استاندارد اجباری پوشاک در مسیر اجرا

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک وزارت صمت می‌گوید: برچسب گذاری و نشانه گذاری منسوجات در صنعت نساجی در گام نخست برای انواع پوشاک کودکان و به طور کلی البسه‌ای که با پوست بدن در تماس مستقیم هستند، اجباری اعلام شده است.

به گزارش خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ سال گذشته بود که سازمان ملی استاندارد تدوین استاندارد اجباری در پوشاک سلامت محور در شورای عالی استاندارد مطرح کرد. از آنجا که پیشنهاد‌های استاندارد اجباری کالا‌ها و خدمات در جلسات اجلاسیه سازمان استاندارد پس از بررسی کارشناسی با رای حاضران جلسه برای طرح در جلسه شورای عالی استاندارد مصوب می‌شود برای تدوین این استاندارد ۷۸۰ نفر ساعت کار کارشناسی، تخصصی، علمی و پژوهشی در قالب کمیسیون‌ها و کارگروه‌های مختلف با وزارتخانه‌های عضو شورای عالی استاندارد و سازمان‌های ذی‌ربط برگزار شده بود.
 
البته مخالفانی در حوزه صنعت نساجی برای تصویب و اجرای این استاندارد اجباری در حوزه پوشاک وجود داشت.
محمدمهدی سمائیان، تولید کننده و دبیر کمیته رنگرزی، چاپ و تکمیل انجمن صنایع نساجی در مخالفت با استاندارد اجباری در این حوزه می‌گوید: تنها مزیت این قانون ایجاد درآمد برای سازمان استاندارد است و ضرری که به مردم و صنعت وارد می‌کند صد‌ها بار بیشتر از آن درآمد است که اصلا قابل تصور نیست و در نهایت مصرف کننده باید این هزینه را پرداخت کند. اداره استاندارد اگر واقعا درصدد انجام کار مثبتی است در زمینه محاسن و معایب الیاف مصنوعی و طبیعی اطلاع رسانی کند و انتخاب را بر عهده مصرف کننده بگذارد.
 
همچنین علیمردان شیبانی عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی با انتقاد از تدوین استاندارد اجباری برای صنعت نساجی می‌گوید: استاندارد تشویقی بسیار عالی است، اما در هیچ کجای دنیا صنعت نساجی استاندارد اجباری ندارد.
 
به گفته وی این هدف به نفع مشتری نیست و آفت آن این است که شما را مجبور می‌کنند به کاری که در مرحله اول بسیار هزینه بَر است به عنوان نمونه ما برای هر متر تولید باید یک هزینه ناخواسته به سازمان استاندارد و چندجای دیگر بدهیم که این هزینه به طور مستقیم به مصرف کننده نهایی تحمیل می‌شود.
 
 استانداردی ها، اما نظر دیگری داشتند و علت اجباری شدن این استاندارد را، حفظ سلامت عمومی و حمایت از مصرف کننده اعلام کرده و با توجه به قوانین بالادستی، حفظ سلامت در این حوزه را از جمله اولویت‌های خود برای شناسنامه دار کردن پوشاک قرار داده بودند.
 
میثم شکوری مدیرکل دفتر استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد در این باره می‌گوید: طبق ماده ۱۴ قانون تقویت توسعه نظام استاندارد، سازمان می‌تواند با تصویب شورای عالی استاندارد، اجرای استاندارد یا بخشی از آن را که از نظر آئین نامه‌های کار، ایمنی، حفظ سلامت عمومی، داشتن علامت حلال، حفظ محیط زیست، حصول اطمینان از کیفیت، حمایت از مصرف کننده و یا سایر جهات رفاهی و اقتصادی ضروری باشد با تعیین مهلت مناسب اجباری اعلام کند. 
 
پس از برگزاری نشست‌های کارشناسی متعدد در پژوهشگاه استاندارد سرانجام در یکصد و هفدهمین جلسه شورای عالی استاندارد به ریاست رئیس جمهور، استاندارد اجباری در حوزه پوشاک سلامت محور در تیر ماه ۱۴۰۲ به تصویب رسید، اما تا پایان سال ۱۴۰۲ از اجرای این استاندارد خبری نبود.
 
مهدی اسلام رئیس سازمان ملی استاندارد در توضیح این استاندارد اجباری می‌گوید: یکی از مهم‌ترین مواردی که سازمان استاندارد با جدیت به آن ورود کرده بحث ایمنی و سلامت مردم جامعه است که با تدوین استاندارد اجباری در منسوجات سلامت‌محور به عنوان یکی از موارد مهم به آن پرداخته است. در در گام نخست منسوجاتی را نشانه‌گذاری کردیم که به طور مستقیم با پوست بدن در ارتباط هستند یعنی البسه نوزاد و کودک و البسه زیر را مشمول استاندارد اجباری قرار دادیم.
 
وی افزود: استفاده از برخی منسوجات در البسه‌های یاد‌شده در بلند‌مدت به دلیل تماس مستقیم با پوست باعث انواع بیماری‌های لاعلاج و سرطانی و عوارضی مانند ناباروری می‌شود. 
 
به گفته وی روند اجرای هر استاندارد اجباری به بازه‌ای ۶ماهه پس از تصویب نیاز دارد، یکی از دلایل اجرا نشدن استاندارد پوشاک، تعلل وزارت صمت به عنوان یکی از مسوولان اصلی در این حوزه است که برنامه‌ای برای اجرای برچسب‌گذاری بر منسوجات سلامت‌محور ارائه نکرده بود.
 
البته با پیگیری‌های سازمان استاندارد و تعامل با وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ اجرای این استاندارد اجباری به امسال موکول شده بود که از فروردین امسال اجرایی شد.
 
بر اساس ماده ۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، سازمان ملی استاندارد مکلف به تعیین، تدوین و به روز رسانی استاندارد‌های اجباری، نظارت بر حسن اجرای استاندارد‌های اجباری در کالا‌ها و خدمات دارای نشان استاندارد و بررسی کارشناسی پیشنهاد‌های دستگاه‌های اجرایی پیشنهاد دهنده استاندارد اجباری برای ارائه به شورای عالی استاندارد است.
 
آقای اسلام پناه رئیس سازمان ملی استاندارد در توضیح علت اجرایی شدن استاندارد اجباری پوشاک سلامت محور گفت: فرض کنید یک کودک از یک پوشاکی می‌خواهد استفاده کند، باید با نشانه گذاری و برچسب گذاری مشخص کنیم این پوشاک در کجا تولید شده و جنس آن چیست؟ چون این پوشاک در مواجهه با پوست است و می‌تواند انواع بیماری‌ها و انواع مشکلات پوستی و سلامتی را ایجاد کند. این حرکتی بود که با کار پژوهشی و علمی در پژوهشگاه استاندارد رقم خورد و مقرر شد وزارت صمت آن را پیاده سازی کند و بر اساس آن مصرف کننده ببیند چه چیزی می‌خرد و از چه بابتی پول می‌دهد و آن را با اطمینان خرید کند.
 
در ادامه پیگیری اجرای این استاندارد به سراغ مدیرکل دفتر صنایع پوشاک وزارت صنعت معدن و تجارت رفتیم.
آقای گرجی گفت: استاندارد اجباری پوشاک طبق توافق انجام شده با سازمان استاندارد به این معناست که پوشاکی تولید شود تا مصرف کننده از کیفیت آن اطمینان داشته باشد و جنس آن از نظر کیفی در سازگاری با پوست و سلامت، خطری برای مصرف کننده نداشته باشد.
 
وی ادامه داد: برنامه اجرایی ما به صورت مشترک با سازمان استاندارد و با حضور ذینفعان این حوزه از جمله اصناف تخصصی پوشاک و نمایندگان تولیدکنندگان صنعتی در حال اجراست که امیدواریم با برنامه‌ای هوشمند و با مشارکت بخش دولتی و خصوصی بتوانیم مسیر اجرایی مناسبی را در اجرای این استاندارد طی کنیم.
 
 
با این اظهار نظر معاون وزیر صمت، مرحله اجرایی این استاندارد اجباری که از سال گذشته به امسال موکول شده بود در حال انجام است.
 
همچنین آن طور که معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد می‌گوید: به استناد ماده ۳ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد؛ استاندارد‌های تدوین شده با همکاری دستگاه‌های تخصصی باید توسط دستگاه ذیربط اجرا شود و سازمان ملی استاندارد نیز نظارت بر حسن اجرا را بر عهده دارد.
 
به گفته آقای درویش این استاندارد با ایجاد زیرساخت در واحد‌های تولیدی بزرگ در حال اجرا ست، اما به دلیل ماهیت صنفی و وجود کارگاه‌های کوچک و بعضا خانگی در این صنعت؛ بخشی از روند اجراممکن است با چالش‌هایی همراه باشد، اما در حال حاضر کارگاه‌ها و تولیدکنندگان بزرگ که پیش از این پروانه تشویفی گرفته بودند در حال اجرای استاندارد اجباری پوشاک سلامت محور هستند.
 
از جمله مزایای اجرای استاندارد اجباری در حوزه پوشاک سلامت محور حمایت ویژه از تولیدات داخلی، توسعه نشان‌های تجاری داخلی، مبارزه جدی با قاچاق پوشاک، پیگیری کیفیت کالا و حق انتخاب برای مصرف کننده است. 
 
استاندارد اجباری پوشاک در مسیر اجرا
 
همچنین به گفته متولیان سازمان ملی استاندارد، در نخستین جلسه شورای عالی استاندارد در سال جدید که قرار است به زودی برگزار شود استاندارد‌های اجباری دیگری نیز در حوزه تجهیزات پزشکی، مبلمان و کالای خواب برای تصویب به شورا ارائه می‌شود.
 
گزارش مکتوب از زهره پرورش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما
لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایلنا : کتابشناسی آزمایش ادرار

ایلنا : مکافاتِ حفظِ آثار باستانی خشتی در بارندگی‌ها/ بازدید از چغازنبیل ممنوع و حفاظت از آن بعد از بارندگی‌ استمرار دارد

ایلنا : توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور

ایسنا : رضازاده: به وزنه‌برداران المپیکی روحیه بدهند/ تالاخادزه رقیبان جدی دارد

ایرنا : بازگشت آرامش به جاده‌های مازندران

ایلنا : تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی

صدا و سیما : صعود نوشاد به جمع ۳۲ بازیکن برتر

ایلنا : حمله به رفح هزینه سنگینی به دنبال خواهد داشت

ایسنا : وصول ۵۷۹ هزار میلیارد ریال مطالبات بانک‌ها از طریق سازمان ثبت در سال ۱۴۰۲

ایرنا : فیلم| نجات جان ۱۵ گردشگر مفقودی در ارتفاعات نوشهر

ایسنا : جزئیات طرح جدید برای انسداد مرزهای شرقی/ فراجا مسئول تامین امنیت مرزهاست

ایرنا : حمله موشکی مقاومت اسلامی عراق به بندر حیفا

مهر : نیروهای مسلح تا آخرین قطره خون خود پای آرمان های شهدا ایستاده اند

مهر : تشییع باشکوه پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه

ایرنا : مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند

مهر : بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است

مهر : اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است

مهر : ملت ایران با تبعیت پذیری از رهبری راه شهدا را ادامه می‌دهند

مهر : مراسم تشییع پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه برگزار شد

مهر : روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت

ایلنا : نتانیاهو فورا تیم مذاکره‌کننده اسرائیل را به مصر اعزام کند

مهر : صهیونیسم «بت پوشالین» عصر جدید است/ رژیمی جعلی و نسل کش است

ایرنا : مرور روزنامه‌های ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

ایسنا : «آلودگی نفتی»؛ مهم‌ترین موضوع برای همکاری‌های زیست‌محیطی حوضه خلیج فارس

ایرنا : کوبا ، نظام روادید روزانه برای گردشگران چینی را لغو کرد

ایرنا : کوبا ،رژیم روادید روزانه برای گردشگران چینی را لغو کرد

ایرنا : کوبا ،رژیم روادید روزانه را برای گردشگران چینی لغو کرد

تسنیم : روز 212 طوفان‌الاقصی|بمباران رفح و 3 اردوگاه آوارگان

صدا و سیما : آنروا: جنگ در غزه همچنان علیه زنان است

صدا و سیما : آنروا: جنگ در غزه همچنان جنگی علیه زنان است

صدا و سیما : تاکید ایران بر پیگیری جنایات و محاکمه سران رژیم اسرائیل

صدا و سیما : تاکید امیرعبداللهیان بر پیگیری جنایات و محاکمه سران رژیم اسرائیل

ایلنا : فشار داخلی باعث قطع روابط تجاری ترکیه با اسرائیل شد/ آنکارا در قبال تل‌آویو از سوی آمریکا تحت فشار است

ایرنا : امیرعبداللهیان بانجول را به مقصد تهران ترک کرد 

ایسنا : درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

ایسنا : حماس بدون توقف جنگ هیچ توافقی را نمی‌پذیرد

ایسنا : آسم در ۱۳ درصد ایرانی‌ها/ بروز بیش‌تر این بیماری در کلانشهرها

ایرنا : امیرعبداللهیان: فشارها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است

تسنیم : نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا

ایرنا : حامیان فلسطین در اتریش خواستار پایان جنگ در غزه شدند

ایسنا : آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت

مهر : ادامه حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کرانه باختری

ایرنا : حماس: هیچ توافقی را بدون توقف جنگ نمی‌پذیریم

مهر : دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا

مهر : حمله موشکی مقاومت عراق به بندر اشغالی حیفا

تسنیم : محمدی: سرلک قابلیت کسب سهمیه المپیک را دارد

تسنیم : پیشنهادهای ایران به سازمان همکاری اسلامی درباره غزه

تسنیم : مقاومت اسلامی عراق: بندر حیفا را موشکباران کردیم

مهر : امیرعبداللهیان با دبیزکل سازمان همکاری‌های اسلامی دیدار کرد

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید