وزیر صمت:

آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید

آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید

وزیر صمت در راستای برگزاری دومین اجلاس ایران و آفریقا و با توجه به آغاز به‌کار نمایشگاه فرصت‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، فرصت پیش آمده برای ارائه‌ی دستاوردهای کشور به بازرگانان و تجار بین‌المللی، آفریقا را اقیانوس فرصت برای فعالان تجاری کشور دانسته و از صنعتگران ایران دعوت کرد تا از فرصت‌های اقتصادی در بازار آفریقا بهره‌مند شوند.

به گزارش ایسنا، روز گذشته (جمعه ۷ اردیبهشت ماه)، دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با حضور مقامات عالی اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی و با سخنرانی سیدابراهیم رئیسی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

عباس علی آبادی- وزیر صنعت، معدن و تجارت- نیز که در این اجلاس حضور داشته و سخنرانی کرده است، شب گذشته با حضور در یک برنامه تلویزیونی، با اشاره به اجلاس مذکور، اظهار کرد: اجلاس با آفریقا را داشتیم و از روز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه) بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲۰۰۰ بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار می‌شود که قطعا تبعات خوبی به دنبال خواهد داشت.

برای تحقق جهش تولید، صادرات ضروری است

وی با بیان اینکه اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد، تصریح کرد: آفریقا، می‌تواند اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ایرانی باشد؛ از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقاست. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و توانسته‌اند در این زمینه موفقیت خوبی با تلاش بسیار کسب کنند؛ این موفقیت‌ها نشان می‌دهد که آفریقایی‌ها بطور جامع و به صورت برنامه‌ریزی شده برنامه خوبی را دنبال می‌کنند و همین برنامه‌ها نشان می‌دهد که فرصت‌های بسیار زیادی برای صنعتگران، تجار و بازرگانان ما وجود دارد.

وی ضمن تاکید بر اینکه برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود، گفت: در بسیاری از کالاهایی که در کشور تولید می‌شود، به‌سبب اینکه فرصت صادرات ندارد یا بازار صادراتی ندارد، مطابق با ظرفیت تولید صورت نمی‌گیرد و مجبوریم تولید را محدود کنیم؛ بطور مثال در حوزه‌ی لوازم خانگی، رشد خوبی به لحاظ کیفیت، کمیت و تیراژ داشته‌ایم اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

مقام عالی وزارت صمت، در تشریح چالش‌های موجود در آفریقا، تاکید کرد: یکی از مهمترین چالش‌های ما برای فعالیت در آفریقا، نبود زیرساخت است؛ البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌هایی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل‌ونقل داریم، یک فرصت محسوب می‌شود؛ نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است، این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم.

علی‌آبادی ادامه داد: درباره چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا نیز مهم‌ترین چالش‌، رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارها و شیوه‌های مختلفی همچون تحریم، جلوی این موضوع را بگیرند. البته که برنامه وزارت صمت این است که تجارت ایران و آفریقا را توسعه داده و صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی، دو برابر شود. در این خصوص باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعِ در مسیر صادرات را، برداریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: برای آنکه بتوانیم در وهله‌ی اول در این اجلاس، بصورت رو در رو صنعتگران، تجار و بازرگانان و مسئولان  اتاق‌ها را در مقابل هم قرار دهیم تا شناخت آن‌ها از یکدیگر بیشتر شود، در گان نخست بایستی همین افزایش شناخت طرفین از یکدیگر فراهم شود. بنظر بنده در این نقطعه ضعف بسیار است؛ آفریقایی‌ها ما را خوب نمی‌شناسند ما هم آنها را خوب نمی‌شناسیم، نمی‌دانیم چه فرصت‌هایی آنجا وجود دارد. آنچه که تاکنون منعکس شده به نظر بنده کافی نیست،؛ فلذا باید بررسی جامع صورت بگیرد. مطالعات گسترده‌ای را در دست انجام داریم. سازمان توسعه تجارت نیز در تلاش است تا این فرصت‌ها را شناسایی و به اصحاب تجارت و صنعت معرفی کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در این توسعه‌ی تجارت، اولویت را در اختیار شرکت‌هایی قرار خواهیم داد که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند؛ شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. در حوزه‌ی مشارکت مردم نیز، این مشارکت زمانی رخ خواهد داد که بتوانیم از سرمایه‌های خُرد مردم استفاده کنیم. تلاش ما بر این است که ارز را به افراد و شرکت‌هایی که در اولویت تخصیص ارز هستند، تخصیص دهیم تا به سمت تجارت و صادرات، آن هم صادرات به‌ مقاصدی نظیر آفریقا گام بردارند.

وی افزود: در حال حاضر به‌دنبال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آن‌ها بتوانیم صندوق‌های پروژه تاسیس کنیم تا مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند؛ در این راستا به زودی اطلاع‌رسانی‌هایی صورت خواهد گرفت؛ چنانچه بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

نمایشگاه دائمی کالاهای ایرانی در آفریقا تا پایان سال

او تاکید کرد: تلاش ما بر این است که تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم؛ ضمن اینکه برای آفریقا نیز این فرصت را ایجاد خواهیم کرد که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. خوشبختانه تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است؛ بنابراین رویکرد این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

علی‌آبادی تصریح کرد: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد؛ از جمله اقدامات مهمی که در این حوزه باید انجام داد، ایجاد و فراهم کردن ابزار تجارت است. مهمترین ابزار آن، حمل‌ونقل است. برای شرق و شمال آفریقا پوشش نسبتاً خوبی وجود دارد و طبق دستور رئیس‌جمهور نیز برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش بایستی داشته باشیم؛ کارهای سختی است اما حتماً انجام خواهیم داد.

 از اشتیاق آفریقا به استفاده از خودروهای روز دنیا، بهره‌ ببریم

وزیر صمت با تاکید بر اینکه آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است، گفت: کشورهای آفریقایی در حوزه آموزش، هدف‌گذاری‌های خوبی کرده‌اند، ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ما نیز می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصت مناسبی برای ایران است.

وی در ادامه تاکید کرد: ما در بخش معدن ظرفیت‌های خوبی داریم، متاسفانه تا به امروز به قدر کافی به این موضوع پرداخته نشده است و در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز به وضوح این موضوع را می‌بینیم. بارها تاکید داشتند و همین امسال هم تاکید داشتند که از فرصت معدن استفاده شود، اتفاق خوبی که باید بیافتد و تا حالا نیافتاده، اکتشاف است. ما باید اول ببینیم چه داریم. متاسفانه دراین بخش کم کار شده و بایستی بیشتر شود.

علی آبادی در پایان خاظرنشان کرد: برنامه ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۳ همه کشور را پایش کرده و از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم. فراخوان خواهیم داد تا بدانیم چه داریم؛ بعد از آنکه  بدانیم چه داریم، این‌ها را به مزایده می‌گذاریم و مردم و صندوق‌های پروژه مردمی می‌توانند شرکت کنند. این صندوق‌ها بسیار سودآور هستند.

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : رشد ۱۷ درصدی اهدای خون طی سال جاری در استان قم

صدا و سیما : سردار آزمون پیگیر نتایج زنیت در لیگ روسیه

مهر : نشست علمی «چالش‌های خانواده‌ اسلامی در عصر معاصر» در اردبیل

ایرنا : پادکست/ مهمترین رویداد های خبری خوزستان در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳

ایسنا : شهروندان حوزه انتخابیه پارس آباد،بیله سوار و اصلاندوز آراء خود را به آخر وقت موکول نکنند

ایرنا : دیدار اعضای تیم ملی فوتسال با رهبر انقلاب

تسنیم : میلاد حضرت معصومه (س) هیئت کجا برویم؟

ایرنا :  زمین ۴۴۹ واحد نهضت ملی مسکن در شهرهای نیر و سرعین تامین شد

ایسنا : نشست خبری اولین همایش ملی «امید آفرینی و پایداری اجتماعی با رویکرد محرومیت زدایی» برگزار شد

صدا و سیما : تمرین مشترک جنگنده‌ها، بالگرد‌ها و یگان زرهی تیپ ۲۹۲ نزاجا

مهر : بخش زیادی از ۳۰ میلیون گیمر دانشجو هستند

تسنیم : احداث 200 مدرسه بزرگ‌مقیاس در کشور

مهر : بمباران سنگین شهرک خیام+فیلم/ شلیک ۱۰ موشک از سوی حزب الله

تسنیم : تظاهرات دانشگاهیان لیبی در حمایت از غزه

ایرنا : ۲ هزار و ۳۹۴ هکتار زمین در شهرک‌های صنعتی گرمسار سنددار شد

تسنیم : بانکداری ویدئویی، خدمت جدید بانک ملت به مشتریان

ایرنا : دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علوم پایه زنجان از مزایای ویژه بهره مند می‌شوند + فیلم

ایرنا : استاندار : صادرات البرز به یک میلیارد دلار ارتقا یافت

ایرنا : استاندار: تکمیل طرح‌های درمانی قزوین شتاب می‌گیرد

مهر : ۵۶۳ برنامه هفته هلال احمر در مازندران اجرا می شود

صدا و سیما : هلال احمر نیرویی بدون مرز برای خدمت رسانی به مردم

مهر : قسمت اول «مهربان» امشب ساعت ۱۹ از خبرگزاری مهر منتشر می‌شود.

ایلنا : سرکوب تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه برلین توسط پلیس آلمان

ایرنا : رییس سازمان تبلیغات اسلامی: توفیقات مساجد کشور باید بیان شود

مهر : طرح پیش نویس ۵ قطعنامه در زمینه‌ همکاری صلیب سرخ و هلال احمر

ایرنا : سوداگران مرگ با ۸۶ کیلوگرم مواد مخدر در ماهشهر ناکام ماندند

تسنیم : فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از 21 اردیبهشت

تسنیم : فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش ترمیم نمرات از 21 اردیبهشت

ایسنا : از سرگیری مبادلات تجاری ایران و سریلانکا/ پیشنهاد فعال‌سازی موافقت‌نامه تجارت ترجیحی

مهر : حساب دهیاری‌های اردبیل شارژ شد

ایسنا : پست مادر؛ راهکار اقتصادی چین برای افزایش جمعیت

ایرنا : فرماندار عنبرآباد: بیشترین نارضایتی مردم از بانک‌ها است

ایسنا : واکسن‌های کرونای آسترازنکا به دلیل کاهش تقاضا جمع‌آوری می‌شوند

مهر : پانزدهمین جشنواره گلغلتان نوزادان در امیریه دامغان انجام شد

مهر : طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد

مهر : برگزاری انتخابات شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد کردستان

تسنیم : اصلاح 44 نقطه از گره‌های ترافیکی مشهد تا پایان سال جاری

ایرنا : صحبت‌های وحید شمسایی پس از دیدار با رهبر انقلاب + فیلم

مهر : بازدید اعضای هیات‌عامل سازمان بنادر از پروژه‌های جزیره بوموسی

مهر : استقرار ۲۷۹ شعبه اخذ رای در شمیرانات پیش بینی شده است

مهر : افزایش دما از فردا در اردبیل پیش‌بینی می‌شود

ایسنا : چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟

مهر : محکومیت ۱۰ میلیاردی متهم پرونده داروی قاچاق

مهر : اعتبارات شهرستان‌ها کفاف تکمیل پروژه‌ها را نمی‌دهد

ایسنا : مشکل شغل، بیمه و حقوق ورزشکاران حل می‌شود

ایرنا : استاندار: ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی برای هرمزگان جذب شد

مهر : کلاهبردار میلیاردی در پارس آباد به دام پلیس افتاد

مهر : باغات در سطح ۶۵ هزار هکتار نوسازی شد

ایرنا : ماجرای مسدود شدن پل شهید بادپا کرمان چه بود؟

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید