رییس سازمان فضایی در گفت‌وگو با مهر:

سال آینده سال پرتاب‌های فضایی است/ «سار» سیل را مدیریت می‌کند

سال آینده سال پرتاب‌های فضایی است/ «سار» سیل را مدیریت می‌کند

رییس سازمان فضایی ایران با تشریح برنامه های فضایی کشور تا پایان سال و سال آینده گفت: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده سال ۱۴۰۳ سال پر پرتابی از نظر فضایی خواهد بود.

حسن سالاریه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت ماهواره‌ها و پرتاب آنها گفت: مراحل طراحی و ساخت ماهواره‌های مختلفی تمام شده و یا در حال اتمام هستند از جمله نمونه پروازی ماهواره ناهید ۲، نمونه پروازی بلوک انتقال مداری سامان و همچنین نمونه پروازی ماهواره ظفر ۲ که این ماهواره‌ها و بلوک انتقال مداری با اتمام کامل تست‌های محیط شأن، آمادگی پرتاب دارند.

پرتاب ماهواره تا پایان سال ۱۴۰۲ و سال آینده ادامه دارد

وی افزود: تا قبل از پایان سال تعدادی دیگر از ماهواره‌ها آماده پرتاب خواهند بود. اما با توجه به دلایل مختلف فنی فعلاً نمی‌شود گزارش دقیقی در مورد زمان پرتاب داد.

سالاریه در ادامه گفت: ماهواره ناهید ۲ نمونه پروازی، بلوک انتقال مداری سامان نمونه پروازی و همچنین ماهواره ظفر ۲ نمونه پروازی، برای پرتاب سال ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی شدند و ما در سال ۱۴۰۳ همانند سال ۱۴۰۲ سال پر پرتابی خواهیم داشت چون ماهواره‌های متعددی در حال اتمام هستند و تعدادی ماهواره نیز سال آینده تکمیل می‌شوند.

وی با بیان اینکه پرتاب‌ها به صورت عملیاتی و تحقیقاتی است، تصریح کرد: ظرفیت پرتاب در کشور خوب است یعنی هم سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و هم نیروی هوافضای سپاه پرتاب‌گرهای خوبی دارند و آماده هستند پرتاب‌های متعددی داشته باشیم.

وی به ساخت و تکمیل پایگاه ملی پرتاب‌های فضایی چابهار و دسترسی به مدارهای مختلف فضایی اشاره کرد و گفت: انشاالله با تکمیل پایگاه چابهار و آغاز پرتاب‌ها از پایگاه چابهار، دسترسی ما به مدارهای مختلف فضایی خیلی باز می‌شود و درنتیجه می‌توانیم تعداد پرتاب‌ها را افزایش دهیم و تنوع مدار گذاری از جمله شیب‌های مختلف مداری و همچنین ارتفاع‌های مختلف مداری داشته باشیم.

بهره برداری از فاز اول پایگاه چابهار در سال ۱۴۰۳

سالاریه در خصوص زمان تکمیل پایگاه چابهار گفت: پایگاه چابهار، پایگاه اختصاصی بزرگی است و فازهای متعددی دارد که در حال تکمیل است و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، انشاالله فاز اول پایگاه چابهار که با اولین پرتاب‌های تحقیقاتی و عملیاتی شروع می‌شود، سال ۱۴۰۳ یعنی در سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

وی در خصوص تعداد پایگاه‌های فضایی در کشور گفت: در حال حاضر پایگاه اختصاصی فضایی چابهار در حال تکمیل است و پایگاه‌های دیگری نیز در اختیار وزارت دفاع و مجموعه نیروی هوا و فضا سپاه هستند و قابلیت استفاده برای پرتاب‌های فضایی را دارند.

جایگاه فضایی ایران در عرصه جهانی

رییس سازمان فضایی ایران در خصوص جایگاه فضایی ایران در عرصه جهانی گفت: جزو ۱۰ کشور اول و در حال تثبیت جایگاه خود هستیم. باید از رقبای خود فاصله بگیریم و به رتبه‌های بالاتر و بهتر برسیم. اگر بتوانیم خودمان را به ۵ کشور اول برسانیم خیلی خوب است و برای اینکه جز ۵ کشور اول قرار بگیریم زحمات زیادی از لحاظ صنعتی، تکنولوژیکی و سرمایه گذاری نیاز داریم که انشاالله در دولت سیزدهم برای ارتقا صنعت فضایی تلاش می‌شود.

سالاریه افزود: باید در صنعت فضایی هم در صنعت پرتابگر و هم صنعت ساخت ماهواره به جایی برسیم که صنعت فضایی ما یک صنعت کاملاً توانمند شود. باید به سمتی حرکت کنیم که علاوه بر اینکه خودمان بتوانیم از ماهواره‌های عملیاتی برای رفع نیازهای داخلی استفاده کنیم، بتوانیم خدمات پرتاب و طراحی و ساخت ماهواره برای کشورهای دیگر ارایه دهیم.

وی ادامه داد: ما به دنبال توسعه استفاده از داده‌ها و محصولات صنعت فضایی و تقویت و گسترش بخش خصوص هستیم تا بتوانیم این ظرفیت دانشی و کاربردی را به سایر کشورها نیز ارایه داده و در بازارهای بین‌المللی نیز نقش آفرین باشیم.

رییس سازمان فضایی ایران گفت: در خصوص آخرین وضعیت دریافت سیگنال از ماهواره‌های پرتاب شده نیز به مهر گفت: در حال حاضر با ماهواره‌هایی که در مدار قرار دادیم به طور روزانه ارتباط داریم و داده‌هایش را دریافت می‌کنیم. ماهواره‌های مهدا و کوثر که به تازگی پرتاب شدند، ماهواره‌های مخابراتی و تحقیقاتی بودند. عملکرد زیر سیستم‌های مختلف ماهواره‌ها در حال تست است و به عنوان ماهواره تحقیقاتی بهره برداری لازم را برای رشد و پیشرفت فناوری بومی فضایی از آنها می‌بریم.

آخرین وضعیت ماهواره‌های مهدا و ثریا

سالاریه در خصوص آخرین وضعیت ماهواره‌های مهدا و ثریا گفت: در حال حاضر ارتباط با هر دو ماهواره به صورت مطلوب برقرار است. داده‌های دریافتی نیز نشان از صحت عملکرد زیرسیستم‌ها دارند. دریافت این داده‌ها برای ما بسیار مهم است چرا که با تحلیل آنها، علاوه بر بررسی نحوه عملکرد سیستم‌ها و زیرسیستم‌ها، ایرادات و اشکالات احتمالی نیز تحلیل و بررسی می‌شوند که نتیجه این بررسی‌ها می‌تواند برای طراحی‌های جدیدتر و به‌روزتر در ماهواره‌های بعدی بسیار تأثیرگذار باشد.

وی در خصوص برنامه دولت در حوزه کپسول‌های زیستی گفت: امسال بعد از سال‌ها توقف، اولین پرتاب زیر مداری کپسول زیستی را داشتیم، این کپسول زیستی از جرمی حدود ۵۰۰ کیلوگرم برخوردار بود که به نسبت پرتاب‌هایی که در سال‌های قبل یعنی سال‌های دهه‌ی ۸۰ و اوایل دهه‌ی ۹۰ داشتیم، تجربه کاملاً متفاوتی بود.

سالاریه در خصوص داده دریافتی از این کپسول زیستی تصریح کرد: داده‌های کپسول زیستی که امسال پرتاب شد، دریافت شده و در طراحی کپسول‌های بعدی از آن استفاده می‌کنیم، نقاط ضعف و قوت این کپسول شناسایی شده، کیت‌های زیستی که در آن قرار گرفته ارزیابی و بررسی شده و برای طراحی ساخت کپسول بزرگ‌تر همه این داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برنامه‌ریزی برای پرتاب کپسول زیستی با جرم و حجم بالاتر در سال ۱۴۰۳

وی افزود: قرارداد جدیدی برای ارتقای این کپسول با جرم و حجم بالاتر منعقد کردیم و انشاالله دنبال این هستیم که در قدم اول با پرتاب‌های اولیه قابلیت زیست در فضا را در پرتاب‌های زیر مداری به لحاظ تکنولوژیکی امتحان و تست کنیم تا به قابلیت اعتماد بالا برسیم و پس از آن از ظرفیت موجود استفاده خواهیم کرد تا برسیم به نقطه‌ای که قابلیت حمل انسان در کپسول‌های زیستی با قابلیت اطمینان بسیار بالا ایجاد شود.

سالاریه در خصوص پرتاب کپسول زیستی در سال ۱۴۰۳ و سال‌های آینده گفت: به دلیل اینکه به لحاظ تکنولوژیک تست خیلی از موارد قبل از پرتاب اصلی یعنی پرتاب فضانورد به فضا لازم است، بنابراین در حال برنامه‌ریزی هستیم که برای سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ نیز پرتاب کپسول زیستی با جرم و حجم بیشتری داشته باشیم. همچنین ممکن است کپسول‌های دیگری هم در ابعاد کوچک‌تر برای آزمون و دستیابی به فناوری‌های جدیدتر طراحی و پرتاب کنیم.

اولین پرتاب ماهواره‌های «سار» تا دو سال آینده

وی در خصوص طراحی و ساخت ماهواره‌های سار گفت: ماهواره‌های سار یک نوع ماهواره سنجشی راداری محسوب می‌شوند و قابلیت تصویربرداری از سطح زمین با تکنولوژی‌های راداری را دارد، طراحی و ساخت ماهواره سار در برنامه ۱۰ ساله فضایی ایران پیش بینی شده است و طبق برنامه‌ریزی انجام شده انشاالله در مدت یک یا دو سال آینده اولین پرتاب‌های ماهواره‌های سار در کشور آغاز می‌شود.

سالاریه در ادامه در خصوص وضعیت موجود ماهواره سار در کشور تصریح کرد: در حال حاضر در مجموعه‌های پژوهشگاه فضایی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حال طراحی و ساخت ماهواره‌های سار با دقت‌های مختلف هستیم و انشاالله در طی سال‌های آتی ماهواره‌های سار ایرانی اولین تست‌های مداری خود را خواهند داشت.

وی ادامه داد: چون ماهواره‌های سار در هر شرایط جوی و آب و هوایی امکان تصویربرداری را دارند به نوعی از پیشرفته‌ترین ماهواره‌ها محسوب می‌شوند که می‌توانند در بسیاری از شرایط و بخصوص در مواقع رخدادهایی همچون سیل کمک شایانی را به ما داشته باشند.

کد خبر 6036072

برچسب‌ها

لینک خبر

اخبار علم، مهارت و فناوری

تقدیر سازمان سنجش از شبکه ملی برگزاری و حفاظت نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴

تقدیر سازمان سنجش از شبکه ملی برگزاری و حفاظت نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴

تهران- ایرنا- سازمان سنجش آموزش کشور از شبکه ملی برگزاری و حفاظت نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ قدردانی کرد.

سوالات گروه آزمایشی علوم تجربی دومین نوبت کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد

سوالات گروه آزمایشی علوم تجربی دومین نوبت کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد

خبرگزاری ایرنا

تهران- ایرنا- دفترچه سوالات گروه آزمایشی علوم تجربی دومین نوبت آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از سوی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد.

یک تکه از مریخ ۵ میلیون دلار فروخته شد

خبرگزاری مهر
از برگزاری نوبت دوم ماراتن کنکور تا برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌ها

از برگزاری نوبت دوم ماراتن کنکور تا برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌ها

خبرگزاری ایرنا

تهران- ایرنا- برگزاری دومین نوبت کنکور ۱۴۰۴، ابلاغ ۲ ماده واحده توسط رئیس جمهور، انتصاب‌های مقام عالی وزارت علوم، برگزاری چهلمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور و اجرای طرح ویژه برای آمادگی بخش آموزش در شرایط بحران از مهم‌ترین رویدادهای آموزش عالی در هفته سوم تیرماه ۱۴۰۴ بود.


لینک های ویژه


گوناگون


آخرین اخبار


مهر : سه سانحه رانندگی در محور ارومیه–تبریز ۱۴ مصدوم برجای گذاشت

مهر : سه سانحه رانندگی در محور ارومیه–تبریز۱۴ مصدوم برجای گذاشت

ایرنا : حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی

مهر : حمله موشکی یمن به اسرائیل فرودگاه بن گوریون را تعطیل کرد

ایلنا : پسر تیاگو سیلوا به چلسی پیوست

تسنیم : زاکانی: 8500 خانه، سند دروغگویی اسرائیل درباره حمله به اماکن نظامی است

مهر : ۸ مصدوم در برخورد سه خودروی سواری در جاده سرو ارومیه

ایرنا : مراسم گرامیداشت سردار شهید حاجی‌زاده و شهدای مقاومت در اصفهان برگزار شد

ایلنا : دورکاری ادارات برخی از شهرستان‌های خوزستان در روز شنبه

ایلنا : گابریل موسکاردو به‌صورت قرضی از پاری‌سن‌ژرمن به براگا پیوست

مهر : شنا در آب‌های غیرمجاز آذربایجان غربی منجر به فوت ۲ نفر شد

مهر : شنا در آب های غیرمجاز آذربایجان غربی منجر به فوت ۲ نفر شد

مهر : پیام‌های راهبردی سخنان ابوعبیده و تغییر معادلات نبرد

مهر : پیام‌های راهبردی سخنان ابو عبیده و تغییر معادلات نبرد

تسنیم : رسانه عبری: پاکستان پس از جنگ 12 روزه نگران اقدامات تخریبی اسرائیل است

تسنیم : جهاد اسلامی: برخی حکام عرب در جنایات اشغالگران در غزه همدست هستند

ایرنا : فعالیت ادارات ۶ شهر خوزستان شنبه به صورت دورکاری اعلام شد

مهر : تعطیلی ادارات ۶ شهرستان خوزستان به دلیل گرما و دود تالاب هورالعظیم

مهر : اولین همایش سنج و دمام حسینیون در میناب برگزار شد

مهر : اولین همایش سنج و دمام حسینیون در میناب

ایرنا : اکثریت اسرائیلی ها خواهان پایان جنگ و توافق با حماس هستند

ایلنا : توافق شخصی آدِمولا لوکمن با اینتر؛ آتالانتا بیش از 40 میلیون یورو می‌خواهد

ایرنا : پورعلی به گل‌ گهر سیرجان پیوست

ایرنا : وب آوا | مروری بر اخبار ایرنای خراسان رضوی - ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴

ایرنا : تانک‌های آبرامز از استرالیا به اوکراین رسیدند

تسنیم : چمران: سلاح و سکوت، ابزار دیروز و امروز غرب برای مشارکت در جنایات است

تسنیم : شلیک موشک از یمن، توقف پروازها در فرودگاه تل‌آویو

مهر : غرق شدن مرد ۵۰ ساله رودسری در منطقه شنا ممنوع گسگرمحله

مهر : وزارت بهداشت غزه: ۶۵۰ هزار کودک در آستانه مرگ هستند

ایلنا : نقش مخفی کارتال در برد جنجالی پرسپولیس مقابل تراکتور

مهر : هماهنگی مرزبانی ایران و عراق برای تامین امنیت اربعین

ایلنا : تمدید رسمی قرارداد اتان نوانری با آرسنال تا 2030

مهر : دانش‌آموز زنجانی مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی را بر گردن آویخت

مهر : جورج عبدالله: بسیج هوادارانم عامل آزادی من است

ایلنا : پورعلی به گل گهر پیوست

ایلنا : انتقال نونی مادوئکه به آرسنال در قراردادی ۵۲ میلیون پوندی

تسنیم : نمایش اقتدار یگان رزم عشایری شهرستان اهر

ایرنا : سفر رئیس موساد به واشنگتن؛اسرائیل برای اخراج فلسطینی‌ها از غزه دست به دامن آمریکا شد

ایرنا : شبی برای آسمانی‌ها؛ تهران در سوگ و افتخار شهدای مظلوم ایستاد + فیلم

مهر : رضایی: اعراب بیدار شوید

تسنیم : برتری پیکان در حضور جباری

مهر : زاکانی: یادمان «بچه‌های آسمان» نماد مقاومت ملت ایران است

مهر : برد پرگل تراکتور در بازی تدارکاتی اردوی ترکیه

مهر : هافبک تراکتور شاگرد تارتار شد

ایرنا : هند به تحریم‌ها و استانداردهای دوگانه اتحادیه اروپا در حوزه تجارت انرژی اعتراض کرد

مهر : مدافع ازبکی استقلال سوپرجام را از دست داد

ایرنا : دانش آموز زنجانی در المپیاد جهانی ریاضی تاریخ‌سازی کرد

مهر : یادمان بچه‌های آسمان؛ فریادی خاموش اما رسواکننده علیه رژیم صهیونیستی

ایرنا : زاکانی: دفاع مقدس دوم، پیروزی ملت در برابر دو قدرت هسته‌ای بود

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید