جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است


جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: جهش  تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، نیازمند اجرای طرح‌های تحولی و برداشتن موانع حقوقی و اجرایی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازمشهد، به نقل از روابط عمومی سازمان امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی، سید احسان خاندوزی شب گذشته در همایش ملی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی در مشهد گفت: میراث‌دار تصویر نه چندان واقع‌گرایانه‌ای از این مناطق هستیم که زمانی در ذهن سیاست‌گذاران گذشته ایجاد شده است.

وی افزود: پیش‌بینی‌های بین المللی حکایت از کاهش تورم در سال 1403 دارد و این موضوع نوید این را می‌دهد که اقتصاد کلان ایران از چاله رکود مستمر سال‌های پایانی دهه 90 و تورم‌های بالای 40 درصد در حال گذار است و دوران جدیدی در حوزه تولید و رشد اقتصادی ایجاد شده است.

وزیر اقتصاد گفت: این اتفاق در ابتدای 1403 با فرمان "جهش تولید"، رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و سیاست‌گذار عالی رتبه کشور این پیام را به مجموعه اقتصادی کشور منتقل کرده است که دلخوش به عبور از رشد اقتصادی صفر و منفی نباشید.

خاندوزی تاکید کرد: نباید به این چیزها قناعت کنیم بلکه باید برای جهش بیشتر در حوزه تولید، خود را آماده کنیم، زیرا تحقق این هدف جدید، نیازمند تدارک و لوازم متفاوتی است.

وی با اشاره به رشد اقتصادی طی چند سال گذشته در کشور گفت: به لحاظ اقتصاد کلان، وقتی آمار رشد اقتصادی چهار درصدی سال 1400 منتشر شد، بسیاری آن را فقط ناشی از وضعیت کرونا و فعالیت‌های دولت سیزدهم در ماه‌های ابتدایی شروع کار در زمینه واکسیناسیون عمومی و رونق کسب و کار دانستند و این درحالی بود که در سال 1401 دوباره رشد چهار درصدی اقتصادی تکرار شد.‌

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: همچنین با توجه به این که رهبر معظم انقلاب، سال 1402 را سال « رشد تولید و مهار تورم» عنوان کردند، بسیاری در هر 2 محور رشد و تورم، گمان می‌کردند که تکرار مجدد رشد اقتصادی چهار درصدی و کاهش تورم رخ ندهد و آن را دور از دسترس قلمداد می‌کردندف درحالی که به همت فعالان اقتصادی کشور، شاهد بودیم که نرخ رشد اقتصاد کشور در 1402 بیش از سال‌های گذشته بود و تورم نیز نزولی شد.‌

خاندوزی درباره جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم گفت: برای جهش در این مناطق باید الگوی "افزایش تولید" به جای "منحصر شدن در تعداد انگشت‌شمار فعالیت‌ها" را کنار گذاشت تا بتوان ظرفیت‌های بالقوه را محقق کرد، بنابراین نیازمند طرح‌های تحولی و رفع موانع حقوقی و اجرایی هستیم و البته این موضوع و این مانع‌زدایی، همت مدیریتی هم نیاز دارد.

وی افزود: اگر در ابتدای سال 1403 چاره متفاوت و مجال پرواز جدیدی ایجاد نکنیم، نمی‌توانیم توقع داشته باشیم از دستاوردهای متعارف پشتِ سر گذاشته‌شده، شاهد عایدی بیشتری باشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: رهبر معظم انقلاب همواره فرموده‌اند شعارهای سال، فرمان برای همان یک سال نیست، بلکه برای برجسته کردن مسائل راهبردی است، پس اگر می‌خواهیم خروجی و دستاورد متمایزی داشته باشیم که صرف واژه "جهش" داشته باشد، باید مقدمات حرکت متمایزی را نیز فراهم کنیم و زمانی زمینه لازم برای پرواز در ارتفاعات بالاتر فراهم می شود که موانع را از پیش پای فعالان اقتصادی در بخش‌های خصوصی و تعاونی برداریم.

خاندوزی افزود: تبلور اراده جمعی، امری است که خانواده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای دستیابی به ارتفاع پرواز بالاتر خود باید داشته باشند و این اراده و انرژی را به سازمان منطقه‌ای خود منتقل کنند و به نحوی نظام انگیزشی معاونان و اعضای هیات عامل، مدیران کل و حتی بدنه کارشناسان و کارکنان منطقه را تغییر دهند که هر کدام احساس کنند که اگر امسال درصد بیشتری در این راه قدم جلو بگذارند، بیشتر بهره مند خواهند شد و بالعکس، که البته این موارد نیازمند نظارت مستمر و کار جدی است.

وی با اشاره به تعیین هدف‌گذاری‌های کمی و کیفی برای پایان سال در هر منطقه تصریح کرد: باید بدانیم در پایان هر سال در هر منطقه، ارزش و حجم در تجارت و سرمایه گذاری به چه گونه است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره شاخص‌های کیفی در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی گفت: در این زمینه باید میزان در ارتقای فناوری، تولید محصولات کشور، به دست آوردن بازارهای جدید صادارتی، میزان ریل‌گذاری در افزایش سرمایه‌گذاری سال‌های آینده و زیرساخت‌ها مشخص شود و باید به‌زودی هدف‌گذاری‌های مناطق را به عنوان مطالبه و دستور کار دبیرخانه داشته باشیم و رصد کنیم.

خاندوزی افزود: طی سال‌های گذشته بسته اصلاح قوانین از سمت خانواده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تهیه شده اما به مجلس شورای اسلامی ارائه نشده است و با توجه به این که مجلس دوازدهم به زودی شروع به کار می‌کند باید این بسته روی میز مجلس قرار گیرد و از ظرفیت جمعی برای به ثمر نشاندن این موضوع استفاده شود.

وی ادامه داد: با فرض تغییر نکردن قوانین و مقررات اکنون اتفاقات خوبی در مناطق آزاد و ویژه رخ داده، اما اگر نگاه ما، نگاهی تحولی است باید در ریل‌گذاری نظام حقوقی کشور، اتفاقات جدیدی رخ دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به موضوع موانع اجرایی و دیوان‌سالاری تصریح کرد: تا امروز در این زمینه گلایه و شکایات زیادی دریافت شده است.

خاندوزی افزود: ما میراث‌دار تصویر نه چندان واقع‌گرایانه‌ای از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستیم که زمانی در ذهن سیاست‌گذاران گذشته ایجاد شده و تا زمانی که این تصویر اصلاح نشود دیگران نمی‌دانند که منفعت اقتصاد ملی به منافع مناطق آزاد و ویژه گره خورده است.

وی گفت: همچنین در استان‌ها در سطح محلی و در هدف‌گذاری‌های ملی، گره گشایی و خط شکن بودن در حوزه سرمایه‌گذاری و صادارت انجام نمی‌شود، مگر این که مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور فعال شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خطاب به مسوولان مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: اگر بنا داریم پیمان‌های شانگهای، بریکس و سفرهای ریاست جمهوری یک مسیر ممتد به نفع اقتصاد، ایجاد کند و اقتصادی ملی و برونگرا ایجاد شود، شما پیش قدم شوید. در غیر این صورت دیگر نمی‌توان توقع داشت این‌ منفعت از دیگر مناطق کشور به دست آید.

خاندوزی افزود: تغییر دادن تصویر غلط ابتدای دهه 90 از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، کار سختی بود و این دیدگاه غلط مانعی بود که نمی‌گذاشت بسیاری از مصوبات حاصل شود.

وی ادامه داد: تصویرسازی درست برای این مناطق با اطلاع‌رسانی به معنای روابط عمومی متعارف رخ نمی‌دهد، بلکه به مجموعه منسجمی از طراحی‌های کاملا تخصصی و هماهنگ نیاز دارد تا جامعه بداند بهره‌مندی و رونق در مناطق آزاد به معنای واردات بی‌رویه، ضربه زدن به تولید و تجارت غیررسمی نیست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نظام سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در دولت، مجلس و مجموعه کشور به جریانی از موج‌های سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی برای سیاست گذاران و جامعه‌پذیر کردن مخاطبان خاص اقتصادی و مخاطبان عام محلی و دست اندرکاران در استان‌ها از جمله استانداران، ائمه جمعه و مدیران مناطق نیازمند است. همچنین نظام حرکت جمعی اگر ساماندهی نشود، نباید منتظر نتایج شگرف بود.

خاندوزی افزود: هر چند که امروز مناطق آزاد و ویژه به جهت شاخص‌های عملکردی و تولیدی، نظارت‌پذیری، سامانه‌مند شدن، مساله مدیریت واردات و کاهش بسترهای رانت‌جویی در مناطق تغییر کرده‌اند، اما همچنان نیازمند طراحی متفاوتی هستند.

وی با اشاره به این که دستور کار تغییر تصویر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید یکی از اولویت‌های راهبردی دبیرخانه این مناطق باشد، تاکید کرد: باید بین مناطق آزاد و ویژه تمایزات در ذهن سیاستگذاران پررنگ شود و هیچ تلقی یکپارچه همگنی نسبت به منطقه آزاد و ویژه نباید در ذهن سیاستگذاران شکل بگیرد، زیرا ما با 2 موجودیت و شرایط متفاوت مواجه هستیم.

انتهای پیام/282

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : پنج تیم جست‌وجو و بالگرد برای یافتن کودک اهل شهرستان فلارد اعزام شدند

ایسنا : اخبار سیاسی ۱۷ اردیبهشت؛ تفاوت حج امسال از نظر رهبر انقلاب/انتظار رئیسی از دولت عراق

ایرنا : رشد ۲برابری صادرات تخم مرغ با مشارکت بخش خصوصی

ایرنا : ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان برگزار شد

ایسنا : فرمانده نیروی زمینی ارتش:هیچ گروه و سازمانی، قادر به تهدید ایران نیست

ایسنا : دعوای استرداد سند یا لاشه چک و سفته غیر مالی است

ایسنا : تصویب ایجاد ۷ شهرک و ناحیه صنعتی جدید طی سفر دوم رئیس جمهور به فارس

ایرنا : ۴۱۴۰ بیمار از خدمات تصویر برداری بیمارستان قشم بهره مند شدند

ایرنا : هشدار مدیریت بحران؛ احتمال خسارت به باغداران استان تهران/ تدابیر لازم اتخاذ شود

مهر : ثبات بازار ارز یکی از دستاوردهای عملیات وعده صادق بود

تسنیم : عرضه بیش از هزار عنوان کتاب برای بچه‌ها

ایسنا : نگاهی به پدیده «بِلایند دِیت» یا ملاقات کور!

ایرنا : فیلم/ روایتی تلخ از قطع درختچه های مورد در باشت

ایسنا : ایران آمادi توسعه همکاری های نظامی با کشور های دوست و برادر منطقه است

ایسنا : ایران آماده توسعه همکاری های نظامی با کشور های دوست و برادر منطقه است

ایسنا : برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان

ایسنا : سازمان ملل «خشونت سیستماتیک در حق فلسطینی‌ها» را محکوم کرد

ایرنا : نامزد حوزه انتخابیه بیرجند: برخی قوانین کشور با هم در تناقض هستند+ فیلم

مهر : تیم ملی فوتسال ایران چهارم جهان شد/ فوتسال بانوان در رده هشتم

ایرنا : اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان منتشر شد؛ ایران در رده چهارم

مهر : دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند

ایسنا : مهر امسال ۲۰۸ کلاس درس در کرمانشاه تحویل آموزش و پرورش می‌شود

ایرنا : خرید آنلاین اقساطی لوازم خانگی و کالای دیجیتال در کالا مارکت

مهر : تنوع گیاهان خوراکی رونق بخش سفره کردستانی‌ها

ایرنا : تقویت مبانی اعتقادی در تمامی سطوح از نیازهای عمده در سیستان و بلوچستان است

ایرنا : تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران در پی توهین به شأن و جایگاه معلم

مهر : سردار رادان وارد خوزستان شد

مهر : دعوت آلکنو از بدنساز ایرانی برای حضور در تیم والیبال زنیت

تسنیم : نماینده متخلف در جهاد کشاورزی بهارستان دستگیر شد

مهر : «سامپو» فینالیست جشنواره اسپانیا‎یی شد/ «آمرغ» به کانادا می‌رود

ایسنا : تماس‌های فشرده تشکیلات خودگردان فلسطین برای ممانعت از حمله به رفح

ایرنا : سیلاب ۷۷ میلیارد ریال به کشاورزی خواف خسارت وارد کرد

مهر : کابینه جنگی اسرائیل مرحله اول عملیات رفح را تایید کرد

ایرنا : پویش "سلامت دهان و دندان" در مشهد آغاز شد

ایسنا : ویدیو/ حرکات جوانمردانه در فوتبال

مهر : واکنش قاهره به حمله به رفح/ نیروهای مصری به حرکت درآمدند

ایلنا : نبی: شرکت توسعه در تامین اعتبار VAR تعلل می‌کند

مهر : پرشدگی ۲۶ درصدی سدهای تهران/ کاهش ۵ درصدی نسبت سال آبی گذشته

ایسنا : نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند

تسنیم : اطلاعیه سازمان حمایت برای رفع ایرادات محصولات x55 pro

تسنیم : محورها و ابنیه فنی خسارت دیده از سیل خراسان جنوبی ترمیم شد

مهر : آب و محیط زیست ۲ چالش جدی در اصفهان است

ایلنا : امیدواریم آژانس بتواند نقش خود را به عنوان یک نهاد مستقل و به دور از فشارهای سیاسی ایفا کند

ایسنا : تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران در پی توهین به شان و جایگاه معلم

ایسنا : حماس: عملیات نظامی در رفح هرگز تفریحی برای ارتش اشغالگر نخواهد بود

مهر : احیای «سینما» با شوک/ جذاب‌ترین عنصر در فیلمسازی چیست؟

ایسنا : پیش‌بینی بارش‌های پراکنده و رگباری در لرستان

صدا و سیما : خسروپناه: دستاورد‌های دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است

ایرنا : اتفاق تاریخی در شمشیربازی ایران؛ پاکدامن در جایگاه سوم جهان

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید