۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۵:۵۱

احمدیان در روسیه مطرح کرد؛

مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب به کمک خلق ساختارهای جدید

مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب به کمک خلق ساختارهای جدید

دبیر شورایعالی امنیت ملی در نشست امنیتی سنت پترزبورگ، پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان را مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «علی‌اکبر احمدیان» دبیر شورایعالی امنیت ملی امروز (چهارشنبه) پنجم اردیبهشت ماه در نشست امنیتی سنت پترزبورگ، ضمن قدردانی از دولت روسیه برای برگزاری این نشست، عملیات تروریستی مسکو را محکوم کرد.

وی گفت: ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولت‌ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده، به سمت کنترل‌های روانکاوانه‌ای گام بر می‌دارد که کمتر رنگ و بوی مداخله سنتی دارد. اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.

احمدیان افزود: همین امر سبب شده، اکنون، اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا کند و یکی از مهم‌ترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.

دبیر شورایعالی امنیت ملی ادامه داد: سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هست، اما من با یک «نظریه محوری» و متفاوت به این نشست آمده‌ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب کنم که از آن به «تهدید نرم» و «تهدید نیمه سخت» تعبیر می‌کنم.

آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات

احمدیان یادآور شد: امنیت اطلاعات آنگونه که در نگاه ساده‌انگارانه تصور می‌شود صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر «برده‌سازی مدرن» از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوندهای اجتماعی است.

وی آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات را شامل موارد زیر خواند: انحصار اینترنت به آمریکا، انحصار سیستم‌های عامل رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به آمریکا) و انحصار دیتاسنترهای جهانی و بزرگ و سکوها (مانند گوگل و NSA به آمریکا)دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ داده است: سوءاستفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها؛ شکل دهی به خواسته‌ها، زندگی و حتی آرزوهای افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین‌المللی؛ ایجاد امکان برای برخی کشورهای خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشورها که به عنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار آمریکاست و از این طریق زیرساخت‌های همه کشورها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است. دخالت حکومت‌ها فراتر از مرزهای سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها؛ ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسان‌ها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه‌های خود و گسست و شکاف نسلی و پیوندهای اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسان‌ها به لذت جویی و کسب سود فردی.

اعمال نفوذ آمریکا در حوزه امنیت ملی کشورها

وی گفت: در نتیجه این موارد، توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی‌ترین لایه‌های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب کرده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده‌داری مدرن را شکل می‌دهد.

احمدیان با طرح این سوال که کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده‌اید، افزود: سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است، اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد.

وی ادامه داد: همان گونه که ملاحظه می‌شود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشورها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و سازوکارهای جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علایق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی اضافه کرد: فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در این حوزه موجب شده تا دولت آمریکا با در اختیار داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکوهای اینترنتی، فضای سایبر بین‌المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشورهای مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آنها اعمال نفوذ کند.

احمدیان گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.

هشدار به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم اسرائیل داده‌اند

وی خطاب به حاضران با بیان اینکه شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید، گفت: با توجه به اینکه اکثر سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل‌های رایانه‌ها و گوشی تلفن‌های هوشمند متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، این کشور از این ابزار سوء‌استفاده می‌کند.

احمدیان ادامه داد: متأسفانه در عملیات‌های خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی‌ها از بسترهای مذکور استفاده شده است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی به برخی از کشورها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت‌افزارها و نرم افزارهای رژیم صهیونیستی را داده‌اند، هشدار داد که رژیمی که با نسل‌کُشی فلسطینی‌ها و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و افزود: کشورها باید مطمئن باشند که با گشودن مرزهای خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.

به گفته احمدیان، مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود.

پنج پیشنهاد احمدیان به نشست سن‌پترزبورگ

وی ادامه داد: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

احمدیان افزود: جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص شامل این موارد به این نشست ارائه می‌کند: ۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات ۲- چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب ۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا در فضای سایبر ۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکوهای غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر ۵- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل.

آمادگی ایران برای همکاری در زمینه مقابله با تهدیدات تروریستی

دبیر شورایعالی امنیت ملی گفت: ایران، امروز، برخوردار از ظرفیت‌های غیرقابل انکار علمی و فناوری است که می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین‌المللی فراهم کند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تأمین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشورها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.

کد خبر 6087831

برچسب‌ها

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : آلونسو: می‌خواهیم فصل را بدون باخت تمام کنیم

مهر : ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی پسران به تالار رودکی می‌آید

مهر : خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر

ایلنا : هشدار به استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز

ایرنا : جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد

ایرنا : کارستان دولت برای رفع عطش خراسان‌شمالی

ایسنا : ه‍جدهمین دوره مسابقات پرورش اندام و بادی کلاسیک قهرمانی باشگاه های کشور

ایرنا : «یک سوال جواب بده ۱۰۰میلیون برنده شو»؛ ترفند جدید کلاهبرداری تلفنی

ایرنا : صادرات کالا از پایانه مرزی بیله‌سوار ۸۱ درصد افزایش یافت

ایرنا : چگونه مصرف برق و آب را در کولر آبی کاهش دهیم؟

ایرنا : چرخ‌های پرشتاب صنعت در قزوین

ایرنا : هشت اثر به مرحله استانی جشنواره هنرهای نمایشی گیلان راه یافت

ایسنا : دستگیری سارق اماکن خصوصی در اردبیل 

ایلنا : ضرورت تصویب پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی برای افزایش حقوق بازنشستگان

مهر : نوای زیبای تلبیه در حسینیه امام خمینی(ره)

ایلنا : بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری برای کشور دارد

ایسنا : نمایندگی صمت در شهرستان اصلاندوز تاسیس شد

ایسنا : مادری که عمرش را پای معلم شدن دختر ناشنوایش گذاشته است

ایسنا : چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟

تسنیم : واکنش حماس به جنگ اشغالگران علیه خبرنگاران و رسانه‌ها

ایرنا : حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است

ایسنا : مراسم یادبود مسعود اسکویی امروز برگزار می‌شود

ایرنا : تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد

ایلنا : از متحدان‌مان فقط سلاح می‌خواهیم

ایرنا : ۳۸ هزار حادثه‌دیده از خدمات هلال‌احمر قم بهره‌مند شدند

ایسنا : برگزاری اجتماع «فرمانده مهدی» در مهریز

ایسنا : رئیسی به قم می‌رود

ایسنا : تاثیرگذاری پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی در حوزه علم و فناوری مشهود است

ایسنا : جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید

ایسنا : آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد

ایسنا : «برمودا» قابلیت ساخت فصل‌های متعدد را دارد

ایسنا : «عشق ناباور» با رهنمودهایی از محمدرضا لطفی شنیدنی شد

ایلنا : «آمرغ» به جشنواره فیلم آسیای جنوبی مونترال راه یافت

ایرنا : ۶۰ واحد مسکن ملی شاهدیه یزد تا خرداد ماه تحویل می‌شود + فیلم

تسنیم : «دیوان تئاترال» روی صحنه می‌رود

ایرنا : ۱۶ استارتاپ در آذربایجان‌غربی آماده ارائه ایده‌های نوین فناوری است

ایرنا : گذر کمر زرین دربردارنده شناسه‌های ارزشمند از تاریخ اصفهان است

مهر : پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی

تسنیم : جذب سرباز امریه در سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف

ایسنا : فعالیت سامانه بارشی با وزش تندبادهای موقتی

ایرنا : این داستان غیرواقعی نیست

ایرنا : توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت اولویت مدیریت شهری و شورا است

ایلنا : افزایش واردات محصولاتی که ظرفیت خالی تولید در کشور دارد خبر خوبی نیست

ایسنا : هلال احمر در قرن جدید؛ از مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث تا ۲.۸ میلیون عضو جدید

ایرنا : آنروا: رفح را ترک نخواهیم کرد

مهر : تسلیحات ممنوعه صهیونیستی پیکر شهدای غزه را ذوب می‌کند

تسنیم : قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه

ایسنا : چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند

ایسنا : بازدید ۷۷ هزار گردشگر از بناهای تاریخی کاشان

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید