تقدیر از ۱۱۰ استاد دانشجوپرور با اعطای «جایزه شیخ مفید» همزمان با روز معلم

تهران- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با تاکید بر اهمیت شاگردپروری توسط استادان دانشگاه تراز و دانشجوپرور از شناسایی و تقدیر ۱۱۰ استاد مطرح این حوزه با اعطای «جایزه شیخ مفید» و بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی همزمان با روز معلم خبر داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز دوشنبه در آیین امضای توافق‌نامه همکاری با دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر حمایت از استادان محور و الگو در تربیت دانشجویان توانمند، نوآور و اثرگذار گفت: یکی از حلقه‌های مفقوده در دانشگاه‌ها که به واسطه اشتغال استادان دانشگاه به آموزش، فعالیت های فناورانه و تولید علم تا حدی به فراموشی سپرده شده، موضوع شاگردپروری است. بیشتر استادان دانشگاه‌های مطرح و فنی کشور، غالبا سرگرم تولید علم و توسعه فناوری بوده و کمتر روی پرورش، تربیت و بالندگی شخصیت و هویت دانشجویان تمرکز داشته‌اند.

وی افزود: این در حالی است که استادانی داریم که از توانمندی و ظرفیت بسیار بالایی در تربیت و رشد دهی دانشجویانی که آینده‌ساز کشور شوند، برخوردارند.

رییس بنیاد ملی نخبگان افزود: معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان از استادانی که در کنار کار علمی خود، شاگردپروری می کنند و برای دانشجویان وقت می گذارند، حمایت می‌کند.

دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه نیاز مبرم امروز عرصه آموزش عالی کشور وجود استادان الگو و محور است، افزود: استادان الگو و پرورش دهنده، می‌توانند هویت‌بخش دانشجوی ما باشند و اتصال تاریخی دانشجویان با ظرفیت‌ها و هویتشان را برقرار کنند. این جنس استادان می‌توانند آگاهی لازم را درمورد گذشته، پیشینه و وضعیت کشور به دانشجویان بدهند و به واسطه این پرورش و آگاهی بخشی، امید و انگیزه را در نیروی انسانی دانش آموخته گسترش و تسری بدهند.

وی تصریح کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری با همین رویکرد و در قالب یک طرح غیر فراخوانی که از ۶ ماه قبل آغاز شد، روند شناسایی ۱۱۰ استاد شاگردپرور را در قالب کمیته‌های نخبه محور که بیشتر متشکل از دانشجویانی هستند که با بنیاد ملی نخبگان در ارتباط هستند و شناخت خوبی روی این جنس استادان دارند، آغاز کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور به تقدیر از استادان برگزیده همزمان با سالروز گرامیداشت معلم اشاره کرد و افزود: این ۱۱۰ استاد شناسایی شده اند که همزمان با روز گرامیداشت معلم (دوازدهم اردیبهشت ماه)، طی مراسمی تقدیر می شوند و یک جایزه پژوهشی ۱۰ میلیارد ریالی شامل هدیه نقدی تا اعتبار استفاده از خدمات به شکل دلخواه به ایشان اعطا می شود و از استادان برگزیده، ثبت تجربه و خاطره نگاری می شود.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه این طرح به صورت سالیانه اجرا می شود و از این تعداد، ۱۰ استاد برتر از گرنت تشویقی برخوردار می شوند، افزود: امیدواریم اجرای این طرح به ایجاد انگیزه در استادانی که به موضوع شاگردپروری اهمیت می‌دهند کمک کند و زمینه برای تربیت نخبگان و افراد توانمند که در توسعه علمی و فناورانه مجدانه کار می کنند اثرگذار باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش راهبردی و دستاوردهای ارزنده دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ابتدای تاسیس تاکنون اشاره کرد و گفت: این دانشگاه در مقاطع گوناگون کشور افتخار آفرین بوده و چه قبل از انقلاب و چه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و پس از آن نقش مهمی در سازندگی و توسعه امروز کشور ایفا کرده است.

دانشگاه‌ها زیستگاه حاصلخیز شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور به عزم جدی معاونت علمی ریاست جمهوری برای حمایت از شکل‌گیری و بالندگی شرکت‌های دانش‌بنیان نوپای دانشگاهی اشاره کرد و افزود: توجه ویژه ای به دانشگاه های مطرح و تراز کشور داریم تا با بلوغ و توانمندشدن شرکت های دانش بنیان نوپا، مسیر تولید فناوری نافع و اقتدارآفرین با قوت ادامه پیدا کند.

دهقانی فیروزآبادی یادآور شد: باید توجه داشت بستر و زیستگاه حاصلخیز شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها هستند و حمایت نکردن و بی توجهی به دانشگاه‌ها منجر به خشکیده شدن ریشه دانش‌بنیان‌ها و ناتوانی کشور در حرکت به سوی فتح قله‌های علمی و فناورانه می شود.

وی به حمایت از دانشگاه‌های تراز کشور برای استفاده از اعتبار مالیاتی طرح ‌های تحقیق وتوسعه اشاره کرد و گفت: با تلاش و پیگیری این معاونت و همکاری که از سوی دستگاه‌های مختلف و دانشگاه‌ها صورت گرفت، سال گذشته بیش از یک و نیم برابر بودجه عمومی معاونت علمی ریاست جمهور در قالب اعتبار مالیاتی اعطا شد از جمله دانشگاه‌های مطرح کشور از این تسهیلات برای توسعه طرح‌های فناورانه بهره‌مند شدند.

رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بخشی از توافق نامه با دانشگاه امیرکبیر، در راستای تسهیل استفاده از این ظرفیت قانونی و بخش دیگر این توافق‌نامه، توسعه شرکت های دانش بنیان نوپای دانشگاهی است.

ایران نشان داد علم و فناوری می‌تواند در عرصه اقتدار و بازدارندگی اثرگذاری کند

براساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، دهقانی فیروزآبادی در ادامه به تحولات اخیر منطقه که نشان از شکست بیش از پیش اندیشه صهیونیسم و نمایان شدن هویت پلید این رژیم دارد، اشاره و تصریح کرد: امروزه شاهد تحولات جدی در منطقه هستیم و به واسطه شهادت هزاران انسان مظلوم فلسطینی، هویت واقعی صهیونیسم بیش از پیش نمایان شده است. امروز بیش از هر زمان دیگری انزجار جهانی نسبت به صهیونیسم، نوید این حقیقت را می دهد که کره زمین به زودی از شر وجود این تفکر و گروه، که مایه ننگ بشر است پاک می‌شود.

وی با یادآوری عملیات «وعده صادق» و ویژگی های برجسته این عملیات گفت: این عملیات بر دو رکن اصلی استوار است و نشان داد ایران دارای توانمندی علمی و فناورانه آفندی است و دنیا فهمید ایران از این فناوری و توانمندی برخوردار است. در این عملیات مصداق بارز العلم سلطان را دیدیم و نشان داد که علم چگونه می تواند برتری و اقتدار بیافریند.

معاون علمی رییس جمهور به نقش اقتدارآفرین علم و فناوری تاکید کرد و اظهار داشت: علم در سده های گذشته یک موضوع زینتی و مایه تفاخر به شمار می‌رفت، اما پس از تحولات انقلاب صنعتی از بستر علم، فناوری خلق شد و بشر توانست با استفاده از ابزارهای فناوری، طبیعت را به سلطه خود درآورد و با استحصال بیش‌تر از منابع طبیعت به ثروت بیش‌تری دست پیدا کند. اما طی دو، سه دهه اخیر، علم از پارادایم ثروت آفرینی فراتر رفته و به مولفه‌ای اقتدارآفرین تبدیل شده است.

دهقانی فیروزآبادی با یادآوری اینکه ایران به خوبی نشان داد علم و فناوری می‌تواند در عرصه اقتدار و بازدارندگی اثرگذاری کند، افزود: کشورهای منطقه از جمله کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس تا سال‌های اخیر توجهی جدی به تولید علم و توسعه فناوری نداشتند، چراکه به واسطه منابع سرشار نفتی نیازی به ثروت آفرینی از تولید علم و فناوری نمی دیدند، اما با دیدن اقتدار و توانی که ایران به واسطه این نهضت فناورانه کسب کرده است، به طور جدی ولو با خریدن مولفه ها و المان‌های توسعه علم و فناوری، به تکاپوی جدی برای تولید علم و تکیه به فناوری افتاده‌اند؛ بنابراین یک رکن اصلی عملیات وعده صادق را می‌توان اقتدار علمی و فناورانه ایران اسلامی دانست.

وی ادامه داد: رکن دیگر عملیات وعده صادق، برخورداری ایران از توانمندی، شجاعت، تدبیر و اراده استفاده از این فناوری است. توانمندی فناورانه‌ای که برخورداری کشور از آن را می‌توان مرهون شرکت های دانش بنیان و متخصصان و فناوران دانست که خاستگاه و بستر شکل‌گیری این شرکت‌ها دانشگاه‌های کشور هستند.

آیین امضای توافق‌نامه همکاری و بازدید از دانشگاه صنعتی امیرکبیر امروز با حضور دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، علیرضا رهایی رییس و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در محل کتابخانه مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : وزارت خارجه آمریکا طرح کمک تسلیحاتی یک میلیارد دلاری به اسرائیل را ارائه کرد

ایرنا : پوتین: روابط چین و روسیه در بالاترین سطح قرار دارد

مهر : شبِ چند میلیارد دلاریِ قشم برای توسعه دریا محور

ایسنا : حق ویزیت پزشکان طب ایرانی در ۱۴۰۳ / برقراری پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت از امسال

ایرنا : وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی: نتانیاهو حمایت بین المللی از اسرائیل را نابود کرد

ایسنا : چه موانعی بر سر راه رسیدن انسان به مریخ قرار دارد؟

تسنیم : پوتین: روسیه و شرکا وضعیت فعلی جهان را قبول ندارند

ایسنا : سحرگاه بقیع و مسجد پیامبر (ص) + ویدئو

ایرنا : شهادت عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان

تسنیم : هاآرتص: نابودی زیرساخت‌های حماس در غزه صحت ندارد

ایرنا : حمله رژیم صهیونیستی به خودروی غیرنظامی در جنوب لبنان/ یک نفر شهید شد

مهر : مقاومت عراق باردیگر بندر ایلات را هدف حملات پهپادی قرار داد

مهر : تخریب ۸۰درصد مدارس و دانشگاه های غزه از زمان شروع جنگ

ایرنا : رهبر کره شمالی از سامانه تسلیحاتی موشک‌های تاکتیکی بازدید کرد

ایرنا : حمله رژیم صهیونیستی به شهر غزه چهار شهید و ۹ زخمی برجای گذاشت

ایسنا : ابراز خوشحالی GPT-4o از رونمایی خودش!

ایرنا : هاآرتص: حماس در هر بحرانی خیلی سریع خود را بازسازی می کند

ایرنا : حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به ایلات

ایرنا : آلیس مونرو برنده جایزه نوبل ادبی در خانه سالمندان درگذشت

مهر : حمله هوایی صهیونیست‌ها علیه شهر صور لبنان

تسنیم : تشدید اعتراضات غربگراها در گرجستان

ایسنا : تهیه طرح پیوند شرکت‌های دانش بنیان با صنعت و کشاورزی استان تهران/احیاء واحدهای راکد و غیرفعال

مهر : نظام جمهوری اسلامی امانت الهی است

مهر : منتخب مردم قم در مجلس پای درد و دل اهالی هنر و رسانه استان نشست

مهر : اجرای قطعه «مژده باران» توسط محمد معتمدی در آرامگاه فردوسی

تسنیم : پیروزی رئال مادرید برابر آلاوس در یک بازی تشریفاتی دیگر

ایسنا : پیام تهدیدآمیز گردان‌های القسام علیه ارتش رژیم صهیونیستی

مهر : اجرای نقالی خوانی شاهنامه در آرامگاه فردوسی

ایرنا : کوبا: حمله اسرائیل به رفح موارد نسل‌کشی فلسطینیان را افزایش می دهد

ایلنا : ویدیو: گل پنجم رئال مادرید به آلاوز توسط گولر

ایرنا :  نمایشگاه تخصصی صنایع و ماشین آلات چوب و یراق آلات در اصفهان گشایش یافت

ایلنا : برخورد صاعقه در جلفا جان مرد ۵۰ ساله را گرفت

تسنیم : بذری: شانس 4 مدال المپیک داریم/ یزدانی تیم را بالا می‌کشد

مهر : برگزاری شب شعر «رواق دعبل» در آستانه اشرفیه

ایلنا : از حملات «مکرر» افراط گرایان اسرائیلی به کاروان‌های کمک‌رسانی خشمگینم

ایسنا : همایش هم‌اندیشی میان‌داران جهاد ۳ برای طراحی عملیات هیأت‌ها در محرم برگزار می‌شود

ایرنا : رویداد ملی آواها و نواهای رضوی در گلستان برگزار شد

ایسنا : برای اطلاع از روضه‌ مستند و صحیح سیدالشهدا این ۲ کتاب را بخوانید

ایلنا : ویدیو: گل چهارم رئال مادرید به آلاوز توسط وینیسیوس جونیور

ایسنا : برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی هنری مباهله با اهتمام بنیاد بین‌المللی غدیر

ایرنا : پنتاگون: برنامه جهانی غذا، کمک های غزه را از اسکله موقت آمریکا توزیع خواهد کرد

ایرنا : پنتاگون: برنامه جهانی غذا، کمک های غزه را از اسکله موقت توزیع خواهد کرد

ایسنا : تاتنهام برای آرسنال کاری نکرد/ سیتی یک برد تا قهرمانی فاصله دارد

تسنیم : منچسترسیتی با شکست تاتنهام آماده برگزاری جشن قهرمانی شد

ایرنا : منچسترسیتی صدر جدول را از آرسنال پس گرفت؛ یک پیروزی تا قهرمانی سیتیزن‌ها

ایسنا : خداشناسی در هر عصری باید به معنای آن عصر تعریف شود

مهر : نشان «ارادت رضوی» به آموزگار گیلانی رسید

ایسنا : گردش مالی ۱۰ هزار میلیاردی پسته در استان سمنان

مهر : همایش بانوان فعال قرآنی و فرهنگی گناباد

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید