نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است

نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است

بمباران و تهاجم ارتش رژیم صهیونیستی به غزه، سیستم مراقبت‌های بهداشتی این منطقه تحت محاصره را به گونه‌ای نابود کرده است که گروه‌های امدادی و نهادهای بین‌المللی به طور فزاینده‌ای آن را «سیستماتیک» می‌نامند.

به گزارش ایسنا، قبل از تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه در اکتبر ۲۰۲۳، دکتر «محمود الرقب» در یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های سرزمین فلسطین کار می‌کرد. او یک کلینیک خصوصی داشت که مراقبت‌های حین بارداری به زنان ارائه می‌کرد.

اکنون او در یک چادر پلاستیکی در رفح، یک شهر مرزی فلسطینی که تقریبا نیمی از جمعیت غزه در آن پناه گرفته‌اند، زندگی می‌کند و بیماران را بدون پرداخت هزینه در چادر دیگری درمان می‌کند. زنان باردار که تحت بمباران اسرائیل زندگی می‌کنند، با کمبود غذا و آب تمیز، برای یافتن امنیت و تغذیه اولیه تلاش می‌کنند، چه رسد به مراقبت‌های دوران بارداری.

از زمانی که ارتش رژیم صهیونیستی شش ماه پیش پس از حمله ۷ اکتبر به رهبری مقاومت حماس، بمباران غزه را آغاز کرد، نیروهای این رژیم کل بیمارستان‌ها را ویران کردند، آمبولانس‌ها را مورد حمله قرار دادند و صدها تن از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را کشته یا بازداشت کرده‌اند. به گفته گروه‌های امدادی، محدودیت‌های اسرائیل برای ورود کالاها به غزه مانع از رسیدن تجهیزات پزشکی نجات‌دهنده به بیماران شده است. و کمبود سوخت، آب و غذا، ارائه خدمات اولیه را برای کارکنان پزشکی دشوار کرده است.

نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است

بیمارستان الشفا پس از خروج صهیونیست‌ها

به گزارش نیویورک‌تایمز، نتیجه آن، فروپاشی تقریبا کامل سیستم مراقبت بهداشتی غزه بود که زمانی به جمعیت بیش از دو میلیون نفری آن خدمت می‌کرد. به گفته سازمان بهداشت جهانی، در اواخر ماه مارس، از ۳۶ بیمارستان بزرگ در سراسر غزه، تنها ۱۰ بیمارستان فعال بودند، آن هم با کمترین کارکرد.

مقامات رژیم صهیونیستی به بهانه حضور نیروهای مقاومت در این ساختمان‌ها، یورش‌های مرگبار خود را توجیه می‌کند. با این حال حماس و کارکنان پزشکی این اتهامات را رد می‌کنند. گروه‌های امدادی، محققان و نهادهای بین‌المللی به طور فزاینده‌ای از بین بردن ظرفیت پزشکی غزه توسط رژیم صهیونیستی را «سیستماتیک» نامیده‌اند.

نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است

وضعیت بیماران در بیمارستانی در رفح

«سیاران دانلی» معاون ارشد کمیته نجات بین‌المللی، یک گروه امدادی که در غزه فعالیت می‌کند، به روزنامه «نیویورک‌تایمز» گفت: «اگر شما تخریب یک سیستم مراقبت بهداشتی را مهندسی می‌کردید، بله دقیقا به جایی می‌رسید که ما امروز هستیم.»

دانلی گفت او به مدت دو دهه در بخش کمک‌های بشردوستانه کار کرده است و نمی‌تواند به جنگ دیگری فکر کند که در آن سیستم پزشکی به این سرعت کاملا در هم شکسته شده باشد.

ارتش رژیم صهیونیستی در مورد اکثر مراکز درمانی که هدف حملات قرار می‌دهد، حتی زحمت ارائه شواهد و مدارک را هم به خود نمی‌دهد.

نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است

بیمارستان ناصر

مرکز قدیمی دکتر الرقب - بیمارستان ناصر - در ماه فوریه مورد حمله نظامیان رژیم صهیونیستی قرار گرفت. هنگامی که او به شغل جدید خود رفت و در بیمارستانی با بودجه امارات مشغول به کار شد که یکی از مراکزی در غزه است که هنوز خدمات تخصصی زنان و زایمان را ارائه می‌دهد، متوجه شد که او یکی از کمتر از ۱۰ پزشک است که روزانه ۵۰۰ بیمار را با «فقدان شدید لوازم، کمبود نیرو و تجهیزات و کمبود دارو» درمان می‌کند.

دکتر الرقب ۳۳ ساله، در یک مصاحبه تلفنی گفت: «وقتی متوجه شدم که سیستم پزشکی چقدر آسیب دیده است، بسیار شوکه شدم. به طور کامل ویران شده است.»

نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است

بیمارستان ناصر

در ماه نوامبر، دیده‌بان حقوق بشر خواستار بررسی حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی و پرسنل، به‌عنوان جنایات جنگی شد. پزشکانی که تایمز با آنها مصاحبه کرد، در آن زمان گفتند که به دلیل کمبود آب شیرین و ید، بدون بیهوشی و با زخم‌های کثیف آلوده به حشره‌ها، عمل‌های جراحی انجام می‌دادند. پایگاه سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۸۰۰ مورد حمله به مراقبت‌های بهداشتی در غزه و کرانه باختری را ثبت کرده است.

ویرانی نظام پزشکی در سراسر غزه موج می‌زند. بیماران سرطانی مجبور شده‌اند شیمی درمانی را متوقف کنند. افراد مبتلا به نارسایی کلیه دسترسی به دیالیز نجات‌دهنده را از دست داده‌اند. زنان باردار دیگر تحت نظر نیستند تا وضعیت‌های تهدیدکننده‌ای مانند «پره اکلامپسی» شناسایی شود. اگر این بیماری دوره بارداری تحت کنترل نباشد، برای مادر و نوزاد عواقب وخیمی در پی دارد.

دکتر «زکی زکزوک» انکولوژیست که زمانی یکی از پزشکان برجسته سرطان غزه بود و اکنون با خانواده‌اش در خان یونس در چادری زندگی می‌کند، گفت: «گاهی اوقات گریه می‌کنم. من اعدام شدن بیمارانم را به آرامی و به تدریج تماشا می‌کنم.»

دکتر زکزوک از زمانی که جنگ باعث بسته شدن بیمارستان سرطانی شده که در آن کار می‌کرد، نتوانسته است کاری برای بیمارانش انجام دهد. او گفت اکنون بیماران را در بیمارستانی در جنوب غزه می‌بیند، اما دیگر به آنها شیمی درمانی توصیه نمی‌کند، زیرا می‌ترسد انجام این کار باعث تضعیف سیستم ایمنی آنها در زمانی شود که سیستم پزشکی قادر به مقابله با عفونت نیست. در عوض، او مراقبت‌های تسکینی مانند مسکن‌ها را پیشنهاد می‌دهد.

او گفت: «سعی می‌کنم بهترین کار را انجام دهم، دیگران نیز همین کار را می‌کنند، اما ما چه کار می‌توانیم بکنیم؟»

در ماه فوریه، نیروهای رژیم صهیونیستی به بیمارستان ناصر، یک مرکز بزرگ در خان یونس یورش بردند. به گفته پزشکان بدون مرز، یک گروه امدادی که کارکنان آن شاهد حمله بودند، آنها بخش ارتوپدی بیمارستان را گلوله‌باران کردند و ده‌ها کارمند مراقبت‌های بهداشتی را بازداشت کردند. این سازمان نوشت: شواهدی که در اختیار ما قرار دارد حاکی از حملات عمدی و مکرر نیروهای اسرائیلی علیه بیمارستان ناصر، بیماران و کادر پزشکی آن است.

در ماه مارس، ارتش رژیم صهیونیستی برای دومین بار به بیمارستان الشفا حمله کرد و نزدیک به ۲۰۰ تن را کشت. سربازان اسرائیلی پس از درگیری‌های طولانی مدت با نیروهای مقاومت در داخل و اطراف مجتمع، ویرانی گسترده‌ای بر جای گذاشتند. این سازمان گفته است که نیروهایش از سوی افراد مسلح در داخل و اطراف یکی از ساختمان‌های بیمارستان مورد تیراندازی قرار گرفته‌اند. مقامات غزه گفتند که ۲۰۰ غیرنظامی در این حمله کشته شده‌اند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی که تیمی را در این ماه برای ارزیابی وضعیت بیمارستان الشفا هدایت کرد، پس از حمله، محوطه بیمارستان مملو از اجساد و گورهای کم‌عمق بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از بازدید، در بیانیه‌ای گفت این بیمارستان «یک پوسته خالی» بود و هیچ بیماری نداشت و بیشتر تجهیزات آن «غیرقابل استفاده یا خاکستر شده‌اند.»

دکتر تانیا حاج حسن، پزشک آمریکایی مراقبت‌های ویژه کودکان می‌گوید، کل غزه «احساس می‌کند که توسط یک بمب هسته‌ای مورد اصابت قرار گرفته است.»

مقامات فلسطینی در غزه روز پنجشنبه تعداد اجساد کشف شده در یک گور دسته‌جمعی در محوطه بیمارستان ناصر را از ۲۸۳ به ۳۹۲ نفر افزایش دادند، در حالی که گزارش‌های متناقض از سمت صهیونیست‌ها و مقامات غزه در مورد چگونگی و زمان دفن برخی از اجساد مطرح شده است.

محمود بصل، سخنگوی دفاع مدنی غزه - بخش جستجو و نجات در اداره تحت کنترل حماس- روز پنجشنبه قبل از درخواست برای تحقیقات بین‌المللی گفت: «این بزرگ‌ترین گور دسته‌جمعی از آغاز جنگ است.»

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایلنا : دیدار وزیر امور خارجه تاجیکستان با دکتر امیرعبداللهیان، وزیر محترم امور خارجه

ایرنا : «امشب به صرف بورش و خون» به دور دوم رسید/ اجرای نمایش صابر ابر از ۳۱ خرداد

ایرنا : فستیوال بزرگ آرش مال: جشن افتتاحیه‌ای با شکوه در قلب منطقه آزاد انزلی

مهر : افتتاح پروژه ملی آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در ساوه

ایرنا : تایید حضور کشور عمان به صورت پاویون در نمایشگاه کیش اکسپو

مهر : جمعیت هلال احمر نماد خدمت به جامعه است

ایرنا : توقیف ۱۰ هزارخودرو در پارکینگ/رییس کل دادگستری آذربایجان‌غربی:توقیف‌ها قاعده‌مند شوند

ایرنا : راهنمای خرید انواع فن سانتریفیوژ

ایرنا : آغاز عملیات اجرایی ساخت نخستین شهرک مسکونی در استان قم

ایرنا : رشد ۴۷ درصدی کالاهای صادراتی از مرز خسروی کرمانشاه

ایرنا : مقابل باور غلط«مودی مالیاتی دروغگوست»ایستادم

ایرنا : هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل خوابگاه ورزشکاران در شهرکرد نیاز است

ایسنا : برگزیدگان بیست هفتمین المپیاد دانشجویی کشور معرفی شدند/ اعلام تسهیلات برگزیدگان

صدا و سیما : استقبال بازدیدکنندگان در اولین روز نمایشگاه کتاب

صدا و سیما : گلبال بانوان؛ هرندی تهران قهرمان شد

مهر : «رویداد مستندسازان علمی» برگزار می‌شود

ایرنا : اخراج وابسته نظامی روسیه از لندن/انگلیس تحریم‌های جدیدی علیه مسکو وضع کرد

تسنیم : بارش‌های بهاری و امیدواری کشاورزان

ایلنا : توسعه زیر ساختها و تبلیغات مناسب دو مولفه مهم برای توسعه گردشگری در مناطق اراد

ایرنا : تفاهم‌نامه همکاری ساتبا با صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت امضا شد

ایسنا : پروژه آبرسانی به نهضت ملی مسکن بوانات در دستور کار کوتاه مدت قرار دارد

ایرنا : معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مسیری برای رسیدن به اشتغال پایدار است

مهر : نظارت دقیق دستگاه قضایی البرز بر عملکرد مدیران شهری

تسنیم : کاریکاتور/ اسرائیل موش کثیف

صدا و سیما : شناسایی ۳۲۰ ساختمان نا ایمن جدید در منطقه ۵ تهران

ایسنا : دهمین اردوی تیم ملی کشتی آزاد در مازندران با حضور ۶ چهره شاخص

تسنیم : قشم صاحب نخستین آتشخوار تندرو کشور می‌شود‌

ایرنا : فیلم/ همایش تجلیل از مقام معلم در گچساران‌

ایلنا : تعمیرات پالایشگاه ال‌پالیتوی ونزوئلا؛ بزودی

مهر : اعزام ۴دستگاه خودروی اطفایی به ارتفاعات بازی دراز

تسنیم : توضیح اسبقیان درباره حواشی پرسپولیس - سپاهان و قهر منصوریان

ایسنا : ظرفیت‌های گردشگری «الموت» جهانی است

ایسنا : برگزاری مراسم اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای

تسنیم : چین و بازیگری جهانی؛ 12 محور پکن برای پایان جنگ اوکراین

ایسنا : کمیته امداد کار چند وزارتخانه را انجام می‌دهد

ایسنا : اسبقیان: نباید به کرامت بانوان خدشه‌ای وارد شود/ ماجرای منصوریان مشکل خاصی نبود

ایلنا : هاشمی: سازمان لیگ در بخش فرهنگی و داوری دقت داشته باشد

ایسنا : مودی: مخالف اسلام و مسلمانان نیستم

مهر : جریمه۱۵ میلیارد ریالی فروشنده تجهیزات تقلبی آسانسور در کرمانشاه

ایرنا : طالبان حملات رژیم صهیونیستی به رفح را به شدت محکوم کرد

مهر : معتادان متجاهر در شیروان جمع‌آوری شدند

مهر : معتادین متجاهر در شیروان جمع‌آوری شدند

ایرنا : قوی‌ترین مردان ایران راهی مسابقات بین‌المللی روسیه شدند

ایرنا : هدف شورای شهر و شهرداری هر دو خدمت رسانی به مردم است

ایرنا : هفت وزیر ، رئیس جمهور را در سفر به قم همراهی می‌کنند

ایسنا : راز جسد کشف شده در بشکه اسید فاش شد

ایسنا : دو راهی مهم گروسی در پرونده ایران

مهر : آرپیچی جواب شهید ادبیان به امان نامه صدام در عملیات بازی‌دراز

ایسنا : رشد ۲ برابری تسهیلات اشتغالزایی در اردبیل

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید