دبیر ستاد توسعه فناوری­‌های اپتیک و کوانتوم خبر داد

حمایت از فعالیت در حوزه ساخت «رایانه کوانتومی» و «ساعت اتمی»

حمایت از فعالیت در حوزه ساخت «رایانه کوانتومی» و «ساعت اتمی»

دبیر ستاد توسعه فناوری­‌های اپتیک و کوانتوم معاونت علمی ریاست‌ جمهوری از حمایت این ستاد از فعالیت در حوزه ساخت «رایانه کوانتومی» و «ساعت اتمی» خبر داد و یادآور شد: به‌زودی فراخوان حمایت از طرح‌های توسعه فناوری در حوزه‌های اپتیک و کوانتوم اعلام خواهد شد.

به گزارش ایسنا، علی اسفندیار در نشست پژوهشگران و متخصصان فعال حوزه علوم و فناوری‌های کوانتوم که با همکاری مرکز توسعه فناوری­‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و با محوریت معرفی فعالیت­‌ها و حمایت­‌های معاونت علمی ریاست جمهوری، بحث، تبادل نظر و همفکری با متخصصین حوزه فناوری‌های کوانتومی و ارائه فعالیت‌های انجام شده ستاد اپتیک و کوانتوم برگزار شد، با بیان این که این ستاد، خردادماه امسال از تفکیک ستاد «توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت» به دو ستاد مستقل ایجاد شده، در خصوص فعالیت‌ها و اقدامات ستاد، گفت: برگزاری جلساتی با متخصصان، حمایت از برگزاری کنفرانس‌ها، ابلاغ برنامه سالیانه ستاد، اجرای برنامه مشترک با بنیاد ملی علم ایران، تعیین تکلیف طرح‌های باقی مانده از سال‌های گذشته، بازدید از نمایشگاه و آزمایشگاه‌های سرآمد چین و تدوین و ارائه پیش‌نویس پیشنهادی سند علوم و فناوری‌های کوانتومی به شورای عالی انقلاب فرهنگی که در حال تدوین سندی در این حوزه است، از جمله فعالیتهای ستاد طی سه، چهار ماه اخیر است.

وی در توضیح برنامه مشترک ستاد با بنیاد ملی علم، گفت: در قالب این برنامه از طرح‌های پژوهشی، پسادکتری و دکتری حمایت می‌شود که در پی فراخوان اعلام شده تاکنون ۱۰ طرح پژوهشی به دبیرخانه واصل شده که در انتظار طرح‌های بیشتر هستیم.

اسفندیار، حوزه رایانش و اطلاعات کوانتومی، حسگری کوانتومی و ارتباطات و رمزنگاری را از زمینه‌های مورد حمایت ستاد عنوان کرد و گفت: حمایت از برنامه‌ها و طرح‌های پژوهشی، آموزشی و ترویج، حمایت از آزمایشگاه‌های موجود، فعالیت‌های بین‌المللی، مذاکره با نهادهای مختلف و تدوین نقشه راه از فعالیت‌های در حال انجام در ستاد است و به‌زودی فراخوان حمایت از طرح‌های توسعه فناوری در حوزه های اپتییک و کوانتوم اعلام خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری­‌های اپتیک و کوانتوم در تبیین زمینه‌های مورد توجه در حوزه‌های مختلف کوانتوم، گفت: در حوزه رایانش و اطلاعات کوانتومی برنامه‌نویسی، ساخت کامپیوتر کوانتومی و مباحث مختلف نظری را دنبال می‌کنیم. در حال حاضر چند تیم مختلف برای ساخت کامپیوتر کوانتومی در کشور تشکیل شده که معتقدیم این برنامه باید در قالب یک آزمایشگاه ملی دنبال شود. در حوزه حسگری کوانتومی هم زمینه‌های مختلفی مثل مغناطیس سنجی، گرانش‌سنجی و ساعت اتمی - که بسیار مورد نیاز کشور است - را دنبال می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه ارتباطات و رمزنگاری هم رمزنگاری پساکوانتومی، شبکه توزیع کلید کوانتومی، بومی‌سازی تجهیزات کلیدی و توزیع کلید کوانتومی بلندبرد مورد توجه قرار دارد.

اسفندیار در ادامه با بیان این که حمایت‌های پژوهشی ستاد به صورت فردی، گروهی نظری، گروهی تجربی و گروهی نظری – عملی انجام می‌شود، تاکید کرد: غالب دانشجویان فعال دکتری مورد حمایت ستاد قرار دارند.

دبیر ستاد توسعه فناوری­‌های اپتیک و کوانتوم، خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش، برگزاری دوره‌های ترمیک و مدرسه‌های چندروزه در حوزه رایانش و اطلاعات کوانتومی، ارتباطات کوانتومی، حسگری کوانتومی و آزمایشگاه‌های پایه در دستور کار ستاد قرار دارد که تلاش داریم این دوره‌ها را با کیفیت بالا و ترجیحا به صورت رایگان برگزار کنیم تا ضعف برخی دوره‌های آموزشی دانشگاه‌ها که ناشی از کمبود تجهیزات و ... است، جبران شود.

وی با اشاره به ضعف آزمایشگاه‌های موجود در حوزه کوانتوم در کشور، گفت: سعی داریم معدود آزمایشگاه‌های مناسب در سه، چهار دانشگاه کشور را برای برگزاری دوره‌های آموزشی تجهیز کنیم.

اسفندیار تصریح کرد: ستاد در حوزه ترویج، برگزاری نمایشگاه و رویدادهای ملی و بین‌المللی و شبکه‌سازی بین دانشجویان و اساتید و در حوزه بین‌الملل، اجرای طرح‌های پژوهشی بین‌المللی، اعزام دانشجو، ارتباط و شبکه‌سازی بین متخصصان داخلی و خارجی و حمایت از حضور اساتید و محققان کوانتوم کشور در رویدادهای بین المللی را در دستور کار دارد.

شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز در سخنانی کوتاه با تاکید بر حمایت ویژه معاونت علمی از توسعه فناوری‌های کوانتوم در کشور، گفت: دانش کوانتوم نه تنها فرصت‌های تازه‌ای ایجاد می‌کند بلکه می‌تواند اساسا زمین بازی را هم تغییر دهد. بر این اساس معاونت علمی آمادگی دارد از فعالیت‌ها و طرح‌های پژوهشی این حوزه که پیشران اصلی آنها در کشور، دانشگاهیان هستند، حمایت کند.

در ادامه این نشست، نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی نیز با ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه و فعالیت‌های شبکه، حمایتهایی را که در قالب این شبکه از آزمایشگاه‌های کشور می‌شود، تشریح کرد.

به گفته وی، در حال حاضر بیش از ۱۱ هزار آزمایشگاه از هزار و ۶۰۰ مجموعه آزمایشگاهی مختلف در شبکه عضویت دارند که با بهره‌گیری از ۳۱ هزار دستگاه مختلف، امکان ۱۲ هزار نوع آزمون را فراهم کرده‌اند.

نسب افزود: این شبکه که به جز آزمایشگاه‌های بالینی و تشخیص طبی، تمام آزمایشگاه‌های پژوهشی و خدماتی (خدمت به صنایع) را شامل می‌شود، از یک سو به آزمایشگاه‌ها و از سوی دیگر به شبکه گسترده مشتریان آزمایشگاه‌ها ارائه خدمت می‌کند. شبکه علاوه بر تبلیغات و اطلاع‌رسانی درباره خدمات آزمایشگاه‌ها به منظور جذب اعتبارات پژوهشی به فعالیت‌های آزمایشگاهی واقعی، بودجه‌ها و یارانه‌هایی را نیز در اختیار باشگاه مشتریان شبکه – که بالغ بر ۱۶۰ هزار عضو دارد – قرار می‌دهد.

در ادامه این نشست، جمعی از اساتید، متخصصان و محققان حوزه فناوری‌های کوانتومی به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

جواد صالحی، استاد دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی در این نشست با تاکید بر این که در کنار حمایت از فناوری‌های کوانتومی باید زمینه را برای فعالیت گروهی بسیار نخبه که در مرزهای دانش کوانتوم تحقیق کنند، فراهم کرد، افزود: زمینه‌ها و کاربردهای مختلفی در حوزه کوانتوم وجود دارد که در حال حاضر چندان مورد توجه قرار ندارند، ولی ممکن است طی چند سال آینده به شدت مورد توجه قرار بگیرند. از این لحاظ لازم است که گروهی نخبه از محققان کوانتوم کشور در مرزهای دانش و زمینه‌های جدید این علم کار کنند تا از حوزه‌هایی که در آینده توسعه خواهند یافت هم بی اطلاع نباشیم.

وی گفت: حوزه کوانتوم در دنیا تا حدی توسعه پیدا کرده که تنها ذیل دانشکده‌های فیزیک فعالیت ندارد، بلکه به تدریج شاهد ایجاد دانشکده‌های مستقل مهندسی کوانتوم هستیم. برخی کشورهای پیشرو با پیش‌بینی نیاز به صدها مهندس کوانتوم در حوزه‌های مختلف، دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کوانتوم را راه‌اندازی کرده‌اند و لازم است ما هم سرمایه‌گذاری مناسبی در این حوزه بسیار مهم داشته باشیم.  

انتهای پیام

لینک خبر

اخبار علم، مهارت و فناوری

اعطای ۹ همت خدمات مالی به دانش‌بنیان‌ها در ۶ ماه اول ۱۴۰۳

اعطای ۹ همت خدمات مالی به دانش‌بنیان‌ها در ۶ ماه اول ۱۴۰۳

تهران- ایرنا- صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ به میزان ۹ همت (هزار میلیارد تومان) تسهیلات و ضمانت‌نامه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار داده است.

احصای مصادیق نابرابری و آینده‌پژوهی سیاست‌گذاری‌های زنان در آموزش عالی

احصای مصادیق نابرابری و آینده‌پژوهی سیاست‌گذاری‌های زنان در آموزش عالی

خبرگزاری ایرنا

تهران- ایرنا- مصادیق نابرابری در آموزش عالی ایران و آینده‌پژوهی سیاست‌گذاری‌های زنان در آموزش عالی؛ توازن کار و زندگی در یازدهمین جلسه شورای راهبری شبکه متخصصان آموزش عالی (شماع) احصا و بررسی شد.

نام‌نویسی بیش از ۳۴۵ هزار نفر در آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۴/ فردا؛ آخرین مهلت

خبرگزاری ایرنا
آمار ارجاع به مقالات علمی با ذکر هوش مصنوعی افزایش می‌یابد

آمار ارجاع به مقالات علمی با ذکر هوش مصنوعی افزایش می‌یابد

خبرگزاری ایرنا

تهران- ایرنا- یک تحلیل مشخص کرده است مقالاتی که در عنوان یا چکیده خود برخی شیوه‌های مشخص (تحقیق با استفاده از) هوش مصنوعی را ذکر می‌کنند بیشتر احتمال دارد که در بین ۵ درصد مقالات با بیشترین ارجاع در حوزه کاری خود قرار گیرند.


لینک های ویژه


گوناگون

بهترین تعمیرگاه بنز در تهران

امداد خودرو مرودشت

امداد خودرو استان مرکزی


آخرین اخبار


ایسنا : شیرین‌زاد عضو ناظر در هیات نظارت بر مطبوعات است

مهر : توان تیم‌های واکنش سریع هلال احمر در کرمان سنجیده می‌شود

مهر : افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد

مهر : ۲ بانوی هندبالیست قمی به اردوی تیم ملی دعوت شدند

تسنیم : رویکرد علمی و مسئولانه رسانه‌ها به خودکشی مایه نجات می‌شود

مهر : دعوت از ناشران برای پیوستن به پویش سرزمین زیتون

ایرنا : بقائی: تاریخ بیهقی یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی و ادبی است

ایرنا : رشد ۱۷ درصدی مخاطبان پاییزی سینما؛ گیشه مهرماه به ۱۵۰ میلیارد تومان رسید

ایسنا : قالیباف: رژیم صهیونیستی در مقابل هیچ نهادی پاسخگو نیست

ایسنا : هفت‌گانه سرنگونی نتانیاهو

ایسنا : تولید ۳۰۰۰ تن پشم در خراسان شمالی

ایلنا : آمار قربانیان جنگ غزه به ۴۲ هزار و ۷۱۸ شهید رسید

ایسنا : کرمانشاه در لیگ حرفه‌ای بسکتبال شرکت می‌کند

مهر : جایزه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به فیلم «کوتی» رسید

ایسنا : پیگیری روند توسعه ماهواره «پژوهش ۲» و طرح‌های اکتشافات فضایی در ماه

ایرنا : اعطای ۹ همت خدمات مالی به دانش‌بنیان‌ها در ۶ ماه اول ۱۴۰۳

ایرنا : دختر کرمانشاهی قهرمان مسابقات هوپس تنیس‌روی میز کشور شد

مهر : فاز جدید عملیات اصلاح شبکه برق روستای میمند شهربابک آغاز شد

ایلنا : ضرورت به روزرسانی آمارهای اقتصاد کشور

ایلنا : توسعه عادلانه فرصت‌های یادگیری کارآفرینی با اجرای طرح ملی ترویج کارآفرینی

ایسنا : ۲۰۰ هنرمند از ایران و روسیه برای دوستی دو کشور نقاشی کردند

ایرنا : خودروهای بالای ۵ میلیارد تومان طبق لایحه بودجه ۱۴۰۴ مشمول مالیات می‌شوند 

ایسنا : «لا نینا» در زمستان امسال چه تأثیری بر اروپا دارد؟

صدا و سیما : آغاز هم اندیشی کمیسیون امنیت ملی با حضور سفرای کشور های اسلامی

مهر : حزب الله مسئولیت حمله به منزل نتانیاهو را برعهده گرفت

ایرنا : تفاهمنامه سه جانبه نصب هزار سامانه خورشیدی در خراسان رضوی امضا شد

مهر : بازرسی فنی ۱۶۰۰ قلم کالای پروژه های گازرسانی در شرکت گاز قم

مهر : «نخست گاهان»؛ بیان رخدادگونه مواجهه انسان با ترس‌هایش

تسنیم : حقوق گمرکی ماشین‌‌آلات در بودجه 1404 کاهش یافت

ایلنا : توزیع ۱۸۳ هزار و ۲۵۰ حلقه تایر خودرو در قزوین

ایرنا : جامعه ورزش ادعای خصمانه علیه جزایر سه‌گانه ایران را محکوم کرد

ایرنا : وجود چهار خانه ورزش در خوزستان کافی نیست/ واگذاری زمین رایگان به ورزشکاران قهرمان

ایرنا : ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی جذب کردیم

تسنیم : رکورد تولید ماهیانه طی دو سال اخیر در گروه سایپا شکسته شد

ایرنا : المپیاد ورزشی درون مدرسه‌ای در قشم کلید خورد

ایرنا : مدیرعامل جدید صندوق ملی محیط زیست منصوب شد

تسنیم : شرط بودجه برای ادامه پرداخت تنخواه بانک مرکزی به دولت

صدا و سیما : دومین شکست پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا

ایرنا : پورمحمدی: بودجه سال ۱۴۰۴ شفاف و قابل گزارش‌گیری است

مهر : آماده باش ستاد مدیریت بحران برای مواجهه با مخاطره هواشناسی در یزد

صدا و سیما : چالش های عرضه گوشت قرمز برطرف می‌شود

تسنیم : حزب الله مسئولیت حمله به محل اقامتگاه نتانیاهو را پذیرفت

تسنیم : حزب الله مسئولت حمله به محل اقامتگاه نتانیاهو را پذیرفت

مهر : افتتاح شعبه جدید دفتر اشیای گمشده حرم بانوی کرامت

صدا و سیما : کشتی فرنگی قهرمانی جهان؛ راهیابی سهرابی به دیدار رده بندی

ایسنا : نایب قهرمانی بانوان فارس در مسابقات نجات غریق کشور

ایسنا : شهاب‌سنگی ۴ برابر اورست حیات را روی زمین تقویت کرد

مهر : یک مصدوم و ۳ جان باخته در حادثه برخورد دو خودرو در قم

مهر : شرایط واردات خودرو توسط جانبازان در بودجه ۱۴۰۴ اعلام شد

Loader

در حال دریافت و بارگذاری جدیدترین اخبار

... لطفا چند ثانیه منتظر بمانید