تهیه نقشه اقتصادی زمین‌شناسی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بخش معدنی

تهیه نقشه اقتصادی زمین‌شناسی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بخش معدنی

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از تهیه اطلس میراث زمین‌شناختی ایران خبر داد و اظهار کرد: در این اطلس پدیده‌های ژئوتوریستی و جاذبه‌های ژئو پارک‌ها آورده شده است. ایران تنها کشوری است که در مقیاس ملی چنین اطلسی را تهیه و حدود ۵۰۰ جاذبه گردشگری و زمین‌شناسی را تهیه کرده است.

به گزارش ایسنا، رضا جدیدی در پنل تخصصی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و افریقا با بیان اینکه سازمان زمین‌شناسی جمهوری اسلامی ایران ماموریت تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی خاورمیانه را بر عهده دارد، افزود: در همکاری‌های بین‌المللی نقشه سایزموتکنو خاورمیانه با راهبری سازمان زمین‌شناسی ایران تهیه شده است.

وی تهیه نقشه کینماتیکی دنیا، نقشه زمین‌شناسی خاورمیانه و نقشه تکتونیک خاورمیانه و نقشه سایزموتکتونیک خاورمیانه را از دیگر اقدامات بین‌المللی ایران در حوزه زمین‌شناسی دانست و به عضویت سازمان زمین‌شناسی ایران در مجامع تخصصی دنیا اشاره کرد و یادآور شد: در دو سال اخیر تهیه یکسری از اطلاعات پایه مقیاس یک پنجاه هزارم را شروع کردیم. ولی به طور کلی نقشه‌های زمین‌شناسی، نقشه‌های ژئو شیمی و ژئوفیزیک هوایی و همچنین شناسایی و اکتشاف و پی‌جویی معدنی را در کارنامه خود به ثبت رساندیم.

جدیدی با اشاره به جزئیات عملکرد این سازمان در تولید اطلاعات پایه، ادامه داد: مقیاس‌های نقشه‌های تولیدشده در مقیاس‌های ملی، کوچک مقیاس چون یک میلیونیوم و یک دویست و پنجاه هزارم و یکصد هزارم است. ژئوفیزیک هوایی و همچنین شناسایی و اکتشاف و پی‌جویی زون‌های بیست‌گانه را در کارنامه خود به ثبت رساندیم.

وی آزمایشگاه‌ها را از دیگر قابلیت‌های این سازمان نام برد و گفت: ایجاد آزمایشگاه‌های مشترک زمین‌شناسی از مهمترین آزمایشگاه‌های دولتی ما به شمار می‌رود که جزء بخش‌های همکاری‌های بین‌المللی ایران است.

جدیدی با اشاره به وجود ۸۰ نوع ماده معدنی در ایران، خاطر نشان کرد: برنامه‌ریزی ما برای شناسایی و اکتشاف این عناصر در سراسر کشور متمرکز شده است و علاوه بر آن برنامه جدیدی را در یک سال و نیم اخیر به نام «برنامه تحولی زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی» شروع کردیم.

وی در این‌باره توضیح داد: سازمان‌های زمین‌شناسی دنیا طرحی به نام «ابتکار اطلاعاتی» را در دستور کار خود قرار داده‌اند که برگرفته از هوش مصنوعی برای تولید اطلاعات پایه و تلفیق اطلاعات است و ما در برنامه جدید تحول لایه‌های مختلف جدید را به مقیاس‌های جدید یک پنجاه هزارم شامل نقشه‌های ژئوشیمیایی، مطالعات ژئوفیزیک هوایی و نقشه‌های زمین‌شناسی اقتصادی تولید می‌کنیم.

به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، برای اولین بار در تاریخ زمین‌شناسی ایران نقشه‌های زمین‌شناسی اقتصادی منتشر شده و مورد استفاده قرار گرفته که این نقشه‌ها مرحله آزمایشی خود را سپری کرده و به سمت تولید انبوه در حرکت است.

جدیدی این سازمان را یکی از پیشروترین سازمان‌های زمین‌شناسی منطقه توصیف کرد که توانسته نقشه‌های زمین‌شناسی اقتصادی را در راستای کاهش ریسک ورود سرمایه‌گذاران در بخش صنعت معدن به تولید برساند.

وی اضافه کرد: در حوزه زمین‌شناسی دریایی طرح تحول را اجرایی کردیم و لایه‌های رسوب‌شناسی و ژئومورفولوژی، آلاینده‌های ژئوشیمی و زیست‌محیطی را به تولید رساندیم.

وی آزمایشگاه‌ها را از دیگر قابلیت‌های این سازمان نام برد و گفت: ایجاد آزمایشگاه‌های مشترک زمین‌شناسی از مهمترین آزمایشگاهای دولتی ما به شمار می‌رود.

جدیدی با اشاره به وجود ۸۰ نوع ماده معدنی در کشور خاطر نشان کرد: برنامه‌ریزی ما برای شناسایی و اکتشاف این عناصر در سراسر کشور متمرکز شده است. علاوه بر آن برنامه جدیدی را در یک سال و نیم اخیر به نام «برنامه تحولی زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی» شروع کردیم.

وی در این باره توضیح داد: سازمان‌های زمین‌شناسی دنیا طرحی به نام «ابتکار اطلاعاتی» را در دستور کار خود قرار دادند که برگرفته از هوش مصنوعی برای تولید اطلاعات پایه است و ما دربرنامه جدید تحول لایه‌های مختلف جدید را به مقیاس‌های جدید یک پنجاه هزار، نقشه‌های ژئوشیمیایی، ژئوفیزیک هوایی و نقشه‌های اقتصادی تولید می‌کنیم.

به گفته وی، برای اولین بار در تاریخ زمین‌شناسی ایران نقشه‌های زمین‌شناسی اقتصادی منتشر شده و مورد استفاده قرار گرفته است. این نقشه‌ها مرحله آزمایشی خود را سپری کرده و به سمت تولید انبوه در حرکت است.

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی این سازمان را یکی از پیشروترین سازمان‌های زمین‌شناسی منطقه توصیف کرد که توانسته نقشه زمین‌شناسی اقتصادی را در راستای کاهش ریسک ورود سرمایه‌گذاران در بخش صنعت معدن به تولید رسانده است.

وی اضافه کرد: در حوزه زمین‌شناسی دریایی طرح تحول را اجرایی کردیم و لایه رسوب‌شناسی و مورفولوژی، آلاینده‌های ژئو شیمی و زیست محیطی را به تولید رساندیم.

جدیدی اضافه کرد: در بخش ژئوفیزیک هوایی با استفاده از روش‌هایی چون مگنتومتری، رادیومتری و گراویمتری اقدام به برداشت اطلاعات شد و چرخه ژئوفیزیک هوایی از مرحله برداشت، پردازش و تفسیر کاملا ایرانی است و در بخش برداشت همکاری خوبی با کشور آفریقای جنوبی داشتیم.

به گفته وی در مدت ۲ سال اخیر ۲۵ درصد برداشت‌های هوایی طرح تحول برداشت شده است.

وی با تاکید بر اینکه کلیه اطلاعات این سازمان در پایگاه داده‌های علوم زمین ذخیره می‌شود، گفت: در طرح تحول در فاز اول زون‌های فلززایی کشور شناسایی شده و در مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه نقشه‌های مربوط به آنها تهیه می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان اینکه در هر بلوکی که طرح تحول اجرایی شد، شناسایی عناصر جدید معدنی انجام می‌شود، ادامه داد: در حوزه ژئوپارک‌ها اقداماتی صورت گرفته و ژئوپارک‌ها رویکردهای جدید و تخصصی مبتنی بر زمین‌شناسی تخصصی هستند و توسعه آنها منجر به توسعه جوامع محلی و شناسایی و حفاظت بهتر از پدیده‌های زمین‌شناسی و طبیعی، تاریخی و فرهنگی می‌شود.

جدیدی با بیان اینکه این سازمان یکی از سازمان‌های فعال در شناسایی ژئوپارک‌ها به شمار می‌رود، افزود: ایران دارای ۳ سایت ژئوپارک در طبس، ارس و قشم است و امیدواریم بتوانیم با همکاری بیشتر ژئوپارک‌های بیشتری را در آفریقا شناسایی کنیم و آفریقا دو ژئوپارک در مراکش و تانزانیا دارد.

وی از تهیه نقشه‌های ژئوتوریسم خبر داد و یادآور شد: این نقشه‌ها در مقیاس یک بیست و پنج هزارم تولید می‌شود و در صدد هستیم که در یک برنامه ۵ ساله پوشش کل کشور را در نقشه‌های ژئوتوریسم یک بیست و پنج هزارم تولید کنیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور اطلس میراث زمین‌شناختی ایران را از دیگر اقدامات این سازمان نام برد و اظهار کرد: در این اطلس پدیده‌های ژئوتوریستی و جاذبه‌های ژئوپارک‌ها آورده شده است. ایران تنها کشوری است که در مقیاس ملی چنین اطلسی را تهیه کرده و حدود ۵۰۰ جاذبه گردشگری و زمین‌شناسی را تهیه کرده است.

جدیدی، برگزاری آموزش و برگزاری کنفرانس‌های مشترک و آموزش‌های بین‌المللی و کوتاه مدت در حوزه زمین‌شناسی را پیشنهاد کرد و گفت: تاکنون دوره‌های آموزشی را با همکاری سازمان‌های زمین‌شناسی کشورهای آلمان و انگلستان و فنلاند و ترکیه تا سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ برگزار کرده‌ایم.

وی اجرای برنامه تحول در حوزه زمین‌شناسی، ژئوشیمی، اقتصادی، دریایی و شناسایی و اکتشاف معادن را از دیگر پیشنهادات همکاری نام برد و گفت: شناسایی و ظرفیت ژئو پارک‌ها و ایجاد و توسعه آزمایشگاه‌های زمین‌شناسی و دوره‌های زمین‌شناسی در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات از دیگر زمینه‌های همکاری می‌تواند باشد.

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : «روح‌الله رازینی» معاون آموزشی وزیر علوم شد

ایرنا : رویترز از تنظیم تعهدات امنیتی بلندمدت برای اوکراین از سوی اتحادیه اروپا خبر داد

ایسنا : انتشار کتابی درباره عکاسی جنگ

ایلنا : ویدیو: شوت زیبای نیک‌نفس روی تور دروازه فولاد فرود آمد

ایسنا : اجلاسیه شهدای دانشجوی معلم استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد

ایسنا : جنبش دانشجویی آمریکا از نتایج عملیات «وعده صادق» است

مهر : دختران ایران اسلامی نگهبانان میراث اسلام هستند

مهر : دختران ایرانی پرچمدار میراث اسلام هستند

مهر : فارس قهرمان شد/ اردبیل و آذربایجان غربی در رده دوم و سوم

ایسنا : نیروگاه‌های خورشیدی قشم و میناب به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسند

ایرنا : حسینی فردی خوش‌سابقه برای انقلاب و نظام است

مهر : حج رسانه جهان اسلام است

مهر : اجرای طرح پاکسازی و دستگیری معتادان متجاهر در کبودراهنگ

ایلنا : ویدیو: دو موقعیت گلزنی برای گوستاوو و ماشاریپوف که مدافعان فولاد توپ را دفع کردند

مهر : آزادی ۵۰ زندانی در همدان

ایلنا : دستور پخت یک رولت خوشمزه برای مجلس عزا

تسنیم : کنعانی: مذاکرات رفع تحریم‌ها با آمریکا از طریق واسطه‌ها

ایسنا : ویدیو/ دیدار با کتاب‌خوان‌ترین رهبر دنیا

مهر : پیشکسوتان فرهنگی بخش شبانکاره تجلیل شدند

مهر : مهلت یک ماهه دادستان آستارا به شهرداری

مهر : دادستان آستارا مهلت یک ماهه به شهرداری داد

تسنیم : صهیونیست‌ها با ناسزا از نتانیاهو و بن گویر استقبال کردند

ایلنا : ویدیو: گل اول نساجی به استقلال خوزستان توسط محمدزاده

ایلنا : سیلاب، جاده سبزوار-روداب را مسدود کرد

ایسنا : اختصاص ۲۰ هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن یاسوج

ایرنا : حسینی پل ارتباطی مطمئن و مستحکم دولت و مجلس بود

ایسنا : تلاش برای تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه جامعه‌پرداز

مهر : اعضای شورای شهر و روستاهای شبانکاره تجلیل شدند

ایسنا : صاعقه پیرمرد صائین‌قلعه‌ای را به کام مرگ کشاند

تسنیم : انتخاب رئیس کمیته استعدادیابی فدراسیون هندبال

ایرنا : معاون دبیرکل سازمان ملل: اوضاع یمن به سرعت رو به وخامت است

ایسنا : جهاد اسلامی: ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل به یک ارتش شکننده تبدیل شده است

ایلنا : رعد و برق باعث آتش سوزی در مزارع باغملک شد

مهر : مقدمات حضور هرمزگانی‌ها در زیارت اربعین فراهم شود

مهر : حضور خدام حرم رضوی در خورموج

ایسنا : زمینه حضور پرشور هرمزگانی‌ها در پیاده‌روی اربعین ایجاد شود

ایرنا : حضور پرشور هواداران استقلال خوزستان و نساجی در ورزشگاه غدیر اهواز+ فیلم

مهر : نشست خبری بزرگداشت فردوسی و بررسی شاهنامه

تسنیم : اختصاصی| سقف بودجه لیگ برتر فوتبال در فصل آینده تعیین شد

ایرنا : سپاهان انتقام شکست دور رفت را گرفت و برنده شهرآورد اصفهان شد

تسنیم : بروجردی: محدودیتی برای توسعه روابط با چین وجود ندارد

تسنیم : «ماه و بلوط» فرش ایرانی است

ایرنا : میانگین غلظت ذرات موجود در جو ایران ۶ برابر استاندارد جهانی است

ایرنا : حسینی توانست بین مجلس و دولت تعادل برقرار کند

ایسنا : رئیس قوه قضائیه به کهگیلویه و بویراحمد سفر می‌کند

ایرنا : سازمان ملل: شاهد کاهش حملات در دریای سرخ هستیم

تسنیم : گفتگوی هنیه در خصوص آخرین تحولات غزه با نخست وزیر مالزی

صدا و سیما : مرز داری به معنای جهاد در راه خدا و میهن اسلامی است

مهر : رایزنی امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره نوار غزه

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید