رئیس بنیاد نخبگان استان همدان:

عملی شدن «جهش تولید با مشارکت مردمی» نیاز به ورود جامعه نخبگانی دارد

عملی شدن «جهش تولید با مشارکت مردمی» نیاز به ورود جامعه نخبگانی دارد

ایسنا/همدان رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه جهش تولید برای رشد و برون رفت از مشکلات اقتصادی یک مسئله حیاتی است، گفت: جامعه نخبگانی نقش اصلی در تولید دانش دارند و این افراد می‌توانند فعالیت‌های دانش‌بنیان را در جامعه عملی کنند بنابراین عملی شدن «جهش تولید با مشارکت مردمی» نیاز به ورود جامعه نخبگانی دارد و باید زمین بازی و بستر برای آنها فراهم شود.

دکتر موسی اعظمی در گفت وگو باایسنا، تصریح کرد: مغز متفکر و تغذیه کننده زیست بوم علم و فناوری، نخبگان و جامعه علمی و دانشگاهی هستند که می توانند استمرار حرکت علمی نظام اقتصادی و تولیدی در بخش های مختلف را تضمین و هدایت کنند و در این راستا بنیادنخبگان زمین بازی و نقش آفرینی افراد مستعد و برجسته و نخبه است و می تواند زمینه تحقق ماموریت های ویژه و لازم نخبه گزینی؛ نخبه پروری و نخبه گماری و الگوسازی برای حرکت های بزرگ است.

این مقام مسئول در خصوص شعار سال با موضوع جهش تولید با مشارکت مردمی، اظهار کرد: شعار سال در موضوعات مختلف اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی مطرح می شود که باید سرلوحه امور و برنامه ریزی مدیریتی کشور و به عنوان راهبرد و رویکرد اصلی دولتمردان قرار گیرد.

وی افزود: در چند سال اخیر بخش عمده مشکلات کشور، مشکلات اقتصادی و معیشتی بوده بنابراین نگاه و توجه مقام معظم رهبری به سمت انتخاب شعارهایی در حوزه اقتصادی مانند رونق و جهش تولید، اقتصاد دانش بنیان و...بوده است و این موضوع اهمیت مسائل اقتصادی در کشور را نشان می‌دهد اما این به این معنا نیست که حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی مورد بی توجهی قرار می‌گیرند بلکه رسیدگی به امور اقتصادی مسیر اصلی بوده و درکنار آن به مسائل دیگر نیز پرداخته می‌شود.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه بخش عمده مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور می‌تواند ناشی از موضوعات فرهنگی و اجتماعی باشد، اضافه کرد: تولید و توجه به آن دردیدگاه مقام معظم رهبری اهمیت ویژه‌ای دارد و تولید را یک موضوع محوری و کار بنیادین برای حل بسیاری از مشکلات کشور می‌دانند به طوری که رونق تولید می‌تواند به افزایش اشتغال و درآمد سالانه و بهبود شاخص‌های رفاه در جامعه منجر شود بنابراین در چندسال اخیر تولید به عنوان یک موضوع مهم مطرح شده است.

اعظمی با اشاره به موضوع جهش تولید در سال ۱۳۹۹ و تصویب قانون مترقی جهش تولید در مجلس شورای اسلامی با بندها و مصوبه های مفید در این راستا، بیان کرد: جهش تولید برای رشد و برون رفت از مشکلات اقتصادی یک مسئله حیاتی است و در این موضوع باید جهش کمی و کیفی و بهبود شاخص های رفاهی جامعه مورد توجه قرار گیرد همچنین جهش تولید جز اهداف اولیه اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه باید شرایطی در بخش‌های مختلف اقتصادی ایجاد شود تا کمیت تولید افزایش پیداکرده و اثرات مثبت آن در جامعه دیده شود، گفت: در این میان تحقق کیفیت تولید کاری سخت‌تر بوده و باید تلاش شود تا پویایی و پایداری جهش تولید، افزایش توان رقابت پذیری در اقتصاد، تعادل در رشد منطقه‌ای وتوجه به بهره‌وری تولید ایجاد شود.

اعظمی با بیان اینکه از ظرفیت‌های منابع به نحو شایسته برای افزایش تولید کمی و کیفی استفاده شود، ادامه داد: در حوزه تولید عقب ماندگی‌ها و خلاءهایی وجود دارد و با توجه به شعار سال رفع این موضوع باید با سرعت بیشتری پیگیری و رفع شود و بخش دوم شعار به مردمی سازی و خصوصی سازی اقتصاد واستفاده از ظرفیت مردمی برای تحقق افزایش تولید از بُعد کمی و کیفی اشاره دارد.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان دولت باید تلاش کند که با استفاده از ظرفیت مردمی و تکیه برآنها امور اقتصادی را پیش برد، گفت: مردمی سازی تمام امور بسیار مهم بوده و مشارکت مردمی در موضوعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید افزایش پیدا کند و اگر می‌خواهیم حوزه‌های مستحکم، پایدارو پویایی داشته باشیم باید از ظرفیت مردمی استفاده کنیم و این مشارکت توسط برنامه‌ریزی‌ها و تهسیل گری‌ها توسط مدیران بیشتر خواهد شد و باید برنامه‌هایی برای مداخله مردم در افزایش تولید، تصمیم سازی و اجرای تصمیمات تدوین شود.

وی با تاکید براینکه واگذاری امور به مردم موجب نزدیک شدن به توسعه پایدار خواهد شد، بیان کرد: امروزه واحدهای اقتصادی زمانی موفق می‌شوند که فعالیت‌های آنها دانش‌بنیان باشد و دیگر شیوه سنتی کارآمد نیست و تمام شرکت‌های بزرگ ملی و بین المللی موفق برمبنای علم و دانش روز اداره می‌شوند.

اعظمی تصریح کرد: رقابت پذیری، تنوع در محصولات، افزایش بهره‌وری و سهم در بازار و ظرفیت تولید، شناسایی درست نیازهای بازار، بکارگیری فناوری مدرن و نیروی انسانی ماهر و قیمت‌گذاری مناسب بدون فعالیت‌های دانش‌بنیان به خوبی انجام نمی‌شود و این فعالیت‌ها زمانی صورت می‌گیرد که جامعه نخبگانی و علمی در آن پیشرو و پیشگام باشند.

وی درباره اقداماتی که نخبگان می‌توانند در راستای تحقق شعار سال انجام دهند، گفت: نخبگان می‌توانند در زمینه ایده سازی و تولید ایده ورود کنند و مراکز ایده پروری برای پرورش این ایده‌های نو به عنوان ورودی زیست بوم علم و فناوری باید تقویت شوند تا جامعه نخبگانی نظرات خود را بیان کرده و این نظرات در چرخه تولید علم منجر به ایجاد فناوری و خدمات موثر شود.

اعظمی زمینه دیگر تولید ایده توسط نخبگان را حل مسئله مطرح کرد و افزود: نخبگان می‌توانند پیشگام و پیش قراول در حل مسائل جامعه باشند و کارگروه‌ها و هئیت‌های اندیشه‌ورز از جامعه نخبگانی باید شکل گیرند تا بتوانند خیلی سریع به صورت جمعی و مشورتی مسائل کلان و اساسی کشور را تحلیل و بررسی کنند و راه حل عملیاتی برای آنها ارائه دهند.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه نخبگان در ردیف اول مردم برای تحقق شعار سال هستند، ادامه داد: جامعه نخبگانی نقش اصلی در تولید دانش دارند و این افراد می‌توانند فعالیت‌های دانش‌بنیان را در جامعه عملی کنند بنابراین عملی شدن «جهش تولید با مشارکت مردمی» نیاز به ورود جامعه نخبگانی دارد و باید زمین بازی و بستر برای آنها فراهم شود و مردمی سازی تولید اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه ابتدا جامعه نخبگانی و دانشگاهی و تحصیلکرده در حوزه‌های مختلف در این زمینه همراه شوند.

وی با بیان اینکه امروزه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و زیست محیطی مهم هستند اما تاکید مدیریت کلان و ارشد کشور در بحث اقتصادی به اقتضای شرایط اقتصادی در جامعه حاکم است، تصریح کرد: بیش از قبل باید زمینه ارتباط دانشگاه‌ها و مراکز علمی و نخبگانی با واحدهای تولیدی توسط مدیریت استان فراهم و امور دانش بنیان تسهیل شود.

اعظمی اعلام کرد: واژه جهش با رشد متفاوت است و اکنون به‌طور سنتی رشد تولید ناخالص ملی وجود دارد اما آنچه مورد انتظار رهبر معظم انقلاب بوده رشد سریع و جهش گونه در تولید است بنابراین سرعت رشد تولید در بخش اقتصادی مطلوب نیست و باید بهبود پیدا کند.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه کلید واژه دوم در شعار سال مردمی سازی است، گفت: در چند سال اخیر تلاش بر واگذاری امور به مردم بوده و در بخشهای مختلف مدیریتی کم و بیش در این راستا تلاش شده است به عنوان مثال در امور مختلف سیاسی، قدرت در حال انتقال به مردم و توسعه مردم‌سالاری دینی بوده  و به سمت نظام نوین حکمرانی به معنی حضور واقعی و فعال مردم در تصمیم گیری‌ها و برنامه ریزی‌های مدیریتی هستیم.

وی اضافه کرد: در حوزه تولید و اقتصاد فرآیند خصوصی سازی و اجرای اصل ۴۴ انجام شده اما به نحو مورد انتظار پیش نرفته است و نکته مهم لزوم سرعت بیشتر در افزایش تولید در واحدهای مختلف بوده که نیازمند جهش و رشد شتابان است و این جهش با نقش آفرینی مردم صورت می‌گیرد و نقش دولت این است که باید حامی، تسهیل‌گر و ناظر باشد و تنها مجری بودن کافی نیست.

اعظمی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال نیازمند تدوین نظام حکمرانی در اقتصاد هستیم که با نظام حکومت داری سنتی دولت محور متفاوت است، تصریح کرد: حکمرانی به معنی حضور و نقش آفرینی دولت، مردم محلی و بخش خصوصی فعال در نظام تولید است و نقش آفرینی، مشارکت و حضور مردم زمانی به خوبی و درستی محقق می‌شود که جامعه علمی نخبگانی و کارآفرینان توانمند پیش قراول این حرکت باشند.

رئیس بنیادنخبگان استان همدان خاطرنشان کرد: حضور نخبگان در اقشار و طبقات مختلف در عرصه نظام نوآوری و کارآفرینی و تولید برای حرکت‌های دانش بنیان و خلاق و نوین بوده و امروز مقوله فعالیت‌های دانش بنیان وانجام تحقیق و توسعه برای جهش تولید یک ضرورت است و لازمه پایداری تولید و توفیق آن و تضمین کننده آن است .

اعظمی اظهار کرد: مغز متفکر و تغذیه کننده زیست بوم علم و فناوری، نخبگان و جامعه علمی و دانشگاهی هستند که می توانند استمرار حرکت علمی نظام اقتصادی و تولیدی در بخش های مختلف را تضمین و هدایت کنند و در این راستا بنیادنخبگان زمین بازی و نقش آفرینی افراد مستعد و برجسته و نخبه است و می تواند زمینه تحقق ماموریت های ویژه و لازم نخبه گزینی؛ نخبه پروری و نخبه گماری و الگوسازی برای حرکت های بزرگ است.

انتهای پیام

لینک خبر

لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


مهر : ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی

تسنیم : ‌ دستگیری قاتل 3 عضو یک خانواده در شادگان ‌

ایسنا : تجمع دانشگاه‌های ایران در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی

ایرنا : آیا آتش‌فشان وسوویوس خانه اولین امپراطور روم را مدفون کرد؟

ایسنا : هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید

ایلنا : سفرهای درمانی رایگان با اسنپ

تسنیم : پیشگیری از تغییر کاربری 59 هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ

ایسنا : افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه در دانشگاه یاسوج 

ایلنا : بخش خصوصی و دولتی حلقه‌های تاثیرگذار در حوزه فرهنگ و معاش هنرمندان

ایسنا : ویدیو/ مسعود رجوی همکار و نفوذی ساواک بوده است؟! 

تسنیم : تحصیل اجباری 9 هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز

صدا و سیما : آخرین آمار تصادفات منجر به فوت در سال گذشته

تسنیم : جت 72 نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!

ایرنا : تبدیل آیش ۷۰ هزار هکتاری در کبودرآهنگ به کشت محصولات تناوبی

تسنیم : عقب‌نشینی تیپ «ناحال» و دور تازه شکست‌های اسرائیل در غزه

مهر : تاکسی‌های قم مجهز به کارت‌خوان می‌شوند

ایسنا : سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند

ایسنا : تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران

تسنیم : فرزانه فصیحی، اولین بانوی ایرانی در دوومیدانی لیگ الماس

تسنیم : راه ارتباطی 350 روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد

مهر : کشف ۱۷ میلیارد ریال کالای قاچاق در مرزهای استان آذربایجان غربی

ایلنا : نمایش و نقد فیلم «آسمان غرب» در فرهنگسرای ارسباران

ایسنا : وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن

ایسنا : گوجه فرنگی‌ها «جهان موازی» خود را دارند!

تسنیم : دستگیری 2 متهم به قتل در آمل

ایسنا : هرچقدر سالن ورزشی ایجاد کنیم در مقایسه با جمعیت مشهد کم است

ایسنا : اخراج استاد دانشگاه نیویورک به دلیل حمایت از فلسطین+ فیلم

مهر : هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان

ایرنا : ۱۴ حلقه چاه آب غیرمجاز در دماوند مسدود و پر شد

صدا و سیما : آمار فروش و تماشاگران نمایش های در حال اجرا

ایسنا : آذربایجان‌غربی گرمتر می‌شود

ایلنا : راه‌یابی «شتر و آسیابان» به جشنواره سینمای مستقل کازابلانکا

تسنیم : تشدید موج اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در دوسالانه هنر ونیز

مهر : شمشیرباز اسلحه فلوره دختران حذف شد

ایسنا : نامه رئیس دانشگاه فردوسی به روسای دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از تجمعات ضداسرائیلی دانشجویان

مهر : پرداخت بیش از ۱۸ میلیارد کمک هزینه درمانی به بیماران هرمزگانی

مهر : ۲۰ درصد پرونده های محاکم مازندران مربوط به اراضی کشاورزی است

مهر : فرزین به عربستان رفت

تسنیم : خسارت 883 میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله

ایلنا : اعطای تسهیلات چالش مهم شرکت های دانش بنیان

ایرنا : ۶۰ هزار میلیارد ریال برای روان سازی ترافیک کرج اختصاص یافت

ایسنا : مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟

صدا و سیما : تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی

ایسنا : تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت

ایسنا : تشکیل ۱۰۶۷ پرونده تعزیراتی در فروردین سال جاری

ایرنا : ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری و زهکشی مغان لایروبی شد

ایلنا : روایت محمدرضا خردمندان از فیلمسازی در نوجوانی

صدا و سیما : آثار سعدی را با نثری روان به نوجوانان ارائه می کنیم

ایسنا : غرفه سیستان و بلوچستان در نمایشگاه «اکسپو» با سه محور برگزار می‌شود

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید