۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۷:۵۲

مهر بررسی کرد؛

پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟

 پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟

با گذشت بیش از سه دهه از انفجار «آمیا» و طرح اتهام‌های غیرمستند و بی‌اساس علیه ایران، چرا در این برهه و تحت تأثیر چه بازیگرانی، دادگاه تجدیدنظر آرژانتین رأی به محکومیت تهران داده‌ است؟

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: علی‌رغم آنکه جمهوری اسلامی ایران بارها انفجار «مرکز همیاری یهودیان» (آمیا) در بوئنوس آیرس را محکوم کرده‌است اما عالی‌ترین دادگاه کیفری آرژانتین روز پنجشنبه ۱۱ آوریل (۲۳ فروردین) بار دیگر ادعاهای واهی خود درباره نقش‌آفرینی ایران در این حادثه تروریستی مذکور را تکرار کرد.

در این حکم، دادگاه تجدیدنظر آرژانتین مدعی شده‌است که ایران و حزب‌الله لبنان، این حمله را با یک ون مملو از مواد منفجره که باعث کشته شدن ۸۵ نفر و زخمی شدن ۳۰۰ نفر دیگر از شهروندان یهودی‌تبار آرژانتین شد، انجام داده‌اند.

این دادگاه مدعی شده که حمله مذکور در ۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴ (۲۷ تیرماه ۱۳۷۳) به تلافی عقب‌نشینی آرژانتین از توافق همکاری هسته‌ای با ایران صورت گرفته‌است.

رسوایی توطئه‌گران در روند قضائی با اتهام‌زنی‌های بدون مدرک

بلافاصله پس از وقوع انفجار و کشته شدن ده‌ها تن و ویران شدن ساختمان مرکزی «آمیا»، مقام‌های آرژانتینی، ایران را مسؤول طراحی این حمله به مرکز یهودیان در آرژانتین و حزب‌الله لبنان را عامل اجراکننده آن معرفی کردند.

این موضع‌گیری، به صورتی شتاب‌زده و با فاصله اندکی از زمان انفجار اعلام شد و سردمداران آرژانتین و صاحبان صهیونیستی مؤسسه‌ی آمیا که گویی برای اثبات این ادعا خود را بی‌نیاز از ارائه دلیل و مدرک می‌دیدند، پرونده‌ای را به منظور بررسی اتهامی که متهمان آن از قبل معرفی شده‌بود، گشودند.

در ابتدای امر، مسؤولیت این پرونده به «خوان خوزه گالئانو» قاضی فدرال آرژانتینی سپرده شد و او پس از تحقیق‌ها، بازجویی‌ها و پیگیری‌های مفصل، فرضیه‌ای را مطرح کرد مبنی بر اینکه بمب‌گذاری آمیا توسط حزب‌الله لبنان و با هدایت و حمایت ایران طراحی و اجرا شده‌است.

 پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟

این قاضی آرژانتینی بدون اینکه سند و مدرکی دال بر اثبات ادعای خود در دست داشته باشد و حتی بدون آنکه نشانه‌ای از عاملی که ادعا می‌شد به صورت انتحاری و از درون یک خودروی رنوی ون انفجار را ایجاد کرده‌است ارائه دهد، این اتهام را متوجه جمهوری اسلامی ایران کرد.

این اتهام تنها با یک فرضیه مبنی بر انتقام ایران از دولت وقت آرژانتین جهت لغو قراردادهای تأمین مواد و فناوری هسته‌ای مربوط به دوران حکومت «رائول آلفونسین» و خودداری از ارسال محموله‌های خریداری‌شده به ایران مطرح شد.

اولین مجموعه اسناد درباره صحت این ادعا، ۹ سال پس از وقوع آن و در سال ۲۰۰۳ توسط سرویس اطلاعاتی آرژانتین (SIDE) به دستگاه قضائی آن کشور ارسال شد؛ گزارشی که اسناد آن کاملاً در راستای ادعاهای پیشین مقام‌های سیاسی و قضائی آرژانتین تنظیم شده‌بود.

این گزارش دارای مستندها و دلیل‌های ساختگی و اطلاعات غیرحقیقی بسیاری بود و گالئانو با استناد به آن در پنجم مارس ۲۰۰۳)، طی حکم اول خود، قرار بازداشت چهار نفر از کارگزاران و دیپلمات‌های سابق جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد؛ حکمی که در مرحله‌ی بعد با صدور احکام بین‌المللی برای هشت دیپلمات ایرانی، ابعاد جهانی پیدا کرد.

بر همین اساس حتی «هادی سلیمان‌پور» سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در آرژانتین نیز در بیست‌ویکم آگوست سال ۲۰۰۳ در شهر دوره‌ام انگلیس با دستور بین‌المللی گالئانو دستگیر شد، هرچند وی پس از مدتی با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. نهایتاً یک سال بعد وزیر کشور انگلیس با اعلام اینکه شواهد کافی برای اثبات اتهام‌های مطروحه از سوی قاضی آرژانتینی ارائه نشده‌است، دستور منع تعقیب سلیمان‌پور را صادر کرد. روز بعد، دادگاه انگلیس در جلسه ۱۵ دقیقه‌ای، حکم نهایی را مبنی بر بی‌گناهی و تبرئه سلیمان‌پور صادر و پرونده را رسماً مختومه اعلام کرد.

مقام‌های رسمی کشورمان از همان ابتدای گشوده شدن پرونده و متوجه ساختگی بودن اتهام‌ها و صدور احکامی علیه جمهوری اسلامی، هر گونه ادعای دست داشتن کشورمان در این انفجار را رد می‌کردند و آن را تلاشی مذبوحانه به منظور فشار جهانی علیه کشورمان برمی‌شمردند. با توجه به صدور حکم بین‌المللی دستگیری ۱۲ تبعه ایران توسط قاضی گالئانو و معتبر شناخته شدن آن، دولت جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۴ با ارسال لایحه‌های حقوقی و با بیان دلیل‌های محکم به پلیس بین‌الملل، خواهان لغو قرارهای بازداشت بین‌المللی اتباع ایران از سوی آن سازمان شد.

اینترپل با مطالعه سندها و گزارش‌های ارسالی از طرف ایران، به تعلیق قرارهای بازداشت مبادرت کرد؛ اقدامی که با اعتراض آرژانتین مواجه شد و مجمع عمومی سالانه اینترپل، یک سال بعد نیز پس از بررسی تقاضای جمهوری اسلامی ایران، سرانجام به لغو قرارهای بازداشت ۱۲ ایرانی رأی داد.

رئیس این سازمان در پایان جلسه با اعلام اینکه «قاضی آرژانتینی که حکم بازداشت این ۱۲ نفر را صادر کرده، در رسیدگی به پرونده آمیا مرتکب خلاف شده و به یکی از شهود دادگاه رشوه داده‌است، عملاً بر کلیه اتهام‌ها و شایعه‌ها درباره دست داشتن برخی از اتباع ایران در انفجار آمیا خط بطلان کشید.»

پس از آشکار شدن این افتضاح قضائی آرژانتین، شورای عالی قضائی این کشور پس از چند سال پافشاری بر مواضع ادعایی قاضی پرونده، نهایتاً در تاریخ سوم آگوست ۲۰۰۵ حکم به عزل قاضی گالئانو از منصب قضاوت داد.

گروهک منافق و رژیم صهیونیستی، پشت صحنه اتهام‌زنی به ایران

چند سال پیش، «گرت پورتر» روزنامه‌نگار و محقق آمریکایی در مطلبی نوشت که تمامی ادعاهای مطرح‌شده علیه ایران و حزب‌الله در این پرونده به تحریک گروهک تروریستی منافقین صورت گرفته‌است.

او در آن یادداشت نوشته بود متن کامل قرار بازداشتی که «آلبرتو نیسمان» دادستان پرونده آمیا در سال ۲۰۰۶ علیه مقام‌های ایرانی صادر کرد، فاش می‌کند که کل این ادعانامه براساس اتهام‌های گروهک منافقین تنظیم شده‌است.

پورتر در گزارش خود آورد: این قرار بازداشت ۹۰۰ صفحه‌ای که به تازگی برای نخستین بار به زبان انگلیسی در دسترس قرار گرفته‌است، تنها براساس اظهارنظرهای چهار تن از اعضای شاخه سیاسی گروهک تروریستی منافقین موسوم به «شورای ملی مقاومت ایران» به نام‌های «رضا ذاکری»، «هادی روشن روانی»، «علی رضا احمدی»، «رضا اسحاقی» و نیز دو تن از وابستگان به این شورا که به عنوان جداشدگان معرفی شدند، صادر شده‌است.

 پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟

این گزارش حاکی است که نیسمان دادستان آرژانتین در حکم خود ۶۱ بار به شهادت این چهار تن ارجاع داده‌است. وی ۲۹ بار از «کوچک سرایی»، ۱۶ بار از روشن روانی و ۱۶ بار نیز از احمدی و اسحاقی نقل قول کرده‌است.

پورتر در این گزارش می‌افزاید: «نیسمان از هیچ منبعی غیر از سازمان مجاهدین (گروهک تروریستی منافقین) درباره وقوع این حادثه نقل قول نکرده‌است.»

حال این پرسش به ذهن می‌رسد که نقش رژیم صهیونیستی در این پرونده چیست و این رژیم همزمان با جنگ علیه غزه چه تأثیری بر برگزاری دادگاه تجدیدنظر و محکومیت ایران گذاشته‌است؟

طی سه دهه‌ای گذشته، رژیم صهیونیستی همواره بازنده بزرگ پرونده‌ی آمیا لقب گرفت؛ پرونده‌ای که به نحوی پیش رفت که هیچیک از هدف‌های این رژیم را محقق نساخت. صهیونیست‌ها حتی با اعمال فشار بر دادگاه آرژانتین نتوانستند محکومیتی علیه مقام‌ها و اتباع ایرانی از دادگاه بگیرند.

اینک که بیش از سه دهه از حمله مرگبار در بوئنوس آیرس می‌گذرد، از نگاه ناظران دادگاه آرژانتین تحت تأثیر این رژیم که نسل‌کشی در غزه به راه انداخته و بیش از ۳۳ هزار بیگناه را به شهادت رسانده‌است، تهران را در یک عملیات تروریستی دخیل می‌داند؛ موضوعی که ارتباط نزدیکی با حمایت ایران از محور مقاومت دارد.

 پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟

رژیم صهیونیستی به خاطر ارتکاب بزرگترین جنایت تاریخ، برای نخستین بار در دیوان لاهه محکوم به نسل‌کشی شده‌است. افزون بر آن، حمله تجاوزکارانه این رژیم به تازگی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی در سوریه که به شهادت شماری از مستشاران کشورمان منجر شد، تل‌آویو را در یک تنگنای راهبردی قرار داده‌است.

بنابراین در چنین فضایی، رژیم صهیونیستی با گشودن پرونده سه دهه پیش و متهم‌سازی ایران به انجام عملیات تروریستی در آرژانتین و کشتار یهودیان، قصد مظلوم‌نمایی و وارونه‌نمایی حقیقت را دارد تا ضمن جلوگیری از حمله تلافی‌جویانه تهران، انزوا و فشاری را که اینک علیه رژیم برقرار است، متوجه جمهوری اسلامی ایران کند.

کد خبر 6076276

برچسب‌ها

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : سرمربی کشتی آلیش بانوان: استقبال از این رشته ۲ برابر وزنه‌برداری است

ایرنا : طرح ساماندهی کارکنان دولت در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت

مهر : نخستین گروه عوامل حج تمتع رهسپار مدینه منوره شدند

مهر : سرپرست هیات بدنسازی و پرورش اندام استان تهران منصوب شد

تسنیم : ورزشکاران باید منش حاج قاسمی داشته باشند

ایرنا : تلاش‌های هلال احمر سیستان و بلوچستان در مواجهه با حوادث تحسین برانگیز است

تسنیم : اتفاقات مشکوک در فاصله 24 ساعت تا انتخابات ژیمناستیک

تسنیم : توافق ایروان و باکو برای ادامه مذاکرات صلح

مهر : برنامه امتحانات دانش‌آموزان پایه ششم تغییر کرد

مهر : تداوم اعزام کاروان سلامت به مناطق کم‌برخوردار استان زنجان

ایرنا : هنرهای نمایشی ارزشمند و ماندگار هستند

ایسنا : اجرای طرح هادی روستایی و آسفالت در ۱۵۸ روستای سیستان و بلوچستان

ایرنا : عضو شورای شهر: ساخت پارکینگ مکانیزه در پایتخت اولویت مدیریت شهری باشد

ایسنا : دو خبر خوش وزیر علوم برای جامعه دانشگاهی

ایسنا : لایحه توسعه منطقه آزاد تجاری - صنعتی گیلان به کمیسیون اقتصادی برگشت

ایسنا : بهینه‌سازی پست برق ۲۳۰ کیلوولت شکاره کارون در راستای پایداری شبکه

ایسنا : آیا سندرم تخمدان پلی کیستیک قابل درمان است؟

ایرنا : روزنه امید کم آبی با پیشرفت مناسب طرح انتقال آب از دریای عمان روشن شد/۲۱تیم اجرایی پای کار

ایسنا : خان آخر

ایسنا : «گردشگری غذایی»، سفری بەسرزمین طعم ها

ایسنا : کشف میلیاردی کالای قاچاق در مرزهای سیستان و بلوچستان

تسنیم : اقدامات مجموعه مدیریتی مبتنی بر نیاز های قزوین بوده است

مهر : روکش آسفالت محور «چغادک- بوشهر» آغاز شد

ایسنا : پرنده نگری و آموزش جوامع محلی در حاشیه تالاب هامون

مهر : توقیف خودروهایی که باعث راهبندان شوند

مهر : توقیف خودروهایی که سد معبر کنند

تسنیم : آغاز حراج بیست‌وپنجم شمش طلا از ساعت 12 امروز

ایسنا : لایحه موافقتنامه همکاری‌های امنیتی و نظامی بین ایران و قرقیزستان اصلاح شد

مهر : واکنش کمیته اخلاق به فساد در فوتبال

ایرنا : فرماندار: مصرف سالانه آب مهاباد ۳۰ میلیون مترمکعب است

تسنیم : نعیم قاسم:قبل از توقف جنگ غزه بحثی درباره جبهه جنوب نداریم

ایسنا : شاخص‌های بهداشتی در یزد ارتقا یافته است

ایرنا : رقابت نفس‌گیر سه نماینده فوتبال ساحلی یزد در لیگ برتر

ایسنا : انجام ۱۶۶ هزار ملاقات مسئولان قضایی با مردم در فروردین

مهر : ظرفیت تأمین آب البرز ٧٠ لیتر بر ثانیه افزایش یافت

ایرنا : ورزش ناشنوایان در سراشیبی ناامیدی؛ وعده‌های که توخالی بود

ایسنا : برآورد صهیونیست‌ها از حکم قریب‌الوقوع بین‌المللی برای توقف جنگ غزه

ایرنا : واژگونی موتورسیکلت در بافق یزد ۲ کشته بر جا گذاشت

مهر : بمباران خانه‌ها و تیراندازی به سمت خودروهای اورژانس در غزه

تسنیم : بانک‌های خراسان شمالی توان پرداخت تسهیلات ویژه ندارند

ایسنا : پروژه بزرگ انتقال آب دریا با بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در حال اجرا است

ایسنا : آغاز آتش‌سوزی‌های طبیعی در کانادا؛ هزاران نفر دستور تخلیه گرفتند

مهر : طبخ ۶۰ هزار پرس غذا برای عمره گزاران

تسنیم : نادال: تلاش می‌کنم به رولان‌گاروس بروم

ایرنا : کیفیت هوای زنجان کاهش می‌یابد

ایسنا : حمله پهپادی اوکراین به مناطق مرزی روسیه با ۵ کشته

ایرنا : امیدآفرینی مهم‌ترین هدف جشن‌های زیر سایه خورشید شهرستان تفت است

ایلنا : سخنرانی سیدحسن امین در همایش ایران در آیینه شاهنامه

مهر : هشدار یک کارشناس به تیم ملی فوتسال ایران برای حضور در جام‌جهانی

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید