مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خبر داد

ابتلای بیش از ۴۰ نفر به تب مالت در روستای«رودریش» کهگیلویه

ابتلای بیش از ۴۰ نفر به تب مالت در روستای«رودریش» کهگیلویه

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه از ابتلای بیش از ۴۰ نفر به تب مالت در روستای «رودریش» این شهرستان خبر داد.

سید منصور تقوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: پس از دریافت گزارشی مبنی بر دو سه مورد مشکوک به بیماری تب مالت در روستای «رودریش» یک پزشک به منطقه اعزام کردیم که پس از بررسی‌های لازم مشخص شد تعدادی مبتلا شدند و خودشان اقدام به درمان کردند و تعدادی را نیز پزشک با ارتبط با یک پزشک متخصص عفونی علائم را متوجه شده و کاردرمان را شروع کرد.

وی اظهارکرد: در مجموع از جمعیت حدود ۲۵۰ تا ۲۸۰ نفری روستای «رودریش» در بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه تاکنون ۱۸۰ نفر مشکوک بوده که نمونه گرفته شد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه خاطرنشان کرد: تاکنون مبتلایان به این بیماری از ۴۰ نفر بیشتر شده و پیش‌بینی می شود به بیش از ۵۰ نفر برسد.

تقوی تصریح کرد: از زمان اطلاع از این بیماری در روستای «رودریش»، تا کنون در دو مرحله اکیپ هایی پزشکی به روستا اعزام شده، وضعیت این بیماری را بررسی کرده و آموزش های لازم را به مردم دادند. همچنین تعدادی از مبتلایان تحت درمان قرار گرفتند و از تعدادی نیز نمونه گرفته شد.

وی ادامه داد: به اندازه بیش از ۵۰ نفر دارو همراه با پزشک متخصص عفونی، پزشک عمومی، کارشناس بیماری ها و بهورز مستقر به این روستا فرستادیم و از امروز کار درمان مبتلایان را در این روستا انجام می دهند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه این بیماری مشترک بین انسان و دام مزمن است،  عنوان کرد: در حال حاضر بیمار بد حال نداریم، درمان مبتلایان چند هفته طول می کشد و ان شاءالله بهبود پیدا می کنند.

تقوی تاکید کرد: مشکل اینست که اگر همه این اقدامات لازم درمانی صورت گیرد اما تکلیف دام آنها مشخص نشود تا از انتقال مجدد بیماری تب مالت جلوگیری شود و مشکل بین مردم و دامپزشکی حل شود، در حوزه بهداشت و درمان نیاز به همکاری دیگر دستگاه‌ها نداریم اما باید با دامپزشکی در خصوص دام های اهالی این روستا همکاری کنند.

وی اظهارکرد: از مردم روستا درخواست می شود که دام های خود را به سایر مناطق استان یا سایر نقاط کشور نفرشند تا از انتقال و شیوع این بیماری جلوگیری شود.

تب مالت یا همان بروسلوز بیماری عفونی بوده که بین حیوانات و انسان قابل انتقال است. عامل این عفونت باکتری بروسلا است که بین حیوانات و انسان­‌ها به صورت مشترک بیماری‌ زاست. این بیماری در حیوانات با نام سقط جنین واگیر و یا بروسلوز مرسوم است، تب مالت را می‌توان با نام­‌های تب دیوانه، تب مواج و تب مدیترانه‌­ای نیز شناخت.

حیوانات آلوده‌ای مانند بز، گاو، گوسفند و شتر می‌توانند این بیماری را به انسان‌ها منتقل کنند، دام­‌هایی که به بروسلوز مبتلا باشند، دچار سقط جنین در اولین مرحله از آبستنی خود می‌شوند. این دام‌های آلوده در هنگام سقط جنین و علاوه بر این تا مدتی بعد از سقط، به وسیله دفع ترشحات بسیار آلوده­‌ محتویات رحمی، سبب آلودگی محیط اطراف خود و همچنین مزارع و مراتع می‌شود. همین روند سبب آلودگی محیطی شده و زمینه آلودگی برای حیوانات دیگر گله و انسان‌های مجاور آن محیط را به راحتی فراهم می‌کند. بدن دام بیمار که فاقد علائم بالینی است، باکتری عامل بیماری (باکتری بروسلا) را به صورت دوره‌ای از طریق ترشحات موجود در رحم خود دفع می­‌کند، که سبب ایجاد خطرات بسیاری برای دام‌های دیگر و انسان‌ها می‌شود.

از لحظه تماس فرد با منبع عفونت تا هنگام بروز علائم را دوره نهفتگی می­‌نامند که اغلب اوقات بین ۱ تا ۳ هفته به طول می‌انجامد. در شرایط مختلف این دوره می‌تواند تا ۶ ماه نیز به طول بیانجامد. بعد از بروز علائم، بر اساس میزان شدت، بیماری به سه مرحله حاد، تحت حاد و مزمن نشان داده می‌شود.

«سید مختار رجایی»، مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در صورتی که مرکز بهداشت به ما اعلام کند در روستایی افرادی مبتلا به تب مالت شدند نمونه گرفته می شود و موارد مثبت را به کشتارگاه می فرستیم.

وی با بیان اینکه مردم این روستا حدود ۱۵۰۰ راس دام دارند، افزود: تیم هایی از دامپزشکی به این روستا اعزام شد اما متاسفانه مردم برای خونگیری و بیمه دام ها همکاری نمی کنند.

رجایی اظهارکرد: تب مالت در دام هیچ گونه علائمی ندارد بجز اینکه شکم اول در برخی دام ها سقط می شوند و در شکم‌های بعدی مشکلی ایجاد نمی کند اما حساسیت بیشتر بحث مشترک بودن این بیماری بین انسان و دام است.

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بیماری تب مالت سویه‌های مختلفی دارد که ممکن است بین حیات وحش، سگ و انسان نیز دیده شود بنابراین کنترل این بیماری سخت است.

در فرم حاد بیماری فرد دچار لرزش­‌های ناگهانی و درد عمومی در بدن می­‌شود که بیشتر خود را در پشت بدن نشان می‌دهد. در این مرحله فرد بیمار دچار تعریق شدید شده و اشتهای خود را از دست خواهد داد. علاوه بر این ضعف و سستی فرد را در برمی‌گیرد. در این مرحله از زمان شروع علائم بیش از ۳ ماه نمی‌گذرد.

شیوه‌های انتقال باکتری بروسلا مختلف است. یکی از این روش‌ها استفاده از محصولات لبنی خام است. باکتری بروسلا توانایی رشد در شیر حیوانات آلوده، بستنی، کره و پنیرهای غیر پاستوریزه‌ تولید شده از آن شیر را دارد. در صورتی که این محصولات آلوده به مصرف انسان برسند، تب مالت به انسان منتقل خواهد شد. علاوه بر این باکتری می‌تواند از طریق گوشت خام آلوده نیز به انسان منتقل شود. یکی دیگر از راه‌­های انتقال باکتری بروسلا به بدن انسان استنشاق این باکتری بوده، این باکتری توانایی پخش شدن در هوا را دارد و در صورت استنشاق هوای آلوده، این باکتری به انسان منتقل شده و انسان بیمار می‌شود.

در صورتی که فرد با خون اسپرم و یا جنین حیوان آلوده تماس مستقیم داشته باشد احتمال ابتلا به بیماری فرد بسیار بالا می‌رود. افرادی که هر روزه با حیوانات آلوده و یا کلاً با حیوانات در ارتباط هستند، احتمال ابتلای بیشتری به این بیماری دارند. علاوه بر این در صورت وجود زخم‌های باز بر روی پوست انسان و یا پوست حیوان احتمال انتقال این بیماری به افراد چندین برابر بالاتر می‌رود. بروسلوز یا تب مالت معمولاً از یک فرد به فرد دیگر انتقال پیدا نمی‌کند و شیوه‌ گسترش آن به این گونه نیست، اما در برخی موارد مشاهده شده است که زنان باردار در حین زایمان می‌توانند عفونت را به جنین خود منتقل کنند. علاوه بر این زنانی که دارای نوزاد شیرخوار هستند نیز می‌توانند از طریق شیر دادن به نوزاد خود این عفونت را انتقال دهند. عفونت بسیار به ندرت از طریق فعالیت‌های جنسی و یا از طریق خون آلوده به انسان‌های دیگر انتقال پیدا می‌کند.

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : سیلاب مناطق ییلاقی طرقبه شاندیز را فراگرفت

ایرنا :  رویداد ملی آواها و نواهای مادرانه "لالایی ایرانی" فردا در قشم برگزار می شود

ایرنا : بهره‌برداری از ۲ طرح بهداشتی و آموزشی قائمشهر در سفر استانی رئیس جمهور

ایرنا : مطالبه رامسری‌ها از دولت برای تعیین‌تکلیف قانونی استقرار دانشکده علوم پزشکی غرب مازندران

ایرنا : مسابقات تیر و کمان جانبازان و توان یابان

ایرنا : مستمری اردیبهشت مددجویان بهزیستی پرداخت شد

ایسنا : ۵ ناشر متخلف نمایشگاه کتاب حکم گرفتند

ایسنا : وضعیت تردد در معابر سطح شهر مشهد مناسب نیست

ایسنا : دعوت رئیس سازمان بازرسی از نخبگان برای تدوین کتب حوزه سلامت اداری

تسنیم : همراه اول حامی کنفرانس بین‌المللی مهندسی صنایع

ایرنا : ۱۲۶ هزار دانش آموز خراسان جنوبی پیشگیری از بیماری‌ها را فرا گرفتند

ایرنا : سرمایه گذاری ۴۴ هزار میلیارد ریالی برای توسعه پهنای باند در آذربایجان شرقی

ایرنا : اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای نوسازی ناوگان ریلی کشور/ واگذاری ۵۰ لکوموتیو باری به بخش خصوصی

تسنیم : پرسپولیسی‌ها در انتظار جواب تصویربرداری از مچ پای صادقی

ایرنا : پرسپولیسی‌ها منتظر جواب MRI صادقی

صدا و سیما : «فناوری‌های‌شناختی»، مکمل و توسعه‌دهنده «هوش مصنوعی»

ایسنا : باید برای ورود صنایع به عرصه ورزش جذابیت ایجاد کرد

ایلنا : وضعیت مصدومیت صادقی از زبان پزشک پرسپولیس

صدا و سیما : رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد

ایسنا : همکاری با جهاد دانشگاهی بسیاری از تنگناهای دولتی را برطرف می‌کند

ایسنا : مطالبه مردم نوشهر و چالوس از رئیس جمهور در سفر به مازندران

ایسنا : شعار سال را به مشارکت مردم در ساخت‌وساز در سطح شهر هم تعمیم دهیم

مهر : مراسم اهدای ۷۳۳ فقره جهیزیه به نوعروسان کردستان

تسنیم : هشدار برای گلستانی‌ها؛ مراقب سیلاب‌های ناگهانی باشید

مهر : مقاومت و رشادت مردم غزه ستودنی است

ایسنا : نگرش جامعه تاثیر مهمی روی نرخ رشد جمعیت دارد

مهر :  آثار راه یافته به بخش مسابقه جشنواره «صبح» اعلام شدند

ایسنا : زنی که زیر سایه نقاشان مشهور از یاد رفت

ایرنا : میزان فوتی‌های تصادفات در زنجان ۳۷.۵ درصد کاهش یافت

ایسنا : طرح تأمین آب شرب ساکنان سیستان و زاهدان در ایستگاه پایانی قرار دارد

مهر : پرداخت تسهیلات بانکی به حساب پیمانکاران طرح ۸۱۰۰ واحدی اراک

ایسنا : تعیین هدف برای خود و معرفی آن به ارزیابی‌شدگان نخستین گام در فرآیند ارزیابی است

ایسنا : تدوین «سند ملی اربعین» در مراحل نهایی

ایرنا : تکمیل تصفیه‌خانه فاضلاب؛ مطالبه ساکنان غرب مازندران از دولت مردمی

مهر : کشاورزان ۴ ماه از پرداخت هزینه برق نیروگاه های خورشیدی معاف هستند

ایلنا : مستمری اردیبهشت مددجویان بهزیستی توسط سازمان هدفمندی یارانه ها پرداخت شد

مهر : رایزنی بن طارق با گوترش در مسقط

صدا و سیما : نشست وزرای فرهنگ سازمان شانگهای در نمایشگاه کتاب برگزار شد

ایرنا : تاکید چین و پاکستان بر ارتقای سطح همکاری اقتصادی پکن و اسلام‌آباد

ایرنا : نوسان سکه در کانال ۴۰ میلیون تومانی

ایرنا : سمنان ظرفیت تبدیل‌شدن به «پایتخت هوش مصنوعی کشور» دارد

ایرنا : بیش از ۱۵ میلیون لیتر سوخت در کردستان صرفه‌جویی شد

ایلنا : شهرداری را با بدهی بانکی ۱۶۹/۹ همتی تحویل گرفتیم

ایرنا : وزیر خارجه آمریکا: حمله رفح تاثیر منفی داشته است

ایلنا : بهترین قرص برای پرپشت شدن مو چیست؟

تسنیم : طرح انگلیس برای تفرقه میان حزب الله و ارتش لبنان

تسنیم : سوءقصد به جان نخست وزیر اسلوواکی

صدا و سیما : تبادل مسافر خط ۹ مترو با ۱۰ خط دیگر

ایسنا : بزرگداشت مفاخر هویت‌سازی برای نسل جوان است

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید