روایتی از یک زن مقیم آمریکا که ادعا شد در اوین زندانی است!


روایتی از یک زن مقیم آمریکا که ادعا شد در اوین زندانی است!

پس از بررسی تازه‌ترین مورد از دروغ‎گویی و انتشار خبر جعلی از سوی معاندین، پرسش‌هایی مطرح می‎شود که؛ با وجود اینکه شیرین سعیدی در آمریکا سکونت دارد، طرف‌های مذکور با چه انگیزه‌ای اقدام به این خبرسازی کرده‌اند؟

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، به‌تازگی خبری جعلی درباره زندانی بودن یک استاد دانشگاه ایرانی مقیم آمریکا در زندان اوین از سوی برخی رسانه‌ها و گروه‌های معاند منتشر شد؛ در حالی پروژه دروغ‎پردازی توسط رسانه‎ها و گروه‎های مذکور پیش می‎رود که شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آمریکا، می‎گوید با دیدن این خبر در رسانه‎ها شوکه شده است.

خبرسازی و جعل خبر از سوی جریان‌های رسانه‌ای ضدایرانی تاکنون در موارد متعددی رخ داده است؛ این شبه‎‌رسانه‌‎ها روایت‌های جعلی خود را در مورد موضوعات مختلف مرتبط با ایران مطرح می‌کنند؛ روایت‌هایی جعلی که بدون هیچ‎گونه سند و مدرکی منتشر و در هزارتوی اتاق فکر آنها ساخته و پرداخته می‎شود.

با وجود این، وجه مشترک خبرسازی‌ها و خبرهای جعلی که درباره ایران منتشر می‎شود ادعاهایی است که هیچ‎گاه ثابت نشده است و به‌سرعت تهی‌بودن آنها اثبات شده است؛ تنها با یک راستی‌آزمایی اجمالی دست تولیدکنندگان خبرهای جعلی رو می‌شود و پروپاگاندای امپراتوری‎های دروغ آشکار می‌شود.

برای آشنایی با خط خبری رسانه‎هایی که به دروغ‎پراکنی دست می‎زنند کافی است به فیک‎نیوزهای اخیر درباره تحولات ایران نگاهی بیندازیم؛ در پی ناآرامی‌های سال 1401 رسانه‌های معاند و ضدانقلاب در مأموریتی هماهنگ موارد زیادی از خبرسازی و وارونه‎نمایی را در دستور کار خود قرار دادند.

شاید بتوان شاخص‎ترین دروغ‎پراکنی رسانه‎ها و اشخاص اجیرشده را موضوع آرمیتا عباسی نام برد؛ رسانه‎ها و اشخاص مذکور پس از فضاسازی و طرح ادعایی به‌دنبال ایجاد التهاب با پروبال دادن به پرونده بودند؛ اما با آزاد شدن آرمیتا عباسی از زندان، کذب بودن این گزارش‌ها کاملاً به اثبات رسید و فریبکاری آنها نقش‌برآب شد.

رسانه‎های اجیرشده و زنجیره‎ای در موردی دیگر این موضوع را مطرح کردند که حسین رونقی در زمان حضور در زندان آسیب جدی دیده است(!)؛ ادعایی که بی‎اساس بودن آن پس از آزاد شدن او از زندان مشخص شد.

اما در سیر جعلیات درباره ایران به نام حسن فیروزی برمی‎خوریم؛ نامی که معاندین با طرح یک سناریوی کذب و از پیش طراحی‌شده بر سر زبان‎‌ها انداختند، با این عنوان که او به‌اتهام محاربه بازداشت شده و در زندان اوین مورد شکنجه و ضرب‌وشتم(!) قرار گرفته است و قرار است که حکم اعدام او اجرا شود.

اما در نهایت بررسی‌های صورت‌گرفته نشان داد فردی به‌نام حسن فیروزی با جرایم ذکرشده در ادعا‌های معاندین نه‌تنها حکم محکومیت و کیفرخواست و قرار طی ماه‌های گذشته، نداشت بلکه در هیچ کدام از زندان‌های ایران در بازداشت یا گذران دوران محکومیت نبود.

اینها تنها مواردی از خبرهایی بود که در راستای دشمنی با مردم ایران و با هدف فریبکاری و ایجاد آشوب منتشر می‎شد.

بازداشت یک استاد ایرانی دانشگاه آرکانزاس؛ سوژه جدید گروه‌های معاند

اما در تازه‎ترین مورد جعل خبر، برخی از افراد و گروه‌های ضدایرانی که خود را در قالب رسانه و نهاد حقوق‌بشری معرفی می‌کنند و بسیاری از آن‌ها با گروه‌هایی مانند گروهک تروریستی منافقین در ارتباط هستند، خبری جعلی را درباره یکی از استادان ایرانی دانشگاه آرکنسا یا آرکانزاس منتشر کرده‌اند.

وب‎سایت هرانا به ‌تازگی در خبری که «اختصاصی» خوانده شده است، مدعی بلاتکلیفی «شیرین سعیدی» در زندان اوین شده است.

زندان اوین ,

نکته عجیب در خبر هرانا که خود را «ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» عنوان کرده است، این است که در خبر خود نقل‌قولی از «یک منبع مطلع نزدیک به خانواده شیرین سعیدی» مطرح کرده است.

زندان اوین ,

این وب‌سایت در خبر خود مدعی شد که 104 روز از بازداشت شیرین سعیدی در اوین می‌گذرد.(!)

یکی دیگر از صفحاتی که در راستای پازل رسانه‎ای غرب عمل می‎کند، نهادی موسوم به «حقوق بشر در ایران» است؛ این صفحه خود را نهادی «غیردولتی و غیرسیاسی که بر اساس اسناد بین‎المللی حقوق بشر فعالیت می‌کند» معرفی کرده است؛ این به ‌اصطلاح نهاد حقوق‌بشری در روز 5 آوریل (17 فروردین)، تصویری را از شیرین سعیدی، استاد ایرانی دانشگاه آرکانزاس، منتشر کرد و مدعی زندانی بودن و بلاتکلیفی این شخص در اوین شد.

زندان اوین ,

این در حالی است که تنها کاربران ناشناخته این خبر را در رسانه اجتماعی ایکس منتشر و بازنشر کردند.

وب‌سایت وابسته به گروهک تروریستی کومله نیز همگام با فیک‎نیوزها در خبری تحت عنوان «بلاتکلیفی شیرین سعیدی در زندان اوین» به این موضوع پرداخت.

زندان اوین ,

بنگاه خبرپراکنی کومله تا جایی پیش رفت که حتی تاریخی برای ورود سعیدی به ایران (دی ماه 1402) ذکر کرد و مدعی شد فرد مذکور در همان زمان ممنوع‎الخروج شده است.

در این خبرسازی همچنین درباره آنچه برگزارنشدن دادگاه برای رسیدگی به اتهامات سعیدی خوانده شده، ابراز نگرانی هم شده است.

زندان اوین ,

همچنین یکی از افرادی که به این خبر جعلی دامن زد و خبرسازی‌های بسیاری درباره آن کرد، فردی معلوم‎الحال به‌نام ایرج مصداقی از اعضای گروهک تروریستی منافقین و از صحنه‌گردانان پرونده بازداشت حمید نوری در سوئد است.

البته این عضو گروهک تروریستی منافقین در ادامه ضدونقیض‎گویی‎هایش پیشتر نیز از شیرین سعیدی انتقاد کرده بود.

مطلع‌شدن از بازداشت از سانفرانسیسکو!

برای روشن شدن این موضوع خبرگزاری میزان سراغ فردی رفته است که چندی است ادعاهای شبه‎رسانه‎ها و اشخاص اجاره‎ای او را نشانه گرفته‎اند.

«از شنیده شدن خبر بازداشت خود شوکه شدم»؛ این نخستین واکنشی است که شیرین سعیدی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیتش به خبرنگار میزان می‎گوید.

سعیدی می‎گوید: حدود یک ماه پیش و اوایل ماه مارس (اواخر اسفند سال 1402) در شبکه‌های اجتماعی دیدم که برخی از حساب‌های کاربری تعدادی اسامی و به‌ویژه اسامی زنان را مطرح می‌کردند که در ایران بازداشت شده‌اند و نام من هم میان این اسامی بود، اما فکر کردم که این فرد، فرد دیگری است چراکه تصویری منتشر نشده بود؛ با وجود این به موضوع مشکوک شدم.

وی در روایت خود درباره این موضوع، می‎گوید که در فاصله روز‌های 2 تا 6 آوریل (14 تا 18 فروردین) برای شرکت در یک کنفرانس علمی به‌همراه دخترش در سانفرانسیسکو بوده اما در زمان بازگشت به فرودگاه متوجه شده است پیام‌های زیادی برای او ارسال شده بودند که همگی آنها جویای حالش بودند.

سعیدی در اظهاراتش به این موضوع اشاره می‎کند که تصویر خود را به‌همراه شایعه بازداشتش در سایت یک نهاد به‌اصطلاح حقوق‌بشری دیده است، و توضیح می‎دهد: تصویرم را برخی از حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده بودند و برخی از حساب‌های کاربری حتی در این مورد روایت‌سازی کرده بودند؛ من از این موضوع بسیار شوکه شدم.

وی معتقد است که حساب‌های کاربری و وب‎سایت‌هایی که اقدام به انتشار این خبر کردند، فارسی‌زبان و وابسته به اپوزیسیون بودند.

سعیدی می‎گوید که اطلاعات درباره او مانند فعالیت به‌عنوان استاد دانشگاه و دانشگاه محل تدریس او را منتشر کرده و حتی تاریخی ذکر کرده بودند که در آن تاریخ به ایران آمده و از سوی دادگاه احضار شده است.

سعیدی اضافه کرد که صفحات منتشرکننده خبر ادعایی تنها به این موضوع بسنده نکرده و مدعی شدند که وی شرایط سختی در زندان دارد و حتی موفق به برقراری تماس با وکیل نشده‌ است.

به‌گفته وی، یکی از وب‎سایت‌های منتشرکننده خبر، وب‌سایت کومله و یکی دیگر از آن‌ها نهادی مدعی پیگیری مسائل حقوق‌بشری بوده است که هیچ‎گاه پیشتر نامش را نشنیده است.

شیرین سعیدی می‎گوید: زمانی که چنین خبری درباره یک نفر منتشر می‌شود برخی تا سال‌ها تصور می‌کنند که آن فرد واقعاً در زندان بوده است و نمی‌توان باور همه این افراد را تصحیح کرد و به آن‌ها گفت که اشتباه می‌کنند؛ از بین بردن این تصور آسان نیست.

وی با ابراز اینکه "در ابتدا نخواستم با خانواده این موضوع را در میان بگذارم، اما شروع به تماس با خانواده‎ام کردند."، گفت که خانواده‎اش در پی این خبرسازی دچار اضطراب شده است.

سعیدی این اقدام را یک حرکت هدفمند و از پیش برنامه‌ریزی‌شده توصیف می‎کند و می‎گوید: من این اتفاق را نشانه‌ای از یک هدف و برنامه‌ریزی می‌بینم، این اقدام افرادی را نگران کرد که دلیلی برای نگرانی نداشتند.

نادیده‌گرفتن واقعیت از سوی عضو منافقین

این شهروند ایرانی در بخشی دیگر با اشاره به نقش ایرج مصداقی در انتشار خبر ادعایی بازداشتش در ایران در رسانه اجتماعی ایکس، می‎گوید: «حتی یکی از دانشجویانم به این فرد پیام داد و گفت که من در زندان نیستم و در دانشگاه محل تدریس خود حاضر هستم، اما او نه‌تنها خبر را حذف نکرد بلکه اقدام به خبرسازی جعلی کرد که من عضو فلان گروه هستم و من در ایران بوده‌ام و ادعا‌هایی بسیار عجیب که عامدانه بودن آن‌ها کاملاً آشکار است.»

استاد دانشگاه آرکانزاس می‎گوید که آخرین بار در سال 2015 در ایران بوده و اکنون هم عضو هیئت علمی دانشگاه آرکنسا یا آرکانزاس است.

سعیدی تأکید می‎کند که هیچ‎گاه به‎ویژه در زمان حضور در ایران مراجعه‌ای به دستگاه قضایی نداشته و یا احضار نشده است و با گلایه از انتشاردهندگان خبر ادعایی بازداشت وی، می‎گوید: این امر برای من بسیار غیرعادی است؛ دلیل این‌همه توهین و تهمت را نمی‌فهمم، آنها باید از خود بپرسند؛ این چه نوع رفتاری است؟ من این را درک نمی‌کنم، واقعاً نمی‌دانم این داستان زندان از کجا آغاز شد.

نتیجه‌‎گیری

پس از بررسی تازه‎ترین مورد از دروغ‎گویی و انتشار خبر جعلی از سوی معاندین، پرسش‎هایی مطرح می‎شود که؛ با وجود اینکه شیرین سعیدی در آمریکا سکونت دارد، طرف‎های مذکور با چه انگیزه‌ای اقدام به این خبرسازی کرده‌اند؟

می‎توان گفت که در مدل رسانه‌ای مورد استفاده شبه‎رسانه‌های غربی و معاند فارسی‎زبان محوریت انتشار اطلاعات ساختگی بر دوش تعدادی از حساب‌های کاربری و وب‎سایت‎هایی است که کار آنها اشاعه دروغ‎های آشکار درباره ایران و تحولات مربوط به این کشور است.

منبع: میزان

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


مهر : قانون عفاف و حجاب به زودی ابلاغ می‌شود

ایرنا : آغاز عرضه ۱۴ خودرو وارداتی در سامانه یکپارچه/ فرصت انتخاب خودرو تا ۲۶ اردیبهشت

ایسنا : بازدید رهبر کره شمالی از کارخانه‌های جنگ افزار سازی و شلیک با اسلحه دوربین‌دار

مهر : بالاترین رقم پاداش مدال المپیک چقدر است/ مقایسه ایران و چند کشور

مهر : مشکلات ۲۶۷ واحد تولیدی استان سمنان رسیدگی شد

ایسنا : رکورد بی‌سابقه تحویل وسایل گمشده به پلیس در ژاپن

صدا و سیما : تعطیلی شنبه یا پنجشنبه

مهر : نصب پایه‌های سیمانی مجاور اثر تاریخی ۱۷۰۰ ساله کازرون

ایرنا : بقاع متبرکه کردستان، میزبان برنامه‌های دهه کرامت است

ایسنا : ‌ به بشارت‌های رهبر معظم انقلاب همیشه امید داریم

ایرنا : جوادی: در ۲ سال گذشته ۱۴۷ پروژه افتتاح کردیم

ایسنا : خرید و فروش ابزار و لوازم پرداختکاری به همراه مناسب‌ترین قیمت

ایسنا : ویدیو/ بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳

مهر : اینچه درگاهی: از اعتماد وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تشکر می کنم

صدا و سیما : قاعده عبور از مشکلات و تحریم‌ها «با مردم بودن» است

ایسنا : قدردانی طالبان از کمک‌های ایران به زلزله‌زدگان و سیل‌زدگان افغانستان

مهر : عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه سواری پژو ۲کشته برجای گذاشت

ایسنا : لطفاً استغفار کنید!

ایسنا : سردار جلالی: نیازمند تعیین سخنگوی واحد و مدیریت اخبار در وقوع حوادث هستیم

مهر : معرفی بازیگران «آرت» علیرضا کوشک‌جلالی

مهر : خبر خوب آبی برای مردم سیستان و بلوچستان

ایسنا : آیا بارش‌های بهاری تاثیری بر کشاورزی خواهد داشت؟/ نباید بیش از توان از منابع استفاده کنیم

ایسنا : تالبوت؛ استعمار انگلیسی در قالب قرارداد اقتصادی

ایرنا : برای نخستین بار در دولت سیزدهم؛ آفرودسواری قانونمند شد

ایسنا : هند به دنبال توافق بلندمدت با ایران در بندر چابهار

تسنیم : کسب رتبه اول خوزستان در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در سال گذشته

ایلنا : ضعف اطلاع‌رسانی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محسوس است / لزوم توجه بیشتر به بزرگترین جشن فرهنگی کشور

ایرنا : فیلم| اوج رقابت در مسابقات وزنه برداری قهرمانی نوجوانان و جوانان پسر کشور

مهر : تشییع با شکوه پیکر شهید «کاروان» در زادگاهش رودسر

مهر : ۷ همت مجموع کمک‌های مردمی جمع‌آوری در کمیته امداد طی سال گذشته

ایرنا : جمع‌آوری ۷ همت کمک‌های مردمی/ تغییر پرداخت صدقه از فیزیکی به الکترونیکی

مهر : کاهش ۲۰ درصدی آبرسانی سیار به روستاهای لرستان

ایرنا : موتور دیزل لوکوموتیو ایرانی با حضور وزیرصمت در البرز رونمایی شد

ایسنا : بازداشت موبایل‌قاپ‌های موتورسوار در بازار تهران

ایرنا : فیلم | روایت شهروند فداکار قزوینی از نجات ۲ حادثه دیده خودرویی

تسنیم : واکنش ساوت‌گیت به احتمال حضور روی نیمکت منچستریونایتد

ایسنا : هاآرتص: پس از ناکامی‌های نتانیاهو آیا اسرائیل صدمین سالگرد خود را جشن می‌گیرد؟

تسنیم : شوش میزبان اختتامیه چهاردهمین جشنواره شعر عربی رضوی است

ایسنا : حضور زهرا نعمتی در پارالمپیک پاریس هنوز قطعی نیست/جایگزینی مرحوم مسجدی به راحتی امکان‌پذیر نیست

ایسنا : استفاده از موهای انسان برای پاکسازی آلودگی نفتی

تسنیم : استخوان در گلو

ایسنا : تمام احتمالات نتیجه تقابل گواردیولا - آرتتا

ایرنا : ۲۵ بقعه متبرکه استان مرکزی میزبان برنامه‌های دهه کرامت

ایلنا : ارزیابی به ارتقای کارآمدی در همه ابعاد کمک می‌کند/به شفافیت و رعایت اصل پاسخگویی تاکید داریم

ایرنا : یک اقتصاددان: اتحادیه اقتصادی اوراسیا راه ۴۰ ساله اروپا را در ۱۰ سال طی کرد

مهر : نگاهی به بخش دیجیتال سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران

مهر : ۶۷ هزارتن ‌محصولات کشاورزی آذربایجان غربی وارد،صادر و ترانزیت شد

ایلنا : تحویل اولین سری لاماری ایما هیبرید به مشتریان

ایسنا : سفر زوج استرالیایی با ماشین ۱۰۰ ساله به ایران

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید