل روند اطلاع رسانی خواهد شد

ایرنا : تولیدات فرهنگی متناسب با حوزه جمعیت افزایش یابد

صدا و سیما : بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی در پاکستان

ایسنا : تشکیل جلسه کارگروه اجرایی طرح "داناب" در جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان

مهر : روحانیون اهل سنت در حوزه جهاد تبیین خوش درخشیدند

مهر : سفر استاندار لرستان به دلفان/ مسئولان از مطالبات مردم گفتند

ایرنا : افزایش ۵۰ درصدی مصرف برق در تابستان/ ۱۲۴ برنامه برای گذر از تابستان تدوین شد

صدا و سیما : صرفه‌جویی ارزی با تولید «شیر کنترل کننده روغن» خودرو در کشور

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید