صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟

صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟

تحقیقات نشان می‌دهد که بودجه نظامی کشورهای اروپایی از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ میلادی ۱۶ درصد افزایش یافته است. بر اساس داده‌های موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح، موسوم به «سیپری»، بودجه نظامی کشورهای اروپای مرکزی و غربی اکنون بیشتر از سال آخر جنگ سرد است.

به گزارش ایسنا، بصیرت نوشت:تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که بودجه نظامی کشورهای اروپایی از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ میلادی ۱۶ درصد افزایش یافته که این رقم یک رکورد جدید در سه دهه گذشته است. بر اساس داده‌های موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح، موسوم به «سیپری»، بودجه نظامی کشورهای اروپای مرکزی و غربی اکنون بیشتر از سال آخر جنگ سرد است. داده‌های این تحقیقات جدید نشان می‌دهند که اروپا از آغاز سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش هزینه‌های نظامی بوده که این رقم در سال ۲۰۲۳ به مجموع ۵۵۲ میلیارد یورو رسیده است.
افزایش ۱۶ درصدی بودجه نظامی کشورهای اروپایی در این بازه زمانی بیشتر از هزینه دفاعی این کشورها در سال ۲۰۲۲ و ۶۲ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ است که رقمی معادل ۳۳۰ میلیارد یورو بود. رسانه‌های غربی مانند یورونیوزو دویچه وله، این افزایش تصاعدی را ناشی ازتهدیدات روسیه و جنگ اوکراین قلمداد می‌کنند، حال آنکه صادرات تسلیحاتی کشورهای اروپایی از واردات آن‌ها پیشی گرفته و همین مسئله، نشان می‌دهد که اساسا جنگ اوکراین بهانه‌ای بیش نیست! به عبارت بهتر، شرکت‌های تسلیحاتی در اروپا مشغول سوداگری با خون شهروندان دیگر کشورهای دنیا به بهانه جنگ هستند. جنگی که اروپا در کنار آمریکا به استمرار آن اصرار می‌ورزد.

بهانه‌جویی‌های مضحکانه
همه کشورهای اروپایی عضو ناتو به جز یونان، ایتالیا و رومانی هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۳ افزایش داده‌اند. لورنزو اسکارازاتو، مشاور تحقیقاتی سیپری به یورونیوز گفت از زمانی که روسیه در سال ۲۰۱۴ کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، هزینه نظامی اروپا هر سال افزایش یافته است. اقدام روسیه در ضمیمه کردن کریمه به خاک خود و همچنین حمله نظامی به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، دولت‌های اروپایی را بر آن داشت تا بودجه دفاعی خود را با سرعتی بی‌سابقه افزایش دهند. اسکارازاتو گفت: «شکی نیست که در سال ۲۰۲۳، عامل اصلی افزایش هزینه‌های نظامی اروپا، تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین بوده است.»
اگر ادعای اسکارازاتو درست باشد، قاعدتا باید شاهد انباشت تسلیحات در اروپا و عدم صادرات آن‌ها به نقاط دیگر جهان (خصوصا از سال ۲۰۲۱ تا کنون) باشیم، اما آمار و مستندات چنین چیزی را نشان نمی‌دهد!

رشدی که متعارف نیست
در سال ۲۰۲۳، بریتانیا نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بیشترین هزینه نظامی را نسبت به تولیدات ناخالص داخلی داشته است. این کشور رقمی معادل ۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی را صرف هزینه‌های نظامی کرده است. وزارت دفاع بریتانیا در سال جاری میلادی اعلام کرد که این رقم را به ۲.۵ درصد افزایش خواهد داد. آلمان نیز بودجه نظامی خود را از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۸ درصد افزایش داده است. در سال ۲۰۲۲، دولت آلمان متعهد شد که دو درصد از تولید ناخالص ملی، حد نصاب تعیین‌شده از سوی ناتو را به امور دفاعی اختصاص دهد. داده‌های تحقیقات جدید سیپری نشان می‌دهند که بودجه نظامی لهستان نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از دو برابر شده است. این کشور در سال ۲۰۲۳ رقمی معادل ۳.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های دفاعی کرده است که هنوز از هدف اعلام شده ۴ درصدی‌اش فاصله دارد. لهستان مدت‌هاست که افزایش هزینه‌های دفاعی و امنیتی خود را به بهانه «نگرانی از حمله روسیه به کشورهای اروپایی عضو ناتو» در اولویت قرار داده است.

جایگاه فرانسه و اروپا در ترویج جهانی جنگ و خشونت
ایالات متحده و فرانسه در حال حاضر بر صادرات تسلیحات جهانی تسلط دارند و واشنگتن بین سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۱۸ و ۲۰۱۹-۲۰۲۳ صادرات خود را ۱۷ درصد و پاریس ۴۷ درصد در مدت مشابه افزایش داده‌اند. ایالات متحده به تنهایی مسئول ۴۲ درصد از کل صادرات تسلیحات جهانی بود و بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ به ۱۰۷ کشور تسلیحات ارسال کرد که بیش از هر صادرکننده بزرگ دیگری بوده است. از سوی دیگر، افزایش صادرات تسلیحات فرانسه عمدتا به دلیل تحویل هواپیماهای جنگی به هند، قطر و مصر بوده است. همان گونه که مشاهده می‌شود، این کشورها در محدوده جغرافیایی اروپا قرار ندارند و ارتباطی نیز با فرامتن و متن جنگ اوکراین ندارند! فرانسه برای اولین بار در فهرست بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان از روسیه جلوتر ایستاد و در رتبه دوم قرار گرفت و روسیه در رتبه سوم قرار گرفت. بیشترین سهم صادرات تسلیحات فرانسه با ۴۲ درصد به کشورهای آسیایی و اقیانوسیه و همچنین ۳۴ درصد به کشورهای خاورمیانه اختصاص داشته است.

بزرگترین دریافت کننده صادرات تسلیحات فرانسه هند بود که نزدیک به ۳۰ درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داده. هند بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان بود اگرچه تامین‌کننده اصلی آن روسیه است که ۳۶ درصد از کل واردات آن را به خود اختصاص داده است. کاتارینا جوکیچ، محقق در SIPRI می‌گوید: «فرانسه از فرصت تقاضای قوی جهانی برای تقویت صنعت تسلیحات خود از طریق صادرات استفاده می‌کند. فرانسه به ویژه در فروش هواپیماهای جنگی خود در خارج از اروپا موفق بوده است.»
همان گونه که مشاهده می‌کنیم، فرانسوی‌ها، ژرمن‌ها و انگلیسی‌ها نوعی رقابت پنهان را بر سرکاسبی با خون شهروندان سایر نقاط دنیا و حتی شهروندان اوکراینی آغاز کرده اند. بی دلیل نیست که اتحادیه اروپا بر استمرار جنگ اوکراین اصرار می‌ورزد، زیرا در صورت ایجاد صلح و ثبات واقعی در نظام بین الملل، از جمله در اوکراین، اساسا جایی برای سوداگری شرکت‌های تسلیحاتی با خون شهروندان کشورهای گوناگون باقی نخواهد ماند.

نتیجه‌گیری

در میان کشورهای اروپایی، ایتالیا هم شاهد افزایش صادرات تسلیحاتی خود در سه سال گذشته بوده به طوری که صادرات این کشور ۸۶ درصد رشد کرده است. اروپای غربی همراه با ایالات متحده ۷۲ درصد از کل صادرات تسلیحات در سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده‌اند، در حالی که اروپا به تنهایی مسئول حدود یک سوم صادرات جهانی تسلیحات از جمله حجم زیادی از صادرات به خارج از منطقه بوده است. در مجموع پنج کشور اروپایی، به استثنای روسیه، در میان ۱۰ صادرکننده برتر جهان قرار گرفتند که شامل فرانسه (مقام دوم)، آلمان (مقام پنجم)، ایتالیا (مقام ششم)، بریتانیا (مقام هفتم) و اسپانیا (مقام هشتم) می‌شود. همه این کشورها عضو پیمان آتلانتیک شمالی بوده و درجنگ اوکراین به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشارکت دارند، اما صادرات خود را نه به میدان نبرد در کی یف، بلکه به دیگر نقاط دنیا معطوف کرده اند. ترویج خشونت و ناامنی در نظام بین الملل از سوی اتحادیه اروپا، از یک راهبرد پنهان، تبدیل به یک راهبرد آشکار شده است..

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


مهر : ۶ تصادف طی ۲۴ ساعت در آذربایجان غربی/۳ نفر و ۲۳ نفر مصدوم شدند

ایلنا : «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه می‌رود

ایرنا : بخش قابل توجهی از کریدور ارس تا پایان دولت سیزدهم بهره برداری می شود

ایلنا : بازگشایی بزرگراه شیهید خرازی

ایلنا : ظاهر آیفون ۱۶ لو رفت

مهر : شهر کریمه اهل بیت(ع) سوگوار صادق آل محمد(ص) شد

ایسنا : سرنشینان محبوس، نجات یافتند

مهر : طی ۲۱۱ روز جنگ، چند فلسطینی در غزه شهید یا زخمی شدند؟

مهر : پینگ پنگ باز ١٩ ساله چین تایپه حریف نوشاد عالمیان در جدول اصلی شد

ایرنا : بارش‌های پراکنده باران در گیلان ادامه دارد

مهر : بارش باران نقاط مختلف استان زنجان را فرا می گیرد

تسنیم : پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی

تسنیم : رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

تسنیم : افزایش تعرفه‌های امکان ورزشی شهرداری تهران در سال 1403

ایرنا : طوفان و باران شدید آب شهر دوگنبدان را قطع کرد+ فیلم

ایسنا : تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک

تسنیم : "مصلحت قطعی" همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام

ایرنا : امام جمعه پردیس:حضور پر رنگ جوانان در مراسم های مذهبی دشمنان را ناامید می کند

مهر : تاریخ مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش اعلام شد

مهر : ساخت کمپ تمرینی برای تیم فوتبال نساجی در قائمشهر

ایسنا : ارتقاء ایمنی اهالی رشت با آموزش در پارک‌ها و بوستان‌ها

ایرنا : مسیر هموار سازمان همکاری اسلامی بعد از «وعده صادق»  

ایرنا : عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در بازار تهران

مهر : کشف ۸۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز/ ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در کشور

ایرنا : پروازهای فرودگاه هرمزگان بدون کمترین تاخیر انجام شد

مهر : تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده دفاع مقدس در اصفهان

مهر : نصب ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات اجرایی کشور

ایسنا : ۳۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن گیلان در دست ساخت است

مهر : عزاداری شهادت امام صادق(علیه السلام) در قم

تسنیم : اعتراضات ضد اسرائیلی به دانشگاه برلین کشیده شد

مهر : زائران حج در واقع سفیران جمهوری اسلامی ایران هستند

تسنیم : مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند

تسنیم : کامرون: اوکراین حق دارد به قلمرو روسیه حمله کند!

ایسنا : تلاشم شکستن رکورد دنیا در فری استایل است

تسنیم : طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است

ایرنا : بزرگراه شهید خرازی بازگشایی شد 

ایرنا : دعوت ۲۴ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان

ایلنا : فقط در ایران این شکلی می‌شود!

ایرنا : ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر ‌در گامبیا

تسنیم : رسانه عبری زبان: همه دست آوردهایمان بر باد رفته است

ایرنا : یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی شمال کشور با سرمایه‌گذاری چینی‌ها

ایرنا : اصلاح سرفصل‌ها و اولویت‌های پژوهشی دانشگاه سوره مطابق با فناوری‌های نوین

ایرنا : تفاهم‌نامه سوره و ساترا برای توسعه پژوهش‌ در زمینه روندهای نوظهور رسانه‌ای

ایسنا : سازمان ملل: بازسازی غزه به ۸۰ سال زمان نیاز دارد

صدا و سیما : طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی

ایسنا : عکس/شعر کنایه آمیز علیرضا بیرانوند برای هواداران زن پرسپولیس

ایسنا : عکس/شعر کنایه آمیز علیرضا بیرانوند برای هوادارن زن پرسپولیس

ایرنا : ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات کشور راه‌اندازی می‌شود

ایلنا : بازدید معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت از پروژه های درحال ساخت شهرستان کوهدشت

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید