۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۱:۰۷

مدیر دفتر موسیقی مطرح کرد؛

بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس

بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس

مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد در دیدار با فعالان موسیقی استان فارس ضمن بررسی مشکلات هنرمندان از پتانسیل ارزشمند این منطقه برای متمرکز شدن در حوزه آواز جمعی سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه حامد جلیلی مدیر دفتر سرود و محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره موسیقی نواحی عصر روز گذشته ۹ اردیبهشت وارد استان فارس شد و با جمعی از فعالان موسیقی استان فارس دیدار کرد.

در این دیدار که در تالار گفت‌وگوی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس انجام شد، در ابتدا مدیر انجمن موسیقی استان فارس، رهبر ارکستر فیلارمونیک فارس، برخی از اساتید، نوازندگان و اهالی هنر و موسیقی به بیان نکات و دیدگاه های خود درباره وضعیت موسیقی از جنبه‌های گوناگون پرداختند. این در حالی است که بعد از صحبت هنرمندان و فعالان موسیقی، سمیعی و همراهانش به پاسخ و بررسی مسایل پرداختند.

کم و کاستی ها را می پذیریم

امیرحسین سمیعی اظهار کرد: هدف از سفر به استان‌های مختلف بررسی مشکلات و پیگیری معضلات مربوط به جامعه موسیقی است؛ همچنین بررسی و به رای گذاشتن ظرفیت‌های عظیمی که در استان‌های مختلف وجود دارد و پرداختن بی چون و چرا به همه مناطق از دیگر اهداف دفتر موسیقی وزارت ارشاد به شمار می‌رود. البته که نگاه ما در جشنواره موسیقی فجر ۱۴۰۲ توجه به عدالت فرهنگی بود؛ لذا تلاش کردیم تا این عدالت فرهنگی را با توجه به بضاعت نخستین سالی که این جشنواره برگزار شد ایجاد کنیم. البته کم و کاستی‌هایی وجود داشت و به این نتیجه رسیدیم که قدم اصلی برای رفع این کاستی‌ها، خارج شدن از تهران و سفر به استان‌های مختلف کشور برای ارزیابی وضعیت موسیقی است.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ظرفیت‌های خوب و ارزشمند استان فارس پیرامون حوزه موسیقی گفت: من معتقدم که در حوزه موسیقی شیراز اتفاق فوق‌العاده‌ای در حال رخ دادن است و اگر نسبت به این اتفاقات بی‌توجه باشیم از نگاه اصلی وزارت که عدالت فرهنگی است دور خواهیم شد. البته رصد استعدادها و موسیقی‌هایی که در جهت تقویت فرهنگ و ریشه‌های ما عمل می‌کند، ضرورت دارد. ضمن اینکه من بر این باورم بسیاری از مشکلات در عرصه موسیقی مساله اعتبارات و نقدینگی نیست؛ ۹۰ درصد از مشکلات افراد فعال در این عرصه مبنای مالی و حمایتی ندارد بلکه مبنای معنوی دارد.

نباید موسیقی جدی در صف اجراهای دیگر پاپ قرار بگیرد

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اتفاقاتی که در شیراز و استان فارس می‌افتد می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد. ممکن است در برخی استان‌ها موسیقی نواحی جلوتر باشد، در برخی استان‌ها موسیقی جهانی به صورت علمی‌تری دنبال شود و در بعضی دیگر نیز موسیقی ایرانی پیشتاز باشد اما در استان فارس هم در موسیقی ایرانی هم در آواز جمعی، هم در موسیقی جدی و ارکستری اتفاقات خوبی رقم خورده است؛ حتی می‌توان گفت این حرکات خودجوش و باکیفیت را در پایتخت هم نداریم؛ در شیراز یک جوشش اساسی در حال جریان است.

وی عنوان کرد: ارکسترها در بعضی استان‌ها به دشواری شکل می‌گیرد اما در استان فارس این ارکسترها به صورت حرفه‌ای شکل گرفته و در حال فعالیت هستند، حتی نگاه به آواز کلاسیک در شیراز تخصصی‌تر از تمام استان‌هاست. من معتقدم نباید موسیقی جدی در صف اجراهای دیگر پاپ قرار بگیرد. مبنای این سفر این است که ما این سیستم فرآیند بروکراتیک را کنار بگذاریم و باور کنیم که می‌توانیم مشکلات را با گفت‌وگو حل کنیم. ضمن اینکه بایستی شرایطی فراهم شود تا گروه‌های موسیقی جدی برای اجرای صحنه‌ای مجبور نباشند در لاین نوبت قرار بگیرند چراکه این نوع موسیقی است که به فرهنگ ما ضریب می‌دهد.

برای موسیقی فارس باید کار ویژه انجام داد

وی با بیان اینکه موسیقی جدی در فارس به مرزی رسیده که باید دیده شود، گفت: بررسی وضعیت موسیقی در فارس و تناسب‌سنجی این برآیند نشان از موفقیت فوق‌العاده فارس در حوزه موسیقی می‌دهد، لذا برای فارس باید کار ویژه انجام داد. بایستی فعالان در این عرصه دغدغه‌های خود را بی واسطه بیان کنند، ما هم در مرکز موسیقی تمام تلاشمان را به کار می‌گیریم تا این سد شکسته شود و ارتباطات با مرکز موسیقی به یک مکاتبه اداری محدود نشود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در دولت سیزدهم تلاش شده تا این سدها شکسته شود؛ سفر به استان‌های مختلف با این هدف انجام می‌شود تا ما بتوانیم بدون واسطه با افراد فعال در این عرصه رو در رو شویم و تدابیر کافی برای اجرایی شدن سیاست‌ها و حل مشکلات در این بخش اتخاذ شود.

دفتر موسیقی، بیمه اهالی سرود را پیگیری می کند

حامد جلیلی مسؤول دفتر سرود اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: هدف دفتر سرود در ۲ سال گذشته ارتقای سطح کیفی گروه‌های سرود، ساماندهی گروه‌ها و پیدا کردن استعداهایی بوده که در این زمینه وجود دارند و دیده نمی‌شوند، برای تحقق این امر راهکارها و برنامه‌هایی ارایه شده و بدون شک امسال نیز گام بزرگی در این مسیر برداشته خواهد شد. در حال حاضر آموزش مربیان گروه سرود به صورت جدی پیگیری می‌شود و این اقدام در مراحل بعدی به صورت پیشرفته‌تر در هر استان دنبال خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیمه اهالی سرود توسط صندوق هنرمندان به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: معمولا گروه‌های سرود در هیچ رسته‌ای از هنر جای داده نمی‌شوند، لذا پیگیری‌هایی برای حل مشکل بیمه آنها صورت گرفته و در سال جاری بیمه اهالی سرود انجام خواهد شد.

جلیلی درباره کمک‌های مالی به گروه‌های سرود گفت: ۱۰ هزار گروه سرود در کشور داریم؛ گروه‌هایی از کوچک‌ تا بزرگ که قابلیت بالایی در این عرصه دارند. ما معتقد هستیم گروه‌های بزرگ باید آنقدر توانمند شوند که بتوانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند؛ به اعتقاد ما گروهی که به اجرای میدانی نرسد گروهی است که در اجرا موفق نبوده است. ما براین باوریم بحث هنری جداست و بحث سلیقه مردم هم که باید در ساخت کارها لحاظ شود، به صورت جداگانه مورد توجه است.

وی ادامه داد: باید به همه گروه‌ها رسیدگی شود و اگر بخواهیم بحث مالی را برای همه آنها پیش ببریم حقوق بسیاری از گروه‌ها ضایع می‌شود، در بحث آموزش هم بحث رسانه به صورت جدی تعریف شده و بر این باور هستیم که اگر مربی، رسانه را بشناسد می‌تواند اثر تولیدی خود را در فضای مجازی منتشر کند.

پوست‌اندازی برای عدالت فرهنگی شنیداری موسیقی نواحی

محمدعلی مرآتی دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران هم گفت: از سال گذشته پوست‌اندازی برای عدالت فرهنگی شنیداری موسیقی نواحی ایران آغاز شد؛ ملاک برای شرکت در این جشنواره به احترام بزرگان موسیقی بر اساس یک فراخوان تعریف شد.

محمدعلی مرآتی ادامه داد: موسیقی نواحی ایران یک موسیقی سطح هنری است که نخبگان و بزرگان گروه‌های شرکت کننده را انتخاب می‌کنند و ما تلاش می‌کنیم شرایط را برای اجرای شرکت کنندگان در این جشنواره ایجاد کنیم، متأسفانه هنوز این ظرفیت را نداریم که از همه گروه‌ها برای حضور در این جشنواره دعوت کنیم. ظرفیت استان فارس از منظر موسیقی در تنوع فرهنگ شنیداری موسیقی اقوام بر همگان روشن است؛ در این استان اقوام مختلفی در کنار هم موسیقی فراقومیتی ایجاد کردند.

دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در پایان گفت: امسال به زودی از اداره‌کل‌ها خواسته می‌شود که ظرفیت موسیقی را اعلام کنند؛ بدون شک ساز و کار امسال دقیق‌تر خواهد بود. خود منطقه‌ها افراد را معرفی می‌کنند و ظرفیت‌بندی‌ها مشخص می‌شود تا بتوانیم از این طریق عدالت موسیقی نواحی را ایجاد کنیم.

کد خبر 6091776

برچسب‌ها

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : شلیک ۳ موشک از غزه به سدیروت

مهر : ملاقات مسوولان سازمان وظیفه عمومی فراجا با مشمولان

مهر : کشت کُلزا در ۲۶۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری

مهر : همایش یاد یاران در بیجار برگزار می‌شود

ایرنا : آغاز عملیات اجرایی تعریض گردنه اسدآباد به طول ۱۴ کیلومتر

ایسنا : لوموند: به رسمیت شناختن کشور فلسطین می‌تواند به کاهش رنج فلسطینیان کمک کند

ایسنا : آماده‌باش نیروی انتظامی در روزهای برگزاری آزمون‌های نهایی/ پایداری آب و برق حوزه‌ها

ایلنا : مجوز مجلس به دولت برای شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها

ایسنا : شوش به ‌تماشای‌ «پاندورا» نشست

مهر : عقب نشینی وزارت بهداشت از استخدام نیرو/ ۲۵ هزار نفر حذف شدند

ایرنا : عملکرد اپراتورهای همراه در افزایش سرعت اینترنت اعلام شد

مهر : روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

مهر : روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

ایلنا : تلاش علیه سه جانبه گرایی با مداخله رئیس‌جمهور متوقف شد

مهر : روزنامه‌های صبح چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

ایرنا : لقب عجیب اتحادیه جهانی به یزدانی + فیلم

ایرنا : خاک؛ خسته از شعله‌ باورهای غلط

ایسنا : لزوم تسهیل‌گری بیشتر در فرآیند پرداخت تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی مسکن

ایسنا : لزوم تسهیلگری بیشتر در فرآیند پرداخت تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی مسکن زنجان

ایرنا : ۲۰۰ دانش آموز بروجردی بازمانده از تحصیل ساماندهی شدند

تسنیم : یک کشته در ناآرامی‌های شب گذشته کالدونیای جدید فرانسه

تسنیم : مجوز اصولی مرکز رشد واحدهای فناور بروجرد تمدید شد

ایسنا : قدیمی‌ترین کتابخانه عمومی فارس بازگشایی می‌شود

تسنیم : چه کتابفروشانی باید هزینه ارسال در نمایشگاه کتاب بپردازند؟

ایرنا : عاملان متواری قتل در ارومیه دستگیر شدند

ایلنا : تالار ارز اشخاص در مرکز مبادله ارز و طلای ایران راه‌اندازی می‌شود

ایسنا : حمایت از جنگ اوکراین به سبک بلینکن!

مهر : ساخت ۱۱۰ واحد نهضت ملی مسکن در جزیره بوموسی

ایلنا : جزئیات مصوبه کاهش ساعت کاری کارمندان

مهر : توسعه روستاهای رزن خدمت ماندگار دولت سیزدهم

تسنیم : محیط کار برای مهارت‌آموزی سربازان گسترش یابد

مهر : بررسی ماهیت وکالت دادگستری با تصویب قانون تامین مالی تولید

ایرنا : ایرادات طرح اصلاح نظام قانون صنفی کشور رفع شد

ایرنا : مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان موافقت کرد

ایرنا : آغاز جشنواره زیبایی اسب اصیل ترکمن در کلاله گلستان

ایرنا : شاهنامه، دارایی بزرگ میراث فرهنگی ایران

مهر : تقاطع غیرهمسطح صاحب روضات افتتاح شد

مهر : مجلس با «متناسب‌سازی تقویم آموزشی کشور» موافقت کرد

ایسنا : تخریب ۹ویلا در عباس‌آباد جهت صیانت از منابع طبیعی

ایسنا : آزادسازی ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی کرج

ایسنا : خلاصه بازی رئال مادرید ۵ -۰ آلاوس

ایرنا : نخستین نمایشگاه توانمندی‌ها و صنایع دستی بانوان تایباد و هرات افتتاح شد

مهر : فکر کردند بهزاد خلج واقعا قاضی است/ پرونده آقازاده و بازیکن خارجی

ایلنا : انواع ترک های دیوار از نظر خطر و شکل + فیلم

تسنیم : روایتی دیگر از کشتی جنجالی وهبی‌امره؛ سارجیجک هم محروم شد

تسنیم : اجرایی‌شدن 135 طرح آبرسانی در استان بوشهر

ایرنا : بازار ارز توافقی راه‌اندازی می‌شود/ فروش ۳ میلیارد دلار اوراق ارزی برای تامین مالی

صدا و سیما : خانواده شهدای طریق القدس از تهران به مقصد گلستان 

مهر : تغییر نام کتابخانه دانشگاه نیویورک به کتابخانه الاقصی+ تصاویر

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید