۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۱:۲۴

ضربه جدید واشنگتن علیه فلسطین/ روزی که آمریکا علیه جهان ایستاد

ضربه جدید واشنگتن علیه فلسطین/ روزی که آمریکا علیه جهان ایستاد

واکنش‌های جهانی به مخالفت آمریکا با عضویت رسمی فلسطین در سازمان ملل متحد، نشان داد که این رویکرد در جهان طرفداری ندارد و واشنگتن لطمه سنگینی به موازنات جهانی صلح وارد کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: نشست روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد، به عنوان روزی شناخته خواهد شد که یکی دیگر از اقدامات شرم‌آور دولت آمریکا در اذهان جهانی ثبت شد. روزی که حتی متحدین قدیمی همچون فرانسه، ژاپن و کره جنوبی، این واقعیت را پذیرفتند که فلسطین نیز باید به عنوان یک کشور رسمی سازمان ملل شناخته شود اما آمریکا مخالفت کرد. حتی انگلیس که از منظر تاریخی، نقش به سزایی در شکل‌گیری رژیم صهیونیستی داشته، موضع میانه اتخاذ کرد و حاضر نشد نوای مخالفت سر دهد. اما آمریکا یک تنه با اراده جهانی مخالفت کرد و مدعی شد که پذیرفتن فلسطین یک اقدام «شتاب‌زده» است و نباید چنین تصمیمی اتخاذ شود.

واکنش‌های گسترده مقامات سیاسی کشورهای مختلف جهان، نشان می‌دهد که مخالفت آمریکا با عضویت رسمی فلسطین در سازمان ملل متحد، طرفداری در جهان ندارد و این راهبرد واشنگتن، لطمه سنگینی به موازنات جهانی صلح وارد کرده است.

سخنان سوفسطایی دیپلمات آمریکایی در سازمان ملل

قرار بود فلسطین یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل شود. ۱۲ رأی موافق شورای امنیت سازمان ملل، نشان دهنده این است که در ۷ ماه اخیر، با وجود تلاش مداوم آمریکا و رژیم صهیونیستی، کشورهای جهان گرایش بیشتری به سمت دفاع از حقوق ملت فلسطین پیدا کرده‌اند و عضویت رسمی فلسطین در سازمان ملل را مقدمه‌ای برای تحقق سناریوی دو دولت می‌دانند. اما وتوی آمریکا، مانع از تحقق این هدف شد و جهانیان یک بار دیگر فهمیدند که امتزاج دو نگرش ایدیولوژی سهمناک صهیونیسم و امپریالیسم آمریکایی اجازه نمی‌دهد که صلح و آرامش بر منطقه و دنیا حکمفرما شود.

حمایت قوی از فلسطینی‌ها نه تنها نشان دهنده افزایش تعداد کشورهایی است که کشور خود را به رسمیت می‌شناسند، بلکه تقریباً به طور قطع حمایت جهانی از فلسطینی‌هایی است که با بحران انسانی ناشی از جنگ غزه روبرو هستند که اکنون در هفتمین ماه خود قرار دارد.

رابرت وود، معاون سفیر آمریکا در توجیه غیرعقلانی تصمیم واشنگتن در شورای امنیت گفت: «ایالات متحده به حمایت قوی از راه حل دو کشوری ادامه می‌دهد. وتو، بازتاب دهنده مخالفت ما با تشکیل دولت فلسطین نیست، بلکه تاکید بر این است که همه چیز باید از دل از مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل شود. موضع واشنگتن این است که ظهور یک کشور فلسطینی باید نتیجه مذاکرات بر سر همه جنبه‌های حل و فصل مشکلات و استقرار صلح در خاورمیانه باشد».

رابرت وود که قبل از نشست، همکاران خود را به این سو و آن سوی سازمان ملل فرستاده بود تا با کشورهای رفیق صحبت کنند و مخالفین بیشتری بیایند، متحمل شکست سنگینی شد و حتی نتوانست انگلیس را به همراهی کامل با آمریکا متقاعد کند. شاید به همین خاطر، در توجیه دلایل مخالفت، از ضرورت مذاکره سخن به میان آورد و این در حالی است که همه می‌دانند صهیونیست‌ها اهل مذاکره و مصالحه نیستند و نسل کشی و جنایت را رفتاری طبیعی می‌دانند.

در همین حال، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، تلاش برای به رسمیت شناختن عضویت فلسطین در سازمان ملل را یک اقدام زودهنگام و عجولانه دانسته و مدعی شده که حتی با بهترین نیت‌ها، نمی‌تواند به سود مردم فلسطین دست باشد.

آمریکا، باز هم خودش را لو داد!

رابرت وود، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، در بخش دیگری از سخنانش، پرده از نیات پلید آمریا در مورد فلسطین برداشته و به دو موضوع اشاره کرد که رویکرد واقعی آمریکا را به نمایش می‌گذارد:

۱.وود در بخشی از سخنانش گفت: «از زمان حملات ۷ اکتبر، رئیس‌جمهور بایدن به وضوح گفته که صلح پایدار در منطقه تنها از طریق راه حل دو کشوری با تضمین امنیت اسرائیل حاصل می‌شود. مشکلات حل نشده‌ای وجود دارد. ما مدت هاست که از تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته ایم اصلاحات لازم را برای تشکیل دولت انجام دهد».

۲.وود در ادامه گفته و در تکرار ادعاهای پوشالی قبلی، حماس را یک سازمان تروریستی دانسته که در حال حاضر در غزه، بخشی جدایی ناپذیر از دولت پیش‌بینی شده برای فلسطین را در اختیار دارد.

این بخش از سخنان وود، نشان دهنده این است که آمریکا به طور ویژه با حماس مخالف است و اگر یک دولت دست نشانده و سازشکار فلسطینی بر سر کار بیاید که صرفاً در حوزه‌های مالی و اداری ابتکار عمل داشته باشد، چنین چیزی مورد قبول آمریکا و اسرائیل خواهد بود.

دیگران چه گفتند؟

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفته است: «شکست در دستیابی به راه حل دو کشوری تنها باعث افزایش نوسانات و خطر برای صدها میلیون نفر در سراسر منطقه خواهد شد که در زیر تهدید دائمی خشونت به زندگی ادامه خواهند داد».

تصمیم به وتوی درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، همچنین با سرزنش‌هایی از سوی سران سراسر منطقه مواجه شد. سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، رأی غیرمسئولانه و غیرسازنده آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد را به شدت محکوم کرد. ناصر کنعانی گفت: «این اقدام واشنگتن، ماهیت مزوّرانه سیاست خارجی آمریکا و انزوای موضع این کشور نزد جامعه جهانی را بیش از پیش نزد افکار عمومی جهان برملا ساخت».

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت: «در حالی که همه در کنار فلسطین هستند، متأسفانه آمریکا با ایستادن در کنار اسرائیل، بار دیگر موضع خود را مطرح می‌کند. به هر حال ما انتظار چیز دیگری نداشتیم». وزارت خارجه قطر ضمن ابراز تأسف شدید نسبت به ناکامی شورای امنیت در تصویب قطعنامه پیشنهادی عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل آن را روزی اندوه‌بار برای عدالت و شکستی برای تلاش‌های برقراری صلح در منطقه عنوان کرد.

تشکیلات خودگردان فلسطین، وتوی آمریکا را «ناعادلانه، غیراخلاقی و غیرقابل توجیه» دانست و آن را محکوم کرد. اما وزارت امور خارجه مصر و همچنین عربستان سعودی، تنها به ابراز تأسف، بسنده کردند.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل گفت که ایالات متحده با اعمال حق وتوی خود نشان داده است که واشنگتن واقعاً در مورد فلسطینی‌ها چه فکر می‌کنند. وی افزود: «واشنگتن فکر می‌کند آنها لیاقت داشتن کشور خود را ندارند. آری. آمریکا فقط منافع اسرائیل را درک می‌کند».

داتوک سری محمد حسن، وزیر امور خارجه مالزی اعلام کرد: «مالزی به آرمان فلسطین متعهد است و به تلاش برای ایجاد کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای قبل از ۱۹۶۷ با پایتختی بیت‌المقدس شرقی ادامه خواهد داد».

از سویی دیگر؛ وزارت خارجه اندونزی نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور عمیقاً متأسف است که شورای امنیت سازمان ملل متحد در تصویب قطعنامه‌ای درباره عضویت کامل کشور فلسطین، به دلیل حق وتوی یکی از اعضای دائمی آن، شکست خورد. این وزارتخانه افزود: «این وتو بار دیگر به آرمان مشترک برای ایجاد صلح پایدار در خاورمیانه خیانت کرد. اندونزی به حمایت از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ادامه خواهد داد». در همین حال، ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفت: «ما از تصمیم آمریکا برای وتوی پیش‌نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متأسفیم».

مواضع بالا، تنها بخشی از اظهار نظر مقامات کشورهای مختلف جهان در راستای مخالفت با وتوی آمریکا است و این نشان می‌دهد که جهان، موضع مردم فلسطین را بر حق می‌داند و با سیاست آمریکا و اسرائیل، به شکل قاطعانه مخالف است.

کد خبر 6083145

برچسب‌ها

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایرنا : استاندار فارس: بازارچه‌های عرضه مستقیم صنایع دستی راه‌اندازی شود

ایرنا : هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد

ایرنا : معاون سیاسی استانداری فارس: هنرمندان نسبت به حقوق مردم مطالبه گر باشند

ایرنا : اشتباهات همتی در تحلیل آمارهای پولی، سیاسی است یا ناشی از بی‌اطلاعی؟

ایرنا : تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار؛ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط

صدا و سیما : آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»

ایرنا : ۲۰ بیمار اورژانسی قشم با آمبولانس دریایی به مراکز درمانی اعزام شدند

ایرنا : بازگشت به خانه پدری؛ حجازی به بازیکنان استقلال معارفه می‌شود

تسنیم : نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول

مهر : انتخاب سرپرست جدید برای استقلال و دیدار سرمربی با جانشین خطیر

صدا و سیما : آموزش سواد محیط زیستی به کودکان

ایرنا : ملی‌پوش پرتاب وزنه: می‌خواهم فینالیست المپیک شوم

صدا و سیما : تشدید سرکوب و بازداشت دانشجویان در آمریکا

ایرنا : صدقی: نقش وزیر در موفقیت هاکی‌ روی‌یخ غیرقابل انکار است/ موفق شدیم چون دختران مستعدی داریم

ایرنا : سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش تضمین کننده فرهنگ اسلامی است

ایلنا : قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

مهر : لحظه حمله موشکی مقاومت عراق به بئر السبع و تل آویو+فیلم

ایسنا : نمره «قابل قبول» هوای تهران

ایسنا : وحیدی: آماده برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی هستیم

ایرنا : تفتیان: المپیکی شدنم قطعی است/ فدراسیون تمامی هزینه‌های مربی جامائیکایی را متقبل شد

ایرنا : پویش آزادی ۴۰ زندانی با کمک اردبیلی‌های مقیم آذربایجان‌شرقی

مهر : معرفی تیم‌های جام جهانی فوتسال/ تیم ملی ایران درمیان غول های دنیا

ایسنا : تداوم بارش‌ها در ۱۷ استان / ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه

ایرنا : ستاره برزیلی در آسمان نساجی +فیلم

مهر : اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

ایرنا : تردد روان در محورهای شمالی کشور

ایلنا : احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد

ایرنا : ۲۱ کارگاه تخصصی در دیوان عدالت اداری کشور راه‌اندازی شد

ایرنا : ریزش برداری در ۵۶ مقطع از محورهای ایلام انجام شد

ایرنا : نماینده مجلس: ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم بود

ایرنا : هزینه خرید خدمات درمانی تامین اجتماعی در اصفهان به ۵۵ هزار میلیارد ریال رسید 

ایرنا : استاندار همدان: شعار «مرگ بر اسرائیل» به برکت خون شهدا در قلب آمریکا سر داده می‌شود

ایرنا : تداوم بارش‌ها در بیشتر استان‌ها/ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه

ایرنا : تداوم بارش‌ها در بیشتر استان‌ها طی امروز/ ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه

ایرنا : سرمربی تیم ملی تکواندو: با هشت ورزشکار عازم مسابقات قهرمانی آسیا هستیم

مهر : شکست خانگی رم برابر لورکوزن/ یاران سردار آزمون در انتظار معجزه

ایرنا : مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟

ایرنا : بازیگر «اخراجی‌ها» مجموعه بلند تلویزیونی می‌سازد

ایرنا : ۷۸ وقف در کردستان ثبت شد

ایرنا : وداع باشکوه ملایری‌ها با پیکر شهید «محمد رنجنوش»

ایرنا : ایران پیشگام در مقوله آزادی مطبوعات

مهر : جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است

ایرنا : معاون استاندار زنجان: ارائه خدمات جهادی موجب افزایش رضایتمندی مردم می‌شود

ایلنا : ​نصب تعرفه در مجموعه‌های ورزشی شهرداری

ایسنا : ضعف تراکتور مقابل بزرگان؛ ۲ در مقابل ۱۸!

ایرنا : هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض

ایرنا : اولین نیروگاه بادی خراسان جنوبی در انتظار بهره‌برداری

ایسنا : چرا بدن‌درد می‌گیریم؟

ایلنا : افزایش ۱۲ درصدی پذیرش آزمون دستیاری پزشکی پنجاه و یکم مطابق قانون

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید